British American Tobacco Aandelen Kopen of Niet? | Happy Investors
Beleggen in Aandelen
Happy Investors
Beleggen in Aandelen
01/21/2023
6 min

British American Tobacco Aandelen Kopen of Niet? | Happy Investors

01/21/2023
6 min

In dit artikel behandelen we een analyse van British American Tobacco aandelen. British American Tobacco aandelen kopen of niet wilt u doen omwille haar groeipotentieel. De markt verwacht een potentieel van +27% groei. Hoe presteert het aandeel nu, en wat zijn de koersverwachtingen? Deze analyse is gemaakt en geschreven door Freedom24. In een samenwerking met IPObeleggen.nl delen we nieuws over IPO aandelen en aandelen analyses ter inspiratie voor beleggers. Houdt er rekening mee dat dit artikel op geen enkele wijze persoonlijk beleggingsadvies is. Dit is geen koopadvies over British American Tobacco aandelen kopen. Het is puur een analyse ter inspiratie. 

Dit artikel wordt gedeeld ter inspiratie voor nader onderzoek. U bent zelf verantwoordelijk voor uw eigen beleggingen. Het is louter een beleggingsidee waarbij in dit geval de British American Tobacco aandelen kopen of niet een potentiële groei kunnen vertonen. Download onze gratis tools voor meer kennis over beleggen.

 • Ticker: BTI
 • Toegangsprijs: $38.40
 • Richtprijs: $49
 • Potentieel: 27,6%
 • Dividendrendement: 7,3%
 • Horizon: 9-12 maanden
 • Risico: matig
 • Positiegrootte: 2%

Over BTI aandelen

British American Tobacco PLC is een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde producent van tabaks- en nicotineproducten, waaronder traditionele tabaksproducten, vaporizers, tabakverwarmingssystemen en nicotinezakjes. De onderneming beheert een wereldwijd geïntegreerde toeleveringsketen en haar producten worden wereldwijd gedistribueerd naar de detailhandel. De geografische segmenten van het bedrijf omvatten de VS, Azië-Pacific en het Midden-Oosten, Noord- en Zuid-Amerika en Afrika bezuiden de Sahara, Europa en Noord-Afrika.

British American Tobacco aandelen analyse 

 1. Groot en stabiel bedrijf met een goed dividendrendement, dat conservatieve beleggers tevreden zou kunnen stellen.
 2. Nieuwe activiteiten zullen naar verwachting de groei van de aandelenkoers ondersteunen.
 3. Een sterke schulddekking zou de veerkracht van het bedrijf behouden in geval van macro-economische uitdagingen.

British American Tobacco aandelen kopen of niet?

Reden 1. Stabiele kasstromen en nieuwe bedrijfsrichting

British American Tobacco is een groot en stabiel bedrijf met een kapitalisatie van meer dan 85 miljard dollar. Het aandeel is geschikt voor beleggers die het algemene risiconiveau van hun portefeuille willen verlagen. Het bedrijf genereert stabiele kasstromen dankzij de specifieke kenmerken van zijn producten, waarnaar in elke fase van de economische cyclus vraag blijft, terwijl de voornaamste risicofactor het regelgevingsrisico is. De bèta (5Y Monthly), die de volatiliteit van het aandeel ten opzichte van de markt weergeeft, is 0,42, wat betekent dat het aandeel over het algemeen veel minder schommelt dan de S&P 500-index. Dit alles maakt British American Tobacco aantrekkelijker voor meer conservatieve beleggers die streven naar een voorspelbare vermogenswaardeprestatie.

Normaal gesproken laten waardebedrijven trage koersgroeicijfers zien, maar in dit specifieke geval is de situatie iets anders, omdat British American Tobacco actief bezig is met de ontwikkeling van een nieuwe tak van niet-brandbare tabak. De overgang naar deze nieuwe bedrijfstak kan hogere groeipercentages ondersteunen: aan het eind van de laatste verslagperiode bedroeg de totale omzetgroei 5% op jaarbasis. Hoewel brandbare tabaksproducten een belangrijke bron van inkomsten zijn voor het bedrijf, is het aandeel van de inkomsten uit deze producten gedaald van 91% in 2021 tot 89% in de eerste helft van 2022.  Dit is een gevolg van de toevoeging van een nieuwe categorie niet-brandbare tabak, die strategisch van cruciaal belang is om het klantenbestand te vergroten.

Zoals uit onderstaande grafiek blijkt, groeiden de consumenten van deze categorie producten met een samengesteld percentage (CAGR) van 30% in de periode 2018-2022.

british-american-tobacco-analyse

Bron: Tussentijdse resultaten 2022 - Groei in nieuwe categorieën voor snellere transformatie 

De CAGR van de inkomsten in de nieuwe categorie bedroeg 31% in dezelfde periode, terwijl de inkomstengroei 45% op jaarbasis bedroeg in de eerste helft van 2022:

analyse-british-american-tobacco

Bron: Tussentijdse resultaten 2022 - Groei in nieuwe categorieën voor snellere transformatie

Wij mogen in de toekomst een verdere sterke groei verwachten: 

 1. Grand View Research voorspelt dat de wereldwijde markt voor e-sigaretten en vaporizers tot 2030 zal groeien met een CAGR van 30,6%.
 2. Technavio voorspelt dat tabaksverwarmingsproducten in de periode 2022-2027 zullen groeien met een CAGR van 27%.
 3. De markt voor nicotinezakjes zal volgens het onderzoek groeien met een CAGR van 35,7% tot 2030.

Dit zou British American Tobacco helpen het momentum te behouden dat nodig is om zijn doelstelling te halen om het aantal consumenten van niet-brandbare tabak te laten groeien tot 50 miljoen in 2030. Het mogelijke verbod op producten van concurrent Juul zou een extra impuls kunnen geven. Het risico van een dergelijk ongewenst onderzoek van de FDA naar de producten van British American Tobacco neemt geleidelijk af door de positieve resultaten van recent wetenschappelijk onderzoek. Een goed tempo bij het bereiken van de strategische doelstellingen kan beleggers geruststellen over de hoge kwaliteit van het bedrijfsplan van de onderneming en de aandelenkoers positief beïnvloeden.

Reden 2. Aantrekkelijke dividend van BTI

British American Tobacco is een 'dividend aristocraat' die sinds 1995 dividend uitkeert. Het huidige rendement is zeer aantrekkelijk met ongeveer 7,3%, meer dan vier keer het gemiddelde rendement van bedrijven die zijn opgenomen in de S&P 500-index.

Bovendien lanceert het bedrijf regelmatig aandeleninkoopprogramma's. Het meest recente programma, voltooid in 2022, bedroeg ongeveer £2 miljard (ongeveer $2,4 miljard, of 2,8% van de huidige marktkapitalisatie). Aangezien BAT ondergewaardeerd blijft ten opzichte van zijn historische niveaus, gaan wij ervan uit dat het management binnenkort een nieuw programma kan aankondigen met een vergelijkbaar bedrag aan toestemming.

Financiële analyse British American Tobacco aandelen

British American Tobacco publiceert halfjaarlijks financiële resultaten. Voor de meest recente verslagperiode maakte de onderneming de volgende resultaten bekend:

 • Inkomsten: gestegen van £12,18 miljard naar £12,87 miljard
 • Bedrijfsresultaat: van 4,91 miljard pond naar 3,68 miljard pond:
  • in termen van operationele marges - daling van 40,3% tot 28,6% als gevolg van het eenmalige effect van de afbouw van de activiteiten in Rusland
 • Netto inkomsten: van 3,25 miljard pond naar 1,84 miljard pond:
  • in termen van nettomarge - daling van 26,7% tot 14,2%
 • Operationele kasstroom: toename van £ 2,26 miljard tot £ 3,22 miljard, voornamelijk door lagere voorraden in Australië en Denemarken als gevolg van de invoering van gewone verpakkingen.
 • Vrije kasstroom: gestegen van £1,28 miljard naar £2,28 miljard 

Het bedrijf deed het goed qua financiële prestaties over de periode, terwijl de tijdelijke margedaling al in de aandelenkoers is verwerkt. Wij verwachten een herstel van de winstgevendheid vanaf het volgende financiële verslag.

 • Geldmiddelen en kasequivalenten: £ 3,57 miljard
 • Nettoschuld: 40,81 miljard pond 
 • Nettoschuld/vrije kasstroom TTM: 4,8x

De onderneming publiceert geen gedetailleerde gegevens over het schuldniveau in de halfjaarlijkse periode, dus voor een ruwe schatting gebruiken wij Nettoschuld/ Vrije kasstroom TTM. De ratio wijst op een hoge schuldenlast. De verhouding nettokasstroom uit bedrijfsactiviteiten/rente betaald op leningen en financieringsgerelateerde activiteiten is echter 4,3x, wat wijst op een goede schulddekking door de door het bedrijf gegenereerde kasstromen.

Waardering British American Tobacco aandelen

British American Tobacco handelt onder de mediaan van bijna alle multiples in de steekproef van concurrenten.

british-american-tobacco-aandelen-kopen

Bron: Refinitiv

Koersverwachting BTI

Sommige aanbevelingen zijn weergegeven in GBp en omgerekend naar USD tegen een koers van 0,012. Het minimum koersdoel van Cowen is $42,5 per aandeel. Panmure Gordon daarentegen stelt een koersdoel vast van $56,34 per aandeel. Volgens de consensus is de reële waarde van het aandeel $49,1 per aandeel, wat wijst op een opwaarts potentieel van 26,5%. Men mag echter niet vergeten dat het koersdoel in USD kan variëren afhankelijk van veranderingen in de koers van GBp.

 bti-aandelen-kopen-of-niet 

Bron: Refinitiv

Belangrijkste risico's British American Tobacco aandelen

 1. Nieuwe bedrijfsactiviteiten zijn onderhevig aan het risico van blootstelling aan nieuwe regelgeving. In geval van beperking van dergelijke producten kan de koers van het aandeel van de onderneming te lijden hebben van een grotere volatiliteit.
 2. Toegenomen macro-economische druk zou een negatief effect kunnen hebben op het groeitempo van de onderneming 

Wat is uw analyse? Wilt u British American Tobacco aandelen kopen of niet? Let goed op de risico's. Beleggen kent risico's tot geld verlies.

Disclaimer: dit artikel is geschreven door Freedom24. Bekijk haar website en het artikel voor de volledige disclaimer. Gebruikte afbeeldingen zijn gepubliceerd onder de aankooprechten van Freedom24. Dit artikel bevat op geen enkele wijze beleggingsadvies. Het kan zijn dat de analyse niet volledig is. U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingen. Beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten houden altijd het risico van verlies van uw kapitaal in. IPO beleggen, het kopen van aandelen tegen IPO-prijzen, kan extra beperkingen met zich meebrengen. De voorspellingen of prestaties uit het verleden zijn geen garantie voor toekomstige resultaten. 

Reacties
Categorieën