Apple aandelenopties kopen of niet? Analyse +111,3% Groei | Happy Investors
apple-aandelenopties
Aandelen Analyse
Happy Investors
Aandelen Analyse
09/13/2023
6 min

Apple aandelenopties kopen of niet? Analyse +111,3% Groei | Happy Investors

09/13/2023
6 min

In dit artikel behandelen we een analyse van Apple aandelenopties. Apple aandelenopties  kopen of niet willen we doen omwille haar groeipotentieel. De markt verwacht een interessant groeipotentieel. Hoe presteert het aandeel nu, en wat zijn de koersverwachtingen? In deze analyse lees je relevante informatie ter kennisgeving.

Dit artikel is gemaakt en geschreven door Freedom24. Houdt er rekening mee dat dit artikel op geen enkele wijze persoonlijk beleggingsadvies is. In samenwerking met Freedom24 mogen wij van Happy Investors als enige in Nederland haar content publiceren. Dit doen wij louter ter inspiratie en vermaak. Op onze website vind je diverse onderwerpen, van ETF beleggen tot aan informatie over vastgoedfondsen of beleggen in aandelen en beleggen in crypto.

Wil je meer inspiratie omtrent aandelen analyses? Bekijk dan de Happy Investors analyse naar de beste aandelen. Of bekijk onze cursussen beleggen indien je wilt leren succesvol investeren in lange termijn vermogensopbouw.

Over Apple, een van de grootste technologische bedrijven

Apple is een van de grootste technologische bedrijven ter wereld dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling, productie en distributie van smartphones, personal computers, tablets en andere apparaten en accessoires. Apple is opgericht in 1977 en het hoofdkantoor is gevestigd in Cupertino, Californië.

  • Ticker: AAPL.VS
  • Toegangsprijs: $2,84
  • Richtprijs: $6
  • Potentieel: 111,3%
  • Horizon: 1 maanden
  • Risico: Hoog
  • Positiegrootte: 0,5%

Analyse Apple aandelenopties 

  • Het Apple aandeel heeft de laatste tijd indrukwekkende prestaties laten zien en heeft de lokale dieptepunten van medio augustus achter zich gelaten.
  • Naar onze mening heeft de markt alle positieve katalysatoren al ingeprijsd en is het nu een goed moment om een bearish positie in te nemen ten opzichte van het aandeel.
  • Volgens onze analyse zijn de Apple aandelen sinds 2007 in 75% van de gevallen gedaald na de presentaties van het bedrijf.
  • In de afgelopen drie jaar daalden de Apple aandelen in de 20 handelssessies na de introductie van nieuwe iPhones.
  • Wij denken dat het nu een redelijk beleggingsidee zou zijn om PUT-opties op het aandeel te kopen met een uitoefenprijs van $185 en een vervaldatum van 20/10/2023. De optie kost ongeveer $2,84, terwijl één contract ongeveer $284 kost, omdat optietransacties worden afgesloten voor 100 aandelen.
  • Klanten die optimistischer zijn over de mogelijke reactie van de markt op de presentatie van Apple en bereid zijn een bullish positie in te nemen ten opzichte van het aandeel, kunnen CALL-opties op AAPL kopen. De optieprijs zal ongeveer $5,63 bedragen, terwijl één contract ongeveer $563 zal kosten, aangezien optietransacties worden afgesloten voor 100 aandelen.

Waarom Apple aandelenopties kopen?

Het Apple aandeel heeft de laatste tijd indrukwekkend gepresteerd en heeft de lokale dieptepunten van medio augustus achter zich gelaten. Beleggers werden aangemoedigd door macro-economische gegevens die wezen op een afkoelende banenmarkt, evenals de officieel aangekondigde Apple presentatie, gepland voor 12 september, wanneer het bedrijf naar verwachting een nieuwe iPhone zal introduceren.

De nieuwe iPhone 15 zal naar verwachting de USB-C oplaadpoort gebruiken om te voldoen aan de regelgeving van de Europese Unie, die in oktober een baanbrekende wet heeft aangenomen die vereist dat alle mobiele telefoons, tablets en camera's die in de EU worden verkocht dit type connector gebruiken. Volgens Bloomberg krijgen de iPhone 15 Pro en Pro Max randen van titanium in plaats van roestvrij staal, waardoor de toestellen iets lichter worden. Naar verluidt zou het bedrijf tijdens het evenement ook nieuwe Apple Watch-modellen kunnen aankondigen, waaronder een verbeterde versie van het topmodel Apple Watch Ultra.

Naar onze mening heeft de markt alle positieve katalysatoren al in de aandelenprijs verwerkt en is het nu een goed moment om een bearish positie in te nemen ten opzichte van AAPL, omdat:

  • Media noemt de iPhone 15 het meest betaalbare Apple smartphonemodel, gecorrigeerd voor inflatie, sinds 2007. De basisprijs van de iPhone 15 is naar verwachting € 799, dezelfde prijs als die van de iPhone 14 die eind vorig jaar op de markt kwam. De voorzichtige prijsstelling kan erop wijzen dat Apple zich zorgen maakt over de marktomstandigheden.
  • Volgens schattingen van DIGITIMES zou de verkoop van smartphones in 2023 met 5,1% kunnen dalen als gevolg van de hoge inflatie en het verslechterende consumentenvertrouwen. Hoewel Apple zijn oorspronkelijke prognose voor de levering van iPhone 15 heeft verhoogd van 83 miljoen naar 86 miljoen, ligt dit cijfer nog steeds een stuk onder de verwachte 90 miljoen eenheden die bij de lancering van de iPhone 14 werden aangegeven.
  • Apple heeft naar verluidt problemen ondervonden met de toeleveringsketen bij de productie van het vlaggenschip, de iPhone 15 Pro Max. Volgens analist Ming-Chi Kuothat heeft de ontwikkeling van de Pro Max vertraging opgelopen, waardoor de massaproductie van het vlaggenschipmodel achterloopt op schema. Tegenwind in de toeleveringsketen, in combinatie met een voorzichtige prijsstelling van het basismodel, zou kunnen duiden op een mogelijk risico op margevernauwing voor Apple.
  • Volgens onze schattingen zijn de aandelen van Apple sinds 2007 in 75% van de gevallen gedaald na presentaties. Zo daalde het aandeel op de lanceringsdag van de iPhone 14 in 2022 met 0,90%; na de iPhone 13-presentatie in september 2021 verloor het aandeel 0,96%; na de iPhone 12-presentatie in 2020 daalde de aandelenkoers in één handelssessie met 2,65%. Dezelfde trend werd gezien na de meeste nieuwe iPhone lanceringen van het bedrijf sinds 2007.
  • In de afgelopen drie jaar waren de Apple aandelen volatiel in de 20 handelssessies na de introductie van een nieuwe iPhone. Bovendien was de koersdynamiek voornamelijk negatief. Na de Apple presentatie op 6 september 2022 bedroeg het rendement van het aandeel -10,57%, terwijl het rendement in 2021 -6,96% was en in 2020 -12,56%.

Apple aandelenopties kopen

Wij denken dat het nu een redelijk beleggingsidee zou zijn om PUT-opties op het aandeel Apple te kopen met een uitoefenprijs van $185 en een vervaldatum van 20/10/2023. De optie kost ongeveer $2,84, terwijl één contract ongeveer $284 kost, omdat optietransacties worden afgesloten voor 100 aandelen.

Als de aandelenkoers van de onderliggende waarde lager is dan $185, maar hoger dan $182,1 op de expiratiedag 20/10/2023, dan ontvangt de belegger een verlies, waarvan het bedrag kan variëren. Als de aandelenkoers van de onderliggende waarde hoger is dan $ 185, dan kan de belegger een maximaal verlies van $ 284 ontvangen. Als de koers van de onderliggende waarde lager is dan het break-even punt van $ 182,1, dan kan de potentiële winst van de belegger onbeperkt zijn. We raden echter aan om de positie te sluiten wanneer de optiewaarde $600 bereikt.

Het is vermeldenswaard dat het tijdsbereik van dit beleggingsidee ongeveer een maand is. De transactie moet echter uiterlijk de dag voor de vervaldatum worden gesloten, wanneer de onderliggende waarde zal worden geleverd.

Bullish kijk op Apple aandelen en CALL opties

We kunnen echter niet helemaal uitsluiten dat de uptrend van Apple aandelen doorzet. Als het bedrijf erin slaagt beleggers te verrassen met een nieuwe iPhone met een aantal opmerkelijke functies, kan dit een nieuw positief momentum ontketenen en de aandelenkoers naar nieuwe hoogtepunten stuwen.

Als je bullish bent op de prestaties van het aandeel Apple na de presentatie, kun je CALL-opties kopen met een strike van $190 en een vervaldatum van 20/10/2023. De optie kost ongeveer $5,63, terwijl één contract ongeveer $563 kost, aangezien optietransacties worden afgesloten voor 100 aandelen.

Als de koers van de onderliggende waarde hoger is dan $ 190, maar lager dan $ 195,63 op de expiratiedag 20/10/2023, dan ontvangt de belegger een verlies, waarvan het bedrag kan variëren. Als de koers van de onderliggende waarde onder $190 daalt, dan kan de belegger een maximaal verlies van $563 ontvangen. Als de koers van de onderliggende waarde boven het break-even punt van $195,63 ligt, dan kan de potentiële winst onbeperkt zijn. 

Belangrijke opmerkingen Apple aandelenopties

U moet beide opties kopen met behulp van een limietorder. Het kopen van de opties op een marktorder kan resulteren in zeer ongunstige prijzen.

Dit idee is speculatief en brengt daarom hoge risico's met zich mee. Beleggen in opties kan leiden tot een stijging van de vermogenswaarde met 50%, 100%, 200%, en in sommige gevallen zelfs hoger, maar kan ook leiden tot een volledige nulstelling van de vermogenswaarde, of een verlies van 100% van de investering! In gevallen van lage volatiliteit zou de winst of het verlies ook variëren van 20% tot 30%.

Een intelligente benadering van de implementatie van optie-ideeën is om een klein deel van de portefeuille te investeren in veelbelovende optiedeals. Zo worden verliezen uit onsuccesvolle ideeën gecompenseerd door de hoge winstgevendheid van succesvolle gevallen.

Belangrijkste risico's van het kopen van Apple aandelenopties

  • Potentieel risico voor beleggers in PUT opties: De mogelijkheid bestaat dat de markt positief reageert op de presentatie van Apple en dat de aandelenkoers stijgt. In dit geval kan de waarde van de PUT opties dalen, terwijl de CALL opties in prijs zullen stijgen. Hetzelfde risico bestaat voor beleggers in CALL-opties als de aandelenkoers daalt na de presentatie.
  • Een te lage volatiliteit van het Apple aandeel kan ertoe leiden dat opties hun waarde verliezen op de vervaldatum.

En, wat denk jij? Apple aandelenopties  kopen of niet? Wat is jouw analyse en jouw koersverwachting? Laat het ons weten! 

 Disclaimer: beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten houden altijd het risico van verlies van uw kapitaal in. De prognoses en prestaties uit het verleden zijn geen betrouwbare indicatoren voor toekomstige prestaties. Het is essentieel dat u uw eigen analyse uitvoert voordat u een belegging doet. Indien nodig dient u zorgvuldig onafhankelijk beleggingsadvies in te winnen bij een erkende professional. Het kopen van aandelen tegen IPO-prijzen kan extra beperkingen met zich meebrengen. Alle content en afbeeldingen zijn van Freedom24. Dit artikel bevat op geen enkele wijze koopadvies.

Reacties
Categorieën