12x Beste Vastgoed Podcast voor Investeren in Vastgoed
vastgoed-podcast-beleggen
Beleggen in Vastgoed
Happy Investors
Beleggen in Vastgoed
03/04/2022
6 min

12x Beste Vastgoed Podcast voor Investeren in Vastgoed

03/04/2022
6 min

Beste Happy Investor, leren beleggen in vastgoed kan op verschillende manieren. Het zelf doen, cursussen volgen of veel kennis absorberen. Een van de manieren is het beluisteren van een goede podcast over vastgoed beleggen. En het is ook wel prettig als dit leuk is om naar te luisteren. Om je op weg te helpen vind je hieronder een overzicht van de beste vastgoed podcast. Een tweetal komen van Nederlandse bodem, maar er zijn ook goede vastgoed podcasts met internationale insteek.

Op naar duurzaam financieel succes!

Inhoudsopgave

2x Podcast Vastgoed Beleggen in Nederland

beste-vastgoed-podcasts

Er zijn twee leuke en goede podcasts over investeren in vastgoed. Hieronder een kort overzicht. Daarna bekijken we internationale podcasts met ervaren vastgoedbeleggers.

Beste Vastgoed Podcast Nederland: Beleggen en Verhuren Podcast

Een prima Nederlandse vastgoed podcast is die van Beleggen en Verhuren met Esther Dekker. De afleveringen worden niet consequent wekelijks gepost. Soms zitten er enkele weken tussen. Het is echter de moeite waard om de afleveringen te beluisteren, aangezien ze hele relevante topics aankaart. In feite hoef je geen cursus te volgen als je alle afleveringen beluisterd. Het enige wat je nodig hebt is veel tijd, maar dat geldt met alles 😉.  

vastgoedfondsen-vergelijker

Beste Vastgoed Podcast Nederland: Vastgoed Gezocht BNR

Ook BNR heeft een prima podcast over vastgoed beleggen. De sprekers zijn Maarten Bouwhuis (toepasselijke achternaam) en Maarten de Gruyter (van Eind Goed Vastgoed, zie onder). Iedere week bespreken zij onderwerpen in relatie tot onroerend goed. De een meer relevant dan de ander.

Een andere prima podcast is die van Eind Goed Vastgoed. Leuke naam, goede vastgoed podcast. Het is (een van) de eerste Nederlandse podcast waarbij men spreekt over onroerend goed. De gastheren zijn Sander Schimmelpenninck en Maarten de Gruyter. Helaas zijn ze momenteel niet meer actief. Toch de moeite waard om haar afleveringen terug te luisteren.

laten-beleggen-vergelijker-2022

10x Podcast Vastgoed Beleggen Internationaal

beste-vastgoed-podcast

Hieronder een overzicht van 10 van de beste vastgoed podcasts voor investeren in vastgoed met een internationaal perspectief. Sommige zaken verschillen met Nederland, maar over het algemeen delen ze zeer interessante lessen.

Beste Vastgoed Podcast 1. The Remote Real Estate Investor

De professionals uit de sector en persoonlijke investeerders van het Roofstock-team bespreken alles wat te maken heeft met vastgoedinvesteringen op afstand in deze beste vastgoed podcast. Dit is een goede show om vastgoedinvesteringen te begrijpen. Van tijdmanagement, dealanalyse, vastgoedbeheer, financiële overwegingen, en portfolio opschalen tot interviews met andere industrieleiders.

Je kan naar meerdere topics over vastgoed luisteren:

  1. Het beperken van vastgoedrisico's en het vermijden van veelgemaakte (en vermijdbare) fouten
  2. Het managen van uw property manager
  3. Het analyseren van vastgoed op afstand en weten welke deals na te streven
  4. Het identificeren van grote markten om in te investeren
  5. Deal analyses, case studies, en strategieën

beste-aandelen-laag-risico

Beste Vastgoed Podcast 2. BiggerPockets Real Estate Podcast

David Greene en Brandon Turner presenteren de BiggerPockets Podcast. Deze beste vastgoedbeleggen podcast wordt wekelijks gepubliceerd op iedere donderdag. Het bevat spontane interviews met beleggers van verschillende achtergronden, specialiteiten, en niveaus van expertise.

BiggerPockets is een platform dat nieuwe investeerders de fundamenten leert tot vastgoed beleggen met behulp van het opleiden van tools en middelen. Haar netwerk verbindt ook beleggers met vastgoed diensten zoals leveranciers, makelaars, en beleggingsondernemingen. Onder BiggerPockets 'talrijke functies is haar podcast over vastgoed investeren, die interviews met beleggers van verschillende leeftijden en niveaus van deskundigheid bevat.

Beste Vastgoed Podcast 3. De Real Wealth Show

Kathy Fettke is een regelmatige gast op Fox News, CNBC, CNN, NPR, en CBS MarketWatch. Deze presentatie biedt echte en specifieke technieken, kennis van de markt, en inzichten om ons te helpen bij het verwerven, beheren en te gelde maken van ons vermogen. Dit gaat verder dan enkel onroerend goed. De Real Wealth Show is een wekelijkse podcast over onder meer vastgoedbeleggingen die ideeën biedt voor iedereen, van beginnende beleggers tot ervaren beleggers die op zoek zijn naar nieuwe ideeën.

periodiek-beleggen

Beste Vastgoed Podcast 4. Best Real Estate Investing Advice Ever Show

De "Best Real Estate Investing Advice Ever Show," gepresenteerd door Joe Fairless, heeft 2.000 podcast afleveringen (!). Het biedt relevante lessen over onroerend goed. Iedere dag wordt een nieuwe podcast vrijgegeven die gaat over hoe omgaan met de steeds veranderende vastgoedsector. Interviews met succesvolle onroerend goed professionals zijn onder andere mensen met expertise in huis flipping, verhuur, en de bouw, onder andere dingen. Heel omvangrijk en leerzaam.

Beste Vastgoed Podcast 5. Lifetime CashFlow through Real Estate Investing

Rod Khleif, de presentator van de podcast, begint de show met het stellen van weldoordachte vragen over het opbouwen van geld via vastgoedbeleggen. Hij brengt ook zijn eigen set van vaardigheden naar de tafel. Hij bezit zelf ongeveer 2.000 panden, waaronder appartementen en woningen. Hij is ook een bedrijfsontwikkelingscoach die zijn ideeën deelt over het plannen en bereiken van vastgoedbeleggingsdoelstellingen. Deze top-rated vastgoed podcast is meer dan 8 miljoen keer gedownload.

Beste Vastgoed Podcast 6. Old Dawg's REI Netwerk met Bill Manassero

Bill Manassero begon te investeren in onroerend goed in zijn jaren '50. Manassero richt zich op senioren en spreekt over onder meer gezinswoningen en andere beleggingsobjecten die een regelmatige cashflow bieden. Zijn insteek is om je inkomen tijdens pensioen te kunnen behouden.Hij laat zien hoe elke investeerder, ongeacht leeftijd, een continue inkomensstroom kan genereren uit onroerend goed om zijn pensioen veilig te stellen.

De show is een bron voor investeerders van 50 jaar en ouder en diegenen die bijna met pensioen gaan. Manassero betrekt zijn publiek door het voeren van diepgaande gesprekken met professionals uit de vastgoedsector die luisteraars opleiden om meer bekwame vastgoedbeleggers te worden. De onderwerpen, zoals de beste vastgoedbeleggingen, de aankoop van vastgoedbeleggingen met weinig of geen geld, en de gewoonten van grote vastgoedbeleggers, zijn van toepassing op zowel mensen die net beginnen in de industrie en mensen met jarenlange expertise.

cursus-beleggen-aandelen

Beste Vastgoed Podcast 7. De Real Estate Guys Radio Show

Sinds 1997, heeft "The Real Estate Guys Radio Show" wekelijks uitgezonden op de radio. Deze beste vastgoedbeleggen podcast wordt gepresenteerd door Robert Helms, een vastgoed specialist, en Russell Gray, een financieel strateeg. Elke aflevering bevat beroemde professionals in hun respectieve beroepen, het verstrekken van waardevolle inzichten en advies over het navigeren in de onroerend goed markt.

De podcast gesprekken weiden wel vaak uit zoals naar onderwerpen over de economie, belastingen, investeren methoden, due diligence, et cetera. Een van de meest populaire afleveringen ging over vastgoed en portfolio management suggesties te midden van de covid-19 pandemie, waarin de Real Estate Guys praatten met Brad Sumrok, de "appartement koning," over hoe verhuurders risico's moeten beheren tijdens zo’n crisis.

Beste Vastgoed Podcast 8. RealCrowd Podcast

Dan Croce, de managing partner bij Birgo Capital in Pittsburgh, beveelt de "RealCrowd Podcast" aan voor doorgewinterde beleggers, zeggende dat het hoogwaardige gesprekken levert over een breed scala aan vastgoedbeleggingsonderwerpen en gegevensanalyses bevat om trends te voorzien.

Gast Michael Beckerman, CEO van CREtech, bespreekt hoe technologie de vastgoedinnovatie verstoort in hun aflevering "Michael Beckerman - Reimagining Real Estate." Vastgoedbeleggers, academische professionals en economen behoren tot de door RealCrowd erkende experts uit de sector. De onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere commercieel vastgoed, kantoren, winkels, industrieel vastgoed en gezinswoningen.

Beste Vastgoed Podcast 9. Passive Real Estate Investing met Marco Santarelli

Als je een drukke agenda hebt maar wel wilt leren hoe je kan beginnen met vastgoed, kan Marco Santarelli, podcastpresentator van "Passive Real Estate Investing with Marco Santarelli," je misschien helpen. Santarelli is gespecialiseerd in kant-en-klare vastgoedbeleggingen of vastgoed dat al is opgeknapt voordat het op de markt wordt gebracht.

Luisteraars zullen leren om fouten te vermijden, strategieën op te bouwen en kansen te identificeren in verschillende vastgoedcycli. Deze podcast vereenvoudigt complexe onderwerpen in kleine, begrijpelijke brokjes voor een makkelijk te volgen, leuke leerervaring. Santarelli is van mening dat hoe meer informatie en vaardigheden je hebt, hoe meer mogelijkheden je hebt om je verdienpotentieel te vergroten.

Beste Vastgoed Podcast 10. REtipster

Seth Williams is een expert in vastgoedbeleggen. En de REtipster podcast, die zij co-host met Jaren Barnes, heeft betrekking op een breed spectrum aan ideeën voor onroerend goed. REtipster blinkt vooral uit in onderwerpen over investeren in land en grond. Seth is een van de meest deskundige grond investeerders in de V.S.

Al met al zijn dit leerzame podcasts over vastgoed. Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Reacties
Categorieën