Bitcoin ETF Kopen? Nieuw: ProShares Bitcoin Strategy ETF
Bitcoin ETF Kopen? Nieuw: ProShares Bitcoin Strategy ETF
2 min. leestijd

Bitcoin ETF Kopen? Nieuw: ProShares Bitcoin Strategy ETF

Beste Happy Investor, je kan sinds kort een nieuwe Bitcoin ETF kopen. De investeringsmaatschappij ProShares heeft een nieuwe Bitcoin ETF gelanceerd met de naam ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO). In dit artikel leg ik kort uit wat het is, en hoe je deze Bitcoin ETF kan kopen. Uiteraard is ook de vraag of we dit überhaupt moeten kopen. Immers, wat is de toegevoegde waarde van BITO?

Lees verder

etf-bitcoin-kopen

De cryptomarkt kon een vreugde dans doen. Weer een nieuwe overwinning. De lancering van ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO) maakt de cryptomarkt meer volwassen. Een Bitcoin ETF heeft namelijk wel een gereguleerde structuur. Dit gegeven maakt de cryptomarkt meer toegankelijk voor een grote groep beleggers. Denk aan pensioenfondsen die een klein deel Bitcoin ETF kopen. Immers, ze kopen ook fysiek goud, dus waarom niet het digitale goud? Mocht dit het geval zijn, dan natuurlijk wel met veel voorzichtigheid.

Een ander voordeel is dat een Bitcoin ETF verkrijgbaar is bij de beste beleggingsplatformen. Dit is anders dan met cryptomunten, die je niet overal kan kopen. Een ETF is derhalve meer toegankelijk en dit vergroot de instroom van nieuwe beleggers. Een gevolg kan zijn dat de Bitcoin stijgt.

De ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO) investeert echter niet direct in de Bitcoin. Zij werkt met futures, waardoor het een hoge correlatie heeft met de Bitcoin koersbeweging. Het werken met futures is een gebruikelijke strategie, die je ook ziet terugkomen bij grondstoffen ETF’s.  

Het nadeel van deze strategie is dat je geen eigenaar wordt van Bitcoin(s). Het voordeel is dat je Bitcoin(s) niet gestolen kan worden.  

Dit voordeel komt echter wel tegen een hoge prijs. De ProShares rekent namelijk 0,95% fondskosten voor de BITO ETF. Dit maakt het voor particuliere beleggers een onlogische keuze. Je hebt overigens ook de Grayscale Bitcoin Trust (Btc), maar zij hanteren als actief beheerfonds 2% jaarlijkse kosten.

Op dit moment zie ik de ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO) nog niet beschikbaar op voor ons bekendere beleggingsplatformen zoals DEGIRO en eToro. Waar kan je de Bitcoin ETF kopen? Op het Internet benoemen bronnen onder meer: eToro, Robinhood, SoFi, Vanguard en We Bull. Het kan zijn dat de BITO nog moet worden toegevoegd alvorens we deze Bitcoin ETF kunnen kopen.

Naast ProShares zullen er ongetwijfeld meer gaan volgen. Zo zijn investeringsmaatschappijen als VanEck en ARK aan het bekijken of ze een soortgelijke Bitcoin ETF gaan lanceren.

Het voordeel van een ETF is dat het passief beheerd wordt. In de volatiele cryptomarkt kan dat ook een nadeel zijn. De volatiliteit biedt juist kansen voor (day) traders. Zodoende kan je hoger rendement halen, en zelfs risico verlagen bij een juiste timing.

Markttiming is echter niet weggelegd voor de meeste beleggers van ons. En al helemaal niet voor lange termijn beleggers.

In dit geval heb je nog een laatste alternatief, namelijk: laten beleggen in crypto.

En, (waarom) ga jij de Bitcoin ETF kopen? Laat het ons weten in een reactie hieronder 😊

Over de schrijver
Happy Investors streven naar gelukkig leven op basis van financiële vrijheid, persoonlijke ontwikkeling en duurzaam leven. Wij genieten van het nu, en beleggen voor de lange termijn. Wij helpen je met financieel onafhankelijk worden. Van beginnend tot gevorderd beleggen in aandelen, ETF's, vastgoed en meer, tot aan persoonlijke groei voor duurzaam succes!
Reactie plaatsen

Wil je succesvol beleggen?

Wil je graag beginnen met beleggen en wil je leren van onze 8+ jaar beleggersexpertise? 

Plan een gratis adviesgesprek in

Voorkom fouten die 80% van alle beleggers maken. Download onze gratis boeken en cursussen voor succesvol beleggen. Van het e-boek 'Succesvol ETF Beleggen' tot aan gratis beleggingsstrategie en rekentools. Bekijk alle downloads.
gratis-boek-etf-beleggen
Heb je nog geen beleggingsaccount? Kies voor een beleggingsaccount met lage kosten voor beleggen in aandelen & ETF's. Dit bespaart ieder jaar tot honderden euro's (of meer) aan transactiekosten. Wij beleggen via DEGIRO & eToro. Bezoek de brokers voor meer informatie omtrent het actuele aanbod.
periodiek-beleggen-vergelijking