Hoeveel Maandelijks Beleggen in Crypto en Bitcoin voor Rijk Worden?
Hoeveel Maandelijks Beleggen in Crypto en Bitcoin voor Rijk Worden?
Beleggen in Crypto
Happy Investors
Beleggen in Crypto
08/10/2021
10 min

Hoeveel Maandelijks Beleggen in Crypto en Bitcoin voor Rijk Worden?

08/10/2021
10 min

Beste Happy Investor, overweeg je te beginnen met maandelijks beleggen in crypto en Bitcoin? Spannend! In dit artikel gaan we in op de vraag hoeveel ons dit kan opleveren. Je leert hoe je met slechts €100 per maand al boven de €350.000 kan uitkomen. En hoe je met een hogere inleg zelfs boven de 5 miljoen kan uitkomen. Dit is realistischer dan je denkt. En ja, natuurlijk zijn er aannames en voorwaarden. In dit artikel leg ik je dit exact uit.

Hoeveel maandelijks beleggen in crypto en Bitcoin voor rijk worden? Lees verder

PS: neem de tijd om dit artikel zorgvuldig te lezen. Je kan maar één keer goed beginnen 😉.

Inhoudsopgave:

Hoe beginnen met maandelijks beleggen in crypto en Bitcoin?
Risico en rendement bij maandelijks beleggen in crypto en Bitcoin
Hoeveel maandelijks investeren voor 100.000 euro?
Hoeveel maandelijks investeren 250.000 euro?
Hoeveel maandelijks investeren voor 1 miljoen euro?
Conclusie: dit is hoeveel maandelijks beleggen in crypto en Bitcoin voor rijk worden

Hoe beginnen met maandelijks beleggen in crypto en Bitcoin?

hoe-maandelijks-beleggen-in-crypto-en-bitcoin

Laten we beginnen met de basis. Hoe wil je beginnen met maandelijks beleggen in crypto en Bitcoin? Samengevat heb je drie opties:

  1. Maandelijks beleggen in individuele crypto’s
  2. In crypto portfolio’s (soort ETF’s)
  3. Of via een beheerder: laten beleggen/uitbesteden

Hieronder vind je een korte toelichting per optie. Mijn persoonlijke keuze valt voor crypto portfolio’s voor risicospreiding.

1. Zelf beleggen in individuele crypto’s en Bitcoin

Tegenwoordig is zelf beleggen in crypto’s simpel. Er zijn inmiddels betrouwbare partijen met acceptabele transactiekosten. Tevens kan je bij hen een gratis account aanmaken en eenvoudig geld in- en uitboeken met iDeal. Denk aan cryptoplatformen als Coinbase, Binance, Bitvavo, NAGA en eToro.

Het is echter een compleet ander verhaal om zelf het beste investeren in crypto. Dit vergt kennis, tijd en een goede beleggingsstrategie. Veel mensen die zelf beleggen in crypto's verliezen geld. Het is beter om hier een middenweg te kiezen, zoals een crypto portfolio of laten beleggen door experts. Onthoud goed dat iedereen kan beleggen als de markt stijgt. Wat doe je wanneer je geld met -50% verdampt?

2. Snel en gespreid beleggen in Crypto Portfolio’s

Een slimme keuze als beleggingsplatform is eToro. Zij bieden vele features aan waaronder commissievrij beleggen in aandelen en ETFs. Je kan andere beleggers kopiëren en je vindt er kant-en-klare crypto portfolio’s. Dit laatste is een valide reden voor crypto beleggen bij eToro. Dankzij deze crypto portfolio’s kan je snel spreiding aanbrengen over meerdere cryptomunten.

Meer weten of hoe dit werkt? Bezoek de eToro website voor meer informatie

Dit is een voorbeeld van een crypto portfolio waar ikzelf een kleine positie in heb:

hoeveel-maandelijks-beleggen-in-crypto

3. Maandelijks laten beleggen in crypto en Bitcoin

Tot slot kan je ook iemand anders voor jou maandelijks laten beleggen in crypto en Bitcoin. Dit is hetzelfde als een aandelenbroker zoals de BinckBank. Alleen dan voor cryptomunten.

Het grote voordeel is dat je niet zelf actief hoeft te beleggen. Dit betekent dat je minder tijd en kennis nodig hebt. In plaats daarvan huur je expertise in. Je laat experts voor jou maandelijks beleggen in crypto en Bitcoin.

Uiteraard is het goedkoper als je het zelf doet. Maar dan kan je ook grote fouten maken (met name als beginner). Terwijl professionele beleggers zelfs winst kunnen maken bij dalende koersen (dankzij day trading). Dit wilt overigens niet zeggen dat ook zij verlies kunnen maken.

Een Nederlandse organisatie waarbij je kan laten beleggen in crypto is Yieldt. Je hebt ook Crypto Index, maar zij hanteren een minimale inleg van €100.000. Bij Yieldt is de minimale inleg €1000. Tussen januari 2020 – juli 2021 heeft Yieldt 580% rendement gerealiseerd.

Meer weten? Lees hier mijn Yieldt review.

Risico en rendement bij maandelijks beleggen in crypto en Bitcoin

Beleggen kent grote risico’s. Geld verlies komt regelmatig voor. Om succesvol te zijn is risicospreiding een absolute must. Ook lange termijn beleggen en veel onderzoek verrichten is noodzakelijk.

Op de vraag hoeveel maandelijks beleggen in crypto en Bitcoin moeten we rekening houden met het risico en rendement.

Bij de aandelenmarkt spreken we over een gemiddelde jaarlijkse rendement van 8 – 10% per jaar. Dit is op een lange termijn van 20 – 30 jaar. Het ene jaar kan +30% zijn. Het andere jaar -20%. Net als met crypto en Bitcoin, kan je ook bij aandelen meer risicovol beleggen. De beste beleggers ter wereld halen zo een gemiddeld jaarlijks rendement van >25%.

Bij crypto en Bitcoin is het, voor mij, onzeker wat een gemiddeld jaarlijks rendement zou kunnen zijn. De markt is daar nog te pril voor. Bij Bitcoin is het ene jaar -80%, en het andere jaar +500%. De volatiliteit is extreem. En dat geeft kansen.

Om een zinnig antwoord te geven op hoeveel we maandelijks willen investeren in cryptomunten, moeten we aannames doen. Hieronder lees je welke dat zijn. Daarna gaan we concrete berekeningen zien als antwoord op onze vraag.

Aanname van het gemiddeld jaarlijks rendement bij Bitcoin en crypto

periodiek-beleggen-bitcoin

Om te bepalen hoeveel maandelijks investeren in crypto en Bitcoin moeten we aannames doen. Ik ben een optimist, ook al geloof ik niet zo in de Bitcoin (wel de blockchain technologie). En dus doe ik deze aannames:

  • Op de lange termijn 20 tot 30 jaar zal de vraag naar crypto en Bitcoin toenemen
  • De aanname is 15% gemiddeld rendement per jaar met een gespreide crypto portfolio (minimaal de top 30 grootste munten)
  • Dit is haalbaar met actief beleggen: buy the dip, en frequent verkopen op pieken

Een gemiddeld van 15% per jaar is hoog. Ik denk wel dat dit realistisch is bij meer actief beleggen. Daarbij moet je wel een crypto portefeuille samenstellen.

Op de HIM community leer ik lange termijn beleggers hoe je >14% gemiddeld rendement kan halen door een mix van ETF’s en aandelen. Dit is passief. Echter, met een meer actieve benadering zou je met de beste ETFs een gemiddeld rendement van 12 – 15% haalbaar. De truc is om te verkopen op grote pieken, en bijkopen op grote dalen. In praktijk is dit wel moeilijker dan het lijkt.

Bij Bitcoin en cryptomunten zijn deze pieken en dalen veel extremer. En daarom denk ik dat 15% realistisch is voor een gevorderde cryptobelegger.

Belangrijk uitgangspunt is dat je niet te veel risico neemt. Persoonlijk denk ik aan max. 10% van je totale vermogen maandelijks beleggen in crypto en Bitcoin. Meer of minder kan ook. Het is volledig jouw risico en besef dat je veel geld kan verliezen.

Tot slot, crypto en Bitcoin zijn (nog) geen passieve belegging. Benut de koersvolatiliteit. Dit doe je door hoog verkopen en laag bijkopen. Gebruik limiet orders voor automatisering en vermijding van emotionele beslissingen.

Nu komt het leukste gedeelte: hoeveel maandelijks investeren in crypto en Bitcoin voor 100K tot zelfs 1 miljoen?

Lees verder.

Hoeveel maandelijks investeren in crypto en Bitcoin voor 100.000 euro?

Scenario denken is nodig bij een onzekere toekomst. Maandelijks beleggen in crypto en Bitcoin is uitermate onzeker. Ons uitgangspunt is 15% gemiddeld rendement per jaar. Dit is een aanname. Maar jij gelooft in crypto en Bitcoin, en dus besluit je er maandelijks in te beleggen. Het risico neem je voor lief. Je belegd alleen met geld dat je 100% kan missen.

Laten we drie scenario’s bekijken:

  • Worst-case scenario: -10% gemiddeld rendement p.j. over 20 jaar
  • Most-likely scenario: 15% gemiddeld rendement p.j. over 20 jaar
  • Best-case scenario: 20% gemiddeld rendement p.j. over 20 jaar

In dit artikel blijven we deze scenario’s hanteren. Worst-case nemen we niet mee, alhoewel dit een realistisch scenario is. Als most-likely nemen we onze aanname van 15%.

Gezien de onzekerheid is het noodzakelijk dat je een actieve beleggingsstrategie hanteert waarbij je vooral “buy the dip” toepast (laag kopen). En idealiter af en toe hoog verkopen om een deel van je winst om te zetten naar cash voor de volgende dip.

Hoeveel maandelijks investeren in crypto en Bitcoin voor 100.000 euro in 20 jaar?

Antwoord: 100 – 150 euro per maand.

Met een klein bedrag zou je een groot vermogen kunnen opbouwen. Dit komt doordat het rendement op 15% staat, wat serieus hoog is. We zijn hier optimistisch. Te optimistisch? De tijd zal het ons leren. (alhoewel 15% aanzienlijk lager is dan de afgelopen vijf jaar).

Maar toch. Ook bij aandelen kan je met een klein bedrag een groot fortuin opbouwen. Dat is de kracht van rendement op de lange termijn.

Meer weten over hoe dit werkt? Lees dit artikel over 100 euro per maand beleggen.

Beginnen met crypto beleggen? Maak hier een gratis account aan bij eToro en beleg in individuele crypto’s of crypto portfolio’s.

100-euro-per-maand-beleggen-in-crypto-en-bitcoin

Berekening inclusief 2% inflatie, exclusief belastingen. Bron: HIM rekentool. Gratis te downloaden via het navigatiemenu

hoeveel-maandelijks-beleggen-in-bitcoin

Berekening inclusief 2% inflatie, exclusief belastingen. Bron: HIM rekentool. Gratis te downloaden via het navigatiemenu

Hoeveel maandelijks investeren in crypto en Bitcoin voor 250.000 euro?

Laten we meer ambitieus zijn en streven naar een groter bedrag. Hoeveel maandelijks investeren in crypto en Bitcoin voor 250.000 euro in 20 jaar?

Antwoord: 300 – 350 euro per maand

Let op: met een hogere inleg zal je waarschijnlijk de 10% overschrijden. Stel dat je maandelijks €500 wilt beleggen. Bij max. 10%  in crypto investeren is dat “slechts” €50 per maand. Nogmaals, persoonlijk zou ik niet hoger dan 10% gaan. Begrijp goed dat het enorme risico’s met zich meebrengt.

Vandaag beginnen? Maak hier een gratis account aan bij eToro en beleg in individuele crypto’s of crypto portfolio’s.

kleine-bedragen-beleggen-crypto-bitcoin

Berekening inclusief 2% inflatie, exclusief belastingen. Bron: HIM rekentool. Gratis te downloaden via het navigatiemenu

hoeveel-maandelijks-beleggen-crypto-bitcoin

Berekening inclusief 2% inflatie, exclusief belastingen. Bron: HIM rekentool. Gratis te downloaden via het navigatiemenu

De lange termijn is belangrijk. Zelfs bij 8% rendement heb je na 30 jaar zo’n 250.000 euro. En dat met een kleine, maandelijkse inleg.

Op de HIM community streven we naar gemiddeld >14% per jaar. Dit is een mix aan ETF’s en unieke aandelen. Deze unieke aandelen zijn erop gericht >20% per jaar te halen. We vullen echter aan met ETF’s om het risico van onzekerheid te verlagen.

Onder unieke aandelen versta ik best-in-class bedrijven. Ik doe hier fulltime onderzoek naar. De zekerheid tot hoog rendement is veel hoger dan bij cryptomunten. Waarom? Omdat je deze bedrijven kan waarderen op onder meer groei en winstgevendheid. Je kan op basis van feiten inschatten hoe hard een bedrijf gaat groeien. Bij cryptomunten is dit niet mogelijk, omdat zij geen fundamentele waarde bezitten (ze maken geen winst).

Wil je toegang tot mijn onderzoek naar unieke aandelen voor potentieel x5 – x10 rendement? Lees hier meer informatie over het HIM aandelen abonnement.


Hoeveel maandelijks investeren in crypto en Bitcoin voor 1 miljoen euro?

Laten we nog één scenario bekijken om het af te leren. Hoeveel maandelijks beleggen in crypto en Bitcoin voor 1 miljoen euro? Dit klinkt als een duizelingwekkend hoog bedrag. De waarheid is echter dat iedereen dit kan halen. Zelfs met 8% rendement!

Er zijn wel twee voorwaarden. Lange termijn beleggen is de eerste. In 20 jaar miljonair worden is haalbaar doch lastig. In 30 jaar is eenvoudiger (zie grafiek hieronder). Ten tweede zal je iedere maand veel geld moeten inleggen. Dit moet je alleen doen als je het 100% kan missen. Het kan namelijk ook faliekant misgaan.

Als je mijn artikels vaker leest ken je mijn verhaal. Ik begon met lange termijn beleggen in aandelen en ETFs op mijn 23ste. Nu ben ik 30 jaar en financieel vrij. Tussen mijn 40ste tot 45ste levensjaar zal ik miljonair zijn. Gewoon omdat het kan 😊. Hiervoor heb ik wel veel geld geïnvesteerd. Tussen mijn 25ste en 29ste liep dit op van maandelijks €1000 naar €2500. Op mijn 29ste ben ik uit loondienst gegaan. Ik ben nu fulltime ondernemer en belegger. Ik zal maandelijks nog maar €500 inleggen en laat vooral rendement het werk voor mij doen.

Als ik het kan, kan jij het ook. (zeker aangezien ik geen super belegger ben)

Dus: hoeveel maandelijks beleggen in crypto en Bitcoin voor 1 miljoen euro binnen 20 jaar?

Antwoord: 1300 – 1500 euro per maand

Belangrijk: bij 10% rendement en maandelijks €1000 inleg heb je na 30 jaar ook 1 miljoen. 10% rendement is meer realistisch dan 15%. Dit is haalbaar met een gediversifieerde beleggingsportefeuille in aandelen, ETFs, vastgoed en alternatieven. Dit reduceert significant het risico. Met andere woorden, de zekerheid tot 1 miljoen neemt toe!

Op de Happy Investors Community leer je succesvol beleggen voor >14% rendement per jaar.

periodiek-beleggen-crypto

Berekening inclusief 2% inflatie, exclusief belastingen. Bron: HIM rekentool. Gratis te downloaden via het navigatiemenu

periodiek-investeren-bitcoin

Berekening inclusief 2% inflatie, exclusief belastingen. Bron: HIM rekentool. Gratis te downloaden via het navigatiemenu

Conclusie: dit is hoeveel maandelijks beleggen in crypto en Bitcoin voor rijk worden

In dit artikel hebben we uitgebreid stilgestaan over hoeveel maandelijks beleggen in crypto en Bitcoin. Na zorgvuldig denkwerk hebben we een aanname gedaan voor realistisch doch hoog rendement. 15% gemiddeld per jaar voor de lange termijn is mogelijk voor gevorderde crypto beleggers. Daarbij gaan we ervan uit dat de vraag naar crypto en Bitcoin op de lange termijn toeneemt. We kopen laag, en verkopen (deels) hoog. Daarbij beleggen we alleen met geld dat we 100% kunnen missen.

Op basis van deze uitgangspunten bekomen we de volgende scenario’s:

hoeveel-maandelijks-investeren-bitcoin-crypto

Berekeningen maandelijks beleggen in crypto. Inclusief 2% inflatie. Exclusief belastingen. Bron: HIM rekentool

Bovenstaande afbeelding geeft het antwoord op hoeveel maandelijks beleggen in crypto voor rijk worden.

Om af te sluiten zou ik twee tips willen meegeven. Allereerst: het is echt mogelijk. De kracht van rendement op de lange termijn is onvoorstelbaar. Ten tweede: staar je niet blind op het rendement. Ja, een hoger rendement is beter. Hier heb je echter ook veel ervaring en kennis voor nodig. Zo streef ik naar > 14% als gemiddelde. Dit is hoog. En dat doe ik dankzij fulltime onderzoek naar de beste aandelen en ETFs. Met een zeer klein percentage in een crypto portfolio. En in de toekomst wil ik hier vastgoed aan toevoegen.

Als beginnende belegger is het slim om veel spreiding aan te brengen. 8% rendement is dan haalbaar. In der loop der tijd krijg je meer ervaring en kan je wellicht streven naar 10 – 15%. Zoals de afbeelding laat zien kan je zelfs met kleine maandelijkse bedragen rijk worden. Het gaat erom dat je zo vroeg mogelijk begint en continue blijft leren en verbeteren.

Beginnen met crypto beleggen? Maak hier een gratis account aan bij eToro en beleg in individuele crypto’s of crypto portfolio’s.

Reacties
Categorieën