Gaat Bitcoin stijgen of dalen 2021 - 2022? Analyse: Dit moet je weten!
Gaat Bitcoin stijgen of dalen 2021 – 2022? Analyse: Dit moet je weten!
Beleggen in Crypto
Happy Investors
Beleggen in Crypto
06/26/2021
7 min

Gaat Bitcoin stijgen of dalen 2021 - 2022? Analyse: Dit moet je weten!

06/26/2021
7 min

Beste Happy Investor, gaat Bitcoin stijgen of dalen in 2021 en 2022 na haar recente daling? Logischerwijze is dit de meest gestelde vraag van Bitcoin beleggers. Mijn inschatting op basis van verschillende bronnen is dat Bitcoin niet gaat stijgen in 2021, maar verder daalt tot een koersrange van $12.000 – $20.000. Dit is een gedurfde uitspraak, en in dit artikel zal ik uitleggen waarom ik verwacht dat Bitcoin nog verder zal dalen.

Wil je meer van dit soort inzichten? Volg mij via deze website, de nieuwsbrief en Instagram voor updates omtrent Mindset & lange termijn beleggen naar financiële onafhankelijkheid.

Inhoudsopgave:

Gaat Bitcoin stijgen of dalen na een grote dip – is “buy the dip” verstandig met Bitcoin?
Wat zeggen analisten over Bitcoin stijgen of dalen in 2021 – 2022
Bitcoin en cryptomunten hebben serieuze problemen
Persoonlijke inzichten omtrent Bitcoin beleggen in 2021 – 2022

Gaat Bitcoin stijgen of dalen na een grote dip – is “buy the dip” verstandig met Bitcoin?

Op basis van het verleden is “buy the dip” een effectieve strategie gebleken in Bitcoin beleggen. Let wel dat het verleden geen garanties voor de toekomst biedt. Wel is het zo dat het verleden zich vaak herhaalt, maar nooit exact hetzelfde.

Als we naar de Bitcoin grafieken kijken kom ik echter tot een alarmerende conclusie. Mijns inziens gaat Bitcoin niet stijgen, maar dalen in 2021. En 2022? Dat kan wel eens een saai jaar worden voor Bitcoin beleggers.

Bitcoin stijgen of dalen 2013 – 2015

gaat-bitcoin-stijgen-dalen

Bron: coinmarketcap.com

Bitcoin stijgen of dalen 2016 – 2019

analyse-bitcoin-stijgen-of-dalen

Bron: coinmarketcap.com

Bitcoin stijgen of dalen 2020 – 2022

bitcoin-stijgen-dalen-analyse

Bron: coinmarketcap.com

Als we louter naar de Bitcoin grafieken kijken bekom ik twee conclusies:

  1. Er gaat een lange aanlooptijd aan vooraf alvorens Bitcoin tot grote hoogte stijgt. Het rendement kan oplopen tot +1000%. Dit maakt(e) Bitcoin een van de asymmetrische beleggingen.
  2. Er is een lange afkoelperiode (bear market) waarbij het rendement tot -80% kan dalen

In Juni 2021 staat Bitcoin op -50% van haar vorige piek na een periode van drie maanden. Puur kijkende naar de Bitcoin grafieken uit het verleden, is het aannemelijk dat de bear market zal doorzetten tot minstens 2022.

Gaat Bitcoin stijgen of dalen in 2022?

Ook hier geldt weer dat ik geen glazen bol heb. Maar als we naar de media kijken zien we dat overheden steeds meer weerstand bieden aan de Bitcoin. Immers, zij willen haar macht over digitale valuta niet verliezen. Een ander feit is dat de volgende Bitcoin split pas in 2024 is. En ten derde hebben we nog de angst van beleggers die veel geld hebben verloren met crypto. Zij zullen niet snel weer instappen in 2022, indien de koersdaling aanhoudt.

Mijn verwachting is derhalve dat Bitcoin gaat dalen in 2021, en dat 2022 een lang jaar wordt waarin de koers enigszins stabiel blijft. Dit zou in vergelijkbaar scenario zijn als het verleden van 2013 – 2015.

En als het verleden van 2013 – 2015 zich werkelijk gaat herhalen, zal Bitcoin kunnen dalen tot een koers van $12.000 – $20.000.

Natuurlijk kan ik er ook naast zitten. Er bestaan redenen om aan te nemen waarom Bitcoin in 2022 gaat stijgen. Zo zijn er twee tegenargumenten. Ten eerste ben ik geen Bitcoin expert. En ten tweede kunnen we dit alles niet baseren op fundamentele analyse (waar juist mijn kracht ligt)

Laten we eerst kijken naar het feit dat ik geen Bitcoin expert ben. Ik heb namelijk betrouwbare bronnen van meerdere analisten die haar uitspraak hebben gedaan.

Gratis beleggen in crypto’s en aandelen met 0,- euro transactiekosten?

Als je interesse hebt in crypto (en aandelen) beleggen dan mag je NAGA niet missen. Dit is namelijk het nieuwe en trending crypto beleggingsplatform waarop je commissievrij (dus 0 euro transactiekosten) kan traden in crypto’s. Een account aanmaken is gratis. En bovendien krijg je toegang tot heel veel voordelen. Daarbij is het belangrijkste voordeel dat NAGA een alles-in-een beleggingsplatform voor cryptomunten en aandelen is, en dat commissievrij. Ook hebben ze unieke functies, zoals bijvoorbeeld autocopy. Autocopy houdt in dat je snel en eenvoudig alle beleggingen van een professionele belegger kan overnemen. Kortom, op die wijze kan je rendement halen zonder er zelf iets voor te doen. Inmiddels zijn meer dan 600.000 crypto beleggers aangesloten bij het revolutionaire NAGA.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie over gratis crypto beleggingsaccount aanmaken en commissievrij handelen met 0,- euro transactiekosten. Of klik op onderstaande banner voor een gratis account zolang dit nog kan

728x90

Wat zeggen analisten over Bitcoin stijgen of dalen in 2021 – 2022

Ik ben aangesloten bij meerdere aandelen abonnementen. Deze helpen mij om betere keuzes te maken in het uitzoeken van de beste aandelen. Dit is een aanvulling op mijn eigen onderzoek. Alleen de beste aandelen publiceer ik op de HIM community, waar mijn leden en ikzelf in investeren. Uit deze aandelen abonnementen komen frequent analyses over Bitcoin naar voren. Hieronder vind je een greep uit de selectie.

Dit is wat analisten zeggen over Bitcoin stijgen of dalen in 2021 – 2022:

Clem Chambers, CEO van aandelen en crypto website ADVFN.com en auteur van Amazon No.1 Bestseller 101 Ways to Pick Stock Market Winners and Trading Cryptocurrencies: A Beginner’s Guide, was zeer bullish over crypto in 2020. En hij had gelijk, met hoge rendementen als gevolg. In een recente analyses is hij echter bearish geworden, en geeft als koersverwachting een range van $20.000 voor Bitcoin aan en $1000 voor Ethereum. Hij geeft ook aan dat hij weer zal kopen wanneer Bitcoin lager staat.

Analisten van Mott Capital Management verwachten dat Bitcoin in 2021 gaat dalen tot $16.000 – $19.000. Wij delen dezelfde mening dat Bitcoin geen fundamentele waarde heeft, waardoor het moeilijk wordt een waardering vast te stellen (bv. dat de Bitcoin $25.000 waard is en je zou moeten kopen onder deze waarde).

Josh Arnold, een beleggingsexpert met 9 jaar ervaring in dividend- en value stocks, is meer positief. In zijn analyse spreekt hij over de technische grens van $30.000 voor BTC. Indien deze grens wordt behouden, is hij zeer bullish over Bitcoin en gaat hij bijkopen. Als het onder de $30.000 komt, geeft hij aan een nieuwe evaluatie te moeten maken.

Nu wil ik denkfouten bij beleggen voorkomen en mijn emotie geen invloed geven. Zo zie ik veel problemen voor Bitcoin en derhalve ben ik minder enthousiast. De analist die ik het hoogst heb zitten, is Clem Chambers. Ik sluit mij aan bij zijn analyse: Bitcoin gaat niet stijgen in 2021, maar juist dalen. Ergens rond de $20.000 kan een mooi “buy the dip”-moment voor wie gelooft in de toekomst van Bitcoin.

Bitcoin en cryptomunten hebben serieuze problemen

Naast technische koersontwikkeling zijn er nog andere factoren die bepalen of Bitcoin zal stijgen of dalen in 2021 – 2022. Zo zijn er een paar grote problemen voor Bitcoin, die kunnen leiden tot een negatief sentiment met verdere koersdaling als gevolg:

  • Bitcoin strijdt tegen de gevestigde orde: overheden gaan dit nooit accepteren. Zij gaan zelf digitale munten creëren en proberen de macht van Bitcoin in te perken. Hier hoef je geen futurist voor te zijn om dit te voorspellen
  • Bitcoin en cryptomunten hebben geen fundamentele waarde: ik vind het niet overtuigd om te zeggen dat Bitcoin waarde heeft door te kijken naar hoeveel het kost om een Bitcoin te minen. Fundamentele waarde betekent dat het iets oplevert in de toekomst, en wat levert Bitcoin dan op? Welke economische waarde creëert het?
  • Duurzaamheid – is dit een kans of het einde der Bitcoin? Hoe dan ook, mining is kostbaar en vreet energie
  • Marktmanipulatie: er is geen regulatie, de crypto wales sturen de markt en dit gaat ten koste van de particuliere belegger. Al liggen hier ook kansen vergelijkbaar met strategieën voor aandelen verkopen.

Uiteraard zijn er ook voordelen aan Bitcoin. Zo is de bevoorrading eindig. Zeker met een nieuwe Bitcoin split, kan dit leiden tot enorme koersstijging ten gevolge van FOMO. Ook is de blockchaintechnologie revolutionair en gaat dit leiden tot nieuwe innovaties. En Bitcoin wordt gezien als het digitale goud (wat een aantrekkelijk idee is).

vastgoed beleggen met weinig geld

Persoonlijke inzichten omtrent Bitcoin beleggen in 2021 – 2022

Begrijp goed wat mijn intentie is: ik wil je helpen. Het interesseert mij niet wie gelijk heeft. Wat ik wel wil, is dat wij allemaal positief rendement halen doordat wij goede beleggingen maken. En daarom probeer ik mensen te waarschuwen voor de vele gevaren met crypto beleggen. Ik impliceer niet dat je geen winst kan maken. Sterker nog, als je uitblinkt in technische analyse en day trading dan kan je forse rendementen boeken. Maar wat ik wel wil aangeven is dat het risico heel hoog is. En waar het uiteindelijk om gaat, is hoe hoog jouw gemiddeld jaarlijks rendement is op de lange termijn.

Ik geloof er in dat je met aandelen en ETFs op de lange termijn een hoger gemiddeld jaarlijks rendement haalt. Dit om de feitelijke reden dat aandelen een fundamentele waarde hebben die je kan berekenen voor zowel vandaag als in de toekomst. Daarmee kan je berekenen wat je winstkansen zijn en hoe hoog je rendement kan worden. Dit geeft meer zekerheid, alhoewel het nog altijd meer risicovol is dan bijvoorbeeld ETFs of vastgoed.

Wil je toch instappen? Wacht dan nog even. Laten we kijken of Bitcoin zakt tot $20.000, en vanaf dat moment kan je overwegen om een klein deel van je portefeuille (2 – 5%) te investeren in Bitcoin.

Mijn tip zou zijn om bij de grote munten te blijven, zoals Bitcoin, Ethereum en Binance. Zet op ieder max. 1% van je totale vermogen. Zo heb je alsnog een klein deel erin geïnvesteerd. Mocht het gaan stijgen, dan kan je indrukwekkend rendement pakken. En mocht het dalen, dan verlies je een relatief klein bedrag (wat je zou moeten kunnen missen).

Reacties
Categorieën