Hoe Omgaan met Crypto Crash? Dit moet je doen voor minder verlies
Hoe Omgaan met Crypto Crash? Dit moet je doen voor minder verlies
Beleggen in Crypto
Happy Investors
Beleggen in Crypto
06/26/2021
5 min

Hoe Omgaan met Crypto Crash? Dit moet je doen voor minder verlies

06/26/2021
5 min

Beste Happy Investor, hoe omgaan met crypto crash? Dat is een valide vraag aangezien crypto crashes een behoorlijke impact kunnen maken. De crypto markt is dusdanig volatiel, dat je binnen enkele dagen -30% kan staan. Dat is veel geld verlies, en uiteraard willen we dat voorkomen!

Dus, hoe gaan we om met een crypto crash zoals die van 2021?

Hieronder deel ik mijn nieuwsbrief uit mei 2021 met je. Helaas zijn mijn inzichten uitgekomen, en is vanaf dat moment de crypto crash nog erger geworden.

Wil je weten wat mijn verwachting is voor Bitcoin? Lees hier mijn analyse over Bitcoin stijgen of dalen in 2021 – 2022.

Hieronder lees je mijn advies over hoe omgaan met crypto crash.

Hoe omgaan met Crypto Crash 2021? Dit is wat ik in mijn nieuwsbrief van Mei 2021 schreef…

hoe-omgaan-crypto-crash
Als jij momenteel investeert in crypto’s, hoop ik dat je onderstaande bericht aandachtig zal lezen. Dit is een pure intentie om mijn ervaringen te delen. Het is een conflicterende ervaring met echte “cryptofans”, maar het is wel de feitelijke waarheid. Sta jij open voor de waarheid? Lees dan verder.

In een warme zomer van 2017 kwam ik in aanmerking met Bitcoin, en in het bijzonder met de blockchain-technologie. Dit laatste boeide mij enorm en ik geloof er vooralsnog sterk in. Het zal een bron van innovatie zijn.

Daarom besloot ik om destijds enkele duizenden euro’s te investeren in met name Ethereum, en verder zo’n 20 andere cryptomunten.

Ik was net op tijd. De hype begon en records werden geboekt. Allereerst steeg de Bitcoin naar 20.000 dollar. Deze stabiliseerde en toen steeg Ethereum en andere altcoins.

Als onervaren belegger boekte ik binnen enkele maanden hoge rendementen. Het voelde als “sky is the limit” en het bleef maar stijgen. Totdat de crash kwam. Vanaf dat moment kwam er een rebound (buy the dip), maar dit is wat ze noemen een “dead cat bounce”. Niet lang daarna kwam er een tweede crash. Vanaf dat moment bleven de koersen alsmaar dalen. Het duurde mij vier jaar om weer in de plus te komen, maar het gaf mij de kans om te gaan verdienen in lange termijn beleggen in assets die met meer zekerheid rendement opleveren.

Helaas heb ik geen glazen bol. Ik weet niet of deze crash een mooi koopmoment is, of dat de geschiedenis zich zal herhalen met een lange periode van forse koersdaling. Ik hoop voor cryptobeleggers dat het gaat stijgen, maar dat is wel het probleem: hopen is niet hetzelfde als zeker weten. En hopen is ook niet hetzelfde als een gefundeerde kansberekening doen.

Zelf heb ik (bijna) al mijn crypto’s verkocht in februari 2021. Na vier jaar wachten had ik een zeer goed rendement. Ook als je het gemiddeld jaarlijkse rendement bekijkt. Al was het vooral de ervaring die onbetaalbaar is!

Deze beleggingsstrategie zou ik vandaag de dag hanteren na mijn ervaringen met meerdere crypto crashes

Met de kennis van vandaag zou ik een andere beleggingsstrategie hebben gehanteerd bij speculatieve beleggingen zoals cryptomunten.

Dit is wat ik zou doen:

Zet niet meer dan 5% van je portefeuille op een speculatieve beleggingen (zoals crypto). En koop dan minstens 10 – 20 cryptomunten aan, waarin je evenredig een bedrag inlegt. Kies voor de overige 95% voor spreiding in aandelen-, vastgoed- en obligatiefondsen of een andere vorm van investeren met vast rendement.

Vanaf dit moment is het wachten totdat de crypto stijgt. Ook bij een crypto crash kan je gewoon vasthouden. In plaats daarvan kan je kijken naar een vastgesteld rendementsdoel, zoals bijvoorbeeld +100%. Wat je dan kan doen is de initiële inleg verkopen bij de eerste +100% rendement. Zo heb je jouw zuurverdiende centen terug en loop je geen enkel risico meer. Mocht het aandeel dan stijgen, dan is dat alleen maar leuk.

Wat je eventueel nog kan doen, is de initiële inleg apart zetten en wachten opeen volgende crypto crash. Hier kan je de tactiek van “buy the dip” toepassen, al is dit in praktijk wel bijzonder lastig.

Ja, natuurlijk loop je hier potentieel rendement mis indien de koersen nog verder stijgen. Maar wat als ze dalen en je al je geld verliest? Besef goed dat +100% rendement serieus hoog is. En door dan je initiële inleg terug te halen, kan je risicoloos de overige 50% laten staan (buy & hold).

Vermijd hebzucht waar mogelijk. Want met crypto crashes kan je ook zomaar -50% staan. Je hebt geen glazen bol en de “sky” heeft wel een limit.

Dit geldt zeker zo bij cryptomunten wat een speculatieve belegging is. Je kan enkel investeren op basis van technische analyse. Dat wil zeggen, door naar de koersen te kijken.

Gratis beleggen in crypto’s en aandelen met 0,- euro transactiekosten?

Als je interesse hebt in crypto (en aandelen) beleggen dan mag je NAGA niet missen. Dit is namelijk het nieuwe en trending crypto beleggingsplatform waarop je commissievrij (dus 0 euro transactiekosten) kan traden in crypto’s. Een account aanmaken is gratis. En bovendien krijg je toegang tot heel veel voordelen. Daarbij is het belangrijkste voordeel dat NAGA een alles-in-een beleggingsplatform voor cryptomunten en aandelen is, en dat commissievrij. Ook hebben ze unieke functies, zoals bijvoorbeeld autocopy. Autocopy houdt in dat je snel en eenvoudig alle beleggingen van een professionele belegger kan overnemen. Kortom, op die wijze kan je rendement halen zonder er zelf iets voor te doen. Inmiddels zijn meer dan 600.000 crypto beleggers aangesloten bij het revolutionaire NAGA.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie over gratis crypto beleggingsaccount aanmaken en commissievrij handelen met 0,- euro transactiekosten. Of klik op onderstaande banner voor een gratis account zolang dit nog kan

728x90

95% van alle cryptomunten zijn gebakken lucht

hoe-reageren-op-crypto-crash

Nogmaals, ik geloof in de blockchain-technologie.

Maar het is een feit dat 95% van alle cryptomunten gebakken lucht is.

Er zijn maar een paar munten die enige vorm van waarde bieden, waaronder Bitcoin en Binance Coin. Met name deze laatste heeft logica: hoe meer mensen handelen via Binance, hoe meer BNB zij nodig hebben.

Deze problematiek, de onzekerheid dat een cryptomunt geen winst creëert, was voor mij de reden om over te stappen naar aandelen. Bedrijven kan je diepgaand onderzoeken op financiële- en strategische positie. Dankzij kennis, ervaring, en veel onderzoek, kan je jouw winstkans verhogen.

Aandelen geven een hogere winstkans dan crypto, en de aandelen crashes zijn minder hevig dan crypto crashes

Bij aandelen kan je beter inschatten of deze in de toekomst meer waard gaat worden, simpelweg omdat bedrijven feitelijke economische waarde creëren die zich uit in GROEI. Hoe meer winst een bedrijf in de toekomst maakt, hoe goedkoper het aandeel wordt bij een constante koers. Hoe goedkoper een aandeel wordt, hoe aantrekkelijker dit aandeel wordt om te kopen.

Dat is het probleem bij crypto. Het is volledig berust op vraag- en aanbod, en er zijn maar weinig bedrijven (zoals Binance en Coinbase) achter een cryptomunt die daadwerkelijk winst maken.

Ik weet dat sommigen niet tegen deze “kritiek” op cryptomunten kunnen. Het is dan ook niet persoonlijk. Maar ik ben wel sterk in mijn mening: 95% van de cryptomunten levert geen enkele economische waarde. Sterker nog, ze slurpen energie.

Dus hoe wil je feitelijk inschatten of die munt in de toekomst gaat stijgen? Daar zou ik graag meer van willen leren.

Daarmee zeg ik niet dat crypto beleggen kansloos is. Ik geef alleen aan dat het mijns inziens vooral speculatief is. Als je goed bent in technische analyse kan je er beslist hoge rendementen mee boeken.

Dat is een belangrijke tip: blijf dicht bij je kracht. Sommigen zijn goed in daytrading (al verliest 85% geld), en sommigen zijn goed in lange termijn beleggen omdat je tijd en spreiding in je voordeel gebruikt.

Een ding is wel zeker: crypto beleggen is leuk en geeft een kick. Pas daarom op voor de valkuil van het gevoel “sky is the limit”.

Hoe denk jij over omgaan met crypto crashes? Wat zijn jouw tips en ervaringen? Laat het mij weten in een reactie hieronder

Reacties
Categorieën