Samenvatting ‘De 7 Spirituele Wetten van Succes’
samenvatting-7-spirituele-wetten-van-succes
Persoonlijke Ontwikkeling
Happy Investors
Persoonlijke Ontwikkeling
05/20/2022
7 min

Samenvatting ‘De 7 Spirituele Wetten van Succes’

05/20/2022
7 min

De 7 Spirituele Wetten van Succes is een beknopt boek van Deepak Chopra, beïnvloed door de Hindoeïstische filosofie. Hier laat de auteur ons zien hoe het mogelijk en noodzakelijk is om deze spirituele principes te gebruiken om succes te bereiken. Dit boek is heel praktisch en bevat zeven spirituele principes die je elke dag kunt toepassen om te manifesteren wat je wilt en een gelukkiger leven te leiden. Soms kan het wat “zweverig” klinken, maar Deepak legt rationele raakvlakken met concrete, tastbare zaken zoals geld verdienen en maximaal presteren.

Hieronder volgt een beknopte samenvatting van de 7 spirituele wetten van succes.

De wet van pure potentie

7-spirituele-wetten-van-succes-deepak-chopra

De eerste wet komt voort uit het feit dat we meer zijn dan onze fysieke lichamen en persoonlijkheden. In onze ware essentie zijn we puur bewustzijn.

Waarom is het herkennen van dit principe zo belangrijk om succes te bereiken?

Het kennen van onze ware aard is de sleutel tot het bereiken van alles. Fysiek en mentaal. We moeten erkennen dat we oneindige kracht en eeuwige mogelijkheden hebben, maar dat kan alleen als we weten wie we zijn. Je kent misschien je naam, je adres, de naam van je ouders, en je baan. Maar weet je wie je werkelijk bent? De meesten van ons hebben geen flauw idee.

In zijn boek ‘de 7 spirituele wetten van succes’ leert Deepak Chopra ons een aantal manieren om in contact te komen met onze ware realiteit. Meditatie en stil zitten in contemplatie zijn essentieel om onszelf te leren kennen. Chopra moedigt ons ook aan om in contact te komen met de natuur.

De wet van het geven

"Everything flows, out and in; everything has its tides; all things rise and fall; the pendulum swing manifests in everything; the measure of the swing to the right is the measure of the swing to the left; rhythm compensates."—The Kybalion.

Deze wet komt voort uit het feit dat alles in het universum in beweging is en stroomt. Niets staat stil. Zelfs de atomen, die alles in het fysieke vlak vormen, stoppen nooit met bewegen of vibreren.

Deze voortdurende uitwisseling van energie maakt deel uit van het harmonische evenwicht van het universum. Dit is de systole en diastole van de hartcyclus; de inademing en uitademing; de stroom, en terugvloeiing.

Ieder mens is een microkosmos. We moeten begrijpen hoe deze wet in het universum werkt om hem in onze innerlijke wereld na te bootsen.

Bijvoorbeeld, stel je voor dat je meer geld wilt. In dat geval zou het zinloos zijn om je geld vast te houden en het op te potten. Het zou zijn alsof je probeert de stroom van bloed of een rivier te stoppen. Het zou beginnen te stagneren, verstoppen en stikken. Oppotten levert niks op. Geld investeren wel. ETF beleggen, investeren in vastgoed of beleggen in bedrijven. Laat geld voor jou werken en vermenigvuldigen.

Wat deze wet ons leert is dat we altijd moeten geven. Geef zoveel als je kunt, en je zult ontvangen. Breng een geschenk naar wie je ook tegenkomt. Dit geschenk kan een bloem zijn, een gebed, een compliment, of wat je maar voelt dat waardevol voor hen zal zijn.

Je krijgt alleen wat je geeft. Wat je in het leven brengt, zal altijd een manier vinden om naar je terug te komen.

gratis-cursus-beleggen

De wet van karma of oorzaak en gevolg

Elke oorzaak heeft een gevolg, en de wet van karma is zo simpel als dat. Met andere woorden: je oogst wat je zaait.

Het is onmogelijk om succes te behalen zonder verantwoordelijk te zijn voor je daden. Als we altijd andere mensen of externe omstandigheden de schuld geven van onze mislukkingen, zullen we nooit slagen.

Wat deze wet impliceert is dat we altijd een keuze hebben. Zelfs wanneer we ongewenste obstakels tegenkomen, kunnen we nog steeds kiezen hoe we reageren.

Over het algemeen ervaren we dezelfde gebeurtenissen steeds weer opnieuw omdat we steeds op dezelfde manier reageren. Overstijg je karma door jezelf af te vragen: "Wat kan ik leren van deze ervaring?" in plaats van te zeggen: "waarom IK?".

Stop de interne monoloog en luister naar wat je hart je zegt te doen. Je huidige realiteit is het resultaat van je daden in het verleden. En wat je hier en nu doet, bepaalt je toekomst, dus kies juist.

De enige manier om de juiste keuzes te maken is je volledig bewust te zijn van het heden. Leer mindful te zijn en luister naar je hart. Mindfulness en meditatie gaan goed samen.

beste-nederlandse-vastgoedfondsen

De wet van de minste inspanning

Volgens dit universele principe gebeurt alles in de natuur zonder inspanning. Bijvoorbeeld, gras probeert niet te groeien. Het groeit gewoon. Deze wet is ook het principe van economie, of "doe minder en bereik meer". Als we dingen doen die uit ons ego voortkomen of tegen de omstandigheden ingaan, verspillen we waardevolle energie.

Eenvoudig gezegd leert deze wet ons om onze energie verstandig te kanaliseren door de kracht van liefde aan te wenden. We moeten de dingen accepteren zoals ze zijn. Wanneer we dingen of mensen willen controleren, verspillen we energie.

Het is noodzakelijk om ons af te stemmen op de ritmes van de natuur en het universum. Wees geduldig, laat de behoefte om dingen te controleren los, en geef andere mensen niet de schuld van je situatie. Het universum is zoals het is.

De wet van intentie en verlangen

samenvatting-spirituele-wetten-van-succes

In dit hoofdstuk van de 7 spirituele wetten van succes leert Chopra ons hoe dit universum niet meer is dan energie en informatie in het kwantumveld. En dit wetende, kunnen we de kracht van intentie en verlangen aanwenden.

Intentie impliceert de transformatie van de energie van iets in je leven. Intentie gecombineerd met afstand nemen leidt tot levensgericht, hedendaags bewustzijn. En wanneer je in deze gemoedstoestand handelt, worden je acties effectiever. Wanneer je het heden aanvaardt en de toekomst voor ogen hebt, kun je je werkelijkheid creëren en het beoogde resultaat bereiken.

Maar eerst is het nodig je gedachten tot zwijgen te brengen en terug te keren naar het bewustzijn van het heden. Vervolgens kan je de law of attraction toepassen op basis van intentie.

periodiek-beleggen

De wet van het afstand nemen

Hier laat dit boek ons zien hoe elke gehechtheid voortkomt uit angst en onzekerheid, die voortkomen uit onwetendheid over het Zelf. Alle angst komt voort uit het zoeken naar veiligheid en het voelen van gehechtheid aan het "bekende".

Het is echter onmogelijk om werkelijk succesvol te worden als we gehecht zijn aan het "bekende". In plaats daarvan moeten we onzekerheid omarmen en onze gehechtheid loslaten, onze ideeën over "wat zou moeten zijn".

Simpel gezegd, deze wet stelt dat om iets in het fysieke universum te verwerven, we onze gehechtheid eraan moeten loslaten. Niet de intentie, maar de gehechtheid aan het resultaat.

De wet van dharma of doel in het leven

Het Sanskriet woord "dharma" betekent "doel in het leven" en het verwijst naar de reden waarom we hier zijn. We kwamen naar deze wereld met een doel, en we moeten dat ontdekken. Dit concept wordt vanuit een ander filosofie de Ikigai genoemd.

De eerste component van dharma is dat we ons Hoger Zelf moeten ontdekken, ons ware zelf, onze "pure potentie". We kunnen dit doen middels spiritueel groeien, zoals meditatie.

De tweede component betreft onze talenten. Ieder van ons heeft een uniek talent dat niemand anders heeft. Wat is jouw unieke talent? Vind en ontwikkel dit. Dat is een effectieve kans tot persoonlijke ontwikkeling.

De derde component van de wet van Dharma is dienstbaarheid aan anderen. Vraag jezelf eens af: "Hoe kan ik helpen?" in plaats van "Wat levert het mij op?".

Vind de kracht in jezelf, breng je talenten tot uitdrukking en gebruik ze om de mensheid te helpen, en je hebt misschien je doel in het leven gevonden. Uiteindelijk leidt dit naar werkelijk gelukkig zijn.

cursus-beleggen-aandelen

Conclusies over de 7 spirituele wetten van succes

Succes is niet noodzakelijkerwijs het resultaat van hard werken of ambities. In plaats daarvan komt het voort uit het zich houden aan de principes die het universum in stand houden. Het houdt in dat men zich houdt aan de natuurwetten en dat men ze begrijpt.

Als Happy Investor streven wij naar financiële vrijheid en zelfs -onafhankelijkheid. De 7 spirituele wetten van succes leren ons dat er wellicht meerdere wegen naar Rome leiden. En dit kan ik uit persoonlijke ervaring bevestigen. Op het moment dat je veel geld hebt, kom je erachter dat het in feite niet zo belangrijk is. Ja, de status van financiële onafhankelijkheid is mijns inziens noodzakelijk omdat het je keuzevrijheid geeft. Maar deze status kan je ook bereiken door simpelweg geld te investeren voor een zeer lange termijn. Laat geld voor je werken middels een intentie, en concentreer je op de kwaliteit van je leven in het hier en nu.

Reacties
Categorieën