S&P 500 Value beleggen in 2022: grote kansen
sp-500-value-kansen-goedkope-aandelen
Beleggen in Aandelen
Happy Investors
Beleggen in Aandelen
04/27/2022
2 min

S&P 500 Value beleggen in 2022: Value kansen nemen toe

04/27/2022
2 min

De S&P 500 en AEX blijven dalen. Wanneer houdt het op? Of moeten we blij zijn met de vele Value kansen in de S&P 500 en de AEX?

sp500-value-kansen

Grote kans dat de daling nog even blijft doorzetten, maar dit zijn de momenten waar grote kansen ontstaan. Value kansen.

In tegenstelling tot doemdenkers denk ik zelf dat de aandelenkoers voor de komende jaren kan blijven stijgen. Oorlog, torenhoge inflatie, stijgende rente, politieke onrust. Niet bepaald gunstige factoren. Maar in de 100-jarige historie van de S&P 500 is dit veelvuldig voorgekomen.

In het historisch perspectief is de huidige daling echter een kleintje.

Anderzijds daalt de P/E-ratio van de S&P 500 in rap tempo. Pessimisme zit in de prijs. Kan het erger? Vast wel. Maar er ontstaat nu ruimte waarin het ook beter (dan verwacht) kan gaan. Wellicht niet in de komende weken of maanden, maar mijn optimisme verwacht dit wel voor de komende paar jaar. 

Heb ik gelijk? Vast niet. Menig belegger beweert dat chaos aantreedt. Had tijdens de covid-19 crisis een uitermate slechte timing gedaan. Heb erdoor zo’n 175K aan rendement gemist (niet verloren, maar gemist). Sh*t happens. Zolang je er maar van leert.

Bovendien: geld is maar geld. Leven, daar draait het om.

Maar beleggen is leuk. Spannend. Uitdagend. En wij worden financieel vrij! Dus we gaan door en beleggen alleen met geld dat we kunnen missen.

Value kansen S&P 500 in 2022

Oké, terug naar Value kansen. De huidige marktdaling leidt ertoe dat bepaalde aandelen super goedkoop worden.

Bij onze Happy Value aandelen zien we bijvoorbeeld:

  1. Een scheepsvaartbedrijf met P/E van 4.89, een winstgroei van 50.17% (!), een dividend van 12,8% en stijgende, afname van schuldenpositie en $120M in cash
  2. Een autofabrikant met P/E van 3.41, winstgroei van 33,39% en recentelijk nog eens -15% gedaald (wat aantoont dat ook Value aandelen fors kunnen dalen). En nee: het is geen Tesla
  3. Een technologieaandeel met P/E van 6.65, winstgroei van 8.48%, dividend van >2,5% en een groot terugkoopprogramma van aandelen

Leuk feitje: wij publiceerde ons onderzoek naar het technologieaandeel in december 2021. Deze maand, April 2022, besloot Warren Buffet om ook in dit bedrijf te investeren. Nu durven wij ons niet te vergelijken met de beste lange termijn belegger ter wereld, maar het is wel leuk om te benoemen.

Zijn al onze aandelen een succes? Nee. De groeiaandelen presteren momenteel slecht. Maar de Value aandelen presteren beter dan de S&P 500. Tevens ben ik ervan overtuigd dat groeiaandelen haar momentum weer gaan krijgen. Alhoewel niet binnenkort. Het is daarom belangrijk om een gediversifieerde portfolio te creëren. Combineer waarde- en groeiaandelen.

Zoals gezegd kunnen de S&P 500 en AEX verder dalen. Maar het plaatje wordt bij iedere daling beter en beter:

Direct toegang tot hoge-kwaliteit Value aandelen in de S&P 500

1. Meld je aan op de Happy Value aandelen. V.a. 79 euro. Klik hier voor meer informatie.

2. Meld je aan op Insider, onze partner die met een team van beleggers zoekt naar (deep) Value aandelen. Zij bieden twee opties aan:

  1. Weekly Insider – wekelijkse update met 5 (deep) Value aandelen. Eerste maand $1.
  2. Insider abonnement – volledige portfoliobegeleiding met 100+ (deep) Value aandelen + wekelijkse update + Q&A’s + en meer

Insider abonnement is niet goedkoop: $2500 per jaar. Daarom alleen geschikt als je meer dan 20K beleggingsvermogen hebt. Ik sta 100% achter Insider. Dit is waarom ik er promotie vaak, wat ten koste gaat van onze eigen abonnementen. Waarom? Omdat mijn doel is om jou te helpen naar financiële vrijheid. En meerdere wegen leiden naar Rome. Bovendien, mijn Insider aandelen staan gemiddeld op +44% van dit jaar. Met Mosaic (MOS) sta ik op +86% (vorige week was dit nog +103%).

Als partner mogen wij als enigste in Nederland $1000 korting bieden. Klik hier voor meer informatie.

Reacties
Categorieën