Beleggingsportfolio update 24 februari 2019
Beleggingsportfolio update 24 februari 2019
Geld Verdienen
Happy Investors
Geld Verdienen
03/03/2019
4 min

Beleggingsportfolio update 24 februari 2019

03/03/2019
4 min

Welkom terug voor de wekelijkse update van mijn beleggingsportfolio. Zoals vele volgers van mij weten, is het doel om voor mijn 40ste met pensioen te kunnen gaan. Dit houdt in dat vanaf dat moment al mijn (lees: onze) vaste kosten zijn gedekt, inclusief spaargeld voor vakantie en onvoorziene gebeurtenissen. Om dit doel van financiële vrijheid te bereiken, bouw ik aan meerdere inkomensstromen. Een van deze inkomensstromen is beleggen.

Benieuwd naar mijn beleggingsportfolio op 24 februari 2019? Lees dan snel verder.

Beleggingsportfolio opbouwen voor financiële vrijheid

Omdat dit mijn eerste jaar is, heb ik gekozen voor een risicovolle benadering. Hierbij investeer ik uitsluitend in bedrijven waar ik sterk in geloof. Ik geloof hierin omdat ik (1) hun marktkansen heb onderzocht, (2) hun strategische positie heb geanalyseerd en (3) hun financiële structuur waardeer. Denk bij dit laatste aan hoge marges en lage kosten. Uiteraard is dit een zeer simpele uitleg van mijn benadering. Als je hierover wilt sparren, kun je altijd contact met mij opnemen.

Vergeet niet dat ik niet zomaar fundamentele analyses maak van bedrijven. Ik heb een achtergrond in Management en Organisatie, en raad iedereen aan die wilt gaan beleggen om eerst te kiezen voor bedrijfskundige kennis. Je kunt dit tegenwoordig ook vanuit huis studeren via erkende opleidingen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de website van LOI voor management opleidingen. Of kies voor de opleidingen van NTI. Daarnaast is zelfstudie in het vakgebied strategie benodigd voor juiste strategische analyses van bedrijven.

Beginnen op de beste beleggingsplatformen is het halve werk

Wil jij weten wat de allerbeste beleggingsplatformen zijn? Klik dan nu op deze link naar de beste beleggingsplatformen vergelijken. Hierin lees je mijn onafhankelijke vergelijking van de beste online brokers voor aandelen, en ook voor vastgoed en particuliere leningen. Want spreid je kansen over meerdere markten en beleg dus niet enkel in alleen de aandelenmarkt. Ook is het goed om je geld te spreiden over meerdere beleggingsplatformen voor bescherming van je geld (wat tot 100.000 euro is beschermd bij faillissement). Mis deze onafhankelijke vergelijking dus niet! Voorkom dat je een slechte keuze maakt, en klik op de link hierboven voor de uitgebreide vergelijking.

Top 10 aandelen met hoog rendement

top 10 aandelen met hoog rendement

Op dit moment behaal ik het hoogste rendement op het aandeel van The Trade Desk (+61,04%). Dit bedrijf past succesvol disruptieve innovatie toe binnen de wereld van gepersonaliseerde reclame uitingen.

Een andere favoriet van mijzelf is Hyrecar (+48,73%). Hyrecar is een Airbnb-achtig platform, maar dan voor auto’s. Heb jij bijvoorbeeld een auto die je niet vaak gebruikt? Via het platform van Hyrecar kun je jouw auto verhuren aan andere, en daar uiteraard een vergoeding voor ontvangen. Zo werkt het platform ook nauw samen met Uber en Lyft. Vooral interessant aan dit aandeel is dat het nog heel erg klein is. De beurswaarde ligt momenteel rond de 55 miljoen, en dat is een zandkorrel op de Nasdaq. In vergelijking: Apple heeft een beurswaarde van meer dan 800 miljard. Als de markt voor Hyrecar gunstig is, en zelfsturende auto’s nog even op zich laten wachten, dan kan dit platform interessante groei doormaken.

Happy Investors Community voor financiële onafhankelijkheid

Hi! Mijn naam is Jorik Vermeulen en het is mijn persoonlijke missie om jou te helpen op weg naar financiële onafhankelijkheid. Iedereen kan dit worden, maar het is wel een lange termijn strategie waarbij je wat hulp kan gebruiken. Daarom heb ik de Happy Investors Community opgericht. Niet alleen kan jij jezelf omringen met mensen zoals jij en ik die meer financiele vrijheid en comfort willen (met als doel een gelukkiger leven). Ook krijg je toegang tot alle cursussen met meer dan 50+ trainingen & worksheets over Mindset, Beleggen & meer.

Wat heb je te verliezen? Investeer vijf minuten in jezelf om meer informatie over de community te lezen.

Top 10 aandelen met negatief rendement

10 aandelen met negatief rendement

Als je doet beleggen, ben ik van mening dat je ook de aandelen met negatief rendement eerlijk moet delen. Is dit erg? Nee, totaal niet. Mijn instapmoment was in rond oktober 2018, toen de markt op een zeer hoog punt stond. Achteraf gezien dus een enorm slecht instapmoment, maar is het maken van fouten niet de beste leerschool?

Overigens heb ik enkel aandelen waar ik in geloof. Dat deze aandelen een negatief rendement hebben komt in mijn ogen louter door een slechte timing. Over 5 tot 10 jaar zullen deze aandelen stuk voor stuk hoger staan. En daarom pas ik buy & hold toe.

Opmerkelijk genoeg heeft het aandeel waar ik enorm veel in geloof, namelijk Nvidia, op dit moment een van de slechtste rendementen. Ook dit heeft in mijn ogen te maken door mijn beroerde instapmoment. De marktkansen voor Nvidia zijn namelijk enorm groot met de opkomende technologieën zoals IoT, zelfsturende auto’s en vooral AI (kunstmatige intelligentie).

Het is dan ook niet voor niets dat ik periodiek aandelen van Nvidia bijkoop. Dit doe ik overigens ook voor de andere aandelen die momenteel een negatief rendement hebben, want voor mij betekent dat alleen maar kansen.

Conclusie

Ondanks een beroerd instapmoment staat mijn totale beleggingsportfolio op een positief rendement. Dit is gunstig, omdat ik met buy & hold minstens 5 tot 10 jaar deze aandelen zal vasthouden. Uiteindelijk wil ik gradueel mijn beurswinsten verzilveren, en omzetten naar aandelenposities in dividend-aandelen.

Vergeet je niet in te schrijven op mijn nieuwsbrief voor de laatste updates over financiële vrijheid bereiken, persoonlijke ontwikkeling en business knowledge. Volg me ook via Social Media @happyinvestorsmindset voor meer updates!

Heb jij vragen of opmerkingen? Laat het mij hieronder dan weten! Zo niet, lees dan verder met bijvoorbeeld mijn artikel over het opbouwen van passief inkomen.

Reacties
Categorieën