Happy Value Portfolio | Happy Investors
happy-value-portfolio
Beleggen in Aandelen
Happy Investors
Beleggen in Aandelen
07/22/2022
2 min

Happy Value Portfolio

07/22/2022
2 min

Beste Happy Investors, wij beleggen nu inmiddels sinds 2013. Met meer dan 8 jaar ervaring durven we wel te stellen de nodige ervaring te hebben. Zowel met ETF beleggen als met beleggen in aandelen. Onze lessen en onderzoek naar de beste aandelen delen we binnen onze community. Met veel plezier presenteren we vanaf heden de 'Happy Value Portfolio'. Aan de hand van deze portfolio delen we exact in welke (dividend)aandelen wij investeren. Zowel het aankoop als verkoopmoment. Dit laatste is belangrijk, want wanneer moet je Value aandelen verkopen? De Happy Value Portfolio biedt antwoorden en inspiratie. Deze portfolio is toegankelijk voor alle HIM Exclusief leden (zie onze cursussen).

Hieronder leggen we uit hoe deze Value portfolio werkt en waarom dit interessant is voor hoger rendement.

Happy Value Portfolio - beleggen in Value aandelen

happy-value-portfolio-beleggenOverzicht Happy Value Portfolio na één week sinds de opstartdatum van 14-07-2022

Zeer belangrijk om te begrijpen is dat iemand anders zijn of haar beleggingsportfolio geen beleggingsadvies is. Ook de Happy Value Portfolio is geen persoonlijk beleggingsadvies. Wij geven nooit advies. Wij bieden enkel educatie en vermaak. En zo ook met de Happy Value Portfolio. Dit is onze eigen manier van beleggen in aandelen, gebaseerd op onze eigen risicoprofiel. Daarbij investeren we met ons eigen geld dat wij kunnen missen, en accepteren we het risico op geldverlies. Immers, beleggen kent risico's tot geld verlies. 

Dit is ook de reden dat we bijna uitsluitend waarde- en dividendaandelen opnemen in de Happy Value Portfolio. Waarde- en dividendaandelen zijn minder volatiel dan groeiaandelen. Alhoewel er ook small cap aandelen zijn die veel Value bieden maar wel hoge volatiliteit kennen. 

De essentie van onze Happy Value Portfolio is om periodiek aandelen te kopen en verkopen op basis van een combinatie aan factoren. Onder periodiek verstaan we een check-up per 3,  6 en 12 maanden. We analyseren onze eigen aandelen op meerdere factoren. Is de combinatie hiervan gunstig? Dan houden we vast. Is de situatie echter minder gunstig geworden? Dan kunnen we overwegen om te verkopen. 

De factoren waar wij op analyseren gebeurt op de combinatie van relatieve financiële waardering, groeicijfers, winstgevendheid en koersmomentum, aangevuld met fundamentele analyse van het bedrijf. Dit laatste beschouwen wij als belangrijk voor lange termijn investeringen. In dat geval wil je idealiter investeren in sterke bedrijven met competitief voordeel en effectief management. Maar omdat aandelen ook een momentum kennen, is het soms aantrekkelijk om te kopen of verkopen op basis van dit momentum. 

Wil je toegang tot Happy Value Portfolio en begrijp je dat dit op geen enkele wijze beleggingsadvies is? 

Word ook lid tot de Happy Investors Community. Als HIM Exclusief lid krijg je direct toegang tot alle cursussen, onderzoeken, de community en de Happy Value Portfolio.

Reacties
Categorieën