SPDR Russell 2000 US Small Cap ETF Analyse (ZPRR)
etf-analyse-spdr-russell-2000-us-small-cap
ETF Beleggen
Happy Investors
ETF Beleggen
05/12/2022
7 min

SPDR Russell 2000 US Small Cap ETF Analyse (ZPRR)

05/12/2022
7 min

Beste Happy Investor, in dit artikel bespreken we een analyse van Russell 2000 ETF. Er zijn meerdere Russell 2000 ETF’s, maar deze ETF analyse betreft die van uitgever SPDR met ticker ZPRR. We gaan dit beleggingsfonds voor kleine aandelen reviewen op meerdere aspecten. Van haar strategie tot aan de top 10 holdings. Ook bespreken we voor- en nadelen en het risico/rendement-profiel. In deze Russell 2000 ETF analyse komt vrijwel alles aan bod wat je moet weten als lange termijn belegger.

Op naar duurzaam financieel succes!

Inhoudsopgave

ETF analyse: SPDR Russell 2000 US Small Cap UCITS (ZPRR)

russell-2000-etf-analyseR2US is de main ticker

De SPDR Russell 2000 US Small Cap UCITS ETF is een beleggingsproduct dat tracht de prestatie van de Russell 2000 Index te repliceren. De Russell 2000 Index is samengesteld uit de kleinste beursgenoteerde ondernemingen in de Verenigde Staten. Small cap-aandelen hebben een marktkapitalisatie van 300 miljoen tot 2 miljard dollar. De index vertegenwoordigt ongeveer 8% van de totale Amerikaanse aandelenmarkt.

Na een korte koerscorrectie staat de ETF momenteel op een P/E-ratio van 11.7. Alhoewel een verdere koersdaling aannemelijk is, wordt het instapmoment aantrekkelijker voor de lange termijn. In deze Russell 2000 ETF analyse leggen we uit waarom.

Strategie van SPDR Russell 2000 US Small Cap UCITS ETF

De SPDR Russell 2000 US Small Cap UCITS ETF strategie streeft naar beleggingsresultaten die gewoonlijk consistent zijn met het rendement van de Russell 2000 Index vóór provisies en kosten. De index is een marktkapitalisatie-gewogen index van Amerikaanse small-cap aandelen. Het fonds belegt doorgaans in gewone aandelen van de Russell 2000 Index, hoewel het ook in andere activa kan beleggen. Dividenden worden herbelegd in het fonds (accumulatie).

Voor- en nadelen van SPDR Russell 2000 US Small Cap UCITS ETF

Laten we eens kijken naar enkele voor- en nadelen tijdens onze analyse van Russell 2000 ETF

Voordelen

Volgens onze SPDR Russell 2000 US Small Cap ETF analyse is het een goede belegging voor wie wilt investeren in de Amerikaanse small cap markt. Dit fonds hanteert lage kosten en biedt relatief veel spreiding.

De SPDR Russell 2000 US Small Cap UCITS ETF biedt beleggers toegang tot 2000 small cap aandelen uit alle sectoren van de economie. Deze diversificatie kan bescherming bieden tegen neerwaarts risico en tegelijkertijd een opwaarts groeipotentieel bieden. Toch blijkt uit onze analyse dat het een redelijk volatiel fonds is. Het fonds heeft wel een lagere volatiliteit in vergelijking met andere small-cap fondsen.

Tot slot kunnen we aangeven dat een analyse van Russell 2000 ETF niet nodig is voor beginnende beleggers. Het is een goedkope en gespreide manier tot veel kleine bedrijven. Het is beslist niet zonder risico’s en ook niet echt passief. Maandelijks beleggen of buy the dip is meer toepasselijk.

Nadelen

De SPDR Russell 2000 US Small Cap UCITS ETF keert geen dividenden uit. Dit betekent dat je geen dividendinkomsten uit dit fonds zult krijgen, wat niet geschikt is voor dividendbeleggers die hun geld voor hen willen laten werken. Op de lange termijn zou de accumulatie echter een hoger rendement moeten opleveren.

Bovendien, omdat het een passief beheerd fonds is, zijn er geen menselijke managers die beslissingen nemen over in welke bedrijven te investeren. Deze factoren samen betekenen dat dit ETF misschien niet ideaal is voor degenen die meer controle over hun beleggingen willen.

Dit fonds houdt alleen aandelen aan die in de VS zijn gevestigd, dus als je opzoek bent naar internationale blootstelling, zal dit niet de beste keuze zijn. Als alternatief zijn er wereldwijde ETF’s voor small caps.

Tot slot heeft dit fonds een relatief laag handelsvolume, wat betekent dat de liquiditeit minder is. Volgens onze Russell 2000 ETF analyse kan de koers zeer volatiel zijn. Indien je dan wilt paniek verkopen, wat je nooit moet doen, kan het wel eens zo zijn dat je niet snel van je aandelen afkomt.

Hier zijn enkele belangrijke financiële gegevens uit onze Russell 2000 ETF analyse:

  1. Ticker: ZPRR
  2. Jaarlijks rendement sinds de oprichting: 6.95%
  3. Dividend: n.v.t.
  4. Aantal posities: 1800 – 2000
  5. Totale kosten: 0,30%
  6. Koers/winstverhouding: 11,72 (volgens factsheet)

TOP 10 Aandelen SPDR Russell 2000 ETF analyse

russell-2000-etf-analyse-spdr

De top tien van grootste holdings vertegenwoordigt 3,6% van de portefeuille. Het fonds is sterk gericht op Amerikaanse aandelen, met een geografische blootstelling van bijna 98%. Qua wereldwijde spreiding is dat onvoldoende, maar qua spreiding in V.S. beurzen is dit een prima aanvulling op large caps.

periodiek-beleggen

Analyse van de TOP 10 aandelen uit de SPDR Russell 2000

Hieronder lichten we drie van de tien aandelen uit ter educatie.

Ovintiv Inc.

Ovintiv Inc, met hoofdkantoor in Denver, Colorado, is een in Delaware gevestigd bedrijf voor de exploratie en productie van koolwaterstoffen. In samenwerking met werknemers, gemeenschapsgroepen en andere bedrijven draagt Ovintiv bij tot de sterkte en duurzaamheid van de gemeenschappen waarin het actief is. Het behoort tot de grondstof aandelen, die cyclisch zijn.

Sinds het begin van de jaren 2000 heeft Ovintiv zich gericht op Noord-Amerikaanse "resource plays", een term die het bedrijf heeft bedacht om onconventionele hulpbronnen aan te duiden die diep begraven liggen in tight sands en schalie.

US Operations, Canadian Operations en Market Optimization zijn de drie segmenten van het bedrijf. Het gebied USA Operations omvat de exploratie, ontwikkeling en productie van olie, NGL's, aardgas en andere aanverwante activiteiten. De exploratie, ontwikkeling en productie van aardolie, NGL, aardgas en andere daarmee verband houdende activiteiten in Canada vallen onder de categorie Operaties in Canada.

beste-nederlandse-vastgoedfondsen

Avis Budget Group, Inc.

Avis Budget Group, Inc. is de Amerikaanse moedervennootschap van de wereldwijde merken Avis Car Rental, Budget Car Rental, Budget Truck Rental, en Zipcar. Payless Car Rental, Apex Car Rentals, Maggiore Group, en France Cars zijn enkele van haar lokale merken. AmicoBlue, MoriniRent, TurisCar, TurisPrime, en ACL Hire behoren tot de netwerk merken van het bedrijf. De onderneming is gevestigd in Parsippany, New Jersey, en is een Delaware-vennootschap.

Het is actief in twee segmenten: Noord- en Zuid-Amerika en Internationaal. In Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Centraal-Amerika en de Caraïben verleent de sector Americas licenties voor de merken van de onderneming aan derden voor autoverhuur en andere producten en diensten. De sector Internationaal verhuurt voertuigen in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Azië en Australazië.

In haar verhuurvloot stelt de onderneming een verscheidenheid aan voertuigen ter beschikking, waaronder luxewagens, gespecialiseerde voertuigen en lichte bedrijfsvoertuigen. Het bedrijf biedt mobiliteitsoplossingen aan via drie merken: Avis, Budget, en Zipcar, evenals verschillende andere merken in hun respectieve gebieden.

Antero Resources Corporation

Antero Resources Corporation is een onderneming die koolwaterstoffen exploreert. Zij is gevestigd in Denver, Colorado en is georganiseerd in Delaware. Voor de winning van de reserves van de onderneming, die zich volledig in het Appalachenbekken bevinden (92 procent in de Marcellus-schalie en 8 procent in de Utica-schalie), wordt gebruik gemaakt van hydraulische fracturering.

Gathering and Processing en Water Handling zijn twee van de segmenten van het bedrijf. De putten van Antero Resources in West Virginia en Ohio worden verzameld en verwerkt door een netwerk van verzamelpijpleidingen en compressorstations in de divisie Gathering and Processing.

Twee afzonderlijke systemen distribueren zoet water uit bronnen zoals de Ohio River, lokale reservoirs en diverse regionale rivieren. De Clearwater Facility en andere diensten op het gebied van vloeistofbehandeling zijn opgenomen in de categorie waterbehandeling. Transport, verwijdering en behandeling van afvalwater behoren tot de andere vloeistofbehandelingsdiensten van het bedrijf.

Antero Resources is een bijzonder aandeel. Sinds de covid-19 dip is dit bedrijf met meer dan x30 gestegen. Destijds was dit een sterke aanbeveling vanuit Capitalist Exploits, het lidmaatschap waar wij officieel partner van zijn.

beste-aandelen-laag-risico

Hoe gediversifieerd is SPDR Russell 2000 US Small Cap ETF?

Uit onze SPDR Russell 2000 ETF analyse blijkt het een zeer gediversifieerd fonds te zijn over vrijwel alle sectoren. En met 2000 aandelen in haar portefeuille is ZPRR zeer gediversifieerd in de Amerikaanse markt. Het grote nadeel omtrent risicospreiding is dat dit fonds geen “buitenlandse” small caps bevat. Wie dat wilt, kan daarvoor een aanvullend fonds kopen.

Dit fonds is een goede optie voor beginnende beleggers die op zoek zijn naar diversificatie. Desondanks moet de ETF wel gezien worden als hoger risico, omdat haar volatiliteit hoger is. Voor de gevorderde belegger geeft dit kansen. Echter, als beginner kan je emotioneel last krijgen van onverwachtse koersdalingen van 30 – 50%. Het is nu eenmaal mogelijk.

gratis-cursus-beleggen

Risico's en rendementen van SPDR Russell 2000 US Small Cap UCITS ETF (ZPRR)

Small caps hebben de neiging volatieler te zijn dan large caps. Dit betekent dat ze meer kans hebben op forse koersschommelingen. Het grootste risico uit onze SPDR Russell 2000 US Small Cap UCITS ETF analyse lijkt dat het geen goede belegging is voor gepensioneerden. Het fonds is te volatiel en biedt derhalve mogelijkerwijs niet de gewenste stabiliteit.

Het rendement van Russell 2000 ETF hangt af van vele factoren. Waaronder hoe goed het presteert ten opzichte van haar benchmark, jouw instapmoment, beleggingsstrategie, et cetera. Over het algemeen zou het gemiddelde rendement zo’n 6 – 10% per jaar kunnen zijn. Dit is op basis van historische gegevens en kan uiteraard afwijken.

Als tip uit na deze Russell 2000 ETF analyse kunnen we stellen dat met name lange termijn beleggers kunnen profiteren van dit fonds. Een tactiek van maandelijks kopen + buy the dip op forse koersdalingen kan leiden tot hoger rendement.

Waar kan ik ETF's kopen?

Het is belangrijk om de Russell 2000 ETF te kopen op het beste beleggingsplatform. Zij bieden een breed scala aan ETF's, zodat je een goede portefeuille kunt opbouwen. Ze hebben ook lage transactiekosten. Sommige bieden zelfs beleggen zonder commissie aan. Op de lange termijn bespaart dit veel kosten.

Reacties
Categorieën