BUX vs. DEGIRO Vergelijken: Beste Keuze uit Ervaringen | Happy Investors
Beste Happy Investor, overweeg je te beleggen bij BUX of DEGIRO? Of wellicht wel allebei? Alhoewel deze beleggingsplatformen overeenkomsten met elkaar hebben, zijn er toch cruciale verschillen. In deze review gaan we de verschillen tussen BUX vs. DEGIRO vergelijken. Je gaat onder meer ontdekken wie het grootste aanbod heeft, en wie de goedkoopste is. Daarbij zal ik op basis van mijn jarenlange ervaring in beleggen enkele essentiële tips geven die jou helpen in de keuze tussen deze twee online brokers.
Update Dec. 2021: DEGIRO wijzigt haar tarieven naar DEGIRO Zero. Hieronder nemen we de nieuwe kostenvergelijking in beschouwing: wie is goedkoper, BUX of DEGIRO Zero?
Laten we snel doorgaan!
Inhoudsopgave:
BUX vs. DEGIRO: wie heeft de grootste….
Wie is de goedkoopste broker: BUX ZERO of DEGIRO?
Is DEGIRO meer betrouwbaar dan BUX?
BUX vs. DEGIRO vergelijken op gebruiksvriendelijkheid
Conclusie: voor- en nadelen vergelijken tussen beide platformen
BUX vs. DEGIRO: wie heeft de grootste…
Niets is zo irritant als het niet kunnen aankopen van de gewenste aandelen en/of ETFs. Als je een goede tip leest over een goed aandeel of de beste ETFs, dan wil je die ook graag kunnen kopen. Alleen hebben sommige platformen een aanzienlijk kleiner aanbod dan anderen. Dit is daarom voor mij een van de belangrijkste criteria bij BUX vs. DEGIRO vergelijken. De vraag is: wie heeft het grootste aanbod van aandelen en ETFs?
Antwoord: DEGIRO heeft een veel groter aanbod van aandelen en ETFs dan BUX.
BUX is een nieuw Nederlands beleggingsplatform dat momenteel een heel beperkt aanbod heeft. Zo hebben ze slechts 6 beurzen beschikbaar en een aanbod van 40+ ETFs. In vergelijking is DEGIRO veel groter dan BUX. Zo bieden zij aandelen uit meer dan 50 beurzen aan. Tevens hebben ze meer dan 400+ ETFs.
Ik kan je uit ervaring verzekeren dat het bijzonder irritant is als je niet die aandelen en ETFs kan aankopen die je wilt. Ook gaan we zien dat de kosten van ETF's nagenoeg hetzelfde zijn. Als beginnende ETF belegger is derhalve DEGIRO Zero de beste keuze.
Inmiddels zijn meer dan 1 miljoen beleggers aangesloten bij DEGIRO. Zelf beleg ik ook al vele jaren succesvol via DEGIRO. Hier vind je meer informatie over tarieven.
Of klik hier voor gratis account aanmaken. Als je via die link een account aanmaakt krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dat kost je niks extra’s en zou mij een vergoeding geven voor het uitgebreide onderzoek in deze vergelijking. (ik krijg ook voor BUX een vergoeding, maar ik promoot DEGIRO omdat zij beter zijn).
Wie is de goedkoopste broker: BUX ZERO of DEGIRO?
In mijn persoonlijke lange termijn beleggingsstrategie vind ik het fijn om te kiezen tussen een combinatie van maandelijks inleggen en groter instappen bij dipjes. Is jou voorkeur ook om maandelijks een klein bedrag te investeren? In dat geval zijn de transactiekosten van belang. Zo hebben hoge transactiekosten een nadelig effect op je rendement. Hoe lager de transactiekosten, hoe beter.
Hoe zit dit bij BUX vs. DEGIRO vergelijken. Wie heeft de laagste transactiekosten en is daarmee de goedkoopste broker?
Antwoord: BUX ZERO is goedkoper dan DEGIRO
Bij BUX kan je commissievrij aandelen en ETFs aankopen met de zogenoemde ‘Zero Orders’. Bij markt- en limietorders betaal je 1 euro per order. Dit is > 1 euro goedkoper dan bij DEGIRO voor aandelen uit AEX, Europa en/of Azië. Ook V.S. aandelen is bijna even goedkoop geworden bij beide brokers: 1,- euro transactiekosten.
Ga je beleggen met kleine bedragen? Dan kan het kostenverschil in percentage wel iets oplopen. Het is niet veel, maar goed om te weten voor de volledigheid. Hierbij drie voorbeelden:
Het kostenverschil zit in de jaarlijkse vergoeding voor aansluitkosten op beurzen. Dit is een klein bedrag, maar weegt wel op kleine beleggingsbedragen. Hoe groter de inleg, hoe kleiner de impact.
DEGIRO is niet duur, BUX Zero is gewoon heel goedkoop. Uit meerdere vergelijkingen blijkt dat DEGIRO een van de laagste transactiekosten heeft als online broker. Daarbij zijn ETFs uit de kernselectie van DEGIRO commissievrij te kopen. Alleen is daar nieuwkomer BUX ZERO die een strategie hanteert van commissievrij beleggen. De vraag is wel voor hoelang dit nog het geval is, alvorens ze de prijzen gaan verhogen (net als Flatex dat deed in 2019).
Wil je voornamelijk in ETF's beleggen? Dan is DEGIRO Zero de beste keuze. De kosten zijn nagenoeg vergelijkbaar terwijl het aanbod veel groter is. dan BUX ETF's.
Persoonlijk blijf ik fijn beleggen via DEGIRO. Voor mij is dit nog steeds het beste platform op dit moment. Wil je ook aansluiten? Klik op deze link voor gratis account aanmaken bij DEGIRO
Is DEGIRO meer betrouwbaar dan BUX?
Als je het mij vraagt is DEGIRO meer betrouwbaar dan BUX. Het gaat hier wel om wat je onder betrouwbaar verstaat. Kijk, zowel DEGIRO als BUX zijn gereguleerde instanties die onder toezicht van het AFM staat. Ze mogen geen illegale praktijken verrichten, anders worden ze daar voor beboet (zoals DEGIRO al eens een boete heeft gekregen). Maar je hebt ook nog betrouwbaarheid in de context van aanbieder.
DEGIRO vind ik een meer betrouwbare aanbieder dan BUX, omdat zij een veel groter aanbod van aandelen en ETFs heeft. Een punt van kritiek is dat er wel eens in de zoveel weken/maanden er een storing is.
Bij BUX is er nog een uitzondering. Zo heb je naast de gewone BUX (ZERO), ook nog BUX C en BUX X. Bij BUX C kan je online beleggen in cryptomunten. Alhoewel het platform betrouwbaar is, vind ik het persoonlijk niet betrouwbaar om te beleggen in cryptomunten. Meer dan 90% van alle cryptomunten zijn gebakken lucht, en niks meer dan een hype. Wees alsjeblieft verstandig. Blijf bij lange termijn investeren in aandelen en ETFs!
Tot slot hebben we nog BUX X. Via die beleggingsapp kan je uitsluitend beleggen in CFDs. Een korte samenvatting van CFD beleggen is dat het uiterst risicovolle beleggingen zijn waarbij je gebruik maakt van hefbomen. Ook bij DEGIRO, eToro en andere brokers kan je met hefbomen werken. Echter, in beide gevallen zou ik het je ten zeerste willen afraden.
Conclusie: voor- en nadelen vergelijken tussen deze online brokers
We zijn aan het einde gekomen van mijn BUX vs. DEGIRO vergelijking op basis van vele reviews en ervaringen. Hieronder vind je de conclusie uit deze review, met daarbij de grootste voor- en nadelen op een rijtje.
BUX is de Nederlandse Robinhood. Je kan (bijna) commissievrij aandelen en ETFs aankopen. Dit is het grote voordeel van BUX en zij is momenteel de goedkoopste broker in Nederland.
Het grote nadeel aan BUX is dat zij een zeer beperkt aanbod hebben. Je kan enkel aandelen kopen uit slechts 6 beurzen. En dan hebben zelfs die beurzen nog een beperkt aanbod. Zo kan je uit de Amerikaanse beurs niet alle aandelen kopen, maar een beperkte selectie van circa 200+ aandelen en maar 40+ ETF's.
Wil je puur voor de goedkoopste broker gaan? Kies dan BUX Zero.
DEGIRO daarentegen is een van de meest complete beleggingsplatformen in Nederland. Ze hebben de laagste transactiekosten in vergelijking tot andere grote platformen zoals Lynx, Mexem of BinckBank.
Het grootste voordeel van DEGIRO in vergelijking tot BUX is dat het aanbod veel groter is. Zo kan je bij DEGIRO beleggen in meer dan 50 beurzen uit 30 verschillende landen. Ook is het aanbod van ETFs tot wel 10x groter dan bij BUX. Het is geen luxe maar een noodzaak dat je alle aandelen en ETFs kan kopen die je wilt kopen. Dit is voor mij de grootste reden om te kiezen voor DEGIRO Zero.
Persoonlijk blijf ik lekker beleggen via DEGIRO. Voor mij is dit nog steeds het beste beleggingsplatform op dit moment.
Wil je ook aansluiten? Klik op deze link voor gratis account aanmaken bij DEGIRO.
Wat vind jij de beste broker: BUX Zero of DEGIRO Zero? Laat het ons weten in de reacties hieronder.