Hoe krijg ik een hoger loon? Mis deze salaris tips niet!
Hoe krijg ik een hoger loon? Mis deze salaris tips niet!
Geld Verdienen
Happy Investors
Geld Verdienen
04/24/2019
3 min

Hoe krijg ik een hoger loon? Mis deze salaris tips niet!

04/24/2019
3 min

Een hoger loon krijgen is niet altijd even gemakkelijk. Dus hoe krijg je dan een hoger loon? Er bestaat een prachtig fenomeen dat zichzelf presenteert als het stellen van doelen. Het stellen van doelen heeft bijzonder veel voordelen ten opzichte van geen doel stellen. En begin nu niet te denken “ik ben niet goed in doelen stellen”, want dat is pure onzin. Zo lees je in deze blog alles wat je moet weten over het stellen en bereiken van doelen. In deze blog wil ik slechts een van de voordelen van een doel stellen aankaarten. Dat is namelijk het effect van een hoger loon krijgen door (hogere) doelen te stellen.

Wil je weten wat ik hiermee bedoel? Lees dan verder.

Meer salaris door het stellen van doelen op het werk

Waar ik sterk in geloof is het stellen van doelen. De relatie tussen doelstellingen en een hoger loon is niet zo evident, en benodigd wat uitleg. Het is namelijk zo dat je niet altijd je doel bereikt door daar op te focussen. Soms moet je juist ergens anders oprichten, om het gewenste resultaat te bekomen. Wat ik hiermee bedoel is dat wanneer jij als doel stelt om meer salaris te verdienen, dat dit nogal eens teleurstellende resultaten kan geven. Er zijn manieren om meer geld te verdienen, maar als het aankomt op meer salaris op het werk dan is een indirecte manier meer duurzaam.

Zo kan je bijvoorbeeld van baan wisselen. Dit kan je om de twee jaar doen, en na iedere hop een mooie loonsverhoging pakken. Maar als je dit structureel doet, hoelang houd je dit vol? En op welk moment vellen recruiters het oordeel dat je geen loyale medewerker bent, en die zij daarom beter kunnen mijden. Laat staan in jouw te investeren qua training en ontwikkeling?

Als je een hoger loon wilt, dan is mijn advies om dit juist niet als doel te stellen. Mijn advies is om hogere doelen te stellen die gericht zijn op jouw werk. Stel als verkoper het doel om 20% meer omzet te genereren dan normaal. Stel jezelf als doel om 2 extra cursussen te voltooien, zelfs als je dit uit eigen zak moet betalen. En stel jezelf als doel om meer de leiding te nemen tijdens vergaderingen, om altijd voorbereid te zijn, en om creatieve ideeën aan te dragen die je hebt gelezen uit kennisboeken.

Tip: een goed begin is cruciaal voor succesvol beleggen met hoger rendement en vermijd geld verliezen

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

Blijf leren, blijf groeien. Dat is de manier om succesvol en rijk te worden!

Hoge doelstellingen leiden tot hogere resultaten, grotere beloningen en dus een hoger loon

Wanneer jij een hogere lat legt voor jezelf op het vlak van werkprestatie, persoonlijke ontwikkeling en kennis, dan is een bijkomstig effect dat je op een duurzame manier een hoger loon naar werken zult krijgen. En het beste van alles? Je zult ook veel meer voldoening en plezier uit je werk halen, want wie durft te groeien zal worden beloond door de omgeving.

Naast het stellen van hogere doelen kan je ook hoger loon krijgen door effectief te werken. Dit gaat dan ook samen, want iemand die zijn of haar doelen behaalt is effectief. Iemand die niet effectief is, boekt geen vooruitgang of behaalt zijn of haar doelen niet. Wil je hier meer over weten? Lees dan mijn blog over meer succes dankzij effectief werken. En meer succes betekent ook een hoger loon!

Wat is jouw ervaring met het stellen van hogere doelen op het werk? En wat voor effect heeft dit voor jou gehad tot nu toe? Laat het mij weten in een reactie hieronder zodat we kunnen sparren over je huidige situatie en hoe we hier samen beter van kunnen worden.

En vergeet mij niet te volgen @happyinvestorsmindset of schrijf je in op mijn nieuwsbrief voor meer blogs en tips over geld verdienen, persoonlijke ontwikkeling of praktische management kennis.

Reacties
Categorieën