Laten Beleggen in Crypto: Dé Beste Brokers Vergelijken
Laten Beleggen in Crypto: Dé Beste Brokers Vergelijken

Laten Beleggen in Crypto: Dé Beste Brokers Vergelijken

Beste Happy Investor, overweeg je het laten beleggen in crypto? Gedurfde zet! Al is het inderdaad slimmer dan zelf speculeren 😉. En aantrekkelijk ook. Hoge rendementen vallen te behalen in de wereld van crypto. Hoge verliezen helaas ook. Het laten beleggen in crypto kan uitkomst bieden. Zo laat je meer ervaren traders voor jou werken. Maar hoe doe je dit? En bij wie?

In dit artikel gaan we de beste brokers vergelijken voor het laten beleggen in crypto. Daarnaast geef ik tips om je risico te verlagen bij dit soort investeringen.

Laten we beginnen!

Hieronder gaan we de beste brokers vergelijken voor het laten beleggen in crypto. Tijd is geld, en dus staat de nummer 1 bovenaan. Dat wilt niet zeggen dat nummer 2 en 3 niet interessant zijn. Hoe dan ook, er kan er maar één de beste broker zijn.

En dat is:

1. Laten beleggen in crypto bij Yieldt

hoe-laten-beleggen-in-crypto

Yieldt is de beste broker bij laten beleggen in crypto. Dit is een Nederlandse asset manager die samenwerkt met Bitvavo. Uit mijn uitgebreide Yieldt review blijkt dat het team niet heel ervaren lijkt. Maar de resultaten doen anders blijken:

Sinds haar oprichting eind 2019 hebben ze 580% rendement gerealiseerd binnen 1,5 jaar tijd.

Dit rendement is hoger dan wanneer je zelf Bitcoin had aangekocht. Hoe ze dit belachelijk hoge rendement hebben gehaald lees je op de website. De korte samenvatting is je bij hen kan laten beleggen in crypto en Bitcoin. Naast Bitcoin investeren ze in een mix van potentievolle cryptomunten op de lange termijn.

Ik ben geen crypto belegger. Ik vind het te veel speculatie en te weinig fundamenteel. Hoe zij potentievolle cryptomunten vinden is mij een raadsel. Immers, er zijn maar weinig fysieke bedrijven achter cryptomunten die daadwerkelijk winst maken.

Hoe dan ook. De strategie van Yieldt lijkt te werken. Ze boeken hoge rendementen. En niet alleen wanneer de markt omhoog gaat, maar af en toe ook bij dalende trends. Dat is alleen mogelijk met een actief handelen op basis van technische analyse.

De kosten voor laten beleggen in crypto zijn bij Yieldt vergelijkbaar met concurrentie. Mijns inziens zijn deze kosten redelijk hoog. Alleen wat hier telt is het netto rendement (rendement – kosten). En een feit is dat je tussen eind 2019 tot medio 2021 een bizar hoog rendement bij Yieldt zou hebben gehaald.

Let op: laten beleggen in crypto is uiterst risicovol. Ja, het is veiliger dan wanneer je dit zelf doet. Maar het is beduidend risicovoller dan laten beleggen in aandelen. Als ik je een tip mag geven: laat niet meer dan 5 – 10% van je totale vermogen beleggen in crypto!

Meer weten deze beste broker voor laten beleggen in crypto? Bezoek de website van Yieldt.

beheerd-beleggen-crypto-vergelijken

2. Laten beleggen in crypto bij Crypto Index

laten-beleggen-in-crypto

Crypto index is de tweede beste broker voor laten beleggen in crypto. De vergelijking is eenvoudig, omdat Crypto Index en Yieldt de enige twee Nederlandse partijen zijn waarbij je kan laten beleggen in crypto…

Crypto Index is langer actief dan Yieldt en heeft ook een langere trackrecord. In vergelijking tot elkaar heeft Yieldt een aanzienlijk hoger rendement behaald (in dezelfde periode).

Eind 2017 kon je als eerste geld laten beleggen in crypto via Crypto Index. Stel dat je destijds met €100.000 was ingestapt, dan had je op juli 2021 een totaal vermogen van €174.000. Dit is een gemiddeld jaarlijks rendement van 20% rendement per jaar. En met aandelen kon dit zelfs >40% zijn afhankelijk van je skills.

Was je echter ingestapt in begin 2020, dan had je ook bij Crypto Index een superieur rendement behaald.

De timing is heel belangrijk bij cryptobeleggen. Dit vergt enkel logisch nadenken. Staat de koers heel laag? Dan is het neerwaarts risico lager. Staat de koers historisch hoog? Dan kan een flinke correctie plaatsvinden (al kan dit soms lang duren).

Terug naar laten beleggen in crypto: beide brokers zijn prima zolang je niet meer dan 5 – 10% in deze uiterst risicovolle activiteit investeert. Doe dit alleen met geld dat je kan missen.

Meer weten? Lees hier de Crypto Index review.

3. Laten beleggen in crypto met Autocopy

beheerd-beleggen-crypto-vergelijken

Bron: voorbeeld Autocopy van de website van NAGA

Autocopy is een derde optie tot laten beleggen in crypto. Autocopy staat voor automatisch kopiëren van andere beleggers. Dit kan je doen met aandelen en crypto. Het is een vrij recente ontwikkeling binnen de markt van beleggen. Autocopy kan je als functie uitoefenen bij eToro en NAGA.

Laten beleggen in crypto met Autocopy werkt zo:

  1. Maak een (gratis) account aan en boek alleen geld over dat je kan missen
  2. Ga naar het overzicht van “top handelaren”
  3. Kies de beste “top handelaren” die duurzaam hoog rendement behalen
  4. Geef aan hoeveel geld je op deze crypto trader wilt zetten
  5. Indien de trader crypto’s koopt of verkoopt, zal jouw account deze transacties automatisch kopiëren. Afhankelijk van het resultaat boeken jullie samen winst of verlies

Lees hier de volledige uitleg over Autocopy.

Tip: ook hier geldt dat laten beleggen in crypto via Autocopy bijzonder risicovol is. Beleg een klein deel van je vermogen hierin, mocht je dat willen. Kies daarbij niet voor één crypto trader, maar kopieer (bijvoorbeeld) de vijf beste traders. Zo spreid je wat risico onder individuele prestaties.

Een andere tip is dat je ook een stop loss kan inzetten. Kan handig zijn als je geen grote verliezen wilt maken 😉.

Wil je laten beleggen in crypto via Autocopy? Ik zou voor eToro kiezen aangezien je bij hen gemakkelijk kan betalen met iDeal. Tevens is eToro een van de grootste crypto brokers ter wereld met 20 miljoen leden. Qua kosten zijn ze goedkoper dan NAGA, dus ook dat is een valide reden.

Account aanmaken bij eToro? Klik hier voor gratis account aanmaken.

Account aanmaken bij NAGA? Klik hier voor gratis account aanmaken.

Snel en gespreid beleggen in Crypto Portfolio’s

Een slimme keuze als beleggingsplatform is eToro. Zij bieden vele features aan waaronder commissievrij beleggen in aandelen en ETFs. Je kan andere beleggers kopiëren en je vindt er kant-en-klare crypto portfolio’s. Dit laatste is een valide reden tot crypto beleggen bij eToro. Dankzij deze crypto portfolio’s kan je snel spreiding aanbrengen over meerdere cryptomunten.

Meer weten of hoe dit werkt? Bezoek de eToro website voor meer informatie

Dit is een voorbeeld van een crypto portfolio waar ikzelf een kleine positie in heb:

etf-beleggen-crypto

Conclusie en tips bij laten beleggen in crypto

De cryptomarkt is uiterst volatiel en bevat enorme risico’s. Vooral beginnende beleggers kunnen in haar enthousiasme grote verliezen leiden. 50% daling in één week komt frequent voor. Maar volatiliteit betekent ook opwaartse stijgingen. En dat maakt de cryptomarkt leuk en spannend. Zij die goed is in technische analyse en korte termijn aan- en verkopen (of day traden), kan hoge rendementen boeken met crypto’s.

Ik ben een lange termijn belegger. Day trading is niks voor mij. En bovendien is dat een vak apart.

Laten beleggen in crypto is een oplossing. Het biedt de mogelijkheid om een deel van ons geld te laten beleggen in crypto’s zonder dat wij hier kennis of ervaring voor nodig hebben. Tot op heden doe ik het zelf niet. Mijn focus ligt bij aandelen. Dat wilt niet zeggen dat het voor jou rendabel kan zijn.

Uit vergelijking voor brokers kan je ervoor kiezen om te laten beleggen in crypto via Yieldt. Klik hier meer voor meer informatie.

Wil je meer keuze hebben in wie voor jou belegd? Kies dan voor eToro Autocopy. Klik hier meer voor meer informatie.

Tot slot een paar tips om je te helpen:

  • Nogmaals: crypto beleggen is uiterst risicovol! Hoge rendementen zijn mogelijk als ook grote verliezen
  • Ben je risicoavers? Kies dan niet voor crypto’s
  • Houd je wel van een gokje? Ik ook. Maar toch zou ik niet meer dan 3 - 5% in deze markt beleggen
  • Laat je beleggen in crypto’s maar sta je flink in het rood? HODL! Dat betekent: houd vast. Beschouw het geld als verloren. Als je geluk hebt sta je ooit weer in het groen.
  • Spreid zoveel mogelijk. Kies bij Autocopy voor meerdere traders. Beleg de overige 90% in gediversifieerde activa zoals aandelen- en vastgoedfondsen.

En, voor welke broker kies jij om geld te laten beleggen in cryptomunten? Laat het mij weten in een reactie hieronder 😊.

Over de schrijver
Happy Investors streven naar gelukkig leven op basis van financiële vrijheid, persoonlijke ontwikkeling en duurzaam leven. Wij genieten van het nu, en beleggen voor de lange termijn. Wij helpen je met financieel onafhankelijk worden. Van beginnend tot gevorderd beleggen in aandelen, ETF's, vastgoed en meer, tot aan persoonlijke groei voor duurzaam succes!
Reactie plaatsen

Wil je succesvol beleggen?

Wil je graag beginnen met beleggen en wil je leren van onze 8+ jaar beleggersexpertise? 

Maak een gratis adviesgesprek in

Voorkom fouten die 80% van alle beleggers maken. Download onze gratis boeken en cursussen voor succesvol beleggen. Van het e-boek 'Succesvol ETF Beleggen' tot aan gratis beleggingsstrategie en rekentools. Bekijk alle downloads.
gratis-boek-etf-beleggen
Heb je nog geen beleggingsaccount? Kies voor een beleggingsaccount met lage kosten voor beleggen in aandelen & ETF's. Dit bespaart ieder jaar tot honderden euro's (of meer) aan transactiekosten. Wij beleggen via DEGIRO & eToro. Bezoek de brokers voor meer informatie omtrent het actuele aanbod.
periodiek-beleggen-vergelijking