Beleggen Forums: dit zijn de meest actieve forums over beleggen
Beleggen Forums: dit zijn de meest actieve forums over beleggen
Beleggen in Aandelen
Happy Investors
Beleggen in Aandelen
05/05/2020
10 min

Beleggen Forums: dit zijn de meest actieve forums over beleggen

05/05/2020
10 min

Beste Happy Investor, wanneer het aankomt op beleggen is het goed om te leren van anderen. Niet alleen wat betreft inzichten tot beleggen, maar zeker ook het leren van andermans fouten. Dat is ook de reden dat ik graag mijn fouten in beleggen met jullie deel, zodat we er samen beter van worden. Een andere manier zijn actieve beleggingsforums. Een forum voor beleggen is goed om te volgen om te achterhalen waar anderen zich mee bezig houden (bv. belegging trends). Maar ook om jouw eigen inzichten te delen en te sparren via een forum voor beleggen.

In dit artikel geef ik je een overzicht van enkele actieve beleggingsforums in Nederland. Ook zal ik een forum aanhalen waarmee ik zelf samenwerk omdat die beleggers zeer goede aandelen spotten (door fundamenteel onderzoek) die kunnen leiden tot hoge rendementen.

Laten we starten!

Inhoudsopgave:

Beleggen forum: gratis forums in Nederland (en buitenland)
Beleggen forum: betaalde, exclusieve forums voor hoger rendement

Beleggen forum: gratis forums in Nederland (en buitenland)

beleggen forums

Hieronder behandel ik twee gratis beleggingsforums binnen Nederland waarop iedereen een gratis account kan aanmaken en kan participeren aan discussies. Let wel: gratis forums zijn goed om je erin te verdiepen en marktgevoel te krijgen, maar niet om aandelen advies van op te volgen. Iedereen, dus ook beginnende beleggers met weinig kennis, kunnen een discussie starten. Pas dus goed op voor slecht advies waardoor je negatief rendement krijgt. Om te voorkomen dat je meer geld verliest dan dat je wint, kan je in mijn optiek beter kiezen voor een meer exclusief, betaalde forum. Zeker, dan investeer je soms wel tot 5.000 euro, maar dan krijg je wel zeer goed advies voor rendementen van (gemakkelijk) boven de 100%.

Tip: een goed begin is cruciaal voor succesvol beleggen met hoger rendement en vermijd geld verliezen

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

Blijf leren, blijf groeien. Dat is de manier om succesvol en rijk te worden!

Nederlands beleggen forum: Belegger.nl

Het forum Belegger.nl is heel actief, waarbij voornamelijk Nederlandse aandelen van de AEX voorbij komen als gespreksonderwerp. Niet geheel onlogisch, want het is dan ook een echt Nederlands forum met vele Nederlandse beleggers. En in principe kan iedereen reageren, mits je een account hebt aangemaakt. Daarmee is dit een gratis beleggingsforum. Positief zou je zeggen, maar mijns inziens is dat het eigenlijk niet.

Als iedereen een gratis account aan kan maken, heeft dit altijd een negatief effect op de kwaliteit. Immers, random personen die vaak net komen kijken bij beleggen, gaan beginnersvragen stellen die leiden tot kansloze discussies. Ook zie ik aan de reacties op het forum van Belegger.nl weinig onderbouwde argumenten. Er worden kreten gedaan als “snel kopen nu het aandeel [ING] nog goedkoop is” en drie reacties verder komt het de kreet “[ING] nog niet kopen, want de koers gaat verder dalen”. Je krijgt in dezelfde discussies dus vele voor- en tegenstanders, waarbij nauwelijks feiten worden gebruikt (op een enkeling na dan).

Mijn conclusie over Belegger.nl is dat het een zeer actief forum is voor beginnende beleggers. Het is leuk om er eens op te kijken, als eerste introductie tot beginnen met beleggen in de AEX. Gewoon om gevoel te krijgen hoe andere beleggers naar de Nederlandse beurs kijken. Maar mijn mening is om niet zomaar in te gaan op adviezen op dit forum. Iedere John Doe kan reageren, wat niet per se leidt tot kwalitatieve reacties. Uiteraard zijn sommige reacties wel meer onderbouwd met feiten. Kortom, kijk open-minded naar de discussies maar tevens met een zeer kritische blik en onderzoek de feitelijke argumenten.

Nederlands beleggen forum: IEX.nl

Het beleggersforum van IEX.nl is vergelijkbaar met die van Belegger.nl. Ze lijken zelfs heel veel op elkaar qua structuur en vorm, waarschijnlijk dankzij eenzelfde programmatie (webdesign). In principe heb ik hier weinig aan toe te voegen aan hetgeen hierboven al vermeldt.

Forbes.com en Investing.com

Voor beleggers die meer in buitenlandse aandelenmarkten investeren, zijn Forbes.com en Investing.com twee interessante beleggingsforums. De kwaliteit van informatie is doorgaans hoog, waarbij ik vooral liefhebber ben van Forbes.com. Zelf beleg ik vrijwel uitsluitend in de Nasdaq, S&P 500 en Dow Jones. Forbes.com is een Amerikaanse website waarop veel content komt over deze markten, maar ook in het algemeen over geldzaken, innovatie en voor ondernemers.

Investing.com is ook interessant om te volgen, maar pas daar wel mee op. Want op deze beleggingswebsite komt voornamelijk dagdagelijks aandelen nieuws. Dat is vooral voor korte termijn beleggers en day traders van belang. Maar als je te veel Investing.com gaat volgen, dan loop je het risico om niet langer lange termijn te denken. Wel is het heel informatief en leert het je fundamentele kennis over hoe economieën werken.

Beleggen forum: betaalde, exclusieve forums voor hoger rendement

beleggen forums

Belegger.nl en IEX.nl zijn standaard beleggen forums waarop iedereen een reactie kan plaatsen, wat in mijn optiek regelmatig leidt tot onjuiste discussies. Bij beleggen draait het echter allemaal om kwaliteit. Kiezen voor de juiste beleggingen leidt tot veel hogere rendementen, maar nog belangrijker: je voorkomt verlies. Wanneer je advies gaat volgen vanuit zo’n gratis forum, dan is de kans groot dat je ook flinke verliezen gaat leiden door onjuist advies. En zoals Warren Buffet eens vertelde: we zullen verlies te allen tijde moeten voorkomen wanneer het aankomt op beleggen.

Wie serieus is met beleggen, en een kapitaal heeft van meer dan 10.000 euro, is het in mijn optiek slimmer om te kiezen voor een meer exclusief, betaald beleggingsforum. Dit zijn beleggingsforums waarop beleggingsexperts eerst zeer intensief onderzoek doen, alvorens zij een aandeel of belegging presenteren die veel rendement kan opleveren. Zo zal je op dit soort beleggen forum nooit worden overspoeld, maar is het advies juist heel selectief. Vaak tot slechts een handvol unieke aandelen die een enorme groeipotentie hebben.

Zo’n exclusief beleggingsforum klinkt heel goed niet waar? Alhoewel het niet te mooi is om waar te zijn, is er wel een “maar”. De “maar” is dat deze beleggingsforums zeker niet gratis zijn. Sommige van de meest exclusieve forums kosten zelfs tot de 5000 dollar of euro per jaar. Maar de meeste zijn rond de 2500 euro per jaar. Nu denk je wellicht dat dit enorm veel geld is voor een beetje advies. Maar als jij 5000 euro van je eigen geld op een van hun aandelen zet, en die gaat +300%, dan heb je 20.000 euro verdient. Zo’n lidmaatschap betaald zichzelf dus dubbel en dwars terug, maar vergt wel het vertrouwen en een behoefte naar echt kwaliteit advies.

Capitalist Exploits: uniek beleggingsforum voor value aandelen met groeipotentie van 3x tot 100x

Een vrij uniek beleggingsforum waar ik beslist over bevooroordeeld ben, is de Insider community van de beleggingsexperts Capitalist Exploits. Ik ben bevooroordeeld omdat ik onlangs een samenwerking ben aangegaan met deze partij. Dit is waarom:

Capitalist Exploits is een beleggingsforum opgezet door vier professionele beleggers, die ieder zeer indrukwekkende rendementen hebben behaald in het verleden. Dit doen zij door het maken van hoge kwaliteit analyses. Deze analyses verdelen zij onder specifieke thema’s, namelijk energy stocks, commodities, de dollar, shipping, offshore, cryptocurrency en de Eurozone. Bovendien is het zo dat de beleggers beweren dat zij tevens hun eigen geld investeren in de investeringskansen die zij delen op het forum. Dit laatste kan ik niet 100% verifiëren, al is het wel mogelijk om de resultaten van iedere belegger in te zien.

Er is een gratis nieuwsbrief waarop je je kan inschrijven bij Capitalist Exploits. Hierbij zijn inmiddels 30.000 beleggers, waaronder ikzelf, bij aangesloten. De gratis nieuwsbrief geeft interessante stof tot nadenken, zoals bijvoorbeeld hoe je kan profiteren in de megatransitie van vervuilde energie naar schone, duurzame energie. Echter, in de nieuwsbrief worden niet vaak concrete bedrijven genoemd. Deze worden alleen gedeeld in de betaalde versie van het beleggingsforum genaamd Insider. Tot slot, is er de mogelijkheid om je geld te laten beleggen door de beleggers van Capitalist Exploits. Dit kan echter pas vanaf 150.000 dollar, aangezien het een high-end service is waarbij alleen de beste aandelen worden verhandeld.

Commissievrij beleggen in CFD’s aandelen, cryptomunten, indexfondsen & meer

Wil je commissievrij beleggen in CFD’s aandelen, cryptomunten, indexfondsen, forex, commodities en meer? Bekijk dan eens het platform van Skilling. Zij hebben professionele trading tools voor CFD handelen als een pro. Meer hierover lees je in deze Skilling review.

skilling-aandelen-cfd-review

Waarom de Insider community zeer interessant is voor beleggers

De exclusieve, betaalde beleggingsforum genaamd Insider is vrij uniek. Binnen dit forum delen de vier beleggers van Capitalist Exploits de meest interessante (value) aandelen met een groeipotentie van 3 tot 100x. Stel dat je 5.000 euro investeert in een van die aandelen. Als deze met een factor 3 groeit, dan heb je 15.000 euro. Bij een factor 10 zal dit 50.000 euro zijn. Persoonlijk vind ik deze strategie heel interessant. Zeker als je nog jong bent, en het geld voor minimaal 5 of 10 jaar kan laten vaststaan, is het risico aanvaardbaar t.o.v. de hoge rendementen die te behalen zijn. Het meest interessant aan Insider, is dat de beleggers zeer uitgebreid onderzoek doen naar emerging markets. Oftewel, groeisectoren in opkomst. Hierdoor ben je er als belegger vroeg bij, en dat is de reden waarom zulke hoge rendementen mogelijk zijn.

In eerste instantie is de betaalde Insider community niet bepaald goedkoop. De vraagprijs was 7,335 dollar. In ruil hiervoor krijg je wel heel veel, zoals bijvoorbeeld zeer uitgebreide onderzoeksrapporten met kant-en-klare instructies over welke aandelen je moet kopen (en waarom). Maar ook een wekelijkse, speciale nieuwsbrief met aandelentips, een maandelijkse Q&A, en het beleggingsforum met gelijkgestemden. De 7,335 dollar blijkt echter wel te veel. Daarom hebben ze een speciale tijdelijke actie, waardoor het niet meer 7,335 dollar is maar 1,999 dollar. En dat is inclusief een 30-dagen gratis proefperiode. Ben je in die proefperiode niet tevreden, dan zal je binnen die 30 dagen je geld kunnen terugvragen. Echter ben ik zelf van mening dat het deze investering meer dan waard is omdat we hiermee ons vermogen aanzienlijk kunnen vermeerderen.

Wil je meer weten? Dat kan via de onderstaande link.

⇒ ⇒ Klik hier om de Insider community 30 dagen lang gratis uit te proberen ⇐ ⇐ 

Risk Hedge: disruptieve aandelen

beleggingsforum

Tot slot, hebben we nog Risk Hedge. Ook dit is een betaalde beleggingsforum. Je kan inschreven op hun gratis nieuwsbrief (van Stephen). Hierin delen zij hele interessante onderzoeken naar disruptieve aandelen met grote groeipotentie. In hun brief delen ze de analyse, en noemen ze voorbeelden van vergelijkbare aandelen in een gelijksoortige situatie die destijds veel gegroeid zijn. Ze delen echter nooit het aandeel waarvan hun weten dat het de beste investering is. Die tips houden ze achter, en worden alleen gedeeld met degene die hun beleggersrapporten kopen.

Ik heb zelf geen ervaring met deze betaalde rapporten van Risk Hedge. Wel volg ik nauwgezet hun gratis nieuwsbrief. Ik moet zeggen dat er vele interessante groeiaandelen in naar vorenkomen. Zo ben ik aan de hand van hun advies gaan beleggen in groeiaandelen, en met succes. Zo heb ik serieuze rendementen geboekt met beleggingen in The Trade Desk (65% in twee jaar), Zscaler (45% in 1,5 jaar) en Akoustis Technologies (30% in 3 maanden). Wat mij hierbij vooral aantrekt is dat de beleggers van Risk Hedge binnen haar forum vooral opzoek zijn naar disruptieve aandelen. Dit zijn bedrijven die disruptieve innovatie toepassen om een nieuwe markt te creëren die veel geld oplevert. Meer hierover lees je in mijn artikel over disruptieve aandelen.

Ik overweeg wel om enkele rapporten te gaan kopen van Risk Hedge, maar op dit moment heb ik al investeringen gedaan in de Insider community van Capitalist Exploits zoals hierboven al beschreven. Nog even wachten dus, want vooralsnog is het advies vanuit de Insider meer dan boven verwachting.

Conclusie over forums voor beleggen

Er zijn genoeg gratis forums voor beleggen, zowel in als buiten Nederland. Als je een beginnende belegger bent is het goed om de discussies vanuit deze gratis beleggingsforums eens te lezen. Hierdoor krijg je meer gevoel met de aandelenmarkt. Echter, let goed op dat je heel kritisch bent op hetgeen wat wordt gezegd. Mijn advies is om juist geen advies op te volgen die wordt benoemd op deze gratis forums. De kwaliteit is namelijk niet zo best, omdat iedereen zomaar van alles kan schrijven. Dat krijg je met gratis forums.

Dit is de reden dat ik zelf kies voor meer exclusieve, betaalde beleggingsforums. Voor goede forums betaal je tot wel 5.000 euro per jaar. In dat geval is zo’n enkel forum al wel genoeg uiteraard. Echter, deze investering leidt wel tot exclusief aandelen advies met vaak hele hoge rendementen. Zo kan een enkele investering je leven voorgoed veranderen tot een zeer comfortabel leven met financiële onafhankelijkheid.

Hoe dan ook, in alle gevallen zal je zeer kritisch moeten zijn op advies (inclusief die van mij). Denk voor jezelf na, en investeer alleen in beleggingen die je volledig begrijpt. Zowel de cijfers als gevoelsmatig, je zal er vertrouwen in moeten hebben gebaseerd op feiten en toekomstperspectief.

Reacties
Categorieën