Beleggingsportefeuille voorbeeld: update beleggingsresultaat aandelen
arrow_drop_up arrow_drop_down
Beleggingsportefeuille voorbeeld: update beleggingsresultaat aandelen
8 februari 2020 

Beleggingsportefeuille voorbeeld: update beleggingsresultaat aandelen

Hi, welkom bij een nieuwe update van mijn beleggingsportefeuille zoals ik die wel eens vaker geef. Zo had ik in mijn laatste artikel over een beleggingsportefeuille voorbeeld had ik een jaar evaluatie gedaan van het afgelopen jaar. Dit lees je terug in het uitgebreide artikel over aandelen advies. Er is nu ongeveer een maand verstreken, en de beurs is toch behoorlijk gestegen. Er was wel een kleine dip vanwege het Corona virus en de vrees voor een pandemie, maar zoals altijd is dergelijk slecht nieuws van tijdelijke aard.

Hieronder vind je een update van mijn beleggingsresultaat in 2020. Mocht je hier vragen over hebben of meer voorbeelden van willen hebben, laat het mij dan weten in een reactie onderaan dit artikel. Zo kunnen we sparren over de vragen die je hebt, om elkaar te helpen.

Beleggingsportefeuille voorbeeld & update

beleggingsportefeuille voorbeeld

Hierboven zie je mijn beleggingsportefeuille ter update en voorbeeld. Het is gerangschikt op de top 15 van de best presterende aandelen die ik momenteel in beheer heb. Vooralsnog is dit mijn beleggingsportefeuille die ik heb via DEGIRO. Meer daarover lees je in deze review over DEGIRO. Maar zoals je wellicht al weet ga ik overstappen naar Flatex. De reden hiervoor is dat Flatex 0,- euro transactiekosten hanteert, waardoor je dus gratis kan handelen in aandelen. Bovendien heeft Flatex DEGIRO overgenomen. Hoe dan ook, de aandelen die ik enkele jaren geleden heb gekocht bij DEGIRO blijf ik uiteraard aanhouden. Immers, ik beleg voor de lange termijn en doe dus aan buy & hold.

Als we kijken naar de best presterende aandelen, dan moeten we eigenlijk naar het percentage rendement kijken. De aandelen met het hoogste rendement presteren het beste. Binnen mijn portefeuille gaat het dan om Ballard Power Systems, Roku, Gooshead Insurance, ServiceNow en TAL Education Group. Met name Ballard Power vind ik interessant omdat het zich in de groeimarkt van waterstof (voor transport) bevindt. Beleggen in groeimarkten is sowieso heel logisch. Want ook bij investeringen in minder goede bedrijven, zullen zij meeliften op de groeiende industrie. Ook Roku is een interessant bedrijf waar je je eens in kan verdiepen.

Mijn persoonlijke favoriet is Nvidia. Ik had dit bedrijf op een zeer slecht moment gekocht, toen het aandeel heel hoog stond. Met dit aandeel heb ik een aantal maanden diep in de min gestaan. Maar doordat ik beleg in de lange termijn, houd ik Nvidia zeker een aantal jaar vast. En met beloning, want het aandeel zit weer in de stijgende trend. Voor de toekomst blijft Nvidia een van mijn aandelen tips om in te investeren.

Mijn totale beleggingsresultaat op moment van schrijven is (+) 17.780 euro koerswinst.

Tip: een goed begin is cruciaal voor succesvol beleggen met hoger rendement en vermijd geld verliezen

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

  • Leer succesvol lange termijn beleggen. Sluit je aan bij de Happy Investors Community en ontvang 1-on-1 persoonlijke coaching voor 100% garantie op leren hoe je financieel onafhankelijk wordt (en dus met vervroegd pensioen). Klik hier voor meer informatie over financieel onafhankelijk worden
  • Begin op het beste en meest goedkope beleggingsplatform. Klik hier voor de beleggingsplatformen vergelijker en ontdek wat de beste keuze is om op te starten met beleggen
  • Spreid je kansen en investeer een deel van je geld in vastgoedfondsen voor 100% passief inkomen en jaarlijks 6 tot 8% dividend. Klik hier voor de vastgoedfondsen vergelijker voor de beste keuze
  • Let op: day trading en crypto beleggen is extreem risicovol en leidt vaker tot verlies dan winst. Wil je toch hiermee starten? Volg dan een cursus, omdat dit je een hoop geld verlies kan besparen. Klik hier voor het vergelijken van de beste day trading cursus in Nederland.
  • Nog beter is om te kiezen voor succesvol lange termijn beleggen. Klik hier voor de Happy Investors beleggen leerplatform + 1-op-1 coaching voor succesvol lange termijn beleggen met gemiddeld 8 – 14% jaarlijks rendement.

Blijf leren, blijf groeien. Dat is de manier om succesvol en rijk te worden!

Voorbeeld van beleggingsportefeuille uitbreiden

In het beleggingsportefeuille voorbeeld van hierboven zien we enkel de individuele aandelen die ik in 2018 heb gekocht. Na die investering ben ik begonnen met het uitbreiden van mijn beleggingsportefeuille met ETFs. Momenteel heb ik nog maar 1 ETFs in het bezit:

beleggingsportefeuille voorbeeld

De komende maanden ga ik tevens investeren in twee nieuwe ETFs genaamd CIBR en HACK. Beide ETFs zijn “verzamelmandjes” van 100 grote Cyber Security bedrijven. Persoonlijk denk ik dat de Cyber Security markt blijft groeien in de komende tien jaar. Ik heb echter geen verstand van zaken wat nu de beste bedrijven zijn binnen deze sector. In dat geval, kan je daarom beter kiezen voor een ETF. Op die manier loop je minder risico doordat je investering wordt verspreidt over meerdere aandelen. Wil je hier meer over weten? Lees dan dit artikel over beleggen in ETF.

Naast het uitbreiden van mijn beleggingsportefeuille met ETFs, ga ik ook meer investeren in vastgoedfondsen. Op dit moment heb ik een (nog klein) aandeel in het vastgoedfonds van Synvest. Hierin beleg ik nu maandelijks wat geld. Binnen mijn portefeuille ga ik daar Exporo aan toevoegen. Exporo is de marktleider van online beleggen in vastgoed. Ze hebben dan ook enkele unieke voordelen waardoor het een erg interessant vastgoedfonds is. Meer hierover lees je in deze review over Exporo.

Beginnen op de beste beleggingsplatformen is het halve werk

Wil jij weten wat de allerbeste beleggingsplatformen zijn? Klik dan nu op deze link naar de beste beleggingsplatformen vergelijken. Hierin lees je mijn onafhankelijke vergelijking van de beste online brokers voor aandelen, en ook voor vastgoed en particuliere leningen. Want spreid je kansen over meerdere markten en beleg dus niet enkel in alleen de aandelenmarkt. Ook is het goed om je geld te spreiden over meerdere beleggingsplatformen voor bescherming van je geld (wat tot 100.000 euro is beschermd bij faillissement). Mis deze onafhankelijke vergelijking dus niet! Voorkom dat je een slechte keuze maakt, en klik op de link hierboven voor de uitgebreide vergelijking.

Commissievrij beleggen in CFD’s aandelen, cryptomunten, indexfondsen & meer

Wil je commissievrij beleggen in CFD’s aandelen, cryptomunten, indexfondsen, forex, commodities en meer? Bekijk dan eens het platform van Skilling. Zij hebben professionele trading tools voor CFD handelen als een pro. Meer hierover lees je in deze Skilling review.

skilling-aandelen-cfd-review

Ervaringen en tips met beleggingsportefeuille voorbeelden

beleggingsportefeuille voorbeeld

Instagram @onesteptotheworld

Dit artikel is slechtst een beknopte samenvatting van mijn ervaringen met beleggen. Voor uitgebreide artikels kan je zoeken op mijn website naar een onderwerp waarover je meer wilt weten. Zelf ben ik zeer overtuigd van de noodzaak van beleggen. Immers, rijk worden met beleggen is absoluut mogelijk wanneer je dit op een verantwoorde manier doet. Echter, we moeten wel accepteren dat we al onze inzet kunnen verliezen. De truc is om genoeg risicospreiding aan te brengen binnen je beleggingsportefeuille. Door te investeren in verschillende beleggingstypes zoals de aandelenmarkt, vastgoed, P2P, commodities, crowdfunding, investeringsproject, et cetera, kan je het risico alsmaar spreiden. Op deze manier kan het een vorm zijn waardoor je dankzij beleggen structureel meer inkomen genereren kan.

Wat zijn jouw ervaringen met beleggen? Heb je een beleggingsportefeuille voorbeeld voor ons? Of tegen welke problemen loop jij aan waarmee ik je zou kunnen helpen. Laat het weten in een reactie hieronder zodat we elkaar kunnen helpen!

Als je op de hoogte wilt blijven van nieuwe kennisartikels over beleggen (en in het algemeen over financiële onafhankelijkheid bereiken), volg mij dan via Social Media en/of de nieuwsbrief. Ook kan je in de zoekfunctie onderaan dit artikel zoeken naar uitgebreide kennisartikels over beleggen.

Over de schrijver
Opgevoed door een ondernemer, een master in Organisatiekunde en Strategie, en een passie voor beleggen en investeren. Mijn naam is Jorik Vermeulen, bedenker van de Happy Investors Mindset. Al jarenlang deel ik mijn filosofie over een gelukkiger leven met meer vrijheid, voldoening en financiele onafhankelijkheid. Daarbij help ik mensen om (financieel) meer succesvol te worden in Mindset & Rijkdom, met een specialisatie in lange termijn beleggen in aandelen en ETFs
Reactie plaatsen

Mis het niet: download gratis 

E-boek & Trainingen

E-boek financiele onafhankelijkheid bereiken

Mis nooit meer unieke groeiaandelen

Sluit je aan op de Happy Investors Community en krijg direct toegang tot al mijn exclusieve beleggingsrapporten met unieke groeiaandelen voor (potentieel) 300% rendement of hoger