Beleggingsportefeuille voorbeeld: update aandelen en ETFs
Beleggingsportefeuille voorbeeld: update beleggingsresultaat aandelen
Beleggen in Aandelen
Happy Investors
Beleggen in Aandelen
02/08/2020
4 min

Beleggingsportefeuille voorbeeld: update aandelen en ETFs

02/08/2020
4 min

Beste Happy Investor, welkom bij een nieuwe update van mijn beleggingsportefeuille zoals ik die wel eens vaker geef. Zo had ik in mijn laatste artikel over een beleggingsportefeuille voorbeeld had ik een jaar evaluatie gedaan van het afgelopen jaar. Dit lees je terug in het uitgebreide artikel over aandelen advies. Er is nu ongeveer een maand verstreken, en de beurs is toch behoorlijk gestegen. Er was wel een kleine dip vanwege het Corona virus en de vrees voor een pandemie, maar zoals altijd is dergelijk slecht nieuws van tijdelijke aard.

Hieronder vind je een update van mijn beleggingsresultaat in 2020. Mocht je hier vragen over hebben of meer voorbeelden van willen hebben, laat het mij dan weten in een reactie onderaan dit artikel. Zo kunnen we sparren over de vragen die je hebt, om elkaar te helpen.

Beleggingsportefeuille voorbeeld & update

beleggingsportefeuille voorbeeld

Hierboven zie je mijn beleggingsportefeuille ter update en voorbeeld. Het is gerangschikt op de top 15 van de best presterende aandelen die ik momenteel in beheer heb. Vooralsnog is dit mijn beleggingsportefeuille die ik heb via DEGIRO. Meer daarover lees je in deze review over DEGIRO. Maar zoals je wellicht al weet ga ik overstappen naar Flatex. De reden hiervoor is dat Flatex 0,- euro transactiekosten hanteert, waardoor je dus gratis kan handelen in aandelen. Bovendien heeft Flatex DEGIRO overgenomen. Hoe dan ook, de aandelen die ik enkele jaren geleden heb gekocht bij DEGIRO blijf ik uiteraard aanhouden. Immers, ik beleg voor de lange termijn en doe dus aan buy & hold.

Als we kijken naar de best presterende aandelen, dan moeten we eigenlijk naar het percentage rendement kijken. De aandelen met het hoogste rendement presteren het beste. Binnen mijn portefeuille gaat het dan om Ballard Power Systems, Roku, Gooshead Insurance, ServiceNow en TAL Education Group. Met name Ballard Power vind ik interessant omdat het zich in de groeimarkt van waterstof (voor transport) bevindt. Beleggen in groeimarkten is sowieso heel logisch. Want ook bij investeringen in minder goede bedrijven, zullen zij meeliften op de groeiende industrie. Ook Roku is een interessant bedrijf waar je je eens in kan verdiepen.

Mijn persoonlijke favoriet is Nvidia. Ik had dit bedrijf op een zeer slecht moment gekocht, toen het aandeel heel hoog stond. Met dit aandeel heb ik een aantal maanden diep in de min gestaan. Maar doordat ik beleg in de lange termijn, houd ik Nvidia zeker een aantal jaar vast. En met beloning, want het aandeel zit weer in de stijgende trend. Voor de toekomst blijft Nvidia een van mijn aandelen tips om in te investeren.

Mijn totale beleggingsresultaat op moment van schrijven is (+) 17.780 euro koerswinst.

Voorbeeld van beleggingsportefeuille uitbreiden

In het beleggingsportefeuille voorbeeld van hierboven zien we enkel de individuele aandelen die ik in 2018 heb gekocht. Na die investering ben ik begonnen met het uitbreiden van mijn beleggingsportefeuille met ETFs. Momenteel heb ik nog maar 1 ETFs in het bezit:

beleggingsportefeuille voorbeeld

De komende maanden ga ik tevens investeren in twee nieuwe ETFs genaamd CIBR en HACK. Beide ETFs zijn “verzamelmandjes” van 100 grote Cyber Security bedrijven. Persoonlijk denk ik dat de Cyber Security markt blijft groeien in de komende tien jaar. Ik heb echter geen verstand van zaken wat nu de beste bedrijven zijn binnen deze sector. In dat geval, kan je daarom beter kiezen voor een ETF. Op die manier loop je minder risico doordat je investering wordt verspreidt over meerdere aandelen. Wil je hier meer over weten? Lees dan dit artikel over beleggen in ETF.

Naast het uitbreiden van mijn beleggingsportefeuille met ETFs, ga ik ook meer investeren in vastgoedfondsen. Op dit moment heb ik een (nog klein) aandeel in het vastgoedfonds van Synvest. Hierin beleg ik nu maandelijks wat geld. Binnen mijn portefeuille ga ik daar Exporo aan toevoegen. Exporo is de marktleider van online beleggen in vastgoed. Ze hebben dan ook enkele unieke voordelen waardoor het een erg interessant vastgoedfonds is. Meer hierover lees je in deze review over Exporo.

Beginnen op de beste beleggingsplatformen is het halve werk

Wil jij weten wat de allerbeste beleggingsplatformen zijn? Klik dan nu op deze link naar de beste beleggingsplatformen vergelijken. Hierin lees je mijn onafhankelijke vergelijking van de beste online brokers voor aandelen, en ook voor vastgoed en particuliere leningen. Want spreid je kansen over meerdere markten en beleg dus niet enkel in alleen de aandelenmarkt. Ook is het goed om je geld te spreiden over meerdere beleggingsplatformen voor bescherming van je geld (wat tot 100.000 euro is beschermd bij faillissement). Mis deze onafhankelijke vergelijking dus niet! Voorkom dat je een slechte keuze maakt, en klik op de link hierboven voor de uitgebreide vergelijking.

Ervaringen en tips met beleggingsportefeuille voorbeelden

beleggingsportefeuille voorbeeld

Instagram @onesteptotheworld

Dit artikel is slechtst een beknopte samenvatting van mijn ervaringen met beleggen. Voor uitgebreide artikels kan je zoeken op mijn website naar een onderwerp waarover je meer wilt weten. Zelf ben ik zeer overtuigd van de noodzaak van beleggen. Immers, rijk worden met beleggen is absoluut mogelijk wanneer je dit op een verantwoorde manier doet. Echter, we moeten wel accepteren dat we al onze inzet kunnen verliezen. De truc is om genoeg risicospreiding aan te brengen binnen je beleggingsportefeuille. Door te investeren in verschillende beleggingstypes zoals de aandelenmarkt, vastgoed, P2P, commodities, crowdfunding, investeringsproject, et cetera, kan je het risico alsmaar spreiden. Op deze manier kan het een vorm zijn waardoor je dankzij beleggen structureel meer inkomen genereren kan.

Wat zijn jouw ervaringen met beleggen? Heb je een beleggingsportefeuille voorbeeld voor ons? Of tegen welke problemen loop jij aan waarmee ik je zou kunnen helpen. Laat het weten in een reactie hieronder zodat we elkaar kunnen helpen!

Als je op de hoogte wilt blijven van nieuwe kennisartikels over beleggen (en in het algemeen over financiële onafhankelijkheid bereiken), volg mij dan via Social Media en/of de nieuwsbrief. Ook kan je in de zoekfunctie onderaan dit artikel zoeken naar uitgebreide kennisartikels over beleggen.

Reacties
Categorieën