DEGIRO of Rabobank Vergelijken: het beste platform is…
DEGIRO of Rabobank Vergelijken: het beste platform is…
Beleggen in Aandelen
Happy Investors
Beleggen in Aandelen
04/04/2021
6 min

DEGIRO of Rabobank Vergelijken: het beste platform is…

04/04/2021
6 min

Beste Happy Investor, twijfel je over het starten met beleggen bij DEGIRO of Rabobank? Een goed begin is cruciaal voor de succesvolle belegger. De juiste keuze van beleggingsplatform hoort hier ook bij. Dit gaat veel verder dan gemak. Allereerst is er een serieus groot verschil in kosten tussen DEGIRO vs. Rabobank. Daarnaast is het aanbod tussen deze brokers van hoeveel en welke aandelen en ETF’s je kan beleggen ook verschillend. In mijn ogen is er een duidelijke winnaar.

Zorg ervoor dat je de juiste keuze maakt voor een goede start.

Je mag deze vergelijking tussen DEGIRO vs. Rabobank niet missen. Een van deze beleggingsapp is aanzienlijk goedkoper en kan je letterlijk duizenden euro’s aan transactiekosten besparen. Lees snel verder!

Inhoudsopgave:

Zelf beleggen bij DEGIRO of Rabobank, of toch liever laten beleggen?
DEGIRO vs. Rabobank vergelijken op kosten & tarieven
Wie heeft de grootste… DEGIRO of Rabobank?
Rabobank of DEGIRO: waar kan ik het beste beleggen in ETF’s?
Conclusie & Voordelen vergelijken tussen deze twee beleggingsplatformen

DEGIRO vs. Rabobank vergelijken op kosten & tarieven

degiro-vs-rabobank

Bij zelf beleggen is DEGIRO veel goedkoper dan Rabobank. Op jaarbasis bespaar je hier enorm veel geld op, ook al beleg je met kleine bedragen. En juist als jij iedere maand een klein bedrag wilt inleggen, bespaar je met DEGIRO tot wel honderden tot zelfs duizendeneuro’s aan transactiekosten in jou gehele beleggingscarrière.

De bovenstaande kosten vergelijking is van DEGIRO zelf, maar klopt wel zeker. Het verschil is ook logisch. Rabobank is een grote bank met vele hoofdkantoren. Zij hebben hoge vaste lasten, en die lasten moeten gedekt worden met inkomsten. Maar bij DEGIRO is dit anders. DEGIRO is begonnen als een online aanbieder met volledige focus op beleggen. De vaste lasten zijn veel lager, omdat zij niet tientallen dure panden nodig hebben. Hierdoor is de DEGIRO veel goedkoper dan Rabobank.

En niet alleen zijn ze goedkoper. Juist omdat DEGIRO 100% gericht is op beleggen, hebben ze tevens een veel groter aanbod in aandelen dan de Rabobank. Uit ervaring kan ik je verzekeren dat niets meer frustrerend is dan het niet kunnen kopen van de aandelen die je wilt!

DEGIRO is in mijn optiek het beste beleggingsplatform met zeer lage transactiekosten, een gebruiksvriendelijk platform en een groot aanbod aan aandelen en ETF’s. Inmiddels beleggen al meer dan 1 miljoen Nederlanders naar tevredenheid bij DEGIRO. Persoonlijk beleg ik ook al jaren bij deze aanbieder.

Meer weten of gratis account aanmaken bij DEGIRO? Klik hier voor meer informatie

goedkoop-aandelen-beleggen

Wie heeft de grootste… DEGIRO of Rabobank?

degiro-of-rabobank-vergelijken

De meeste beginnende beleggers onderschatten het belang van aanbod. Een beleggingsplatform dat een groot aanbod van aandelen en ETF’s heeft, is beter dan een broker met een klein aanbod. Zeker wanneer je meer gevorderd raakt in beleggen, wil je de gewenste aandelen en ETF’s kunnen kopen. Als je dan vervolgens ervaart dat jouw broker deze niet aanbiedt, dan is dat *!@&% irritant. Ik kan het niet mooier maken. Deze frustratie is iets wat je beslist wilt voorkomen.

Een goede broker heeft een groot aanbod zodat jij de gewenste aandelen en ETF’s kan kopen

Zo deel ik op de Happy Investors Community iedere maand nieuwe unieke aandelen op basis van zeer uitgebreid onderzoek. Vroegtijdig beleggen in unieke aandelen kan leiden tot zeer hoge rendementen van zelfs boven de +1000%. Dit soort aandelen vind je vooral op de beurzen uit de Verenigde Staten. Een cruciaal verschil tussen DEGIRO en Rabobank vergelijken, is dat je bij DEGIRO goedkoop kan beleggen in alle aandelen uit de V.S. Bij de Rabobank is dat niet het geval, die bieden enkel de S&P 500 en de Nasdaq aan. Maar de Dow Jones en NYSE dan weer niet.

Wil je meer weten over de unieke aandelen voor hoger rendement tot zelfs boven de +1000%? Bekijk hier het gehele aanbod van mijn online cursus beleggen waarbij je ook volledig inzicht krijgt tot al mijn aandelen en beleggingsportefeuille.

Wie heeft het grootste aanbod in aandelen en ETF’s, DEGIRO of Rabobank? Het antwoord is: DEGIRO.

Bij DEGIRO kan je wereldwijd beleggen in meer dan 50 beurzen verspreidt over 30 landen. Bij de Rabobank zijn dit 23 beurzen verspreidt over 15 landen. Een duidelijk verschil.

Meer weten? Hier zie je hoe beleggen bij DEGIRO werkt uit mijn persoonlijke voorbeeld en ervaringen.

Zelf beleggen bij DEGIRO of Rabobank, of toch liever laten beleggen?

Een vrij fundamenteel verschil tussen Rabobank vs. DEGIRO vergelijken is dat je bij de Rabobank er ook voor kan kiezen om je geld te laten beleggen. Natuurlijk zijn er grote verschillen bij laten beleggen in vergelijking tot zelf beleggen.

Zo zijn er verschillen in de hoeveelheid tijd en kosten. Bij beheerd beleggen via Rabobank zijn de kosten hoger dan bij zelf beleggen. Dit is ook logisch. Je besteedt het beleggen uit en in ruil voor deze tijdsbesparing betaal je extra. Als je kiest voor lange termijn beleggen en steeds meer vermogen opbouwt, kunnen de kosten serieus oplopen tot tienduizenden euro’s. Maar het kan ook zijn dat je meer geld overhoudt, wanneer je slechte keuzes maakt bij zelf beleggen.

De belangrijkste oorzaak die kan leiden tot zo’n verschil in rendement is kennis. Bij beheerd beleggen betaal je niet alleen voor de tijdsbesparing, maar vooral voor het inhuren van kennis die jij niet hebt. Immers, beleggen brengt risico’s met zich mee. Hoe meer kennis je hebt van beleggen, hoe logischer het is om dit zelf te gaan doen. En dat hoeft niet moeilijk te zijn. Zo kan je beginnen met wereldwijde, veilige ETF’s. In de loop der tijd kan je meer kennis opdoen en misschien wel de stap maken naar beleggen in individuele aandelen.

Note: zelf zou ik altijd kiezen voor zelf beleggen, al is het maar in een beleggingsportefeuille van ETF’s. Maar het is wel noodzaak dat je weet wat je doet. Wil je toch kiezen voor beheerd beleggen? Welnu, dan is Rabobank wederom niet de beste keuze. Klik hier voor laten beleggen vergelijken om wel de beste keuze te maken.

vastgoed beleggen met weinig geld

Rabobank of DEGIRO: waar kan ik het beste beleggen in ETF’s?

degiro-of-rabobank

Bovenstaande is een beperkt voorbeeld van DEGIRO. Goed om te weten is dat DEGIRO een kernselectie van ETF’s heeft. Het gaat hier om circa 200 ETF’s die je zonder transactiekosten kan aankopen. Let wel op dat dit alleen de transactiekosten betreft. De ETF’s an sich zijn nooit gratis, bij geen enkel beleggingsplatform. ETF’s worden namelijk samengesteld en beheerd door financiële partijen. De beheerskosten daarvan liggen meestal tussen de 0,2% – 0,7% per jaar.

Qua aanbod is de hoeveelheid ETF’s op zowel Rabobank als DEGIRO vergelijkbaar. Bij Rabobank vind je op de website een volledig overzicht van alle trackers. Deze zijn echter opgeteld samen met beleggingsfondsen. Die twee zijn niet helemaal gelijk aan elkaar. Vaak zijn beleggingsfondsen een stuk duurder qua management fee (circa 1% – 1,5%). Ook bij DEGIRO vind je honderden beleggingsfondsen.

Gezien het vergelijkbare aanbod, ligt het verschil in de kosten. Ook bij ETF’s is DEGIRO goedkoper dan de Rabobank. (en helemaal als je voor ETF’s uit de kernselectie kiest).

Conclusie & Voordelen vergelijken tussen deze twee beleggingsplatformen

Het is niet zo dat Rabobank alleen maar slecht is. Natuurlijk zijn er ook specifieke voordelen aan deze bank. Puur objectief bekeken is het echter wel duidelijk, voor mij althans, dat de keuze een no-brainer is. De een is een traditionele bank die ook inhaakt op het succes van online beleggen. Terwijl de ander een pure beleggingsbank is die 100% gefocust is op het aanbieden van de meeste voordelen voor zowel startende als gevorderde investeerders in aandelen, ETFs en ook obligaties, fondsen, turbo’s en opties.

Indien we de twee met elkaar vergelijken, kom ik tot een duidelijke conclusie dat beleggen bij DEGIRO een betere keuze is dan de Rabobank. Om het toch zo objectief mogelijk te houden, zijn er wel twee voordelen aan de Rabobank in vergelijking tot DEGIRO.

De twee grootste voordelen Rabobank in vergelijking:

  • Eenvoudige koppeling tussen je bestaande Rabobank bankaccount en een Rabobank beleggingsaccount
  • Beter inzicht in de spreiding binnen je beleggingsportefeuille met daarbij transparante kosten

De twee grootste voordelen DEGIRO in vergelijking:

  • Aanzienlijk goedkoper dan beleggen bij Rabobank. Dit scheelt honderden tot duizenden euro’s bij lange termijn investeren
  • Ze hebben een veel groter aanbod in met name aandelen

Meer weten of gratis account aanmaken bij DEGIRO? Klik hier voor meer informatie

Reacties
Categorieën