Beste IPO Brokers: Vergelijk IPO Apps | Happy Investors
Groeiaandelen
Happy Investors
Groeiaandelen
02/04/2023
7 min

Beste IPO Brokers: Vergelijk 8+ Beste IPO Apps | Happy Investors

02/04/2023
7 min

Op zoek naar de beste IPO broker? Slimme zet. Aandelenmarkten behoren tot de beste plaatsen om geld te investeren op de lange termijn. En als het gaat om investeren in aandelenmarkten - veel beleggers geven de voorkeur aan het kopen en verkopen van aandelen via online effectenmakelaars. Als gevolg daarvan is er een hevige concurrentie tussen beursmakelaars. Veel brokers bieden een reeks geavanceerde functies en interactieve opties die beter zijn dan andere. Sommige beleggingsapps zijn echter meer geschikt voor IPO aandelen en IPO ETF's dan andere. Dus, welke IPO broker biedt de beste service met betrekking tot IPO-beleggen?

Let op: wij zouden niet in IPO beleggen! Er zijn betere manieren om rendement te behalen met veel minder risico. Denk aan de beste aandelen en de beste ETF's. IPO beleggen is doorgaans niet succesvol en beginnende beleggers kunnen dit beter vermijden.

1. Beste IPO broker: Freedom24

Freedom24 is een van de beste IPO brokers op deze lijst vanwege zijn indrukwekkende vermogen om tegemoet te komen aan bijna alle behoeften van beleggers, inclusief beginners. Freedom24 lanceerde zijn activiteiten in 2008 in combinatie met de beursgang van Facebook. Het is vrijwel de enige in Europa gevestigd beleggingsplatform die op de Nasdaq is genoteerd. Via zijn handige online platform stelt Freedom24 zijn klanten in staat om deel te nemen aan meer dan 250 beursintroducties.

Het is op dit moment de beste beleggingsplatformen om nieuwe aandelen tegen IPO-prijs te kopen.

Met Freedom24 kunt u aandelen van gerenommeerde bedrijven kopen nog voordat ze op de beurs genoteerd zijn, met de beste voorwaarden die er zijn. Een minimum rekeningsaldo van $2.000 is echter vereist om een IPO te verhandelen.

De grootste kracht van Freedom is het vermogen om de kostenstructuur te minimaliseren zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Ook zijn zowel de PC als de mobiele handelsplatformen van Freedom24 goed ontworpen en makkelijk te gebruiken. En, terwijl u kunt oefenen met een demo-account, "dwingt" het u om een live-account te openen zodat u 30 dagen commissievrij kunt handelen.

Voor beleggers die een goedkoop handelsplatform zoeken, kan deze IPO app een uitstekende keuze zijn. Hoewel de prijsstructuur van het bedrijf het duur maakt om nieuwe aandelen tegen IPO-prijs te kopen, kan het verwachte rendement per aandeel het meer dan waard zijn. Verwacht echter niet dat toekomstige rendementen hetzelfde zullen zijn als die uit het verleden.

Naast nieuwe aandelen tegen IPO-prijs biedt Freedom24 ook veel aandelen, obligaties en ETF's aan. Het is een van de grootste beleggingsplatformen wat betreft het aantal aandelen en ETF's. Vandaar dat we Freedom24 beoordelen als een van de beste IPO-apps op dit moment.

2. Beste IPO beleggingsplatform: eToro

Opgericht in 2007, biedt eToro beleggers alle voordelen die ze mogen verwachten van een alles-in-één beleggingsapp. Met meer dan 10 miljoen gebruikers wereldwijd, combineert het platform gebruiksgemak met een verscheidenheid aan functies. eToro presenteert een modern handelsplatform met een uniek sociaal handelsaspect, waar gebruikers kunnen leren van en de transacties van ervaren beleggers in de aandelen-, crypto- en ETF-markten kunnen repliceren.

eToro is een van de beste IPO-apps om nieuwe aandelen en ETF's te kopen.

De opvallende functie van eToro is CopyTrader, waarmee beleggers de trades en portefeuilles van populaire handelaren kunnen kopiëren. Dankzij de gebruiksvriendelijke interface van het platform kunnen beleggers moeiteloos succesvolle handelaren ontdekken, zodat ze met gemak trades kunnen volgen of uitvoeren.

eToro is actief in meer dan 140 landen, waardoor het een wereldwijd toegankelijke optie is voor IPO-beleggingen. De diensten van eToro zijn echter beperkt in bepaalde staten in de VS, waaronder Hawaï, New York, Minnesota en Nevada. Voor inwoners van deze staten is de virtuele handel van eToro de enige optie die zij hebben. Bovendien biedt eToro alleen brokerage accounts aan en biedt het geen margin trading aan.

3. Beste IPO Beleggingsplatform: MEXEM

Mexem is een van de grootste beleggingsplatformen en biedt toegang tot heel veel nieuwe aandelen na haar IPO. De broker is aangesloten bij Interactive Brokers en biedt daarom een enorm scala aan markten en producten met lage aandelen- en ETF-commissies. Dit handelsplatform onderscheidt zich door zijn lage kosten en geavanceerde functies. Het wordt echter aanbevolen voor gevorderde handelaren, omdat het desktop handelsplatform complex in gebruik is, en de margin tarieven hoog zijn.

Uniek aan Mexem is dat zij nieuwe aandelen en ETF's uit meer dan 155+ aandelenbeurzen aanbiedt.

Mexem is gereguleerd door vooraanstaande financiële toezichthouders in meerdere landen en biedt beleggersbescherming in geselecteerde rechtsgebieden. Het rekeningopeningsproces voor Mexem is volledig digitaal en ongecompliceerd, zonder dat er een minimale storting vereist is. Stortingen en opnames zijn snel, maar de broker accepteert geen creditcards/debetkaarten of elektronische portemonnees.

Het Mexem web handelsplatform is eenvoudig en makkelijk te gebruiken, zelfs voor beginners, maar er zijn enkele kleine haperingen. Het mobiele handelsplatform is beschikbaar op zowel iOS als Android en beschikt over veel functies en een handige chatbot.

Met het Mexem mobiele handelsplatform kunt u verschillende ordertypes gebruiken en prijswaarschuwingen instellen via het notificatiepictogram. De meest innovatieve functie van de app is de chatbot genaamd IBot, die je kunt gebruiken om orders uit te voeren of te sluiten en snel basisinformatie te krijgen.

4. Beste IPO Broker: DEGIRO

DEGIRO is een betrouwbaar platform om te overwegen bij het kiezen van een plek om aandelen te kopen in Europa. DEGIRO, opgericht in 2008, is een online broker die de investeringsindustrie veranderde door gewone mensen in staat te stellen te investeren tegen lage kosten. Dit heeft veel Europese beleggers aangetrokken die pleiten voor een meer inclusieve financiële markten wereld.

DEGIRO biedt een gebruiksvriendelijk maar robuust platform voor desktop en mobiele gebruikers, dat toegang geeft tot real-time data, diverse beleggingsproducten en meerdere wereldwijde beurzen. Het platform richt zich op het aanbieden van lage tarieven aan haar 2 miljoen klanten. Bijvoorbeeld, DEGIRO kan worden gebruikt om Amerikaanse aandelen in Duitsland te kopen zonder transactiekosten, met slechts 0.5 EUR externe verwerkingskosten.

DEGIRO biedt ook een maandelijks bijgewerkte selectie van commissievrije ETF's. Naast opties biedt de broker ook futures aan voor slechts 0.75 EUR per stuk. DEGIRO heeft geen minimum stortings- of opnamevereisten, waardoor het geschikt is voor budgetbewuste personen. Bovendien rekent de broker geen inactiviteitskosten. Helaas kan het KYC-proces van DEGIRO enkele dagen duren, wat het grootste nadeel is.

5. Beste IPO App: BUX Zero

BUX Zero is een commissievrije mobile-only handelsapp voor aandelen, ETF's en crypto met meer dan 700k gebruikers. Momenteel is het alleen beschikbaar voor beleggers in Oostenrijk, België, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Nederland en Spanje. Gelanceerd in 2019, wil BUX Zero een betaalbare en eenvoudige manier bieden voor Europeanen om te beleggen. De app biedt een beperkt aanbod van Amerikaanse en EU-aandelen, 30+ ETF's en crypto's. Daarnaast biedt BUX Zero fractioneel beleggen, waarbij beleggers een deel van een aandeel kunnen kopen vanaf €10.

BUX Zero rekent geen kosten voor inactiviteit, bewaring, storting of opname. Voor aandelen en ETF's gelden kosten tot 1,5€ per order, en er wordt een valutaomzettingsvergoeding van 0,35% in rekening gebracht. De minimaal vereiste storting is €0. Met zijn gebruiksvriendelijke diensten en lage handelskosten is BUX Zero een uitstekende keuze voor beginners. Meer geavanceerde beleggers kunnen echter het platform, de activa en de analyse-instrumenten van de broker beperkt vinden.

6. Beste IPO App: TradeRepublic

Het in Duitsland gevestigde Trade Republic is een populaire online aandelenbrokers, opgericht in 2015, die een verscheidenheid aan beleggingsopties biedt. De IPO app biedt commissievrij beleggen en is een uitsluitend mobiel platform, beschikbaar om te downloaden op iOS- en Android-apparaten.

Het biedt een gebruiksvriendelijke interface en goede functionaliteit, hoewel er meldingen zijn geweest van slippage en crashes in tijden van hoge liquiditeit. De broker biedt geen web interface app of desktop handel, dus klanten die gewend zijn aan meer geavanceerde platforms moeten mogelijk wennen aan de mobile-only optie.

Trade Republic heeft een transparante en concurrerende kostenstructuur en claimt commissievrij beleggen in alle activa, hoewel kosten van derden in rekening worden gebracht tegen een vast tarief van €1. De broker verdient zijn inkomsten via betalingen voor orderstromen van handelspartners, in tegenstelling tot het opwaarderen van spreads of het in rekening brengen van commissies. Er worden geen transactiekosten in rekening gebracht, hoewel er voor betalingen uit verschillende landen wel kosten in rekening kunnen worden gebracht. De broker biedt momenteel een welkomstverwijsbonus van €15 voor nieuwe klanten.

Op dit moment is TradeRepublic een van de goedkoopste beleggingsapps voor het kopen van (nieuwe) aandelen en ETF's. Bekijk hier alle informatie..

7. Beste IPO broker: Easybroker

EasyBroker is een nieuwe broker op de Nederlandse beleggingsmarkt die beleggers een breed scala aan beleggingsmogelijkheden biedt. Het platform bestaat al een paar jaar en is pas sinds kort meer zichtbaar in de markt. Met haar toegang tot een groot aantal beurzen wereldwijd kan EasyBroker een breder scala aan diensten aanbieden dan sommige van haar Nederlandse concurrenten.

In principe is dit grote beleggingsplatform een interessante optie voor beleggers die willen profiteren van alle mogelijkheden op meerdere beurzen en niet geïntimideerd zijn door een grote hoeveelheid informatie. Ook heeft EasyBroker lage beleggingskosten. De transactiekosten bedragen 0,08% per transactie, waardoor het een van de goedkoopste brokers is. Bovendien heeft het een van de grootste assortimenten van analytische opties.

Het grote aanbod kan echter overweldigend zijn voor beginners. Bovendien is het platform niet erg gebruiksvriendelijk. Beleggen via EasyBroker kan ingewikkeld en tijdrovend zijn voor wie nieuw is op de markt. Zeker wanneer u wilt investeren in IPO aandelen, waarbij dit veel onderzoek vereist.

Bij het overwegen van EasyBroker als beleggingsoptie is het belangrijk rekening te houden met het feit dat het platform geen demo-account aanbiedt. Dit kan beleggen moeilijk maken voor beginners die tijd nodig hebben om vertrouwd te raken met de functies van het platform. Echter, voor beleggers die bereid zijn om tijd en moeite te investeren in het leren over het platform, kan EasyBroker op de lange termijn een goede beleggingsoptie zijn.

8. Beste IPO Broker: Lynx

Lynx is een gevestigde Nederlandse broker die in 2006 in Amsterdam werd opgericht. Met het Interactive Brokers platform biedt Lynx haar klanten toegang tot meer dan 100 beurzen in 31 landen. Ook biedt Lynx haar gebruikers toegang tot de platforms MetaTrader en NinjaTrader om te handelen. Dat opent een wereld aan mogelijkheden voor zowel beginnende als gevorderde beleggers en biedt toegang tot een uitgebreid platform met meerdere opties voor handel, analyse en kennisverwerving.

Wat betrouwbaarheid betreft, opereert Lynx onder toezicht van de Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) om een zo betrouwbaar en transparant mogelijk platform te garanderen. Bovendien zijn Lynx-rekeningen beschermd onder Britse regelgeving en zijn rekeninghouders via het Amerikaanse SIPC verzekerd voor maximaal 50.000 Britse ponden voor hun geldsaldo en 500.000 Amerikaanse dollars voor hun effecten.

Lynx biedt een breed scala aan beleggingsmogelijkheden, waaronder aandelen, cryptocurrencies, futures, indices, opties, beleggingsfondsen, ETF's, grondstoffen, obligaties, turbo's, CFD's, forex en buitenlandse beurzen. Daarnaast kan met CFD's worden belegd in aandelen, indices, grondstoffen en buitenlandse beurzen.

Lynx biedt tevens diverse analyseopties om beleggers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Met behulp van deze opties kunt u de prestaties van potentiële beleggingen uit het verleden onderzoeken, waardoor u waardevolle informatie krijgt om te bepalen of het een goede belegging is. Enkele van de door Lynx aangeboden analyse-opties zijn onder meer aandelengrafieken, technische indicatoren, nieuwsupdates en marktnieuws.

Met toegang tot een groot aantal markten en concurrerende tarieven, samen met veelzijdige handelsplatforms en meertalige klantenondersteuning, is Lynx een uitstekende keuze voor actieve handelaren en beleggers.

Disclaimer: Dit artikel bevat op geen enkele wijze beleggingsadvies. Het kan zijn dat de analyse niet volledig is. U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingen. Beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten houden altijd het risico van verlies van uw kapitaal in. IPO beleggen, het kopen van aandelen tegen IPO-prijzen, kan extra beperkingen met zich meebrengen. De voorspellingen of prestaties uit het verleden zijn geen garantie voor toekomstige resultaten. 

Reacties
Categorieën