DEGIRO vs. Plus500 Vergelijken: Cruciale Verschillen!
DEGIRO vs. Plus500 Vergelijken: Cruciale Verschillen!
Geld Investeren
Happy Investors
Geld Investeren
02/08/2021
6 min

DEGIRO vs. Plus500 Vergelijken: Cruciale Verschillen!

02/08/2021
6 min

Beste Happy Investor, ben je nog een beginnende belegger en nog niet zo goed bekend met de verschillen tussen DEGIRO en Plus500? Dan is het heel goed dat je dit artikel gaat lezen. Hierin leg ik je de cruciale verschillen uit gedurende mijn objectieve DEGIRO vs. Plus500 vergelijking. Het is van groot belang dat je de verschillen begrijpt, omdat de een heel veel meer risico geeft dan de ander. Zo kan je bij het ene platform je eigen winstkansen verhogen dankzij gefundeerd onderzoek, terwijl het andere platform eerder gokken is waarbij meer dan 76% van alle deelnemers haar geld verliest.

Hieronder gaan we DEGIRO vs. Plus500 vergelijken op een eerlijke manier. Laten we snel doorgaan!

Inhoudsopgave:

Hoe werkt het? DEGIRO vs. Plus500 vergelijken in de manier van beleggen
Voor- en nadelen vergelijken tussen DEGIRO en Plus500
Tarieven: DEGIRO vs. Plus500
Waarom ik kies voor DEGIRO en niet voor Plus500

Hoe werkt het? DEGIRO vs. Plus500 vergelijken in de manier van beleggen

degiro-of-plus500-beleggen

In de wereld van beleggen kan je kiezen tussen laten beleggen of zelf beleggen. Bij laten beleggen maak je geld over naar een beleggingsaccount, en gaan experts jouw geld investeren. Daarbij willen ze rendement halen, en in ruil daarvoor vragen ze een vergoeding. Laten beleggen is een pure vorm van passief inkomen waarbij je zelf niks hoeft te doen (tijd) of te weten (kennis en ervaring). Daarnaast heb je nog zelf beleggen. Hierbij doe je alles zelf: je gaat opzoek naar aantrekkelijke aandelen, ETFs of andere beleggingen en investeert daarin je geld.

DEGIRO en Plus500 zijn beide beleggingsplatformen voor zelf beleggen. Er is echter een groot verschil in het kader van DEGIRO vs. Plus500 vergelijken. Zo kan je via DEGIRO “normaal” beleggen. Onder normaal versta ik dat je zonder extra risico kan investeren in aandelen, ETFs, obligaties, opties, shorts, et cetera. Je kan ook kiezen voor “turbo’s”. Turbo houdt in dat je gebruikt maakt van hefbomen. Dit is het verschil:

  • Bij normaal beleggen koop ik voor 100 euro een aandeel t.w.v. van 100 euro. De verhouding is 1:1. Als het aandeel met 5% stijgt, krijg ik +5 euro. Bij -5% boek ik een rendementsverlies van 5 euro
  • Bij hefboom beleggen koop ik voor 100 euro een aandeel t.w.v. 100 euro. De verhouding is niet 1:1. Ik kan kiezen uit verschillende hefbomen, bijvoorbeeld 1:5 of 1:10. Dit laatste is meer risicovol. Stel ik kies 1:10. Als mijn aandeel met 5% stijgt, geeft mijn hefboom x10. Hierdoor is mijn winst +50% oftewel 50 euro. Andersom is ook waar; bij -5% wordt dit -50% en ben ik 50 euro lichter

Een cruciaal verschil bij DEGIRO vs. Plus500 vergelijken is dat je bij Plus500 alleen met hefbomen kan beleggen. Specifiek heet dit CFD, wat uiterst risicovol is. Lees hier meer over beleggen in CFD.

goedkoop-aandelen-beleggen

Voor- en nadelen vergelijken tussen DEGIRO en Plus500

DEGIRO en Plus500 vergelijken is vrij eenvoudig. Dit omdat ze niet vergelijkbaar zijn. DEGIRO is een betrouwbaar beleggingsplatform voor normaal beleggen binnen de aandelenmarkt. Plus500 daarentegen biedt enkel trading met hefbomen (CFDs) aan. Waar je bij de GIRO een lange termijn beleggingsstrategie kan toepassen om je winstkansen te verhogen, kan je bij Plus500 enkel op de korte termijn handelen (day trading). Het is evident dat dit laatste voor veel mensen aantrekkelijk is. Wie geen geduld en discipline heeft zal eerder geneigd zijn om in de valkuil van het “snelle geld” te stappen. Het is echter een feit dat meer dan 76% van alle Plus500 beleggers haar geld verliest. In mijn optiek is omwille deze reden beleggen in Plus500 niet betrouwbaar.

Als we de DEGIRO en Plus500 vergelijken op de voor- en nadelen, dan kom ik tot de volgende conclusies:

  • DEGIRO is een betere keuze voor wie “normaal” wilt investeren in aandelen, ETFs, obligaties en andere beleggingsproducten
  • Ook is DEGIRO meer betrouwbaar dan Plus500 in het kader van positief rendement behalen op basis van berekenend beleggen (hier vertel ik straks iets meer over)
  • Plus500 is meer verslavend door de snelle winst en verlies die je op dag niveau kan boeken
  • Bij Plus500 kan je, in tegendeel tot DEGIRO, wel beleggen in cryptomunten. Al is ook dit uiterst risicovol

Mijns inziens zijn er alleen maar goede redenen om te kiezen voor DEGIRO boven Plus500. De enige reden om te kiezen voor Plus500 is als je snel rijk wilt worden, en in ruil daarvoor onnodig hoog risico wilt nemen. Maar hiervoor kan je ook naar het casino gaan? Dit is de reden waarom DEGIRO tot de beste beleggingsplatformen behoort en Plus500 niet.

Meer weten? Lees hier mijn onafhankelijke vergelijking over de beste beleggingsplatformen.

Tip: een goed begin is cruciaal voor succesvol beleggen met hoger rendement en vermijd geld verliezen

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

Blijf leren, blijf groeien. Dat is de manier om succesvol en rijk te worden!

Tarieven: DEGIRO vs. Plus500

Om het verschil in tarieven tussen DEGIRO en Plus500 te begrijpen, zal ik eerst iets kort uitleggen over het verdienmodel. DEGIRO wilt winst maken door het aantrekken van vele beleggers die aandelen aan- en verkopen. Bij iedere aankoop betaal je transactiekosten. Hoe meer beleggers bij DEGIRO kopen, hoe hoger hun inkomsten aan transactiekosten. Daarbij moet je weten dat DEGIRO meestal de laagste transactiekosten heeft op aandelen. Zo betaal je lage vergoedingen als je USA aandelen wilt aankopen. Terwijl dit bij concurrentie soms tot wel 8x duurder is.

Dan heb je nog Plus500. Het verdienmodel van Plus500 is anders. Zij hanteren namelijk geen transactiekosten. Bij dit platform kan je commissievrij handelen (gratis aan- en verkopen). In plaats daarvan wilt Plus500 dat je geld verliest. Dit klinkt hard, maar zo is het echt. Immers, via Plus500 kan je geen “echte” aandelen aankopen zoals ik eerder al had uitgelegd (dit noemen ze CFD beleggen). In plaats daarvan koop je CFD’s bij Plus500 en als je winst maakt moet Plus500 jou deze uitkeren. Als je verlies maakt gaat dit allemaal naar Plus500. Klinkt onethisch niet waar? Dat klopt, al is er wel een voordeel. Omdat je commissievrij kan aan- en verkopen is het wel de goedkoopste manier van day traden. Je moet alleen wel opletten dat je geen verlies maakt… Meer weten? Lees hier alles over de beste day trading cursus.

Ik beleg zelf al jaren via DEGIRO. Ze hebben meestal de laagste transactiekosten waardoor je bijna gratis aandelen kan kopen. Meer dan 644 klanten geven DEGIRO een 5-sterren review. Meer weten? Klik hier voor gratis account aanmaken bij DEGIRO.

vastgoed beleggen met weinig geld

Waarom ik kies voor DEGIRO en niet voor Plus500

Ik ben een lange termijn belegger. Jarenlang zoek ik naar de beste aandelen en ETFs, om daar voor de lange termijn te investeren. Lange termijn beleggen is iets totaal anders dan korte termijn handelen of zelfs day trading. Dit laatste is mijns inziens veel risicovoller, omdat je jezelf meer overgeeft aan kans. Terwijl het bij lange termijn beleggen mogelijk is, door heel veel onderzoek, om je kansen positief te beïnvloeden. Eigenlijk kan je daardoor meer je succes zelf bepalen, in plaats van dat je geluk moet hebben. Voor mij is beleggen een kwestie van kansberekening. Hoe beter je onderzoek, hoe beter je kan inschatten wat de risico’s zijn en of een bepaald aandeel / ETF je een positief rendement gaat geven.

Ik doe niet aan gokken. Ik doe aan beleggen – Happy Investors Mindset

Platformen zoals Plus500 zien er prachtig uit. Neem nu Skilling als voorbeeld. Dit is eenzelfde platform als Plus500, waarbij je meer dan 800 instrumenten en tools krijgt als day trader. Meer hierover lees je in deze Skilling review. Daarbij is het duidelijk dat ze alles uit de kast halen om jou te verleiden. En eerlijk is eerlijk, het ziet er prachtig en verslavend uit. Maar daar schuilt het gevaar. Het is niet zo dat je direct veel geld verliest. Het ergste scenario is dat je in het begin juist veel geld verdient. Dan krijg je het gevoel dat je het spelletje door hebt. Je zal met grotere bedragen gaan instappen, en uiteindelijk komt het verlies vanzelf. Dat zijn eeuwige valkuilen bij beleggers: snel geld willen hebben en hebzuchtig zijn. Waak daarvoor!

Mijn conclusie is duidelijk: Bij DEGIRO vs. Plus500 gaat mijn persoonlijke voorkeur uit naar DEGIRO. Sterker nog, ik zou het je willen afraden om te beleggen bij Plus500, omdat de kans dat je geld verliest bijzonder hoog is.

Reacties
Categorieën