Peaks vs. DEGIRO Vergelijken: Ervaringen en Tips!
Peaks vs. DEGIRO Vergelijken: Ervaringen en Tips!
Beleggen in Aandelen
Happy Investors
Beleggen in Aandelen
05/22/2021
7 min

Peaks vs. DEGIRO Vergelijken: Ervaringen en Tips!

05/22/2021
7 min

Beste Happy Investor, overweeg je te beginnen met beleggen bij Peaks of DEGIRO? Heel goed dat je eerst dit artikel gaat lezen. Er zijn namelijk essentiële verschillen tussen de twee beleggingsapp. Hieronder leg ik je de grootste verschillen uit bij Peaks vs. DEGIRO vergelijken. Tevens geef ik je praktische tips uit jarenlange ervaring waar je een groot voordeel door krijgt.

Laten we beginnen!

Inhoudsopgave:

Peaks vs. DEGIRO = laten vs. zelf beleggen
Peaks vs. DEGIRO vergelijken op kosten en tarieven: wie is de goedkoopste?
Peaks ervaringen en voor- en nadelen
DEGIRO ervaringen en voor- en nadelen
Bij welk platform kan je het hoogste rendement halen?
Conclusie Peaks of DEGIRO vergelijken: wat is de beste keuze voor jou?

Peaks vs. DEGIRO = laten vs. zelf beleggen

peaks-of-degiro-vergelijken

Het essentiële verschil in de vergelijking tussen Peaks of DEGIRO is het vraagstuk hoe je wilt beleggen. Wil je jouw geld laten beleggen, of wil je zelf beleggen?

Bij Peaks kan je enkel geld laten beleggen. Je maakt een account aan en boekt geld over. Vervolgens geef je aan hoe risicovol je wilt beleggen. Dit doe je door zelf de verhouding tussen ETFs en obligaties aan te geven. Denk bijvoorbeeld aan 50% ETFs en 50% obligaties. En dat is alles wat je hoeft te doen.

Een leuke feature is dat je ook je wisselgeld kan laten beleggen via Peaks. Dit gebeurt automatisch bij iedere pintransactie. Stel dat je een goed boek koopt voor €9,50, dan rond Peaks het bedrag af naar boven en wordt automatisch €0,50 toegevoegd aan je beleggingsrekening.

Bij DEGIRO kan je zelf beleggen. Je maakt geld over en kan zelf kiezen in welke aandelen, ETFs, of complexere producten je wenst te investeren. Peaks vs. DEGIRO is derhalve ook een kwestie van hoeveel kennis je van beleggen hebt.

Met mijn ervaring durf ik met zekerheid aan te geven dat je via DEGIRO een hoger rendement kan halen tegen acceptabel risico. Maar let op: je moet wel weten wat je doet…

Wat je kan overwegen, is het samenstellen van een beleggingsportefeuille met veilige ETFs. Dan heb ik het over wereldwijde spreiding in zowel aandelen, vastgoed en andere type beleggingen. Tip: als je niet begrijpt wat een beleggingsportefeuille inhoudt, ben je altijd welkom op de Happy Investors Community waarbij je 70+ uur cursusmateriaal én persoonlijke coaching krijgt.

Bij DEGIRO kan je +200 ETFs uit de kernselectie commissievrij aankopen. Dit betekent 0% transactiekosten. Zo haal je hoger rendement uit ETFs én je bespaart kosten.

Een account aanmaken is gratis. Meer weten? Klik hier voor meer informatie

Peaks vs. DEGIRO vergelijken op kosten en tarieven: wie is goedkoper?

vergelijking-peaks-of-degiro-beleggen

In de tabel hierboven kan je Peaks vs. DEGIRO vergelijken op kosten en tarieven. Puur kijkende naar de kosten kunnen we concluderen dat DEGIRO goedkoper is dan Peaks. Dit is echter wel appels met peren vergelijken.

Bij DEGIRO ga je zelf aan de slag. Je doet eigen onderzoek en op basis daarvan investeer je in aandelen, ETFs, et cetera. Daarbij staat DEGIRO bekend om haar lage transactiekosten. Tevens hebben ze een groot aanbod van aandelen en ETFs uit meer dan 50 beurzen. Dit laatste is belangrijk. Hoe meer gevorderd je raakt als belegger, hoe meer internationaal georiënteerd je wordt. Zo beleg ik zelf amper in de AEX (de Nederlandse beurs), omdat wij slechts een kleine speler op het wereldtoneel zijn. (tip: in 2021 is ASML mijns inziens het beste AEX aandeel).

Bij DEGIRO kan je heel goedkoop beleggen. Dit geldt al helemaal voor aandelen uit de Verenigde Staten. Én je kan meer dan 200 ETFs uit de kernselectie commissievrij kopen.

Ik beleg inmiddels vele jaren bij DEGIRO met volle tevredenheid. Het komt mij ook goed uit dat ik vooral investeer in U.S. aandelen en ETFs. Hier lees je meer over mijn beleggingsaccount aandelen en ETFs.

Peaks is duurder dan DEGIRO. Dit is ook logisch. Bij Peaks krijg je meer service in de vorm van beheerd vermogen. Je maakt geld over, en dat is het dan ook wel. Je hoeft geen kennis te hebben, geen onderzoek te verrichten, en je hoeft niet eens zelf je transacties uit te voeren. In ruil voor die service betaal je jaarlijks circa 0,7% over de gemiddelde waarde van je belegd vermogen.

Er zijn drie zaken die je moet onthouden bij het vergelijken van Peaks vs. DEGIRO op kosten:

 • Afhankelijk van je vermogen, kan je bij DEGIRO op de lange termijn honderden tot duizenden euro’s besparen in vergelijking tot Peaks. (reken het zelf maar uit 😉).
 • Als je voldoende kennis van ETFs hebt, kan je bij DEGIRO op de lange termijn (tien)duizenden euro’s aan extra rendement genereren. (lees hieronder hoe en waarom)
 • Peaks is duurder dan DEGIRO, maar Peaks is wel goedkoper dan vergelijkbare platformen voor geld laten beleggen

goedkoop-aandelen-beleggen

Peaks ervaringen en voor- en nadelen

Hierboven laat ik blijken een voorkeur te hebben voor DEGIRO i.p.v. Peaks. Nu heb ik wel een bias, omdat ik al jaren zelf beleg. Als ik dit buiten beschouwing laat, zie ik Peaks wel als een leuke en laagdrempelige manier om te beginnen met beleggen. Het concept is gericht op eenvoud en gemak, met als doel om de niet-belegger toch een deel van haar vermogen te laten investeren.

De visie kan ik alleen maar aanmoedigen. Het is belangrijk om in ieder geval een deel van je geld voor jou te laten werken. Wij leven in een luxe wereld, en ik vind dat je die kans moet aangrijpen om te werken aan je financiële vrijheid wanneer de zon schijnt. (Wie meer heeft, kan ook meer geven aan zij die het nodig hebben.)

Alhoewel ik Peaks een leuk concept vindt, zal ik ook eerlijk zijn dat het niet de beste keuze is voor het laten beleggen van je geld. Het grote nadeel aan deze beleggingsapp is dat zij een laag rendement realiseren. Zo kan je bij de meest risicovolle optie (genaamd “Heet”) slechts 4,7% netto rendement per jaar realiseren. Dit is (fors) lager dan bij BinckBank of Brand New Day.

Of in een andere vergelijking; bij de beste vastgoedfondsen krijg je 6% tot 8,5% netto rendement per jaar. En ook daar hoef je niet zelf te beleggen. Let wel: zet niet 100% je geld op vastgoedfondsen. Het is goed om te spreiden tussen zowel aandelen/ETFs én vastgoed.

Lees hier meer over de beste vastgoedfondsen.

Voordelen Peaks

 • Laagdrempelig voor niet-beleggers: snel, eenvoudig en leuk
 • Risicobeleid is goed: Peaks is geschikt voor mensen die weinig risico willen nemen
 • Innovatief: beleggen met je wisselgeld is mogelijk!
 • Relatief lage kosten in vergelijking tot andere platformen voor laten beleggen

Nadelen Peaks

 • Een (te) laag rendement in vergelijking tot andere platformen voor laten beleggen en/of zelf beleggen

DEGIRO ervaringen en voor- en nadelen

Als lange termijn belegger vind ik DEGIRO een van de beste beleggingsplatformen voor zelf beleggen. De grootste voor- en nadelen van deze broker vind je hieronder.

In het kader van DEGIRO vs. Peaks vergelijken wil ik je meer bewust maken van de voordelen bij zelf beleggen. Dankzij een goede cursus ETF beleggen leer je hoe je met acceptabel risico een relatief hoog rendement kan halen. Dit risico ligt hoger dan bij Peaks, omdat zij ook een deel in obligaties beleggen. Obligaties geven lager risico, maar ook een heel laag rendement. Dit is de trade-off die je als investeerder moet maken: hoeveel risico wens je te nemen?

Aan de andere kant zijn ETFs significant minder risicovol dan bijvoorbeeld individuele aandelen.

Het gemiddelde jaarlijks rendement van ETFs ligt rond 8% tot 10% afhankelijk van je keuzes. Bij wereldwijde ETFs waar meer dan 3500 (!) verschillende aandelen in zitten, mag je een gemiddeld jaarlijks rendement van 8% verwachten op een termijn van 20 jaar. Dit soort ETFs kan je gratis aankopen via DEGIRO. Al is die besparing echter verwaarloosbaar met de tienduizenden euro’s aan extra rendement. Immers, op de lange termijn is het een essentieel verschil of je slechts 5% rendement bij Peaks krijgt, of 8% rendement via DEGIRO.

En na het volgen van een goede cursus ETF beleggen kan iedere beginner een rendement van circa 10% tot 12% halen. Afhankelijk van je inzet kan de extra winst oplopen tot boven de 100.000 euro.

Voordelen DEGIRO

 • Groot aanbod van aandelenbeurzen
 • Lage transactiekosten
 • Gebruiksvriendelijk platform voor lange termijn beleggers
 • +200 ETFs uit de kernselectie met 0% transactiekosten (commissievrij)

Nadelen DEGIRO

 • Niet geschikt voor day trading
 • Klantenservice kan beter
 • Geen crypto’s en CFDs (al is dit voor mij eerder een voordeel dan een nadeel)

Bij welk platform kan je het hoogste rendement halen?

Hierboven heb ik het antwoord gegeven: bij DEGIRO kan je een hoger rendement halen dan bij Peaks. Wel is de voorwaarde dat je enige kennis hebt van ETF beleggen. En wie daar meer gevorderd in wordt, kan zelfs een deel gaan beleggen in individuele aandelen voor potentieel nog hoger rendement.

De belangrijkste vraag hierbij is: ben je bereidt om meer risico te nemen?

De doelgroep van Peaks is anders. Peaks richt zich op de niet-belegger. Het aanbod is laagdrempelig en simpel. Iedere niet-belegger kan een relatief betrouwbaar rendement van circa 3% tot 5% behalen, zonder enige vorm van inspanning.

Als je geen moeite wilt doen om iets te leren over beleggen, maar wel hoger rendement dan spaarrente wilt, is Peaks iets voor jou. Wel hierbij nogmaals de tip dat Peaks niet de beste keuze is voor de niet-belegger. Hierboven gaf ik reeds aan waarom.

Als je wel bereidt bent om in jezelf te investeren en meer wilt leren over beleggen, dan is DEGIRO een betere keuze dan Peaks. Mijn advies is om te beginnen met wereldwijde ETFs. Zo vind je op de Happy Investors Community naast de cursus ook een ETF starterskit. Daarin vind je kant-en-klare beleggingsportefeuilles waarmee je tegen acceptabel risico zo’n 6% tot 9% rendement kan behalen. Tevens leer je in dezelfde cursussen hoe je op termijn ook kan gaan beleggen in individuele aandelen voor hoger rendement.

Als je weet hoe, is alles makkelijker.

Conclusie Peaks of DEGIRO vergelijken: wat is de beste keuze voor jou?

Als niet-belegger is Peaks de betere keuze voor je. Zonder kennis kan je geld laten beleggen via Peaks op een leuke en laagdrempelige wijze. In ruil daarvoor ontvang je jaarlijks een laag doch relatief zeker rendement.

Als niet-belegger heb je echter ook de keuze tot andere platformen dan Peaks. Uit ervaring weet ik dat er betere platformen zijn waarbij je een hoger netto rendement kan realiseren.

Ben je een beginnende belegger die graag zelf wilt beleggen? In dat geval is DEGIRO een betere keuze in vergelijking tot Peaks. Sterker nog, in mijn ogen is DEGIRO momenteel de nummer 1 onder de beste beleggingsplatformen.

Reacties
Categorieën