Vergelijk eToro of Coinbase voor Crypto Kopen: Goedkoopste Keuze?
etoro-coinbase-vergelijken
Beleggen in Crypto
Happy Investors
Beleggen in Crypto
03/11/2022
5 min

Vergelijk eToro of Coinbase voor Crypto Kopen: Goedkoopste Keuze?

03/11/2022
5 min

Beste crypto belegger, in dit artikel gaan we eToro vs. Coinbase vergelijken voor het kopen van cryptomunten. Uiteraard is de centrale vraag wie de beste crypto broker is, eToro of Coinbase? Dit beoordelen we niet alleen op wie de goedkoopste is. Naast alle kosten voor crypto bekijken we ook uitgebreid de voor- en nadelen per platform. Tot slot onderzoeken we de betrouwbaarheid.

Op naar de vergelijking!

Inhoudsopgave

eToro vs. Coinbase vergelijken: een algemeen overzicht

eToro is een uitgebreid beleggingsplatform voor het kopen van crypto, aandelen, ETF’s, grondstoffen en valuta’s. Opgericht in 2007 in Tel Aviv-Yafo, Israël. Ze worden gecontroleerd door internationale financiële instanties. eToro biedt een gediversifieerde productportefeuille om in te beleggen. eToro biedt een interactief handelsplatform aan dat zowel via de desktop als mobiel te gebruiken is. Daarnaast richten zij zich ook op educatie en onderzoeken voor beginners en professionele handelaren. Ze promoten een commissievrije omgeving en relatief lage spreads bij crypto kopen. Ze zijn niet de goedkoopste, maar zeker niet duurste. De belangrijkste kostenpost is de conversiekosten van 0,5% voor valuta. 

Om je strategie te testen kan je beginnen met een gratis demorekening. Je krijgt dan 100K aan fictief geld om mee te “spelen”. Ook goed voor bepaalde mensen om te weten is dat ze islamitische rekeningen aanbieden. De minimum stortingsvereiste is $10. Er zijn geen kosten voor geld overboeken. Bij geld opnemen is dit $5. Geld overboeken kan op vele manieren, zoals iDeal, bankoverschrijving, credit/debit card, PayPal en e-wallets.

Uit vergelijking weten we dat het veel goedkoper is om te beleggen bij eToro dan bij Coinbase. Laatstgenoemde rekent hele hoge transactiekosten (de hoogste van de markt). 

Klik hier voor meer informatie over een gratis account aanmaken bij eToro. 

gratis-aandelen-kopen

Profiel Coinbase

Coinbase werd in 2012 opgericht als een cryptobroker om Bitcoin te kopen. Het crypto beleggingsplatform is opgericht op basis van veiligheid en betrouwbaarheid. In die tijd heerste het namelijk van de hackers. Vandaag de dag is Coinbase nog steeds heel veilig, en tevens uitgebreid. Het veilige is minder relevant geworden, omdat veel cryptobrokers hedendaags betrouwbaar zijn.

In context van coinbase vs. eToro hebben ze een groter aanbod. Ze hebben ruwweg 160 cryptovaluta op het platform om te beleggen. Coinbase handelsplatform is eenvoudig voor crypto beginners. Voor professionele gebruikers biedt het ook een pro-platform, aangeduid als "Coinbase Pro".

Coinbase biedt gratis USD en crypto wallet diensten binnen het platform. Maar ze hanteren wel hoge transactiekosten. Coinbase rekent nominale kosten op crypto transacties tijdens het plaatsen van de orders en wanneer je geld stort of opneemt. Hieronder vind je meer informatie over de kosten. Het is jammer dat deze kosten veel hoger zijn in vergelijking tot eToro. Coinbase is namelijk wel een mooi cryptoplatform.   

Wie biedt de meeste cryptomunten aan? Coinbase of eToro

eToro is een van de grootste beleggingsplatformen in de Verenigde Staten en Europa. Ze bieden veel producten aan, waaronder aandelen en ETF’s. Maar anders dan forex, indices, ETF's, et cetera, zijn er minder aantal crypto’s beschikbaar. Op dit moment zijn dat er 40+. De hoeveelheid neemt gelukkig gestaag toe.

Coinbase biedt een groter bereik aan crypto’s dan eToro. Momenteel zijn er 160 cryptocurrencies die men gemakkelijk kan verhandelen. De beschikbaarheid van crypto varieert wel afhankelijk van je locatie. Zo kunnen er verschillen zijn voor Nederlanders en Belgen.

coinbase-etoro-vergelijken-crypto


gratis-aandelen-kopen

Coinbase vs. eToro vergelijken op voor- en nadelen

Laten we Coinbase en eToro vergelijken op alle voor- en nadelen. Deze zijn ondergebracht in onderstaande tabellen. Het is een objectieve weergeven van de voor- en nadelen bij zowel Coinbase als eToro.

Over het algemeen zijn dit de grootste verschillen tussen de twee crypto brokers:

 1. Coinbase biedt de meeste cryptomunten aan maar is ook véél duurder dan eToro
 2. eToro biedt naast crypto ook veel andere functionaliteiten aan, waaronder aandelen en ETF’s

Dit zijn alle voordelen:

etoro-coinbase-voor-en-nadelen

En de nadelen: 

etoro-coinbase-vergelijken-cryptoBron: Happy Investors.com-versie 

Prijzen en vergoedingen vergelijken: eToro is goedkoper dan Coinbase

Alhoewel eToro niet duur is bieden ze helaas geen zero spread accounts aan voor crypto beleggen. Wel is het zo dat ze geen transactiekosten hanteren (0 euro commissie). De makelaar biedt tevens lage spreads vanaf 1pips aan voor cryptomunten.

Coinbase heeft een andere prijs- en vergoedingsstructuur. Over het algemeen is dit veel duurder dan bij eToro en vrijwel ieder andere cryptobroker:

 1. Handelsgrootte $10 of minder: $0.99 Vergoeding
 2. Handelsgrootte $10 tot $25: $1.49 Kosten
 3. Handelsgrootte $25 tot $50: $1.99 Vergoeding
 4. Handelsgrootte $50 tot $200: $2.99 Provisie

Naast de vaste transactiekosten, zijn er ook spread-gebaseerde kosten. Het kan zijn dat je tot 0,50% moet betalen op transacties en dat is veel geld.

Naast de transactiekosten, rekent Coinbase ook nog eens overdrachtskosten. De structuur is als volgt:

 1. Bankrekening/ USD Wallet: 1,49%
 2. Bankoverschrijving: $10 inkomend, $25 uitgaand
 3. Crypto conversie: 2%
 4. ACH Overschrijving: Gratis
 5. Debet/creditcard: 3.99%

Puur op basis van kosten is eToro goedkoper dan Coinbase. Op de lange termijn bespaart dit grote kosten. Coinbase is ook de duurste in de markt. Het wordt hoog tijd dat deze goede cryptobroker haar kosten verlaagt.

gratis-aandelen-kopen

Veiligheid en Beveiliging

eToro wordt gereguleerd door de CySEC in Europa, ASIC in Australië, FCA in het Verenigd Koninkrijk, FSAS in de Seychellen, MiFID, ICF, FSCS en heeft AFSL licentie. Gereglementeerd zijn door deze instellingen geeft een gevoel van veiligheid en zekerheid. Het moet niet worden behandeld alsof er geen risico is tijdens het handelen in financiële instrumenten met de broker.

Coinbase staat bekend om een van de veiligste cryptoplatform. Mogelijk zijn ze zelfs de veiligste van allemaal. Dit is waar Coinbase al jaren voor staat: veilig handelen in crypto.

Het betekent echter niet dat er geen risicofactor is tijdens het handelen met de crypto's. Het handelsrisico is er altijd omdat crypto een zeer volatiele markt is. Coinbase volgt een sterk beveiligingssysteem door het volgen van toonaangevende beveiligingspraktijken. De grote brok van deposito's wordt opgeslagen in een koude opslag, de website is beveiligd door middel van bank-standaard encryptie, en een getalenteerd team is er om de uitwisseling te beschermen tegen elke hacker.

300x250

Leren en educatie bij eToro en Coinbase

eToro biedt een grote selectie van gratis instructie tools voor beginners en gevorderde handelaren. De educatievoorzieningen zijn voor iedere soort belegger. Van een lange termijn belegger in aandelen tot aan een day trader in crypto. Omvangrijk en leerzaam.  

Ook Coinbase biedt gratis educatieve tools voor handelaren van over de hele wereld. Het wordt beschouwd als een van de toonaangevende promotors van crypto-educatie. Je kunt zelfs verdienen als je leert over crypto's. Er zijn leergedeeltes waar je wordt onderwezen over bepaalde tokens of crypto's. Op het einde volgt een quiz en de winnaars krijgen daarvoor beloningen.

Dit was het einde van de vergelijking tussen Coinbase en eToro. Over het algemeen is eToro de beste keuze als cryptobroker. Zij bieden weliswaar minder altcoins aan dan Coinbase (40 vs. 160), maar de kosten zijn aanzienlijk lager en tevens bieden ze betere functies aan (waaronder aandelen en ETF’s).

Klik hier voor meer informatie en gratis account aanmaken.

Reacties
Categorieën