Nieuws: DEGIRO Commissievrij Beleggen Aandelen en ETFs
nieuws-degiro-comissievrij-beleggen-2022
Geld Investeren
Happy Investors
Geld Investeren
11/19/2021
2 min

Nieuws: DEGIRO Commissievrij Beleggen Aandelen en ETF's

11/19/2021
2 min

Sinds de overname van DEGIRO door Flatex was het wachten op de volgende stap. Nieuw vanaf 20 december 2021 is het commissievrij beleggen bij DEGIRO in aandelen van de Verenigde Staten en Canada. Ook blijft de optie bij DEGIRO voor commissievrij beleggen in ETF's uit DEGIRO Kernselectie. Tevens zijn er nu vaste tarieven voor aandelen en ETF's uit Europese en Aziatische beurzen. Dit maakt DEGIRO nog goedkoper dan zij al waren.

Hier vind je de nieuwe tarievenlijst bij DEGIRO.

Het nieuws was overigens te verwachten. De Nederlandse nieuwkomer BUX Zero groeit snel vanwege haar positionering als commissievrij beleggen. Met haar Zero Orders kan je commissievrij beleggen in alle aandelen en ETF's die zij ter beschikking hebben. Uiteraard is dat aantrekkelijk voor beginnende beleggers.

Het grote nadeel aan BUX Zero is dat zij helaas nog weinig aandelen en ETF's aanbieden. Nu DEGIRO het nieuws tot commissievrij beleggen heeft uitgebracht zal het als een mokerslag binnenkomen. DEGIRO is namelijk véél groter dan BUX. Zo bieden ze aandelen uit meer dan 55 beurzen, waar dit bij BUX slechts 6 betreft. Tevens kunnen je 200+ ETF's gratis kopen, waar dit bij BUX slechts 40+ betreft.

Dit zijn forse verschillen in keuze.

Ook andere tarieven worden bij DEGIRO per 20 december 2021 verlaagt. De online broker stond al op nummer 1 in onze vergelijking voor beste beleggingsplatformen, maar met de verlaagde kosten wordt deze positie versterkt.

Een voorbeeld van tarieven verlaging zijn aandelen uit de AEX. Voorheen was je bij grote orders maximaal 20 euro transactiekosten kwijt. Per 2022 zal dit nog slechts 2 euro transactiekosten zijn, ongeacht de grootte van de order.

Ook andere tarieven zoals aandelen uit Europa (max. 3,90 euro) en Azië (max 5 euro) zijn aanzienlijk verlaagt. Naast commissievrij beleggen in ETF's en USA aandelen kan je nu derhalve nog goedkoper beleggen bij DEGIRO. Voor ETF's buiten de kernselectie zijn de tarieven 2 euro (zonder Tradegate) of 3,90 euro per transactie (via Tradegate). Ook obligaties, opties en futures zijn aanzienlijk in prijs verlaagd.

Dit maakt DEGIRO ook in 2022 de beste keuze als beleggingsapp.

Nog geen account? Klik op onderstaande banner voor meer informatie en/of gratis account aanmaken.

beste-beleggingsapp-vergelijker

Commissievrij beleggen DEGIRO in 2022:  voor- en nadelen

Het nieuws van DEGIRO is uitstekend voor bestaande en nieuwe beleggers. Dit zal ongetwijfeld ook reactie uitlokken bij andere apps om haar kosten te reduceren. Alhoewel we nu gratis kunnen investeren in ETF's en USA aandelen, maakt het DEGIRO nog niet 100% gratis.

Hieronder vind je de voor en nadelen op een rij.

Voordelen investeren bij DEGIRO vanaf 2022

 • Zeer gebruiksvriendelijk beleggingsplatform op zowel desktop als mobiel
 • Snel en simpel handelen in aandelen, ETF's, obligaties, aan- en verkopen
 • 80+ internationale awards gewonnen voor beste online broker
 • 55+ beurzen wereldwijd
 • Betrouwbaar en veilig beleggingsplatform
 • Geen minimale inleg
 • Lage vaste tarieven voor aandelen EU en Azië
 • Commissievrij beleggen in 200 ETFs uit de kernselectie
 • Commissievrij beleggen in USA aandelen

Nadelen investeren bij DEGIRO vanaf 2022

 • Servicedesk oké maar niet top
 • Groot, maar niet het grootste aanbod in aandelen en ETF's (zie freedom24 of Mexem)
 • Service fee’s zoals 2,50,- per jaar per aandelenbeurs
 • OTC transacties (voor ouderen?) blijven duur
 • Niet geschikt voor day traders (sommige beurzen met 15 minuten vertraagd)

Wil je meer informatie, of direct een account aanmaken bij DEGIRO? Klik dan nu op deze link voor het aanmaken van een gratis account

Reacties
Categorieën