Trade Republic Review: €1 voor 8000+ Aandelen, ETF, Crypto | Happy Investors
Trade Republic Review: €1 voor 8000+ Aandelen, ETF, Crypto | Happy Investors
11 min. leestijd

Trade Republic Review: €1 voor 8000+ Aandelen, ETF, Crypto | Happy Investors

Beste Happy Investor, in onze Trade Republic review hebben we deze Duitse broker onder de loop genomen. We behandelen in dit artikel een uitgebreide review over Trade Republic, wat in essentie een mobiele app is voor aandelen, ETF’s, cryptomunten en diverse assets. We bekijken de voor- en nadelen op basis van onze ervaringen en reviews van andere brokers. Ook gaan we in detail in op het handelsplatform, de  mogelijkheden, en uiteraard de kosten. Tot slot eindigen we onze review met Trade Republic vergelijken vs. andere beste brokers.

Op naar de review!

Inhoudsopgave

review-trade-republic

Trade Republic is een in Duitsland gevestigde broker en effecten handelsbank. Opgericht in 2015. De Broker wordt gereguleerd door BaFin. De Trade Republic biedt een groot aanbod aan handelsinstrumenten, waaronder aandelen, ETF's, derivaten, en cryptocurrencies.

Trade Republic hanteert €1 transactiekosten per aankoop van aandelen, ETF's, derivaten en crypto's. Daarnaast bieden ze ook spaarplannen aan. Met zo’n spaarplan kan je investeren in, bijvoorbeeld, ETF’s, zoals pensioenfondsen dit ook doen. Het handelsplatform werkt zowel goed via een desktop als via mobiel. Ze hanteren een 24/5 e-mail ondersteuning aan haar klanten.

Beoordeling voor- en nadelen van Trade Republic

Hier is een overzicht van de voor- en nadelen na onze Trade Republic review. In het algemeen kunnen we concluderen dat Trade Republic een goede broker is voor lange termijn beleggers in aandelen en ETF's. Ze hebben een groot aanbod aan assets, waardoor het platform geschikt is voor zowel beginnende als gevorderde beleggers.  

Voordelen

 1. Slechts €1 transactiekosten per order
 2. 40.000+ activa waaronder aandelen, ETF's en crypto
 3. Heeft een bankvergunning
 4. Geen minimum stortingsvereiste
 5. Geen minimum stortingsvereiste
 6. Voldoende betalingsmogelijkheden
 7. Geld storten en opnemen is gratis

Nadelen

 1. Geen demo rekening opties
 2. Web en mobiele handelsplatformen zijn niet zo goed als MetaTrader platforms
 3. Geen handel met hefboomwerking
 4. Geen educatieve middelen

Kijkend naar de nadelen, kunnen we in onze Trade Republic review concluderen dat dit platform niet geschikt is voor day trading.

Meer weten over deze broker? Klik hier voor meer informatie.

Banner 970x250

Accounttypes

Uit onze Trade Republic review blijkt dat ze één type reguliere aandelenrekening aanbieden. Dit betekent dat je alle activa vanaf een enkele rekening kunt verhandelen. Dit is vergelijkbaar met DEGIRO en BUX Zero. Het maakt handelen minder complex, zoals bij andere type brokers die verspillende rekeningen hanteren. Dit maakt het toegankelijk voor beginners.

periodiek-beleggen

trade-republic-recensie

Bij Trade Republic zijn spreads gekoppeld aan de XETRA beurs. Dit houdt in dat de orders van Trade Republic klanten (tijdens de XETRA handelsuren) worden uitgevoerd tegen spreads die minstens even goed zijn als wanneer ze rechtstreeks op XETRA zouden worden verhandeld. De transacties zelf worden uitgevoerd via Lang & Schwarz Exchange, een elektronisch handelssysteem dat wordt beheerd door de Hamburg Stock Exchange.

Trade Republic rekent €1 per order aan externe kosten, dus het is niet echt commissievrij. In vergelijking met andere Europese brokers is het echter een lage vergoeding, maar ze zijn niet de goedkoopste optie. De eerste storting is gratis voor nieuwe klanten. Alle volgende stortingen kunnen 0,7 procent kosten, afhankelijk van het land. Bezoek hiervoor de broker. Je kan geld storten op Trade Republic via een SEPA-overschrijving of via kredietkaart en andere betalingsmogelijkheden.

Meer weten over deze broker? Klik hier voor meer informatie.

Stortingen & Geldopnames

Trade Republic ondersteunt slechts een paar methoden voor het financieren en leegmaken van hun handelsrekeningen. Bankoverschrijvingen nemen één tot drie werkdagen in beslag om te verwerken. Andere storting en opname methoden omvatten creditkaarten (Visa of Mastercard), Google Pay, en Apple Pay. Zover wij weten rekent de broker hiervoor geen kosten, al is dit verschillend per land.

gratis-cursus-beleggen

Belangrijk bij de Trade Republic review is haar aanbod. Als klant krijg je toegang tot 8.000+ verschillende internationale aandelen en ETF's. Er zijn ook 4.000+ gratis aandelen en ETF spaarplannen beschikbaar. Zoals aangegeven hanteren ze slechts €1 per transactie. Dit is in vergelijking goedkoop (maar niet de goedkoopste).

De gevorderde belegger kan bij Trade Republic in vele aandelen wereldwijd handelen. Voor de beginnende belegger is er eveneens veel keuze in ETF’s. ETF is een afkorting voor Exchange Traded Funds. Dit type beleggingsfonds wordt voortdurend verhandeld op een effectenbeurs. ETF's hebben een voordeel ten opzichte van beleggingsfondsen omdat ze minder duur zijn door het passieve beheer. Daarnaast is ETF beleggen relatief veiliger dan aandelen, omdat dit type product veel spreiding geeft.

Tot slot kan je bij Trade Republic ongeveer 40.000 derivaten verhandelen, zoals warrants, knock-out producten en factorcertificaten. Hoewel dit over het geheel genomen een overzichtelijk aanbod van markten is, biedt elk gebied een groot aantal producten om te verhandelen, zodat handelaren kunnen vinden wat ze zoeken.

De volgende activa kunnen worden verhandeld bij de broker:

 1. Aandelen
 2. ETF's
 3. Derivaten
 4. Valuta Paren
 5. Grondstoffen
 6. Obligaties
 7. Cryptocurrencies

Meer weten over deze broker? Klik hier voor meer informatie.

Review van het handelsplatform

trade-republic-ervaringen

Het kiezen van een goede broker is belangrijk voor beginnende beleggers. Het is tevens een beslissing die niet eenvoudig kan worden teruggedraaid (al is alles mogelijk tegen kosten). Daarom is het absoluut goed om zich van tevoren te informeren en verschillende aanbieders te evalueren, zodat de beste broker kiest op basis van je behoeften. Onderaan dit artikel vind je een vergelijking van Trade Republic op basis van onze reviews en ervaringen.

Criteria zoals lage kosten, beveiliging en diverse producten zijn duidelijk van belang. Het handelsplatform is een ander belangrijke criteria in reviews. Dit moet bepaalde eigenschappen bezitten om beleggers in staat te stellen zo stressvrij en eenvoudig mogelijk te beleggen.

Belangrijk uit de Trade Republic review is dat haar handelsplatform alleen beschikbaar is via mobiel. Middels mobiele app kan je snel en eenvoudig beleggen. Dit is ideaal voor de jeugd, maar wellicht minder geschikt voor de oudere generaties.

De mobiele app van Trade Republic is gratis voor zowel iOS- als Android-toestellen en kan worden gedownload in de desbetreffende App Store en Google Play Store. Klanten kunnen deze smartphone app gebruiken om hun activa en investeringen onderweg bij te houden en op elk moment te beheren. Dit biedt de handelaar volledige flexibiliteit in de effectenhandel.

Je kunt aandelen, ETF’s en cryptomunten filteren op basis van voorkeuren. Ze hanteren koerswaarschuwingen, pushmeldingen en real-time gegevens. Maar uit onze reviews en ervaringen weten we dat dit standaard is bij de meeste brokers.

Mobiel handelen met Trade Republic laat zien dat effecten kopen haalbaar is zonder de noodzaak van meerdere verschillende tools en software. Trade Republic biedt beleggers een duidelijk platform om hun eigen activa te volgen, real-time koersen te verkrijgen en snel te reageren op veranderingen - allemaal vanaf de smartphone.

Uit onze Trade Republic review blijkt dat ze tot de beste beleggingsapps behoren.

beste-nederlandse-vastgoedfondsen

Veiligheidsstandaarden bij deze broker

Trade Republic heeft een volledige banklicentie verworven, waardoor het spaar- en holdingservices en aandelenproducten mag aanbieden. Trade Republic staat onder toezicht van zowel de Federale Bank van Duitsland als de Deutsche Bundesbank. De deposito's van klanten zijn wettelijk verzekerd tot een bedrag van €100.000. En alle fondsen worden gescheiden gehouden van de fondsen van de broker op trustrekeningen bij hun Berlijnse partnerbank. De financiële activa zijn eigendom van de klanten en worden aangehouden door HSBC Duitsland.

Onderscheidend uit de Trade Republic review is dat zij enorm veel spaarplannen aanbiedt. Dit zijn geen spaarplannen op basis van spaardeposito’s. Het is gebaseerd op aandelenproducten zoals ETF’s. Over het algemeen bieden deze spaarplannen een veel hoger rendement dan spaardeposito’s. Uiteraard zijn er ook nadelen, zoals een verhoogd risico.

Trade Republic heeft enorm veel positieve recensies en ervaringen op Trustpilot. Op dit moment is het totaal aantal gepubliceerde beoordelingen 14.000+, waarvan 72 procent als uitstekend wordt beoordeeld. De totale reviewscore is 4.3 uit 5. Een mooie score op basis van zoveel recensies.

Met name de lage kosten en enkele tools van de broker worden gewaardeerd. De klantenservice wordt niet altijd gewaardeerd.

Meer weten over deze broker? Klik hier voor meer informatie.

Zoals aangegeven is de keuze voor de beste broker belangrijk. Wij zijn enthousiast en positief na onze Trade Republic review. Voor Nederlanders en Belgen is dit een prima beleggingsapp met relatief lage kosten. En dat terwijl het aanbod enorm is met 8000+ aandelen, ETF’s en andere assets zoals cryptomunten.

Trade Republic vergelijken kunnen we het beste doen aan de hand van DEGIRO Zero en BUX Zero.

Trade Republic vs. BUX Zero is het meest toepasselijk, omdat beide brokers zich profileren als mobiele app voor aandelen. Beide brokers hanteren zeer lage transactiekosten van €1 per order. In vergelijking is BUX Zero goedkoper, omdat zij ook de mogelijkheid van Zero orders aanbiedt. Zero orders hanteren €0 transactiekosten. Dit betekent commissievrij beleggen. Bovendien rekent BUX Zero geen overige kosten, behalve 0,25% valutakosten. Wie Europese aandelen en ETF’s koopt, zal met BUX zero goedkoper uit zijn. Maar belangrijk is dat Trade Republic, die ook zeer goedkoop is, wel veel meer aandelen en ETF’s aanbiedt. Als gevorderde belegger is dit een must. 

De betere keuze is echter DEGIRO Zero. Dit platform kent voor- en nadelen, maar het is minstens zo groot als Trade Republic in termen van aandelen en ETF’s. Bovendien is het bij DEGIRO mogelijk om, onder bepaalde voorwaarden, ETF’s commissievrij te kopen. Op niet-commissievrije ETF’s en aandelen hanteren ze €0,50 transactiekosten per order. De valutakosten zijn echter wel hoger met 0,50%. Houd daar rekening mee bij het kopen van USA aandelen.

Meer weten? Bekijk en vergelijk de beste beleggingsplatformen.

Over de schrijver
Happy Investors streven naar gelukkig leven op basis van financiële vrijheid, persoonlijke ontwikkeling en duurzaam leven. Wij genieten van het nu, en beleggen voor de lange termijn. Wij helpen je met financieel onafhankelijk worden. Van beginnend tot gevorderd beleggen in aandelen, ETF's, vastgoed en meer, tot aan persoonlijke groei voor duurzaam succes!
Reactie plaatsen

Wil je succesvol beleggen?

Wil je graag beginnen met beleggen en wil je leren van onze 8+ jaar beleggersexpertise? 

Plan een gratis adviesgesprek in

Voorkom fouten die 80% van alle beleggers maken. Download onze gratis boeken en cursussen voor succesvol beleggen. Van het e-boek 'Succesvol ETF Beleggen' tot aan gratis beleggingsstrategie en rekentools. Bekijk alle downloads.
gratis-boek-etf-beleggen
Heb je nog geen beleggingsaccount? Kies voor een beleggingsaccount met lage kosten voor beleggen in aandelen & ETF's. Dit bespaart ieder jaar tot honderden euro's (of meer) aan transactiekosten. Wij beleggen via DEGIRO & eToro. Bezoek de brokers voor meer informatie omtrent het actuele aanbod.
periodiek-beleggen-vergelijking