BUX Zero Crypto Review: Commissievrij Crypto Kopen | Happy Investors
bux-zero-crypto-review
Beleggen in Crypto
Happy Investors
Beleggen in Crypto
04/26/2022
7 min

BUX Zero Crypto Review: Commissievrij Crypto Kopen | Happy Investors

04/26/2022
7 min

Beste Happy Investor, wil je crypto kopen bij BUX Zero maar twijfel je of dit een goede crypto broker is? In deze BUX Zero crypto review nemen we het beleggingsplatform onder de loop. Gedurende onze review bekijken we meerdere aspecten, waaronder de voor- en nadelen en kosten van crypto kopen bij BUX Zero.

Laten we direct beginnen met onze BUX Zero crypto review!

BUX Zero Crypto Review: Overzicht

bux-zero-crypto-kopen-ervaringen

BUX Zero, opgericht in 2014 door de Nederlandse broker Nick Bortot en met het hoofdkantoor in Amsterdam, Nederland, heeft een gebruikersbestand van meer dan 30.000 beleggers verspreid over heel Europa na succesvolle lanceringen in Nederland, Oostenrijk, Duitsland en Frankrijk. Het nieuwe brokermodel biedt commissievrije aandelen en crypto aan via een mobiele app. Particuliere beleggers kunnen op elk moment en vanaf elke locatie investeren in aandelen, ETF’s en cryptomunten.

BUX Zero richt zich op de jongere generatie, voor wie mobiel beleggen de weg heeft vrijgemaakt. Sinds de lancering is de broker snel gegroeid, met steun van Tencent, HV Capital en Velocity Capital Fintech Ventures, om er een paar te noemen.

BUX Zero biedt commissie-vrije aandelen en EFT handel aan. Ook bieden ze via BUX X een verscheidenheid aan CFD mogelijkheden. En via BUX Crypto, die in 2020 debuteerde, biedt een eenvoudige methode om te investeren in digitale valuta's zoals Bitcoin, Dogecoin, en Ethereum. In totaal zijn er 30 munten beschikbaar om te verhandelen in BUX Crypto.

De laatste ontwikkeling omtrent BUX Zero crypto review is dat je er nu commissievrij crypto kan kopen. Hieronder vertellen we meer over de voor- en nadelen.

Voor- en nadelen aan Crypto kopen via BUX Zero

Uit onze BUX Zero crypto review komen een aantal relevante voor- en nadelen naar voren. Dit is ook in vergelijking met andere van de beste crypto brokers. Binnen deze review vinden we het volgende.

Voordelen:

  1. Ze bieden commissievrije crypto kopen aan (en aandelen/ETF)
  2. In vergelijking is BUX Zero heel goedkoop voor kopen van crypto
  3. Geen minimum stortingsvereiste
  4. Geen storting/opname en accountinactiviteits kosten.

Nadelen:

  1. Een kleine broker met niet veel cryptomunten en andere activa
  2. Geen desktop handelsplatform voor aandelen (alleen mobiel)
  3. Beperkte marktanalyse tools
  4. Geen demo rekening optie

Hét voordeel uit onze BUX Zero crypto review is dat het een zeer goedkope broker is voor crypto en aandelen. Het nadeel is dat het een nog relatief kleine broker is met beperkt aanbod.

BUX Zero Crypto Review: crypto, aandelen en ETF

bux-zero-crypto-kopen-voordelen-nadelen

BUX Zero biedt een scala aan ETF's en aandelen uit de Nederlandse, Duitse, Belgische, Franse, Oostenrijkse en Amerikaanse markten. Airbus, Heineken, HelloFresh, API, en Zalando zijn onder de bedrijven die te koop zijn via BUX Zero. Veel van de aandelen worden verhandeld op de grootste beurzen ter wereld, zoals Nasdaq, S&P en Euronext. Er zijn ook fractionele aandelen beschikbaar, zodat consumenten met minder kapitaal een deel van populaire aandelen kunnen kopen.

BUX heeft ook twee zusterbedrijven, BUX X en BUX Crypto, die andere activa dan aandelen aanbieden. De eerste is een CFD-makelaar die wereldwijde aandelen en indexen zoals de S P 500, forex en grondstoffenderivaten aanbiedt. BUX crypto is de cryptocurrency-tak van het bedrijf, waar een verscheidenheid aan tokens kunnen worden verhandeld. Deze review gaat over BUX Zero crypto, maar het is eerlijk om te vermelden dat ze ook een interessant beleggingsplatform zijn voor commissievrije aandelenhandel.

Over het handelsplatform

De BUX Zero mobiele app is snel en gemakkelijk in gebruik. Het platform is eenvoudig te gebruiken, met belangrijke informatie zoals je portefeuille, watchlist, en inbox direct beschikbaar. Het platform ondersteunt ook stop/loss orders en soortgelijk.

Hoewel het strakke, eenvoudige uiterlijk van de app gebruiksvriendelijk is, is het aanbod van technische analyse-instrumenten beperkt. Traders die gewend zijn aan de uitgebreide tools van sommige grotere brokers kunnen dit ontmoedigend vinden. BUX Zero crypto is daarmee niet geschikt voor day traders. Zij kunnen zich beter aanmelden bij de beste day trading brokers.

Regelgeving

BUX Zero is een gerenommeerde broker die door de Nederlandse Autoriteit Financiële Markten (AFM) wordt gereguleerd, een van 's werelds belangrijkste regelgevende instanties. Het moederbedrijf van de broker, BUX B.V, heeft een vergunning onder nummer 58403949. De Nederlandse autoriteiten houden toezicht en controle op alle activiteiten van BUX Zero.

Rekeningen

BUX Zero heeft slechts één account optie. De platte structuur is transparant, en alle aandelen zijn beschikbaar voor rekeninghouders. Dit houdt in dat de tarieven concurrerend zijn voor alle klanten, in plaats van alleen voor de klanten met een premium account, zoals het geval is bij verschillende grotere brokers.

Meer informatie of gratis account aanmaken? Klik hier voor meer informatie.

gratis-cursus-beleggen

BUX Zero Crypto Review: Ordersoorten en kosten

bux-crypto-broker-review

Belangrijk om te begrijpen in de BUX Zero crypto review is dat ze 3 soorten ordertypes aanbieden. Als u de juiste gebruikt, kunt u transactiekosten besparen op het kopen van crypto.

Marktorders

Marktorders zijn de snelste optie om aandelen te verwerven, aangezien je hiermee de crypto direct kan kopen. De orders worden onmiddellijk uitgevoerd tegen de meest concurrerende prijs die beschikbaar is. Voor crypto en aandelen marktorders op EU-aandelen en ETF's rekent BUX Zero een commissie van €1, terwijl Amerikaanse aandelen gratis zijn.

Limietorders

Hiermee heb je meer controle over de aankoopprijs van de gewenste crypto (of aandeel). Met een limietorder kan je een maximum- of minimumprijs opgeven voor zowel het openen als het sluiten van de order, waardoor onverwachte prijsveranderingen als gevolg van slippage worden voorkomen. Het is echter mogelijk dat de gewenste prijs niet altijd wordt bereikt voor het einde van de handelsdag. Voor limietorders op crypto, EU-aandelen en ETF's wordt €1 commissie in rekening gebracht, terwijl Amerikaanse aandelen gratis zijn.

Zero orders voor crypto kopen bij BUX

Met BUX Zero orders kan je crypto, aandelen en ETF's op Europese markten kopen zonder een commissie te betalen. Deze orders worden aan het eind van de handelsdag uitgevoerd. Als het prijsverschil op dat moment groter is dan 5% voor verkooporders en 4% voor kooporders, wordt de order geannuleerd.

Nieuw voor de BUX Zero crypto review is dat de zero orders ook van toepassing zijn voor het kopen van crypto. Dit betekent dat u crypto commissievrij kunt kopen. Dat scheelt serieus geld. Houd er wel rekening mee dat er 0,25% conversiekosten zijn voor niet-Euro geld. Volledige informatie kan gevonden worden op de website van de broker in de prijzen sectie.

Als je in euro's betaalt, kan je crypto's kopen zonder transactiekosten bij BUX Zero crypto review.

Stortingen & Opnames

In onze BUX Zero crypto review zijn we zeer tevreden over de betalingsmogelijkheden. Klanten uit alle goedgekeurde landen kunnen hun BUX Zero rekening financieren via bankoverschrijving. Tikkie kan ook worden gebruikt om rekeningen te financieren door Nederlandse ingezetenen, terwijl Duitse klanten open bankieren kunnen gebruiken. Deze methode wordt ondersteund door N26, Comdirect Bank, Commerzbank, Landesbank, Revolut, en Unicredit. De broker accepteert geen PayPal transacties.

Rekening financiering wordt gedaan met behulp van de BUX Zero app onder de 'Portefeuille,' 'Totale Rekening,' en 'Opwaarderen' secties. Kies vervolgens de gewenste overboekingsmethode en volg de instructies op het scherm. Bankoverschrijvingen en Open banking transacties worden binnen één tot twee werkdagen verwerkt, maar Tikkie stortingen zijn direct. Opnames kunnen worden gedaan via een van de bovenstaande methoden, afhankelijk van uw verblijfplaats.

Onderwijs

In onze BUX Zero crypto review merken we op dat ze een verscheidenheid aan educatieve middelen aanbieden die gratis te gebruiken zijn in de app of op de website van de makelaar. Dit zijn een verzameling artikelen over belangrijke onderwerpen en nieuws, analyses en voorspellingen. Het ETF Kenniscentrum bevat ook aanvullende informatie over ETF's in het algemeen en die worden aangeboden door de makelaardij. Tot slot heeft BUX Zero crypto een community forum website waar klanten begeleiding kunnen zoeken of tips en trucs kunnen delen.

Beveiliging

Cliëntbeveiliging wordt steeds belangrijker nu cyberaanvallen steeds vaker voorkomen. Met krachtige encryptietechnologieën voor alle communicatie, toont BUX Zero crypto haar toewijding aan de veiligheid van de klant. De broker bewaart ook klantenfondsen op aparte bankrekeningen, wat kapitaal beschermt in het geval van insolventie. En het biedt negatieve saldobescherming, wat voorkomt dat je meer geld verliest dan de inleg. BUX Zero biedt ook een gratis verzekeringspolis met een limiet van €1 miljoen.

cursus-beleggen-aandelen

Conclusie van onze BUX Zero Crypto Review

BUX Zero crypto biedt een concurrerende aandelenhandel en beleggingsservice voor onervaren handelaren, met nul-commissie handel op aandelen en ETF's uit de EU en de VS. Het handelsplatform is gemakkelijk en eenvoudig te gebruiken. Dit gaat echter ten koste van analyse-instrumenten en meer geavanceerde functies. BUX Zero heeft momenteel alleen een vergunning om handelsdiensten te leveren aan klanten in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en België, wat het klantenbestand beperkt.

Over het algemeen zijn we zeer tevreden in onze review van BUX Zero crypto. Het investeringsplatform is duidelijk ook interessant voor aandelen en ETF's.

FAQs crypto of aandelen kopen bij BUX Zero

Hier zijn enkele veelgestelde vragen en antwoorden.

Wat is de minimale stortingsvereiste voor BUX?

BUX Zero heeft geen minimum stortingsvereiste, waardoor het een ideale optie is voor beginnende beleggers of mensen met weinig kapitaal om te investeren. Dit past ook bij de doelgroep. BUX Zero is niet het beste beleggingsplatform voor aandelen. Daarvoor is het aanbod te beperkt. Wel zijn ze de goedkoopste in Europa voor aandelen.

Wat zijn de geaccepteerde landen van BUX Zero?

BUX Zero accepteert beleggers uit het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, België, Frankrijk, Duitsland, Nederland.

Is BUX Zero de goedkoopste crypto broker in Europa?

Het is niet eenvoudig om te stellen dat BUX Zero de goedkoopste crypto makelaar in Europa is. Eigenlijk zijn er veel grote reuzen in de industrie actief in Europa die een indrukwekkende portefeuille van cryptocurrencies aanbieden. Maar de prijzen en commissies zijn voorwaardelijk. Bijvoorbeeld, crypto broker "Kraken" hebben standaard vergoedingen variërend van 0-0,26%. Ze bieden commissievrij crypto kopen aan, maar dit is alleen voor klanten met grote handelsvolume.

Wij van Happy Investors investeren voornamelijk in aandelen, ETF’s en vastgoed voor de lange termijn. We vinden een kleine positie van max. 2,5% voldoende in de risicovolle cryptomunten. Wij kopen onze crypto via Bitvavo. De transactiekosten zijn 0 – 0,25%. En in vergelijking met de BUX Zero crypto review biedt Bitvavo relatief meer crypto aan. Circa 175+ en groeiende. Daarnaast is het platform toegankelijk voor Nederlanders en Belgen. (De oprichter van Happy Investors kocht in 2017 al Ethereum en altcoins via Binance en Coinbase).

Je kan hier gratis aanmelden bij Bitvavo. Via die link wordt de eerste €1000 aan transactiekosten vergoedt binnen de eerste week.

Voor de beginnende crypto belegger is BUX Zero een goedkope optie!

Reacties
Categorieën