DEGIRO Cryptocurrency: Cryptomunten en Crypto ETF’s kopen
degiro-cryptocurrency-kopen
Beleggen in Crypto
Happy Investors
Beleggen in Crypto
03/18/2022
4 min

DEGIRO Cryptocurrency: Cryptomunten en Crypto ETF’s kopen

03/18/2022
4 min

Beste Happy Investor, we krijgen regelmatig de vraag of we bij DEGIRO cryptocurrency kunnen kopen. DEGIRO is echter een gereguleerde broker voor aandelen en ETF’s. Er zijn wel manieren om via DEGIRO te beleggen in de cryptomarkt, maar dit werkt niet op de manier zoals hoe je zou denken. In dit artikel leggen we alles uit over het wel/niet kopen van cryptocurrency bij DEGIRO.  

Op naar duurzaam (financieel) succes!

Inhoudsopgave

Cryptocurrency bij DEGIRO: welke crypto kan ik kopen?

Vrijwel iedereen kent DEGIRO wel. In onze recente DEGIRO Zero review vind je alle details omtrent deze broker. Zij staat vooral bekend om zeer groot aanbod van aandelen en ETF’s, die te koop zijn tegen lage transactiekosten. Maar gaat DEGIRO met de tijd mee en bieden ze binnenkort cryptocurrency aan? Op dit moment zijn er in ieder geval (nog) geen cryptocurrency bij DEGIRO beschikbaar.

Er zijn wel crypto ETF’s en -ETN’s bij DEGIRO beschikbaar. Wat dit precies is leggen we hieronder uit.

Voor het kopen van crypto bij Nederlandse brokers zijn er betere alternatieven. Klik hier voor de beste crypto brokers vergelijken.  

Ook interessant is dat BUX Zero sinds kort ‘commissievrij beleggen in crypto’ heeft geïntroduceerd:

Welke crypto beleggingen zijn beschikbaar op DEGIRO?

Helaas biedt de broker geen cryptocurrency aan, maar wel is het mogelijk om in de cryptomarkt te beleggen via trackers (Exchange-Traded Notes (ETN's) en Exchange-Traded Funds (ETF's)). De meeste crypto trackers die de broker aanbiedt zijn ETN's. En er zijn enkele crypto ETF’s beschikbaar.

Een ETF, ook wel tracker genoemd, volgt de onderliggende waarde van een cryptovaluta als een soort index. Het is geen directe investering in cryptocurrency, waarbij je eigenaar wordt.

Er zijn op dit moment enkele grotere crypto trackers beschikbaar bij DEGIRO, waaronder die van VanEck, Coinshares, Wisdom Tree en 21Shares. De kosten zijn niet gratis (zoals dit wel is met de aandelen ETF’s uit DEGIRO Kernselectie). Voor crypto ETF’s zijn de kosten minimaal €2 per transactie.

Bekijk hier onderzoek naar de beste crypto ETF’s.

Waarom zou ik een crypto ETF kopen?

Cryptocurrency waren in het verleden enkel te koop bij dedicated crypto brokers. Via die platformen kan je alleen crypto kopen, en geen andere assets zoals aandelen. Hier komt langzaam verandering in, omdat gevestigde brokers met aandelen langzaam aan ook meer cryptocurrency aanbieden. Een van de vormen is een ETF. Het nadeel van een ETF is dat je geen direct eigenaar wordt van de aangekochte cryptovaluta. Anderzijds kent het ook een aantal voordelen.

Hier zijn een paar voordelen van het investeren in crypto trackers:

  1. Je kan snel en eenvoudig beleggen in de cryptomarkt via je huidige broker (DEGIRO, BUX, et cetera). Het is niet langer nodig om een crypto wallet aan te maken of gebruik te maken van een crypto exchange
  2. Cryptotrackers worden verhandeld op de beurs op dezelfde manier als gewone aandelen, waardoor ze zeer eenvoudig te verhandelen zijn
  3. Indirect beleggen helpt bij het beperken van risico’s

Het risico aspect mag niet onderschat worden. Bij het kopen van cryptomunten bestaat er het risico dat ik cryptomunten naar een verkeerde wallet overboek om ze vervolgens nooit meer terug te zien. Ook bestaat het risico dat je wachtwoorden verliest. Het proces van account herstel is traag en irritant. En tot slot de belangrijkste: cryptomunten kunnen gestolen worden door hackers, terwijl dit bij een crypto ETF niet mogelijk is.

gratis-aandelen-kopen

Waarom zou ik cryptocurrency kopen bij DEGIRO? En waarom niet?

Je kan dus geen crypto bij DEGIRO kopen, maar wel beleggingsproducten met toegang tot de cryptomarkt. Op onze website hebben we uitvoerige reviews geschreven omtrent DEGIRO en andere brokers. De meest relevante vergelijking is die met BUX Zero. Beide beleggingsplatformen streven naar commissievrij (of zo goedkoop mogelijk) beleggen in aandelen, ETF’s en andere assets zoals obligaties.

BUX Zero heeft al reeds de eerste cryptomunten beschikbaar gesteld. Het is aannemelijk dat DEGIRO dit ook doet, al hebben we geen inzicht in haar lange termijn bedrijfsstrategie.

Wat betreft de crypto ETF’s is het interessant om dit bij DEGIRO te kopen omwille de lage transactiekosten. En veel van ons hebben al reeds een account, dus het is ook gemakkelijk. Maar als je nog geen beleggingsaccount hebt, dan is DEGIRO niet de juiste keuze om te beginnen met cryptocurrency.

Lees hier alles over DEGIRO vs. BUX vergelijken.

Een andere reden is om beter helemaal geen crypto te kopen. Crypto is uiterst risicovol en de markt heeft zichzelf nog niet voldoende bewezen. Minimaal 90% van alle cryptomunten is gebakken lucht. Je kan er niks mee. Totaal kansloos.

Of zoals de formele disclaimer gaat:

 Vanwege het hoge risico en de complexiteit, zijn cryptotrackers niet geschikt voor beginnende beleggers. Het is bijvoorbeeld mogelijk om uw volledige inleg te verliezen.

Crypto is een zeer speculatieve belegging waarbij de kans op hevige prijsschommelingen hoog is. De cryptomarkt staat nog in de kinderschoenen en de koersen kunnen extreem volatiel zijn. Er zijn hoge risico's verbonden aan het beleggen in cryptotrackers. Het is belangrijk om deze producten en alle risico's die ermee gepaard gaan, volledig te onderzoeken en te begrijpen voordat u erin belegt.

commissievrij-beleggen-etf

Conclusie over crypto kopen bij DEGIRO

DEGIRO biedt geen directe investering in cryptomunten aan. Je kan alleen crypto trackers kopen die de onderliggende waarde volgen. De kosten zijn vanaf €2 per transactie.

Over het algemeen is het voor beginners onverstandig om een cryptomunt te kopen. Via bestaande brokers als DEGIRO kan dit nu gemakkelijk, maar wij raden het af. Crypto is uiterst risicovol. Het is een markt waar weinig tot geen fundamentele waarde is. In dit geval kan je beter beleggen in aandelen en ETF’s. Investeer in echte bedrijven die je op waarde kan schatten. Dit verhoogt de winstkans aanzienlijk.

Toch beleggen in crypto? Onze tip zou zijn om te leren hoe crypto trading werkt. Je hoeft niet dagdagelijks te handelen, maar cryptomunten zijn heel volatiel. Het is onduidelijk of er lange termijn potentie in zit. Blijf hiervoor bij de grootste munten, zoals de top 10. Koop aan wanneer de markt daalt maar er een stevige steunlijn is. Verkoop op pieken. Vergeet niet om winst 

Reacties
Categorieën