Welke Crypto Kopen bij eToro als Beginner? Tips Goede Start
welke-crypto-kopen-bij-etoro
Beleggen in Crypto
Happy Investors
Beleggen in Crypto
05/13/2022
7 min

Welke Crypto Kopen bij eToro als Beginner? Tips Goede Start

05/13/2022
7 min

Beste Happy Investor, heb je een eToro beleggingsaccount en wil je beginnen met crypto kopen? In dit artikel geven we inspiratie omtrent welke crypto kopen bij eToro. Het is namelijk zo dat cryptomunten erg risicovol zijn. De lange termijn potentie is interessant, maar 95% (of meer) van alle cryptoprojecten zullen het niet overleven. Anderzijds kan, vanwege het vroegtijdige en speculatieve karakter, een kleine investering leiden tot exponentieel rendement.

Hieronder lees je welke crypto te kopen bij eToro vanuit onze ervaring. Dit is geen koopadvies, maar inspiratie opdat je zelf betere keuzes kan maken omtrent het risico. En wees gewaarschuwd: meer dan 80% verliest geld. Het is niet geschikt voor beginners!

Waarom (niet) crypto bij eToro kopen?

etoro-crypto-kopen

Het onderwerp van dit artikel gaat over het kopen van crypto bij eToro als beginner. Naast eToro zijn er nog vele andere crypto brokers. eToro is niet noodzakelijk de beste keuze. Wij kopen onze crypto bijvoorbeeld via Bitvavo, omdat zij meer cryptomunten aanbieden en lagere commissies hanteren. Als je echter al een eToro account hebt voor aandelen en ETF's, dan is het misschien wel makkelijker om het op één platform te houden.

Laten we eens kijken naar voor- en nadelen bij het kopen van crypto op eToro als beginner.

Voordelen:

  1. Naast crypto, biedt eToro een enorm scala aan activa zoals aandelen en ETF's
  2. eToro biedt een platform dat gebruiksvriendelijk is voor elk niveau van handelaar
  3. De broker biedt educatie om als beginner te investeren in crypto
  4. Je kunt meer dan 30 – 40 cryptocurrencies verhandelen
  5. Digitale portemonnee om cryptocurrencies veilig te bewaren
  6. Copytrading en portfolio mogelijkheden

Minpunten:

  1. Het aanbod van crypto's is beperkt omdat andere brokers een breder aanbod bieden
  2. Vergoedingen zijn 1%, wat hoger is in vergelijking met andere crypto peer platforms
  3. Margehandel is niet beschikbaar (iets wat je sowieso moet vermijden!)
  4. Algoritmische handelsstrategieën worden niet ondersteund

Voor Nederlanders en Belgen zijn er betere platformen dan eToro voor het kopen van cryptovaluta. Wat betreft Nederlandse platformen heb je Bitvavo en BUX Zero. Er zijn uiteraard nog andere alternatieven. Bitvavo biedt echter lage transactiekosten in combinatie met 175+ cryptomunten. BUX Zero biedt zelfs commissievrij crypto kopen aan, maar wel binnen een kleine selectie van circa 30 digitale munten.

Klik hier voor meer informatie over Bitvavo. Via deze affiliatelink ontvang je de eerste 1000 euro transactiekosten gratis binnen een bepaalde periode.

Wat zijn de risico’s bij crypto kopen bij eToro?

Er zijn veel grote risico’s bij het kopen van crypto bij eToro. Het grootste risico is dat je al je geld verliest. Dit is mogelijk. Onderschat het niet. De cryptomarkt is revolutionair, maar staat ook in haar kinderschoenen. Een desastreuse crash behoort nog altijd tot de mogelijkheid. Dit is niet anders als met beleggen in aandelen. Maar crypto is erg volatiel. De onzekerheid is groter.

Het is noodzaak om risicomaatregelen te treffen wanneer je crypto bij eToro (of ieder andere broker) gaat kopen. De belangrijkste is dit: beleg alleen met geld dat je 100% kan verliezen. Dit betekent meestal zeer kleine bedragen. Een andere belangrijke tip is om max. 5% van je totale portfolio te gebruiken voor het kopen van crypto bij eToro. Voor veel beginnende beleggers zou 3% het maximale moeten zijn. En voor risicomijdende beleggers is 0% de beste keuze.

Naast deze twee gouden regels is het belangrijk om risico te spreiden. Dit doe je door het samenstellen van een portfolio. Zet niet al je geld op één cryptovaluta. Spreid je kansen. Lees hier alles over crypto portfolio samenstellen.

Bij eToro bieden ze de mogelijkheid om een crypto portfolio te kopen. Als je daarin investeert, wordt je geld toegewezen aan 15 - 30 cryptomunten, afhankelijk van de portefeuille. Er zijn een paar opties. Maar wees voorzichtig met de grote risico's.

Lees meer informatie over de mogelijkheden voor crypto portofolio's bij eToro.

Welke cryptomunten kan ik kopen op eToro?

beste-crypto-bij-etoro

Er zijn 30+ cryptomunten beschikbaar om te kopen op eToro. Als beginner, heb je toegang tot alle van hen. Daarom moet je heel voorzichtig zijn welke crypto te kopen op eToro. Onderzoek is zeer belangrijk. Om u een beetje te helpen, inspireren wij u met 4 cryptomunten die interessant kunnen zijn om mee te beginnen.

Ze behoren tot de beste crypto voor de lange termijn.

970x250

eToro cryptomunt 1. Ethereum

Ethereum is een gedistribueerd blockchain netwerk dat open source is en smart contracts mogelijk maakt. Belangrijk is dat het platform ontwikkelaars in staat stelt om snel gedecentraliseerde applicaties te maken die op blockchains draaien. Als gevolg daarvan heeft het platform de wereld blootgesteld aan veel nieuwe functies en toepassingen.

Het is praktisch onmogelijk om de cryptomarkt te betreden zonder eerst over Ethereum gehoord te hebben. Deze token heeft bijgedragen aan de revolutie van de cryptowereld. Als gevolg hiervan wordt ETH consequent gerangschikt als de tweede meest populaire cryptocurrency door marktkapitalisatie. Met name de populariteit van ETH in de cryptowereld is te danken aan een verscheidenheid aan factoren.

Dapps zijn programma's van de volgende generatie die speciaal gebouwd zijn om te werken in gedecentraliseerde netwerken. Tor, Distributed Ledgers, en blockchain zijn voorbeelden van zulke netwerken. Dapps bieden de wereld veel nieuwe mogelijkheden. Als gevolg daarvan blijven Dapps een van de snelst groeiende segmenten van de blockchainsector.

Terwijl Ethereum selecteert welke upgrades het in de toekomst zal maken, is het belangrijk om de concrete positionering van het platform binnen de sector te erkennen. Het is niet gemakkelijk om een cryptomarkt zonder Ethereum te bedenken. Niemand kan voorspellen welke cryptocurrencies de tand des tijds zullen overleven, maar als we er een moeten kiezen dan is dat Ethereum. Daarom achten wij Ethereum als een cryptomunt om te kopen bij eToro als beginner.

eToro cryptomunt 2. Polygon

Polygon, voorheen Matic, is een raamwerk voor het ontwikkelen van Ethereum-compatibele blockchain-netwerken. De whitepaper gebruikt een zin die de kwaliteit van het project goed samenvat om de kenmerken van Polygon te definiëren - "Gebouwd door ontwikkelaars, voor ontwikkelaars."

De netwerklagen zijn verantwoordelijk voor het genereren van blokken, lokale consensus en het vergelijken van transacties. Het bestaat uit verschillende onafhankelijke blockchain netwerken die zijn gebruikersbasis en gemeenschap dienen. De laatste laag, de Execution layer, is belast met het interpreteren en uitvoeren van transacties binnen de blockchains van het Polygon netwerk. Dit is onderverdeeld in twee lagen: de uitvoeringsomgeving en de uitvoeringslogica. De uitvoeringsomgeving is een virtuele, plug-and-play machine-implementatie. Voor de netwerken van Polygon wordt de uitvoeringslogica gedefinieerd in Ethereum smart contracts.

Polygon is een framework en een protocol waarmee ontwikkelaars Ethereum-compatibele blockchains kunnen ontwerpen en koppelen. Het is ook eenvoudig te implementeren, met één-klik implementatie en modules voor het ontwikkelen van op maat gemaakte blockchain-netwerken. Deze functionaliteit is zeer gunstig voor ontwikkelaars. Berichten kunnen ook gelijk worden uitgewisseld tussen de Ethereum-blockchain en andere netwerken via het Polygon-interoperabiliteitsprotocol. Polygon biedt ook adaptor modules om interoperabiliteit met bestaande blockchain netwerken mogelijk te maken. De functies en use cases maken het een nieuwe crypto met potentie om te kopen bij eToro. Let er wel op dat potentie leuk is, maar Polygon nog geen gevestigde project is. Het is maar de vraag hoe waardevol het netwerk werkelijk is.

gratis-cursus-beleggen

eToro cryptomunt 3. Solana

Solana (SOL) is een blockchain van de vierde generatie die een open infrastructuur gebruikt om de schaalbaarheid te vergroten. Dit blockchain-netwerk maakt gebruik van een aantal nieuwe en innovatieve technologieën om gebruikers ongeëvenaarde transactiesnelheden en beveiliging op ondernemingsniveau te geven. Als gevolg hiervan is het netwerk sinds de introductie in 2017 aanzienlijk gegroeid.

Schaalbaarheidsproblemen blijven de cryptomarkt plagen. De afhankelijkheid van de vroege blockchain van het Proof-of-Work consensusmechanisme veroorzaakte ernstige congestieproblemen. Topvaluta's zoals Bitcoin en Ethereum waren bedoeld om de transactiekosten te verhogen wanneer de netwerkcongestie toenam. Helaas heeft dit grote problemen veroorzaakt. Ethereum wordt momenteel overspoeld met nieuwe projecten door de recente opkomst van defi coins. Helaas resulteert deze congestie in hogere tarieven en langere transactietijden voor de gemiddelde klant.

Solana vermijdt deze problemen door systemen te introduceren die het mogelijk maken de transactieprestaties van het netwerk proportioneel te schalen met de bandbreedte. Bitcoin, bijvoorbeeld, kan zeven transacties per seconde (tps) aan, terwijl Ethereum er ongeveer twaalf aan kan. Solana is volgens de ontwikkelaars in staat tot 50.000 tps.

Solana behoorde tot de beste kleine crypto van 2021. Vanaf dat moment is het uitgegroeid tot een potentievol netwerk voor snelle online (crypto) betalingen. Daarom behoort het tot onze lijst voor crypto kopen bij eToro als beginner.

cursus-beleggen-aandelen

eToro cryptomunt 4. Decentraland (MANA)

Decentraland (MANA) is een play-to-earn real estate metaverse gebaseerd op blockchain technologie. Gebruikers kunnen in realtime communiceren met andere spelers terwijl ze de 3D virtuele wereld verkennen. Het doel van het project is om gebruikers in staat te stellen digitale kavels te kopen om hun eigen micro-gaming ervaringen te ontwikkelen. Het project is onlangs aanzienlijk gegroeid omdat meer mensen geïnteresseerd zijn in het begrip metaverses.

Een metaverse is een 3D-wereld die meeslepend en interactief is en andere 3D-werelden omvat. In 2017 was Decentraland een simplistisch 2D gepixeld raster toen het werd gelanceerd. In die tijd kon je een stuk grond kopen vanaf $20. Vandaag de dag worden eigendommen verkocht voor miljoenen dollars. Een stuk virtueel vastgoed op Decentraland is dit jaar voor 2,4 miljoen dollar verkocht. Leuk spel…

Decentraland heeft echt wel potentie, maar men moet opletten op de hoge risico’s. We vermoeden dat het een leuke cryptomunt is om te kopen bij eToro als beginners. De vraag naar MANA zal stijgen zolang de vraag (naar land) op het platform toeneemt. Het is en blijft echter veel speculatie. Als het in elkaar stort, blijf je met een stukje waardeloos digitaal grond achter. Je voeten blijven dan in ieder geval wel schoon…

Lees hier meer over beleggen in metaverse.

Reacties
Categorieën