Levi Strauss & Co Aandelen kopen? +3,5 dividend en Groei | Happy Investors
aandelen-groei-strauss-co
Aandelen Analyse
Happy Investors
Aandelen Analyse
05/16/2023
5 min

Levi Strauss & Co Aandelen kopen? +3,5 dividend en Groei | Happy Investors

05/16/2023
5 min

In dit artikel behandelen we een analyse van Strauss & Co  aandelen. Strauss & Co  aandelen kopen of niet willen we doen omwille haar groeipotentieel. De markt verwacht een interessant groeipotentieel. Hoe presteert het aandeel nu, en wat zijn de koersverwachtingen? In deze analyse lees je relevante informatie ter kennisgeving.

Dit artikel is gemaakt en geschreven door Freedom24. Houdt er rekening mee dat dit artikel op geen enkele wijze persoonlijk beleggingsadvies is. In samenwerking met Freedom24 mogen wij van Happy Investors als enige in Nederland haar content publiceren. Dit doen wij louter ter inspiratie en vermaak. Op onze website vind je diverse onderwerpen, van ETF beleggen tot aan informatie over vastgoedfondsen of beleggen in aandelen en beleggen in crypto.

Wil je meer inspiratie omtrent aandelen analyses? Bekijk dan de Happy Investors analyse naar de beste aandelen. Of bekijk onze cursussen beleggen indien je wilt leren succesvol investeren in lange termijn vermogensopbouw.

Ben je nog niet bekend met Freedom24? Klik hier voor meer informatie over deze partij.

Over Levi Strauss & Co, Iconische jeansmaker 

Levi Strauss & Co. (LEVI) is de oudste detailhandelaar in jeans ter wereld, opgericht in 1853 door Levi Strauss in San Francisco, Californië. Vandaag de dag ontwerpt en verkoopt het bedrijf kleding en accessoires voor mannen, vrouwen en kinderen over de hele wereld. De producten van het bedrijf worden vertegenwoordigd onder de handelsmerken Levi's, Dockers, Beyond Yoga, Signature by Levi Strauss & Co. en Denizen.

 • Ticker: LEVI
 • Toegangsprijs: $13.9
 • Richtprijs: $18,0
 • Potentieel: 29,4%
 • Potentieel dividendrendement: 3,4%.
 • Horizon: 12 maanden 
 • Risico: Hoog
 • Positiegrootte: 2% 

Waarom Strauss & Co aandelen kopen of niet? 

Hoewel denim wordt geclassificeerd als een discretionair segment, wordt het beschouwd als minder gevoelig voor economische cycli dan andere kleding. Denim was een van de weinige kledingcategorieën die tijdens de Grote Recessie groeide. Spijkerbroeken zijn immers een must-have kledingstuk in de garderobe van veel mensen; als een oude broek versleten is, zal een consument waarschijnlijk een nieuwe kopen, zelfs als zijn reële inkomen daalt.

Bovendien wordt verwacht dat de algemene dynamiek van de sector de groei van Levi Strauss op lange termijn zal ondersteunen. Volgens het bedrijf wordt de wereldwijde kleding- en accessoiremarkt geschat op 1,6 biljoen dollar. De wereldwijde jeansmarkt is goed voor 100 miljard dollar. Met jaarlijkse inkomsten van 6,17 miljard dollar is het aandeel van Levi Strauss ongeveer 6%, waarmee het bedrijf de grootste marktspeler is. De jeansmarkt zal naar verwachting groeien met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 6% tot ten minste 2026. Aangezien Levi Strauss een sterke positionering heeft op basis van zijn merkbekendheid en iconische status, denken wij dat het bedrijf minstens in lijn met de markt zal kunnen groeien.strauss-co-aandelen

Onze conclusie wordt ondersteund door de langetermijndoelstellingen van Levi Strauss. Het management van het bedrijf verwacht dat het merk Levi's, dat meer dan 90% van de omzet van Levi Strauss vertegenwoordigt, tegen 2027 een omzet van $8 miljard zal bereiken, wat een groei met een CAGR van 7% impliceert. Levi Strauss identificeert de volgende groeipunten:

 • De strategie van het bedrijf is gebaseerd op het vergroten van het aandeel van direct-to-customer sales (DTC). Levi Strauss heeft al veel werk in die richting verzet: terwijl DTC in 2011 slechts 22% van de inkomsten vertegenwoordigde, was dat eind 2022 38%. Het is de bedoeling dat DTC 55% bereikt.strauss-co-analyse-aandelen
 • Hoewel het aandeel van de online verkoop in 2022 afnam door een hoge basis tijdens de pandemie, zou e-commerce een tastbare bijdrage moeten leveren aan de totale omzetgroei. E-commerce zal naar verwachting tegen 2027 ongeveer 800 miljoen dollar bijdragen aan de totale inkomsten van het bedrijf.
 • Naast de online verkoop wil het management ook de fysieke aanwezigheid van Levi Strauss uitbreiden. Eind 2022 had het bedrijf 1.089 winkels in 38 landen. Dat aantal zal naar verwachting toenemen tot 1.550 in 2027.strauss-co-aandelen-analyse

In april presenteerde Levi Strauss zijn financiële resultaten voor het eerste kwartaal van 2023. Het bedrijf overtrof de consensus van Wall Street-analisten over zowel de omzet als de winst per aandeel (WPA). De financiële resultaten van het bedrijf kunnen als volgt worden samengevat:

 • De omzet bedroeg 1,69 miljard dollar, 6,3% meer dan een jaar eerder.
 • Het bedrijfsresultaat daalde van 234 miljoen dollar naar 157 miljoen dollar. De operationele marge daalde van 14,71% naar 9,32% als gevolg van de hogere verkoop- en marketingkosten.
 • Het nettoresultaat bedroeg 115 miljoen dollar, tegen 196 miljoen dollar een jaar eerder. De nettomarge daalde van 12,30% naar 6,79%.strauss-co-aandelen-groei

Trailing twelve-month (TTM) cash from operations was -$19 miljoen van $228 miljoen. De vrije kasstroom daalde in dezelfde periode van -$39 miljoen tot -$323 miljoen. De daling is niet geheel representatief, want zij werd veroorzaakt door een seizoensgebonden toename van het nettowerkkapitaal die gewoonlijk in het eerste kwartaal wordt waargenomen. Deze cijfers tonen aan dat de onderneming in staat is een aanzienlijke kasstroom te genereren.strauss-co-groei-aandelen

Levi Strauss heeft een gezonde balans met een totale schuld van $1,16 miljard, geldmiddelen en kasequivalenten van $322 miljoen en een nettoschuld van $834 miljoen, iets boven de TTM EBITDA van $729 miljoen (Net Debt/EBITDA - 1,14x).

Waardering Strauss & Co aandelen

Levi Strauss wordt verhandeld tegen een korting op het sectorgemiddelde op de volgende multiples: EV/Sales - 1,19x, EV/EBITDA - 9,09x, P/E - 11,53x en FWD P/E - 10,91x.analyse-aandelen-strauss-co

Het minimale koersdoel van investeringsbanken dat door Bank of America is vastgesteld is $16 per aandeel. Stifel Nicolaus waardeert LEVI op $19 per aandeel. Volgens de consensusraming heeft het aandeel een reële marktwaarde van $18 per aandeel, wat een opwaarts potentieel van 29,4% impliceert.aandelen-analyse-strauss-co

Belangrijkste risico's Strauss & Co aandelen kopen

 • Een ongunstig macro-economisch klimaat kan leiden tot een daling van de financiële prestaties van Levi Strauss, hetgeen tot uiting zou komen in de marktwaarde van het aandeel.
 • Het grote aandeel van Levi Strauss in de denimmarkt beperkt het groeipotentieel van het bedrijf en maakt het te afhankelijk van de algemene dynamiek van de sector. Als de denimmarkt onder druk komt te staan, zal Levi Strauss ook met tegenwind te maken krijgen.
 • Meer dan de helft van de totale inkomsten van het bedrijf is afkomstig van internationale markten. De versterking van de Amerikaanse dollar ten opzichte van de valutamarkt kan ertoe leiden dat de financiële resultaten van Levi Strauss achterblijven bij de verwachtingen. Met andere woorden, de aandeelhouders van de onderneming lopen aanzienlijke valutarisico's.

En, wat denk jij? Strauss & Co  aandelen kopen of niet? Wat is jouw analyse en jouw koersverwachting? Laat het ons weten! 

Disclaimer: beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten houden altijd het risico van verlies van uw kapitaal in. De prognoses en prestaties uit het verleden zijn geen betrouwbare indicatoren voor toekomstige prestaties. Het is essentieel dat u uw eigen analyse uitvoert voordat u een belegging doet. Indien nodig dient u zorgvuldig onafhankelijk beleggingsadvies in te winnen bij een erkende professional. Het kopen van aandelen tegen IPO-prijzen kan extra beperkingen met zich meebrengen. Alle content en afbeeldingen zijn van Freedom24. Dit artikel bevat op geen enkele wijze koopadvies.

Reacties
Categorieën