Hoe 500 euro beleggen je veel geld kan opleveren. Dit moet je weten!
Hoe 500 euro beleggen je veel geld kan opleveren. Dit moet je weten!
Beleggen in Aandelen
Happy Investors
Beleggen in Aandelen
09/19/2020
11 min

Hoe 500 euro beleggen je veel geld kan opleveren. Dit moet je weten!

09/19/2020
11 min

Beste Happy Investor, het is de droom van velen om met een klein bedrag enorm rijk te worden. Zou dat ook lukken met slechts 500 euro te beleggen? In dit kennisartikel ga ik dieper in op de verschillende keuzes die je hebt om met 500 euro beleggen aanzienlijk rijker te worden. In relatie tot het onderwerp ‘hoe 500 euro beleggen’ kan ik mij indenken dat je denkt aan:

 1. Eenmalig 500 euro beleggen
 2. Maandelijks 500 euro beleggen

Er is een groot verschil tussen bovenstaande scenario’s, zoals we hieronder gaan lezen. We gaan eerst kijken naar hoe je dit kleine bedrag het beste eenmalig kan beleggen. Daarna gaan we kijken naar het scenario van 500 euro maandelijks beleggen. Hierbij leer je wat je kan doen om het beste resultaat te bereiken.

Heb je meer dan 500 euro? Klik hier over hoe beleggen met 10.000, 50.000 en 100.000 euro.

Inhoudsopgave:

Hoe 500 euro beleggen? Dit moet je weten bij eenmalig investeren met een klein bedrag
Hoe 500 euro beleggen behoorlijk veel geld kan verdienen
500 euro investeren in small en micro cap aandelen
Risicovol beleggen in daytrading en cryptomunten om met 500 euro miljonair te worden
Hoe 500 euro maandelijks beleggen? Dit zijn interessante scenario’s
Hoeveel beleggen? Het is allemaal afhankelijk van je doel

Hoe 500 euro beleggen? Dit moet je weten bij eenmalig investeren met een klein bedrag

hoe 500 euro investeren

Allereerst start je uiteraard met het aanmaken van een beleggingsaccount. Dit is zeer eenvoudig om te doen. Wel is het belangrijk dat je begint op een goed beleggingsplatform. Dat bespaart je namelijk veel geld, en fijn gebruiksgemak is wel heel prettig. Klik hier voor een overzicht van de beste platformen voor aandelen.

Heb je eenmaal een account aangemaakt? Dan is de vraag waarom je 500 euro wilt beleggen. Dit is het doel, wat je kan formuleren als het rendementsdoel. Wil je bijvoorbeeld heel rijk worden met 500 euro beleggen? Of wil je een beetje spelen of er wellicht een klein zakcentje aan overhouden? Dit laatste is veel eenvoudiger. Immers, als je veel geld wilt maken met beleggen zal je (1) veel geld moeten hebben ofwel (2) een heel hoog rendement moeten behalen. En uiteraard is 1 + 2 = 3.

Om je een indruk te geven. Stel dat je 500 euro belegd voor de komende 20 jaar, en dat je een gemiddeld jaarlijks rendement van 10% haalt. De inflatie is 2%, waardoor het netto rendement op 8% ligt. In deze situatie heb je na 20 jaar een bedrag van circa 2.200 euro. Dat is niet echt de moeite als je het mij vraagt.

Maar wist je dat 500 euro beleggen tegen 25% netto rendement a 20 jaar zo’n 40.000 euro oplevert? En bij 30% netto rendement is dat zelfs circa 85.000 euro! Maar… Tenzij jouw naam Warren Buffet is, zal de kans zeer klein zijn dat je een gemiddeld jaarlijks rendement van 25 – 30% haalt. Toch is er wel een kleine kans.

Hoe 500 euro beleggen behoorlijk veel geld kan verdienen

De kans dat je met een enkele investering van 500 euro heel rijk kan worden is logischerwijze bijzonder klein. Wel is het zo dat de kans altijd nog groter is dan het winnen van een loterij. Het verschil is namelijk dat een loterij 100% geluk is, terwijl je bij beleggen je kansen kan vergroten door rigoureus onderzoek.

Als je serieus bent en slechts 500 euro te beleggen hebt, is je grootste kans tot veel geld verdienen het investeren in innovatieve disruptors. Dit is een van mijn specialiteiten, omdat ik zelf al jaren beleg in groeiaandelen. Maar het risico is ook heel groot. Typisch gezien zal je hierbij moeten kiezen voor small en micro cap aandelen. Immers, dit zijn hele kleine bedrijven die exponentieel rendement kunnen geven (op lange termijn). De beurswaarde van een small cap ligt tussen de 300 miljoen en 2 miljard. Bij micro caps is dit slechts 50 miljoen tot aan 300 miljoen. In de beleggingswereld zijn dit hele kleine bedrijven.

Een andere optie is om te beleggen in cryptomunten. Zo is de Nederlandse Livani (23) met 100 euro een cryptomiljonair geworden. Al is dit natuurlijk wel een extreme uitzondering en hij begon tevens lang geleden, ruim voor de hype met koersexplosies.

Hieronder zal ik je uitleggen hoe je met 500 euro beleggen heel rijk kan worden. Daarbij wil ik direct aangeven dat jij en ik zeer waarschijnlijk niet die speciale uitzonderingen zijn die miljonair gaan worden met slechts 500 euro startgeld. Voor de gemiddelde en zelfs bovengemiddelde beleggers is het veel slimmer om lange termijn te investeren. Dat is immers hoe ik zelf ook financieel onafhankelijk ben geworden. Beleggen is een wetenschap, waarbij je berekende keuzes kan maken om je risico te verlagen en je winst te verhogen. Dit noem ik: Winnen met Beleggen.

vastgoed beleggen met weinig geld

Tip: een goed begin is cruciaal voor succesvol beleggen met hoger rendement en vermijd geld verliezen

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

 • Leer succesvol lange termijn beleggen. Sluit je aan bij de Happy Investors Community en ontvang 1-on-1 persoonlijke coaching voor 100% garantie op leren hoe je financieel onafhankelijk wordt (en dus met vervroegd pensioen). Klik hier voor meer informatie over financieel onafhankelijk worden
 • Begin op het beste en meest goedkope beleggingsplatform. Klik hier voor de beleggingsplatformen vergelijker en ontdek wat de beste keuze is om op te starten met beleggen
 • Spreid je kansen en investeer een deel van je geld in vastgoedfondsen voor 100% passief inkomen en jaarlijks 6 tot 8% dividend. Klik hier voor de vastgoedfondsen vergelijker voor de beste keuze
 • Let op: day trading en crypto beleggen is extreem risicovol en leidt vaker tot verlies dan winst. Wil je toch hiermee starten? Volg dan een cursus, omdat dit je een hoop geld verlies kan besparen. Klik hier voor het vergelijken van de beste day trading cursus in Nederland.
 • Nog beter is om te kiezen voor succesvol lange termijn beleggen. Klik hier voor de Happy Investors beleggen leerplatform + 1-op-1 coaching voor succesvol lange termijn beleggen met gemiddeld 12 – 14% jaarlijks rendement.

Blijf leren, blijf groeien. Dat is de manier om succesvol en rijk te worden!

500 euro investeren in small en micro cap aandelen

Om met kleine bedragen heel rijk te worden middels beleggen vraagt om het “compound interest” effect. Dit noemen we ook wel samengestelde rente. Dit is het effect waarbij je rente op rente accumuleert, waardoor op een gegeven moment het bedrag exponentieel toeneemt. Het is dit principe waarom lange termijn beleggers zo rijk kunnen worden. Bekijk eens het verschil in jaren waarbij we 500 euro continue herbeleggen tegen 8% netto rendement (2% inflatie meegerekend):

 • 500 * 0,08 a 10 jaar = 1.060 euro
 • 500 * 0,08 a 20 jaar = 2.246 euro
 • 500 * 0,08 a 40 jaar = 10.086 euro
 • 500 * 0,08 a 60 jaar = 45.300 euro

Aan bovenstaand voorbeeld kan je zien hoe groot het verschil is tussen 10 jaar herbeleggen versus 40 jaar herbeleggen. Nu is 10.000 euro na 40 jaar nu niet bepaald een vetpot. De enige parameter die wij nog kunnen wijzigen is het rendement. In bovenstaand voorbeeld had ik 8% genomen. Dit jaarlijks gemiddelde rendement is prima mogelijk met beleggen in ETF en/of beleggen in indexfondsen. Echter zal het voor onze plannen niet volstaan. Met slechts 500 euro heb je een veel hoger rendement nodig. Bekijk eens het verschil tussen 8% en 15% en 25%:

 • 500 * 0,08 a 20 jaar = 2.246 euro
 • 500 * 0,15 a 20 jaar = 7.713 euro
 • 500 * 0,25 a 20 jaar = 39.771 euro

En als je eenmalig 5.000 euro gedurende 20 jaar investeert tegen 25% rendement, zal je 390.000 euro genereren. Nu is 25% bijzonder hoog. Maar het is niet onmogelijk. Niet als je bereidt bent om bijzonder veel risico te nemen. In dit specifieke geval zal je jouw investering als verloren moeten beschouwen. In mijn optiek is het daarom veel slimmer om structureel meer inkomen genereren middels het continue beleggen van maandelijks kleine bedragen tegen minder risicovolle investeringen.

Voorbeelden van Small en Micro cap aandelen

Terug naar de 500 euro. Als je toch blijft vasthouden aan je plan, is je beste kans om de 500 euro volledig te investeren in een small of micro cap. Voorbeelden uit het verleden zijn Amazon en Apple. Een investering in Amazon van 500 euro op 16 mei 1997 zou je 289 aandelen geven. Diezelfde aandelen zou je in 2020 kunnen hebben verkocht tegen een aandelenkoers van 3000 dollar. Dit zou een bedrag van 867.000 euro zijn(!). Op een koersgrafiek ziet dat er als volgt uit:

hoe beleggen met 500 euro

Nu zijn er helaas maar weinig bedrijven zoals een Amazon en Apple die zo exponentieel groeien. Maar we zien dat ze wel bestaan, en daarom is het niet onmogelijk. De kans is alleen bijzonder klein. Het vraagt er namelijk om dat je in een zeer vroeg stadium investeert in de toekomstige Amazon’s van deze wereld.

Het antwoord op bovenstaande vraagstuk zijn innovatieve disruptors die vandaag de dag small en microcaps zijn.

970x250

Risicovol beleggen in daytrading en cryptomunten om met 500 euro miljonair te worden

Persoonlijk ben ik totaal geen liefhebber van daytrading. Mijn voorkeur gaat uit naar zekerheid. Bij lange termijn beleggen in gezonde, goede bedrijven, kan je de zekerheid tot positief rendement aanzienlijk verhogen. Bij daytrading is dat allerminst het geval. Hierbij ga je juist speculeren (gokken) op koersdalingen en -stijgen, en dat op dagelijks termijn. Wel is het zo dat sommige mensen hier bijzonder goed in zijn. Zo sprak ik eerder al over die Nederlandse jongen die met 100 euro miljonair is geworden. Dit is mogelijk doordat daytraders iedere dag opzoek zijn naar een paar procenten rendement. Stel dat jij iedere dag 1% rendement haalt. Dan heb je na serieus bedrag na een jaarlang traden.

Bij cryptomunten is dat al helemaal extreem. Dagelijkse rendementen van plus of min 50% zijn niet ongebruikelijk. In principe is het zo dat je bij 10x op een rij +50% rendement, jouw 500 euro uitgroeit naar 28.000 euro. Maar uiteraard is dit een utopie. Er zijn maar heel weinig mensen die dit kunnen waarmaken. Desalniettemin is dit de grote reden waarom veel daytraders tevens actief zijn in cryptomunten, juist doordat er zulke extreme schommelingen zijn. Besef goed dat de beleggingsrisico’s hierbij enorm zijn. Jouw inzet kan zo maar 95% minder waard worden.

Als je wilt beleggen in crypto’s, doe dit dan met 500 euro. Hetzelfde geldt voor daytrading. Ook dat is enorm risicovol. Nog beter is als je een cursus daytrading neemt. Dan weet je in ieder geval wat je aan het doen bent! Klik hier voor een overzicht van de beste daytrading cursussen (ook voor cryptomunten).

goedkoop-aandelen-beleggen

Hoe 500 euro maandelijks beleggen? Dit zijn interessante scenario’s

Hierboven hebben we gezien dat het eenmalig 500 euro beleggen vraagt om grote risico’s. Althans, als je met 500 euro beleggen veel geld wilt verdienen. Maar wat als ik je nu zeg dat jij heel rijk kan worden zonder grote risico’s te nemen? Zelf ben ik vanaf jonge leeftijd (23) begonnen aan mijn persoonlijke lange termijn strategie naar financiële onafhankelijkheid. Mij gaat dit met zekerheid lukken over nog maar enkele jaren, wanneer ik 35 ben. Hoe ik dat precies heb gedaan, lees je op deze pagina over de cursus financiële onafhankelijkheid.

Een cruciaal component van mijn lange termijn strategie is om jaarlijks structureel hoog rendement te realiseren terwijl ik mijn risico tot geld verlies beperk. Dit is lange termijn beleggen voor gevorderden. Het nadeel aan deze tactiek is dat je er minimaal 10 jaar voor nodig hebt, afhankelijk van je maandelijkse inleg. Het unieke voordeel aan deze tactiek is dat je met een hoge mate van zekerheid heel erg rijk gaat worden. Dit stelt je in staat om minder of eerder stoppen met werken, om te doen wat je diep in je hart wilt doen, en om meer tijd te spenderen met familie en vrienden.

Het goede aan mijn tactiek is dat iedereen het kan. Het enige wat je nodig hebt is een maandelijks bedrag dat je gaat beleggen. Waar de moeilijkheidsgraad echter in zit, is hoe je hoger rendement haalt terwijl je het risico tot geld verlies beperkt. Dit vraagt veel kennis omtrent beleggen, en dat is nu juist waar ik mensen bij help binnen de cursus van hierboven. En let op: dit is juist met minder risico dan bij veilig indexbeleggen. Uiteraard ga ik dat stuk niet zomaar prijsgeven. Wel kan ik je aantonen wat de kracht van rendement is. Immers, hoe hoger je rendement, hoe significant rijker je wordt.

Laten we hiervoor naar een drietal scenario’s kijken. Voor de eenvoud nemen we als looptijd 20 jaar.

Maandelijks 500 euro beleggen 6% rendement over 20 jaar

In dit scenario gaan we ervan uit dat je jaarlijks 6% netto rendement haalt. Let op: hier is de inflatie van 2% al afgehaald. Dus in feite haal je jaarlijks 8% rendement. In principe is dat niet zo moeilijk. Immers, met online vastgoedfondsen kan je jaarlijks 8% rendement realiseren zonder al te veel risico (denk aan spreiding!). Maar we gaan zien dat 6% netto rendement niet genoeg is om financieel onafhankelijk te worden bij een maandelijkse inleg van 500 euro. De grafiek hieronder toont dit aan.

500 euro maandelijks beleggen

In het scenario waarbij we iedere maand 500 euro beleggen tegen jaarlijks 6% rendement, levert ons na 20 jaar een bedrag van rond de 212.000 euro op. Besef goed dat je dan na twintig jaar dit bedrag op je beleggingsrekening hebt staan. Je kan hier mee doen wat je wilt. Zo kan je ieder jaar genieten van het rendement, je kan het bedrag blijven herbeleggen of je kan het geld gewoon uitgeven. Het enige wat je moet doen is geduld hebben, en wel twintig jaar lang.

Alhoewel dit scenario zeker niet slecht is en heel veel mensen hier al gebaat bij zijn, kan het nog beter. Zo behaal ik met mijn persoonlijke lange termijn strategie een gemiddeld netto rendement van 14% per jaar. Het effect van dit verschil in rendement is groot. Laten we dat eens bekijken.

Maandelijks 500 euro beleggen a 14% rendement over 20 jaar

hoe 500 euro maandelijks beleggen

Het effect van 14% rendement t.o.v. 6% rendement spreekt voor zich. In dit scenario hebben we na 20 jaar een bedrag van rond de 520.000 euro. Dat is dus 300.000 euro (!) meer wanneer je gaat beleggen met mijn persoonlijke lange termijn strategie. Voor mij ligt de grens van financiële onafhankelijkheid bij de 500.000 euro. Als je op dit punt besluit om nog minder risico te nemen, kan je beslist een jaarlijks rendement van 10% halen. In dat geval ontvang je ieder jaar gemiddeld genomen circa 50.000 euro aan rendement. Dit is aanzienlijk meer dan het gemiddeld inkomen van Jan Modaal. Terwijl Jan Modaal er 40 uur per week voor moet werken, en jij kan genieten van de passieve inkomstenbronnen waar je niet voor hoeft te werken. Want dat had ik je nog niet verteld: mijn strategie berust op passief beleggen. Maandelijks ben ik hooguit dertig minuten bezig met het aanvullen van mijn beleggingsportefeuille.

Nu is bovenstaand een heel goed resultaat. Je kan dit nog significant verhogen door je maandelijks inleg van 500 euro te laten toenemen. Een andere optie is om te kiezen voor nog hoger rendement. Dit scenario brengt echter wel hoger risico en vraagt om een gevorderd kennisniveau van beleggen die de gemiddelde mens niet heeft.

Hoeveel beleggen? Het is allemaal afhankelijk van je doel

In dit artikel hebben we gesproken over hoe 500 euro beleggen. We hebben gezien dat er behoorlijk wat keuzes zijn. In principe komt het bij beleggen altijd aan op de samenbundeling van kapitaal, rendement, risico en looptijd. Mocht je hier meer over willen lezen, bekijk dan eens het artikel over rijk worden met beleggen. Dat is een ware eye-opener. Daarin ontdek je hoe jij rijk kan worden met beleggen. En dat is beslist mogelijk zoals we hierboven hebben gezien. De truc ligt namelijk niet in het extreem risicovol beleggen. Het gaat er om dat je lange termijn investeert met een structureel hoog jaarlijks rendement. Ook zien we dat het hoeveel maandelijks beleggen een grote impact heeft op het eindresultaat.

Wat is jouw doel en hoeveel overweeg je maandelijks te beleggen? Laat het mij weten in een reactie hieronder voor persoonlijke tips

Reacties
Categorieën