Blue Owl Capital aandelen kopen? +35% Groei en +5% Dividend | Happy Investors
kopen-aandelen-blue-owl-capital-aandelen
Aandelen Analyse
Happy Investors
Aandelen Analyse
09/13/2023
7 min

Blue Owl Capital aandelen kopen? +35% Groei en +5% Dividend | Happy Investors

09/13/2023
7 min

In dit artikel behandelen we een analyse van Blue Owl Capital aandelen. Blue Owl Capital aandelen kopen of niet willen we doen omwille haar groeipotentieel. De markt verwacht een interessant groeipotentieel. Hoe presteert het aandeel nu, en wat zijn de koersverwachtingen? In deze analyse lees je relevante informatie ter kennisgeving.

Dit artikel is gemaakt en geschreven door Freedom24. Houdt er rekening mee dat dit artikel op geen enkele wijze persoonlijk beleggingsadvies is. In samenwerking met Freedom24 mogen wij van Happy Investors als enige in Nederland haar content publiceren. Dit doen wij louter ter inspiratie en vermaak. Op onze website vind je diverse onderwerpen, van ETF beleggen tot aan informatie over vastgoedfondsen of beleggen in aandelen en beleggen in crypto.

Wil je meer inspiratie omtrent aandelen analyses? Bekijk dan de Happy Investors analyse naar de beste aandelen. Of bekijk onze cursussen beleggen indien je wilt leren succesvol investeren in lange termijn vermogensopbouw.

Ben je nog niet bekend met Freedom24? Klik hier voor meer informatie over deze partij.

Belangrijke tip: toets het aandeel altijd op diverse factoren. Gebruik de SeekingAlpha Quant ratings voor toetsing op factoranalyse, zodat je de meest gunstig gewaardeerde aandelen binnen de sector koopt.

Over Blue Owl Capital aandelen, een vermogensbeheerder

Blue Owl Capital (OWL) is een vermogensbeheerder die investeringsoplossingen biedt in drie segmenten: Direct Lending Products, GP Capital Solutions Products en Real Estate Products. Het bedrijf heeft ongeveer $ 150 miljard aan vermogen onder beheer. Blue Owl is ontstaan uit de fusie van Owl Rock Capital Group en Dyal Capital Partners in 2020.

 • Toegangsprijs: $10,9
 • Richtprijs: $15
 • Potentieel: 35%
 • Potentieel dividendrendement: 5%
 • Horizon: 12 maanden 
 • Risico: Hoog
 • Positiegrootte: 2%

Analyse Blue Owl Capital aandelen

Het kiezen van activa voor een beleggingsportefeuille kan een ontmoedigende taak zijn gezien de ontelbare opties die beschikbaar zijn. Een belegger moet vaak veel moeite doen om de jaarverslagen en andere documenten van bedrijven te bestuderen om intelligente beslissingen te kunnen nemen. Als een particuliere belegger zijn portefeuille zelf wil beheren, kan het volgen van de zogenaamde smart money-transacties een goede optie zijn om veelbelovende beleggingsideeën te zoeken.

Smart money is het kapitaal dat in handen is van institutionele beleggers, centrale banken, fondsen en andere professionals uit de financiële sector. Institutioneel geld zit vaak achter grote succesverhalen op de aandelenmarkt. Hoewel fondsbeheerders niet foutloos zijn, zijn hun grote inzetten meestal gebaseerd op diepgaand fundamenteel onderzoek en verdienen ze daarom aandacht.

Onze analisten bekijken regelmatig kwartaalmateriaal van beleggingsfondsen en andere institutionele spelers op zoek naar veelbelovende aandelen. We hebben twee bedrijven geselecteerd die vaak door beleggingsfondsen worden gekozen en die in staat zijn het beste rendement per aanvaard risico te bieden:

 • Blauw Uil Kapitaal (OWL)
 • CarGurus (CARG)

Hieronder vindt u de beschrijving van een beleggingsidee met betrekking tot Blue Owl Capital. U kunt vergelijkbare ideeën vinden in onze aandelen analyses. 

Waarom Blue Owl Capital aandelen kopen?

In het laatste kwartaal kochten institutionele spelers actief aandelen van deze alternatieve vermogensbeheerder. Tot de investeerders van Blue Owl behoorden reuzen uit de sector als AllianceBernstein, Wells Fargo, Goldman Sachs en het Point72 hedgefonds van de legendarische belegger Stephen Cohen.

Alternatieve activa is een van de snelst ontwikkelende sectoren in de financiële sector. Volgens het onderzoek van Preqin bezitten beheerders van alternatieve beleggingsfondsen nu $ 13 biljoen aan vermogen onder beheer (AUM). Verwacht wordt dat dit in 2026 $ 23,2 biljoen zal zijn, wat een samengestelde jaarlijkse groei (CAGR) van 15,4% betekent.blue-owl-capital-aandelen

Direct lending is het grootste segment van Blue Owl, goed voor 49% van het beheerde vermogen en 56% van de totale inkomsten van het bedrijf. In de afgelopen jaren heeft private lending aan belang gewonnen op de markt voor schuldfinanciering. Voorheen vertrouwden institutionele beleggers voornamelijk op banken en de obligatiemarkten voor leveraged buyouts (LBO's). Dankzij flexibelere voorwaarden verdringen alternatieve vermogensbeheerders echter in hoog tempo de traditionele spelers.

Volgens Bloomberg werd de private kredietmarkt in 2021 geschat op $ 1,2 biljoen en zal deze in 2027 naar verwachting $ 2,3 biljoen bedragen, wat neerkomt op een CAGR van 11,5% over de prognoseperiode. Analisten van Preqin gaven een nog gedurfdere prognose en voorspelden dat de private kredietmarkt de meest dynamische markt voor alternatieve activa zou worden en zou groeien met een indrukwekkende CAGR van 17,4% tot 2026 om aan het einde van de periode $ 2,7 biljoen te bereiken.blue-owl-capital-groeiaandelen

Met andere woorden, directe kredietverstrekkers kunnen een aanzienlijk marktaandeel veroveren en behouden. HPS managing partner Mike Patterson voorspelt dat particuliere kredietverstrekkers 10% tot 25% van de LBO-financieringsmarkt in handen zouden kunnen krijgen. Door de toegenomen concentratie in de grote en veelbelovende markt voor onderhandse leningen, zou Blue Owl een belangrijke begunstigde kunnen zijn van de verwachte groei van de markt.

Blue Owl steekt gunstig af bij de meeste bedrijven in de vermogensbeheermarkt. Het bedrijf heeft een hoog aandeel permanent kapitaal, goed voor $118,6 miljard, of 79,3% van het totale AUM van het bedrijf. Ter vergelijking, de grootste speler in de sector, Blackstone, heeft ongeveer 38% van het AUM in permanent kapitaal. Het hoge percentage permanent kapitaal maakt Blue Owl minder gevoelig voor de macro-economische omgeving en vermindert de volatiliteit in de financiële prestaties van het bedrijf.blue-owl-capital-aandelen-groeiDankzij de stabiele kasstroom kan het bedrijf vaste kwartaaldividenden uitkeren. Blue Owl keert elk kwartaal $0,14 per aandeel uit aan de aandeelhouders, wat neerkomt op een forward yield van 5%. Gezien de solide financiële situatie, de gezonde balans en de lage uitbetalingsratio (ongeveer 25% van de operationele kasstroom) denken wij dat Blue Owl in staat is om op zijn minst zijn dividend uit te betalen.

Financiële analyse Blue Owl Capital aandelen

De financiële prestaties van Blue Owl Capital over de 12 maanden (TTM) kunnen als volgt worden samengevat:

 • De omzet bedroeg $1,57 miljard, een stijging van 14,9% op jaarbasis. De groei is te danken aan een aanzienlijke toename van de activa onder beheer van het bedrijf.
 • Het nettoresultaat toerekenbaar aan aandeelhouders steeg van -$9,3 miljoen naar $24,8 miljoen dankzij een verbeterd operationeel hefboomeffect in H1 2023. De nettomarge steeg van -0,68% naar 1,58%.blue-owl-capital-aandelen-kopenHet is vermeldenswaard dat het nettoresultaat niet representatief is, omdat het grootste deel van de bedrijfskosten van Blue Owl voor de afschrijving van immateriële activa en op aandelen gebaseerde compensaties zijn. Eind 2022 bedroegen de compensaties 420,8 miljoen dollar, waarvan 248,5 miljoen dollar bestemd was voor de financiering van de overname van Oakstreet Capital, die eind 2021 werd afgesloten. De bedrijfsefficiëntie blijkt uit de kasstroom uit operaties, die steeg van $ 728 miljoen naar $ 842 miljoen.aandelen-kopen-blue-owl-capital

De financiële resultaten van Blue Owl in H1 2023 kunnen als volgt worden samengevat:

 • De omzet bedroeg $807,9 miljoen, een stijging van 33,9% op jaarbasis.
 • Het nettoresultaat toerekenbaar aan aandeelhouders steeg van -$12,9 miljoen naar $21,2 miljoen. De nettomarge steeg van -2,15% naar 2,62%.
 • De kasstroom uit bedrijfsactiviteiten bedroeg $359,1 miljoen tegenover $245,5 miljoen een jaar eerder.aandelen-blue-owl-capitalWe verwachten dat de financiële resultaten van Blue Owl zullen blijven verbeteren naarmate het bedrijf het beheerd vermogen blijft uitbreiden, en de omvang en verwachte dynamiek van de doelmarkt suggereren dat er aanzienlijke ruimte is voor verdere expansie.

Blue Owl heeft een gezonde balans met een totale schuld van $1,77 miljard, kasequivalenten en kortetermijninvesteringen van $403,2 miljoen en een nettoschuld van $1,36 miljoen, een 1,62x TTM kasstroom uit operaties.

Waardering Blue Owl Capital aandelen

Ondanks het hoge aandeel van vast kapitaal in de AUM-structuur, de groeiende financiële cijfers en het hoge dividendrendement, wordt Blue Owl verhandeld tegen een disagio ten opzichte van sectorgenoten op basis van de volgende multiples: P/Cashflow - 5,03x, FWD P/Cashflow - 4,50x, FWD P/E - 15,05x, P/B - 2,94x.groeiaandelen-blue-owl-capital

Het minimale koersdoel van investeringsbanken dat is vastgesteld door Evercore is $14 per aandeel, terwijl JMP Securities OWL schat op $18 per aandeel. Volgens de consensus op Wall Street is de reële marktwaarde van het aandeel $15, wat een opwaarts potentieel van 35,3% impliceert.groeiaandelen-blue-owl-capital-kopen

Belangrijkste risico's Blue Owl Capital aandelen kopen

 • De vermogensbeheersector is erg gevoelig voor conjunctuurcycli. Als de economie in een recessie belandt, kan Blue Owl te maken krijgen met een verdere vertraging van de fondsenwerving, wat de aandelenkoers zou kunnen beïnvloeden. Het is vermeldenswaard dat het management van het bedrijf in het tweede kwartaal toegaf dat het ongeveer een kwart achterliep op zijn doelstellingen voor fondsenwerving.
 • Volgens Axios is er waarschijnlijk een conflict gaande tussen de oprichters van Owl Rock, Doug Ostrover en Marc Lipschultz, en Michael Rees van Dyal Capital. Volgens het mediabericht liggen de partijen met elkaar overhoop, wat zou kunnen leiden tot een rechtszaak en zelfs een afsplitsing van Dyal Capital. De geruchten over de interne confrontatie zullen waarschijnlijk een verlagend effect hebben op de aandelen van het bedrijf.
 • Blue Owl moet concurreren met andere private equity mastodonten voor beschikbare activa. Deze factor kan het vermogen van het bedrijf om autonoom te groeien op de lange termijn beïnvloeden.

En, wat denk jij? Blue Owl Capital aandelen kopen of niet? Wat is jouw analyse en jouw koersverwachting? Laat het ons weten! 

 Disclaimer: beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten houden altijd het risico van verlies van uw kapitaal in. De prognoses en prestaties uit het verleden zijn geen betrouwbare indicatoren voor toekomstige prestaties. Het is essentieel dat u uw eigen analyse uitvoert voordat u een belegging doet. Indien nodig dient u zorgvuldig onafhankelijk beleggingsadvies in te winnen bij een erkende professional. Het kopen van aandelen tegen IPO-prijzen kan extra beperkingen met zich meebrengen. Alle content en afbeeldingen zijn van Freedom24. Dit artikel bevat op geen enkele wijze koopadvies.

Reacties
Categorieën