Review the Sandt: een goede vastgoed investering of niet?
arrow_drop_up arrow_drop_down
Review the Sandt: een goede vastgoed investering of niet?
25 november 2019 

Review the Sandt: een goede vastgoed investering of niet?

Dit artikel gaat over een review van the Sandt. The Sandt is een investeringsfonds dat zich uitsluitend richt op vastgoed (internationaal). Het doel van deze review is om te bepalen of the Sandt een goede vastgoed investering is. Mocht je vaker mijn website bezoeken dan weet je dat ik veel schrijf over alles wat te maken heeft met geld verdienen. Een belangrijk onderdeel hiervan is investeren, waarbij ik zelf hele positieve ervaringen met beleggen in vastgoedfondsen heb. The Sandt is ook een soort van vastgoedfonds, en uit deze review moet blijken of het een goede keuze is in vergelijking tot andere investeringsopties.

Deze Review over the Sandt vastgoedfonds behandelen we de volgende punten:

 1. Wat is the Sandt, en wat maakt ze uniek?
 2. Waarom kiezen voor the Sandt als vastgoed investering? (en waarom niet?)
 3. Review over de voorwaarden bij deelname
 4. Conclusie

Review: wat is the Sandt, en wat maakt ze uniek?

The Sandt is een vastgoedfonds van eigen bodem. Dit Nederlandse bedrijf is opgericht in 2015 en op moment van schrijven nog niet echt een hele grote investeringsmaatschappij. Dit heeft voor- en nadelen, waarover straks meer. Uit mijn review over the Sandt blijkt al snel dat ze zich volledig richten op investeren in vastgoed, en dan met name internationaal. Wat beslist uniek is aan dit vastgoedfonds is dat je heel goed kan inzien (tracken) waar je geld in wordt geïnvesteerd en hoeveel het oplevert. Zo kan je letterlijk zien in welke projecten jouw geld wordt geïnvesteerd, en hoeveel de waardestijging daarvan is. Deze mate van transparantie is niet vanzelfsprekend. Zo heb ik zelf veel ervaring met SynVest als vastgoedfonds (omdat hun de beste keuze zijn), maar daar kan ik niet zelf inzien waar mijn geld wordt geïnvesteerd. Kortom, mocht je dit heel graag willen dan kan the Sandt interessant zijn voor jou.

The Sandt is relatief nieuw en ook klein. Ook hebben ze een vrij unieke manier van werken: ze kopen kavels op en bouwen daar panden op. Dit gaat kavel per kavel. Als je een nieuwe belegger bent, betekent dit dat jouw geld op één of meerdere kavels wordt ingezet. Deze aanpak vergt een hoge mate van kennis, want iedere kavel moet de juiste investering zijn. Dit geldt in de regel voor iedere opstartend vastgoedfonds. Hoe kleiner het vermogen, hoe minder je kan spreiden over verschillende kavels en panden. Dus als the Sandt nog 10 jaar groeit, zullen ze meer vermogen kunnen spreiden waardoor het risico afneemt. Echter, op dit moment is dat nog niet zo en derhalve brengt the Sandt relatief hoog risico met zich mee in vergelijking tot andere vastgoedfondsen met een groter vermogen. In iedere review telt risico zwaar mee, dus dit is geen positieve bevinding.

Tip: een goed begin is cruciaal voor succesvol beleggen met hoger rendement en vermijd geld verliezen

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

 • Leer succesvol lange termijn beleggen. Sluit je aan bij de Happy Investors Community en ontvang 1-on-1 persoonlijke coaching voor 100% garantie op leren hoe je financieel onafhankelijk wordt (en dus met vervroegd pensioen). Klik hier voor meer informatie over financieel onafhankelijk worden
 • Begin op het beste en meest goedkope beleggingsplatform. Klik hier voor de beleggingsplatformen vergelijker en ontdek wat de beste keuze is om op te starten met beleggen
 • Spreid je kansen en investeer een deel van je geld in vastgoedfondsen voor 100% passief inkomen en jaarlijks 6 tot 8% dividend. Klik hier voor de vastgoedfondsen vergelijker voor de beste keuze
 • Let op: day trading en crypto beleggen is extreem risicovol en leidt vaker tot verlies dan winst. Wil je toch hiermee starten? Volg dan een cursus, omdat dit je een hoop geld verlies kan besparen. Klik hier voor het vergelijken van de beste day trading cursus in Nederland.
 • Nog beter is om te kiezen voor succesvol lange termijn beleggen. Klik hier voor de Happy Investors beleggen leerplatform + 1-op-1 coaching voor succesvol lange termijn beleggen met gemiddeld 8 – 14% jaarlijks rendement.

Blijf leren, blijf groeien. Dat is de manier om succesvol en rijk te worden!

Review over de voorwaarden bij deelname

Als je wilt beleggen in hun fonds zijn er enkele voorwaarden waaraan je moet voldoen:

 • Deelname vanaf 10.000 euro
 • Looptijd van 5 jaar
 • Vast rentepercentage per jaar
 • Geen koersfluctuatie

Wanneer je minder dan 25.000 euro investeert, bedraagt de rente 5%. Dit is relatief laag als rendement in vergelijking tot andere vastgoedfondsen. Wel stijgt de rente naar 6% als je boven de 25.000 euro investeert. En bij deelname van meer dan 50.000 euro krijg je 7% rendement. Een voordeel hiervan is dat deze rente vast staat. Maar dat is ook weer het nadeel. Je kan wel tussentijds uitstappen, maar ze geven niet aan onder welke voorwaarde. Dat voelt bij mij niet goed, alsof er een addertje onder het gras zit.

Waarom kiezen voor the Sandt als vastgoed investering? En waarom niet?

Een van de voorhand liggende redenen om te kiezen voor een investering the Sandt is wanneer je wilt rijk worden met vastgoed. Investeren in vastgoedfondsen is een prima manier om op een redelijk stabiele manier vermogen op te bouwen. Natuurlijk zijn er altijd risico’s, en dus is het noodzaak dat je kiest voor de juiste fondsen. Vergeet echter niet om je geld te spreiden, want spreiding verkleint het risico dat je loopt.

Er zijn een aantal redenen waarom je als belegger zou willen kiezen voor the Sandt:

 • Transparantie: ze zijn heel helder en transparant in waar je geld wordt geïnvesteerd en ook hoeveel het oplevert. Dit is heel anders dan bij grote vastgoedfondsen zoals Corum Investments waarbij je niet direct kan inzien waar je geld in wordt geïnvesteerd.
 • Kleinschaligheid: ze nemen geen grote risico’s maar prefereren kleinere projecten met beheersbare uitkomsten. Ze werken letterlijk per kavel, en kopen pas een nieuw kavel wanneer het andere is verkocht

De transparantie van dit vastgoedfonds is beslist uniek. En ik kan mij goed voorstellen dat je behoefte hebt aan dit inzicht. Immers, het geeft een gevoel van vertrouwen wanneer je goed zicht hebt op hetgeen dat gebeurt. Echter moet ik eerlijkheidshalve aangeven dat ik hun werkwijze juist risicovol acht. Na deze Review over the Sandt is het mij wel duidelijk dat ze een relatief klein fonds zijn. Kijk, met beleggen in vastgoedfondsen kan je prima rijk worden. Maar alleen als je geduld hebt. De essentie van vastgoedfondsen is juist op een stabiele manier vermogen opbouwen, en dat kan het beste door maximale spreiding waardoor het risico beheersbaar klein wordt. Dat is de manier voor makkelijk geld verdienen. Maar the Sandt is dusdanig klein dat er sprake is van weinig spreiding, en daarom in mijn optiek een veel hoger risico.

Commissievrij beleggen in CFD’s aandelen, cryptomunten, indexfondsen & meer

Wil je commissievrij beleggen in CFD’s aandelen, cryptomunten, indexfondsen, forex, commodities en meer? Bekijk dan eens het platform van Skilling. Zij hebben professionele trading tools voor CFD handelen als een pro. Meer hierover lees je in deze Skilling review.

skilling-aandelen-cfd-review

Conclusie Review the Sandt

Een ander groot nadeel aan dit vastgoedfonds is dat ze per kavel. Ze kopen een kavel, ontwikkelen deze, en verkopen het weer verder. Maar wat als het niet goed verkoopt? Ze beweren een heel gespecialiseerd team te hebben. Dat mag ik graag geloven, maar toch is het risico veel te groot. De essentie van vastgoedfondsen is juist om te beleggen in een portefeuille waar (heel veel) panden inzitten met betrouwbare huurcontracten. Juist uit deze huurcontracten wordt inkomsten gegenereerd die kan worden uitgekeerd aan de beleggers in vorm van dividend. Bij the Sandt is deze factor geheel afwezig, er wordt niet gewerkt met huurcontracten. In plaats daarvan zijn het echte project ontwikkelaars. Ze kopen iets op, ontwikkelen, en verkopen het voor een hogere prijs.

Ik beweer niet dat het geen goede keuze is. Maar uit deze the Sandt Review durf ik wel de conclusie te trekken dat er betere vastgoedfondsen zijn waarin je kan beleggen. En met beter bedoel ik een hoger rendement bij minder risico. Zo krijg je bij the Sandt maar 5% rendement, terwijl ik zelf al jaren beleg in vastgoedfonds SynVest en een gemiddeld rendement van boven de 8% haal. Maar toch is SynVest niet mijn allerbeste tip als het aankomt op vastgoedfondsen. Mijn beste tip is namelijk Exporo. Alhoewel Synvest een hoger rendement biedt, heeft Exporo een paar unieke voordelen. Zo is de minimale inleg maar 1.000 euro en kan je ook tussentijds je Exporo aandelen verkopen via hun handelsplatform. Dit is vrij uniek, want bij andere vastgoedfondsen zit je een aantal jaar “vast” aan je investering. Meer informatie en alle voordelen lees je in deze review over Exporo.

Over de schrijver
Opgevoed door een ondernemer, een master in Organisatiekunde en Strategie, en een passie voor beleggen en investeren. Mijn naam is Jorik Vermeulen, bedenker van de Happy Investors Mindset. Al jarenlang deel ik mijn filosofie over een gelukkiger leven met meer vrijheid, voldoening en financiele onafhankelijkheid. Daarbij help ik mensen om (financieel) meer succesvol te worden in Mindset & Rijkdom, met een specialisatie in lange termijn beleggen in aandelen en ETFs
Reactie plaatsen

Mis het niet: download gratis 

E-boek & Trainingen

E-boek financiele onafhankelijkheid bereiken

Mis nooit meer unieke groeiaandelen

Sluit je aan op de Happy Investors Community en krijg direct toegang tot al mijn exclusieve beleggingsrapporten met unieke groeiaandelen voor (potentieel) 300% rendement of hoger