Beste REITs 2024 | Beleggen in Real Estate Investment Trust (REIT)
beste-reits-beleggen-in-real-estate-investment-trust-reit
Beleggen in Vastgoed
Happy Investors
Beleggen in Vastgoed
04/19/2024
5 min

Beste REIT's 2024 | Beleggen in Beste Real Estate Investment Trust (REIT)

04/19/2024
5 min


Introductie tot Beleggen in REIT’s: Wat zijn de Beste Opties voor 2024?

In deze gids duiken we in de wereld van Real Estate Investment Trusts (REIT’s), een toegankelijke vorm van investeren in vastgoed. Ontdek de voordelen van beleggen in REIT’s, zoals liquiditeit en de mogelijkheid om aandelen te kopen tegen een aantrekkelijke waardering. Met de huidige lage waarderingen van REIT’s, zou dit een uitstekende tijd kunnen zijn om te investeren voor hoge rendementen op lange termijn.

Beste REIT’s voor de lange termijn

Ontdek vijf hoogwaardige REIT’s die tussen 2024 en 2027 een rendement van 10 tot 20% kunnen bieden. Dit zijn langetermijnbeleggingen die nu extra aantrekkelijk geprijsd zijn door recente koersdalingen. Ik zal ook mijn persoonlijke keuze van twee REIT’s delen die ik recent heb gekocht en waarom deze momenteel goede kansen bieden.

Hier is een overzicht van deze REIT’s en de belangrijkste punten uit de analyse:

Beste REIT lange termijn: Realty Income ("O")

In de analyse van Realty Income wordt het beschreven als een ondergewaardeerde REIT met een aantrekkelijke prijsstelling, wat het een interessant koopmoment maakt voor beleggers. Realty Income staat bekend om het consequent uitkeren van maandelijkse dividenden, wat het de bijnaam "The Monthly Dividend Company" heeft opgeleverd. De spreker benadrukt dat ondanks de historisch lage waardering, de langetermijnvooruitzichten van Realty Income positief blijven, mede dankzij een solide bedrijfsmodel en een sterke portefeuille van vastgoedbezittingen. De verwachte groei van de Adjusted Funds From Operations (AFFO) is bescheiden, maar vanwege de lage huidige waarderingen zijn de rendementen potentieel aantrekkelijk. Het dividend is aanzienlijk en gezien de consistente geschiedenis van dividendbetalingen is Realty Income een stabiele keuze voor beleggers die op zoek zijn naar regelmatige inkomsten uit hun investeringen. De spreker gebruikt ook technische analyse en andere financiële indicatoren om te onderbouwen waarom Realty Income een aantrekkelijke investering is op dit moment.

Beste REIT lange termijn: National Retail Properties ("NNN")

In de analyse van National Retail Properties, ook bekend met de ticker NNN, wordt deze REIT gepresenteerd als een solide keuze voor investeerders die op zoek zijn naar stabiliteit en consistente dividenduitkeringen. National Retail Properties investeert in commercieel vastgoed dat vaak wordt verhuurd onder langdurige triple-net leasecontracten. Dit houdt in dat de huurder verantwoordelijk is voor de meeste operationele kosten, wat resulteert in stabiele en voorspelbare cashflows voor de eigenaar van het vastgoed.

De spreker benadrukt dat NNN een aantrekkelijke waardering heeft, vooral gezien de kwaliteit van de vastgoedportefeuille en de sterke historie van dividendbetalingen. De REIT heeft een lange geschiedenis van het verhogen van het dividend, wat vertrouwen geeft in het management en de financiële gezondheid van het bedrijf. Ondanks de huidige lage marktwaarderingen, suggereert de analyse dat NNN goed gepositioneerd is voor toekomstige groei en in staat zou moeten zijn om een consistent rendement te blijven bieden.

Als je overweegt te investeren in een REIT die zowel veiligheid als groei biedt, dan is National Retail Properties een interessante optie om te overwegen. De huidige marktsituatie biedt een mogelijk instapmoment, gezien de solide basis van het bedrijf en de potentiële voor lange termijn waardegroei ondersteund door stabiele inkomsten uit huurcontracten.

Beste REIT lange termijn: VICI Properties (VICI)

In de analyse van VICI Properties wordt benadrukt dat deze REIT zich onderscheidt door zijn specialisatie in entertainment, gaming en horeca-gerelateerde vastgoed. VICI Properties wordt gezien als een aantrekkelijke investeringsoptie vanwege zijn stabiele en goed beheerde portefeuille die grote en bekende eigendommen omvat, zoals enkele van de meest prominente casino's en entertainmentlocaties.

De spreker bespreekt dat VICI Properties als ondergewaardeerd wordt beschouwd gezien de huidige marktwaarderingen, wat een uitstekend moment kan zijn voor investeerders om in te stappen. Het bedrijf heeft een sterke focus op triple-net leases, waarbij de huurders verantwoordelijk zijn voor de meeste kosten die verbonden zijn aan het vastgoed, waaronder onderhoud, belastingen en verzekeringen. Dit leidt tot voorspelbare en stabiele kasstromen.

Het potentieel voor langdurige waardegroei, gekoppeld aan een stevige dividenduitkering, maakt VICI Properties een aantrekkelijke keuze voor beleggers die op zoek zijn naar een combinatie van inkomsten en kapitaalgroei.

Beste REIT hoog dividend: EPR Properties (EPR)

In de analyse van EPR Properties wordt benadrukt dat deze REIT zich focust op vastgoed voor ervaringsgerichte sectoren zoals pretparken, bioscopen en andere recreatieve faciliteiten. Dit maakt EPR Properties uniek, omdat het vastgoedfonds inspeelt op nichemarkten die kunnen profiteren van consumententrends gericht op ervaringen en entertainment.

De spreker belicht dat EPR Properties momenteel aanzienlijk laag gewaardeerd is, wat een potentieel interessante koopmogelijkheid biedt voor beleggers. De relatief hoge dividenduitkeringen van EPR Properties, gekoppeld aan de lage waardering, kunnen aantrekkelijk zijn voor beleggers die op zoek zijn naar zowel inkomsten als potentieel voor kapitaalgroei. Echter, gezien het type vastgoed waarin EPR investeert, wordt benadrukt dat de investeringen enigszins gevoeliger kunnen zijn voor economische schommelingen vergeleken met meer traditionele REITs.

De spreker adviseert om de huidige marktwaarderingen en de specifieke risico's van het ervaringsgerichte vastgoed zorgvuldig te overwegen. Ondanks de uitdagingen, zoals de impact van economische cycli op entertainmentgerelateerd vastgoed, kan EPR Properties een aantrekkelijke toevoeging zijn aan een gediversifieerd beleggingsportfolio, vooral als je gelooft in een sterke terugkeer van de consumentenbestedingen aan ervaringsgerichte activiteiten

Beste REIT korte termijn Host Hotels & Resorts

In de analyse van Host Hotels & Resorts wordt uitgelicht dat deze REIT gespecialiseerd is in het bezit van luxe hotels en resorts, een segment dat aanzienlijk kan fluctueren met economische cycli, waardoor het potentieel meer risicovol kan zijn dan andere soorten vastgoedinvesteringen. Host Hotels & Resorts wordt gepresenteerd als een belegging die interessant kan zijn, vooral vanwege de huidige lage waardering, wat mogelijkheden biedt voor beleggers die op zoek zijn naar waarde.

De spreker wijst erop dat, hoewel het bedrijf uitdagingen heeft gekend, vooral gerelateerd aan de impact van economische neergangen op de hotelindustrie, de lage waardering van Host Hotels & Resorts nu een instapmogelijkheid kan bieden. Er wordt besproken dat als de economie verbetert en het toerisme en zakenreizen herstellen, Host Hotels & Resorts goed gepositioneerd zou kunnen zijn om te profiteren van deze opleving.

Je wordt aangemoedigd om zorgvuldig na te denken over je eigen risicotolerantie en beleggingshorizon wanneer je overweegt te investeren in Host Hotels & Resorts. De hoge kwaliteit van de eigendommen en de sterke operationele capaciteiten van het management kunnen helpen om de risico's te mitigeren die verbonden zijn aan de fluctuaties in de hotel- en toerismesector. Voor beleggers die comfortabel zijn met een hoger risiconiveau en op zoek zijn naar potentieel hogere rendementen als de markt voor luxe reizen zich herstelt, kan Host Hotels & Resorts een waardevolle aanvulling zijn op een divers beleggingsportfolio.

Voordelen en Risico's van REIT’s

Hoewel REIT’s veel voordelen bieden, zoals hoge dividenden tussen 4% en 7%, en de potentie voor zelfs 20% jaarrendement, komen ze ook met risico's. Volatiliteit in de koers en de minder liquide aard van niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen zijn factoren om rekening mee te houden. We zullen deze risico's verkennen en hoe ze zich verhouden tot de potentiële voordelen.

Een slimme beleggingsstrategie houdt rekening met diversificatie. Ontdek hoe REIT’s passen binnen een breder beleggingsportfolio. Idealiter zou men 10% tot 20% van het vermogen in REIT’s moeten investeren. We bespreken de ideale allocatie en hoe deze past bij verschillende beleggingsdoelen en risicoprofielen.

Let er op dat er naast de beste vastgoedfondsen nog meer mogelijkheden zijn voor dividend beleggen. Combineer REIT’s en vastgoedfondsen ook met ETF beleggen en andere lager-risico investeringen. Of als je opzoek bent naar potentieel hoger rendement, verdiep je dan in de beste aandelen.

De analyse benadrukt het belang van het kiezen van het juiste instapmoment, vooral gezien de huidige lage waarderingen van veel REIT’s. Beleggers worden aangeraden geduldig te zijn en te investeren met een lange termijn visie, waarbij dividendherinvestering een belangrijk onderdeel vormt van de strategie om kapitaalgroei te stimuleren. De besproken REIT’s worden als kwalitatief hoogwaardig beschouwd, met de potentie om solide rendementen te leveren in een divers beleggingsportfolio.

Reacties
Categorieën