CoinRule Review: Automatisch Crypto Beleggen Betrouwbaar?
CoinRule Review [2022] Automatisch Crypto Beleggen Betrouwbaar?
Beleggen in Crypto
Happy Investors
Beleggen in Crypto
10/07/2021
5 min

CoinRule Review: Automatisch Crypto Beleggen Betrouwbaar?

10/07/2021
5 min

Beste Happy Investor, deze review gaat over CoinRule. Met enige regelmaat schrijf ik over het beleggen in cryptocurrency. Als lange termijn belegger ben ik niet zo overtuigd door Bitcoin en crypto. Mijn mening is dat je er op dit onzekere moment het meeste uithaalt dankzij actief beleggen. Dat betekent: laag kopen en hoog verkopen. Hier kunnen crypto trading bots goed bij werken. Meer recentelijk in 2021 zijn er platformen die werken met automatisch beleggen in cryptocurrency. Zo ook CoinRule. In deze CoinRule review bespreken we de voor- en nadelen van automatisch crypto beleggen.

Alhoewel interessant, heb ik zelf geen ervaringen met CoinRule en crypto trading bots. Heb jij er ervaringen mee? Laat het mij weten in een reactie onderaan dit artikel 😊.

Op naar de review!

Inhoudsopgave:

Hoe werkt automatisch crypto beleggen via CoinRule? Review
Automatisch crypto handelen op basis van limiet orders
Is CoinRule betrouwbaar? De ervaringen van andere beleggers
CoinRule Vergelijken op Voor- en Nadelen
Conclusie over mijn CoinRule review

Hoe werkt automatisch crypto beleggen via CoinRule? Review

hoe-werkt-coinrule

CoinRule kan je het beste zien als een platform met algoritmes. Algoritmes die je kan instellen voor automatisch beleggen in crypto. De software van CoinRule doet mij denken aan de Trading Navigator Methode. Dit is een software met algoritmes voor aandelen en opties. Het algoritme geeft aan wanneer je een aandeel moet kopen én verkopen. De software van CoinRule werkt vergelijkbaar, maar deze handelt automatisch op jouw beleggingsaccount.

Ik heb zelf geen ervaring met CoinRule. Ik heb niet getest of dit platform werkt. In feite is het een crypto trading bot, zoals er wel meer zijn. De werking ervan is eenvoudig, maar je zal wel even de basis moeten begrijpen.

Je kan regels opstellen voor het automatisch aan- en verkopen van cryptomunten. Hoe dat werkt leg ik hieronder uit.

Automatisch crypto handelen op basis van limiet orders

Uit mijn CoinRule review blijkt dat de software werkt met IF > THAN regels (Als > Dan). Dit kan je zelf opstellen. Het ziet er als volgt uit:

coinrule-algoritme

De “sequences” is de regel die je instelt voor automatisch aan- en verkopen van crypto. In dit geval gebruik je als regel “IF [any coin]”. Je kan dit ook aanpassen naar een specifieke munt, zoals “IF [Bitcoin]”. Vervolgens stel je de condities in. De Sequences van hierboven zal zichzelf 10x herhalen. Het komt erop neer dat iedere munt die 3% daalt en voldoet aan de MA, automatisch wordt gekocht. Vervolgens wordt deze munt automatisch verkocht bij een stijging van 2% t.o.v. jouw koopniveau.

In feite zijn dit limiet orders zoals je die bij aandelen ook hebt. Maar met verschil dat je deze limiet orders kan aanmaken op koersdaling of -stijging. En dat voor iedere cryptomunt. En dat zonder codering skills. Het werkt snel en eenvoudig. Maar de down-side is dat je minder controle hebt. Er wordt automatisch gehandeld op jouw beleggingsaccount. Je moet dus wel 100% geloof hebben in een accurate werking van het algoritme.

Op dit moment is het nog mogelijk om een gratis demo account aan te maken.

Je kan de regels gratis uitproberen. Hiervoor heb je één trading account nodig op een bekend crypto beleggingsplatform zoals Binance of Coinbase. Coinrule werkt samen met 10+ crypto platformen. Mocht je het willen uitproberen, doe dit dan met een klein bedrag.

Snel en gespreid beleggen in Crypto Portfolio’s

Een slimme keuze als beleggingsplatform is eToro. Zij bieden vele features aan waaronder commissievrij beleggen in aandelen en ETFs. Je kan andere beleggers kopiëren en je vindt er kant-en-klare crypto portfolio’s. Dit laatste is een valide reden tot crypto beleggen bij eToro. Dankzij deze crypto portfolio’s kan je snel spreiding aanbrengen over meerdere cryptomunten.

Meer weten of hoe dit werkt? Bezoek de eToro website voor meer informatie

Dit is een voorbeeld van een crypto portfolio:

automatisch-beleggen-crypto

Is CoinRule betrouwbaar? De ervaringen van andere beleggers

De grootste vraag is of CoinRule betrouwbaar is. Het is niet dat je er geld op hoeft te zetten. Immers, je handelt vanuit je bestaande crypto beleggingsplatform. Maar Coinrule moet wel betrouwbaar zijn in termen van werking. Werken de algoritmes? Levert het positief rendement op?

Gedurende deze CoinRule review heb ik objectief gezocht naar voor- en nadelen. Maar laten we eerst zelf logisch redeneren: de software wil je gebruiken voor automatisch crypto beleggen. Je stelt regels in waardoor automatisch wordt aan- en verkocht. Stel dat je een regel instelt om Ethereum automatisch te kopen bij -5%. Vanaf dat punt wil je automatisch verkopen bij een koersstijging van +10%.

Als Ethereum vanaf dat punt verder daalt, zal de regel niet worden geactiveerd. In dat geval kan het lang duren alvorens de munt dat punt weer bereikt.

Om het maximale uit trading bots te halen, zal je dus moeten werken met kleine percentages. Bijvoorbeeld kopen bij -2% daling en verkopen bij +3% stijging. Dit verhoogt de waarschijnlijkheid dat de regel wordt geactiveerd. Let hierbij wel op de transactiekosten.

Dan nu enkele recensies en ervaringen vanuit deze CoinRule review:

coinrule-ervaringen

Over het algemeen hebben crypto traders goede ervaringen met CoinRule. De meeste recensies gaan over (1) gemakkelijk gebruik van automatische koop- en verkoopregels, (2) snelle (live) support, en (3) goede community.

Opvallend genoeg zie ik geen enkele recensie die concreet vertelt over haar winst of verlies. Dat is jammer.

Er zijn ook een paar negatieve recensies. Die gaan vooral over “glitches” in het systeem. Een andere klaagt over een ongewenste automatische trade. Vermoedelijk op een volatiele dag. Hoe dan ook, dit zijn belangrijke zaken om rekening mee te houden. Mocht je willen starten, begin dan in ieder geval met een heel klein bedrag.

Meer weten over de werking? Klik hier voor meer informatie

CoinRule Vergelijken op Voor- en Nadelen

CoinRule is niet het enige platform voor automatisch beleggen in cryptocurrency. Laten we daarom CoinRule vergelijken. Zo zijn er verschillende “crypto trading bots”. Bekende aanbieders zijn 3Commas en Cryptohopper. Cryptohopper is relatief goedkoop. De meeste reviews zijn echter vooral enthousiast over 3Commas. Dit platform heeft reeds 840 recensies ontvangen met een gemiddelde score van 4,1 uit 5. Het is een van de grootste trading bots op dit moment, met meer dan 100.000 gebruikers. Qua functionaliteit is het zeer uitgebreid, waardoor het wel complex is (voor beginners).

Als we CoinRule vergelijken met andere crypto trading bots, bekomen we enkele voor- en nadelen.

Voordelen van CoinRule:

  • Automatisch aan- en verkopen van alle cryptomunten op basis van algoritme
  • Geen kennis van codering nodig
  • Relatief eenvoudig te gebruiken met kleine leercurve
  • Toepasbaar op 10+ populaire cryptoplatformen

Nadelen van CoinRule:

  • Hoe betrouwbaar is het werkelijk? Ik zie geen bewijs van huidige gebruikers over de actuele werking waardoor zij geld hebben verdient
  • Je wordt niet zomaar rijk! Een automatische crypto trading bot klinkt geweldig, maar er zijn grote risico’s. Bovendien moet je veel testen om te achterhalen of het werkt. En dan nog loop je enorme risico’s gezien de hoge koersvolatiliteit
  • Relatief duur

Laat mij zeker weten wat je ervaringen zijn? Help om deze CoinRule review completer te maken 😊

Conclusie over mijn CoinRule review

Na de CoinRule review is duidelijk hoe het werkt: automatisch beleggen in crypto via aan- en verkooporders. Dit werkt in essentie hetzelfde als limiet orders bij aandelen. Alleen dan kan je automatische limiet orders instellen voor ieder denkbare cryptomunt. Niet op basis van naam, maar op basis van koersstijging en -daling.

In theorie zijn crypto trading bots zoals die van CoinRule bijzonder interessant. Crypto is een volatiele markt. Automatisch beleggen op basis van limiet orders kan leiden tot hoog rendement. Toch heb ik wel twijfels over de werking van CoinRule. Mede door gebrek aan eigen ervaring met dit platform, maar ook door het ontbreken van bewijzen. De recensies zijn positief, maar niemand die aangeeft dat hij er veel geld door heeft gemaakt.

Wil je CoinRule proberen? Kies dan voor het gratis demo account en begin met een klein bedrag om te testen. Het zou tof zijn als je jouw ervaringen met ons wilt delen in een reactie hieronder!

Reacties
Categorieën