EasyBroker Review: IPO, Aandelen, ETFs en Meer | Happy Investors
Beleggen in Aandelen
Happy Investors
Beleggen in Aandelen
02/04/2023
6 min

EasyBroker Review: IPO, Aandelen, ETF's en Meer | Happy Investors

02/04/2023
6 min

Beginnen met beleggen bij Easybroker? In deze review over Easybroker onderzoeken we de voor- en nadelen voor beginners. Daarbij kijken we ook specifiek naar het kopen van nieuwe aandelen na de IPO. Vanuit IPObeleggen.nl zijn we namelijk gespecialiseerd in IPO aandelen. Is Easybroker een van de beste brokers voor IPO aandelen kopen? Is het een van de beste brokers voor aandelen en ETF's? Is het een goedkope broker in vergelijking tot andere Nederlandse beleggingsapps? Dit en meer onderzoeken we in deze Easybroker review!

Laten we beginnen.

Easybroker Review: makkelijk beginnen met beleggen in aandelen, IPO, ETF en meer

EasyBroker is een broker. Ook wel beleggingsplatform of beleggingsapp genoemd. Easybroker is een relatief nieuwe broker in Nederland. Het is een 'introducing broker' van Interactive Brokers. Interactive Brokers is een van de grootste beleggingsplatformen ter wereld. Beginnen met beleggen bij Easybroker betekent juridisch gezien dat u een beleggingsaccount opent onder de vlag van Interactive Brokers. En dit biedt enkele grote voordelen.

Hieronder vindt u paar unieke kenmerken uit onze Easybroker review:

  • Easybroker biedt middels het Beleggingsinstituut educatieve middelen om onervaren beleggers te helpen begrijpen hoe aandelen, ETF's en IPO's werken en welke het meest geschikt zijn voor hun behoeften.
  • De beleggingsapp biedt lage handelskosten en commissies in vergelijking met sommige andere online brokers.
  • De mogelijkheid voor gebruikers om hun eigen budget in te stellen en hun zoektocht vanuit het comfort van hun eigen huis uit te voeren.
  • Het is beschikbaar in een groot aantal landen en talen, waardoor het een ideale keuze is voor wereldwijde handel zonder gedoe.
  • De organisatie biedt waardevolle inzichten in de huidige markttrends, zodat klanten (zelfs doorgewinterde beleggers) altijd op de hoogte zijn van hun investeringen.
  • Nieuwe aandelen na de IPO zijn ook beschikbaar via Easybroker. Een groot voordeel van het gebruik van Easybroker om (IPO) aandelen en ETF's te kopen is de verscheidenheid aan beschikbare producten. Ze bieden aandelen uit meer dan 100+ beurzen van 30+ landen aan. Gebruikers kunnen kiezen uit enkele van de meest populaire IPO's op de markt van vandaag, maar ook toegang krijgen tot opkomende markten zoals China, India en Zuid-Korea.

Uit onze eerlijke Easybroker review beoordelen wij het als een prima beleggingsapp. In alle eerlijkheid vinden we het echter niet de beste beleggingsapp. Wat de beste voor u is, kan alleen uzelf bepalen. Toch hebben we enkele feitelijke argumenten. Zo zijn sommige Nederlandse brokers die een groter aanbod bieden in aandelen, ETF's, et cetera. Er zijn goedkopere beleggingsapps dan Easybroker.

Een van de grootste voordelen om toch te beginnen met beleggen bij Easybroker is dat ze goede tools aanbieden.

Easybroker ervaringen met IPO beleggen

Onze ervaringen met Easybroker zijn positief. Wanneer we specifiek kijken naar het kopen van nieuwe aandelen tegen IPO-prijs, dan zijn er betere brokers beschikbaar. In dit geval beoordelen wij Freedom24 nog altijd als een van de beste opties.

Daarnaast hebben we ervaringen met Easybroker voor het beleggen in "normale" aandelen en ETF's. In deze review hebben we al uitgesproken dat er mogelijk betere beleggingsapps voor handen zijn. We willen u echter niet te veel sturen, omdat we van mening zijn dat Easybroker wel degelijk een goed beleggingsplatform is. Met name omdat zij onder de vlag van Interactive Brokers opereert. In de toekomst voorzien we daaruit grote voordelen, omdat een grote speler ook meer geld kan investeren in de ontwikkeling van haar platform.

Tot slot is het altijd goed om de Easybroker ervaringen van klanten te raadplegen.

Op dit moment heeft Easybroker 60+ ervaringen met een gemiddelde score van 3,8 uit 5:

easybroker-ervaringen-aandelen-kopenBron: Trustpilot

De Easybroker ervaringen tonen aan dat er goede ontwikkeling gaande is, maar ook dat ze nog het e.e.a. te verbeteren hebben. Wanneer we Easybroker vergelijken met de meer volwassen brokers als DEGIRO of eToro, dien zien we dat Easybroker nog genoeg te doen heeft. Wel is de verbetering zichtbaar, en dat is een positieve ontwikkeling.

Wat is een IPO aandeel?

Een initial public offering (IPO) is een soort aandelenverkoop waarbij de aandelen van een bedrijf voor het eerst beschikbaar worden gesteld aan het publiek. Als u nieuw bent met beleggen of meer wilt weten over IPO-aandelen, kan dit artikel u helpen begrijpen hoe ze werken.

Een IPO is een kans voor bedrijven om geld in te zamelen bij beleggers door hen aandelen van hun bedrijf te verkopen. Door aandeelhouder te worden, kunnen mensen profiteren van het succes van het bedrijf in de vorm van dividenden en meerwaarden naarmate de aandelenprijs stijgt.

Voordat deze aandelen op een beurs worden aangeboden, moeten ze echter worden geregistreerd bij en goedgekeurd door bepaalde regelgevende instanties (bijvoorbeeld de U.S. Securities and Exchange Commission of een andere bevoegde instantie).

Easybroker IPO Review: Hoe nieuwe IPO-aandelen te kopen via Easybroker

Het kopen van IPO aandelen kan beleggers de mogelijkheid bieden om te profiteren van het groeipotentieel van een bedrijf in zijn vroege stadia. EasyBroker is een online brokerorganisatie die toegang biedt tot internationale investeringen, waaronder IPO's zodra zij beursgenoteerd zijn. Hier zijn enkele stappen voor het kopen van IPO aandelen via EasyBroker:

  • Eerst moet u een rekening openen bij EasyBroker en de account activeren
  • Vervolgens wordt u om persoonlijke informatie gevraagd, zoals uw naam en contactgegevens en financiële informatie om uw identiteit en beschikbare fondsen op uw rekening te verifiëren.
  • Zodra deze gegevens zijn verstrekt, kunt u inloggen op het platform en beginnen met het zoeken naar een IPO, aandelen, ETF of obligatie die u interesseert.

Merk op dat u niet direct Easybroker IPO-aandelen kunt kopen. De lijst die u ziet is die van de werkelijke IPO-aandelen (als ze beschikbaar komen voor aankoop op de markt). Voor beginnende beleggers is het veel verstandiger om eerst meer educatie te ondergaan. Begin met een veilige basis van gediversifieerde ETF's en meer.

In dat aspect biedt Easybroker genoeg ETF's aan.

Wat zijn de kosten en vergoedingen voor het kopen via Easybroker?

Een review over Easybroker is leuk om te schrijven. Wat betreft kosten is Easybroker niet de goedkoopste broker in Nederland. Haar tarieven zijn weliswaar laag, maar in veel gevallen zijn brokers als DEGIRO, MEXEM en eToro goedkoper. Hoe dan ook, ook bij Easybroker is beleggen relatief goedkoop in vergelijking tot traditionele banken en beleggingsplatformen.

Kosten en vergoedingen voor het kopen van Easybroker IPO aandelen

Het kopen van IPO-aandelen kan een geweldige manier zijn om mee te doen met een nieuw bedrijf, maar er zijn wel kosten en vergoedingen aan verbonden. Easybroker is een online platform dat het kopen van deze aandelen eenvoudig en probleemloos kan maken. Het is belangrijk om de bijbehorende kosten te begrijpen voordat u via dit platform belegt.

Easybroker rekent een commissie voor elke transactie die op hun site wordt gedaan, variërend van 3 tot 25 euro, afhankelijk van het bedrag dat wordt belegd. Bovendien moet een minimumsaldo worden aangehouden om een rekening te openen; dit bedrag varieert afhankelijk van het gekozen type broker.

Verder kunnen er ook extra belastingen worden geheven bij de aankoop of bij de verkoop van gekochte aandelen; ook deze moeten worden overwogen voordat u IPO-aandelen koopt via Easybroker.

Kosten en vergoedingen van het kopen van Easybroker ETF

Beleggen in exchange-traded funds (ETF's) is een geweldige manier om uw portefeuille te diversifiëren en uw risico te verlagen. ETF's bieden beleggers toegang tot verschillende activaklassen, waaronder aandelen, obligaties, grondstoffen en valuta.

En wanneer u een ETF van Easybroker koopt, zijn er geen commissies of kosten verbonden aan de transactie. Dit betekent dat al het geld dat u investeert direct in het fonds zelf gaat en niet wordt gebruikt voor commissies of handelskosten. Er kunnen echter wel andere kosten aan verbonden zijn, afhankelijk van het type belegging dat u kiest.

Kosten en vergoedingen voor het kopen van Easybroker obligaties

De kosten van het kopen van obligaties via easybroker zijn afhankelijk van verschillende factoren. Als u bijvoorbeeld bedrijfs- of staatsobligaties rechtstreeks van de emittent koopt, kan de emittent emissiekosten in rekening brengen.

Als u via easybroker obligaties koopt, betaalt u bovendien commissiekosten en eventuele andere toepasselijke beurs- of regelgevingskosten. Het is ook belangrijk op te merken dat obligatie exchange-traded funds (ETF's) extra transactiekosten met zich mee kunnen brengen.

Extra kosten en vergoedingen voor het kopen via Easybroker

Easybroker brengt twee verschillende soorten kosten in rekening: abonnementskosten en transactiekosten. Abonnementskosten worden maandelijks betaald voor het gebruik van het platform, terwijl transactiekosten in rekening worden gebracht telkens wanneer u een woning koopt of verkoopt.

Naast deze kosten kan Easybroker gebruikers ook vragen te betalen voor externe diensten zoals taxaties, enquêtes en juridisch advies. Vanwege de complexiteit van elke transactie is het belangrijk dat kopers zorgvuldig alle kosten bekijken voordat ze overgaan tot aankoop via Easybroker.

Conclusie: EasyBroker review

Concluderend, de aankoop van initial public offering (IPO) aandelen via Easybroker is een handige en kosteneffectieve manier om te investeren in de aandelenmarkt. Beleggers kunnen verwachten toegang te hebben tot actuele informatie over trending aandelen, behulpzame klantenservice en een soepel transactieproces. Al met al zijn wij positief na onze Easybroker review. Ook hebben huidige klanten overwegend positieve ervaringen.

Disclaimer: dit artikel bevat op geen enkele wijze beleggingsadvies. Het kan zijn dat de analyse niet volledig is. U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingen. Beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten houden altijd het risico van verlies van uw kapitaal in. IPO beleggen, het kopen van aandelen tegen IPO-prijzen, kan extra beperkingen met zich meebrengen. De voorspellingen of prestaties uit het verleden zijn geen garantie voor toekomstige resultaten. 

Reacties
Categorieën