MEXEM Aandelen Kopen: Review en Ervaringen | Happy Investors
Beleggen in Aandelen
Happy Investors
Beleggen in Aandelen
01/28/2023
5 min

MEXEM IPO Aandelen Kopen: Review en Ervaringen | Happy Investors

01/28/2023
5 min

Nieuwe aandelen kopen bij MEXEM? In deze review delen we onze ervaringen bij het kopen van aandelen bij MEXEM. Naast de MEXEM IPO aandelen kijken we ook verder. Is het een goede beleggingsapp voor het kopen van aandelen en ETF's? Wat zijn de transactiekosten en overige kosten? Hoe werkt het beleggingsplatform, en is het geschikt voor beginners? En daarnaast behandelen we in deze MEXEM review diverse voor- en nadelen. 

Laten we beginnen!

MEXEM Review over aandelen kopen

hoe-mexem-ipo-aandelen-kopen

MEXEM is een interessant beleggingsplatform voor beleggers die willen investeren in aandelen, ETFs, obligaties, opties, futures en meer. Ze zijn een platform dat toegang biedt tot een reeks beursintroducties, waardoor beleggers aandelen kunnen kopen tijdens hun IPO-venster. Dit type belegging biedt veel voordelen en MEXEM zorgt ervoor dat hun klanten het maximale voordeel krijgen bij het handelen. Uniek is dat dit beleggingsplatform een zeer groot aanbod aan aandelen en ETF's heeft uit meer dan 150+ aandelenbeurzen wereldwijd.

Deze MEXEM review en ervaring heeft echter betrekking op het kopen van IPO aandelen. Het is belangrijk om te begrijpen dat u via MEXEM alleen aandelen kunt kopen die (net) beursgenoteerd zijn. Dit is een belangrijk verschil met aandelen. 

Het is mogelijk om aandelen van een bedrijf te kopen tegen de IPO prijs. Dit noemen ze de introductieprijs. Het is een prijs die u betaalt vóórdat het aandeel beursgenoteerd raakt. Dus vóórdat het op MEXEM beschikbaar komt voor beleggers. 

Dit wilt natuurlijk niet zeggen dat MEXEM geen geschikte beleggingsapp is voor  aandelen. U kunt echter simpelweg pas de aandelen kopen vanaf de eerste beursdag. Bovendien biedt MEXEM veel grote voordelen als beleggingsapp.

Een van de belangrijkste kenmerken die MEXEM onderscheidt van zijn concurrenten is hun 'Smart Stock'-functie die klanten begeleidt bij elke stap van het beleggen in een aandeel. Hierdoor kunnen gebruikers weloverwogen beslissingen nemen over waar ze willen investeren en hoeveel geld ze moeten uitgeven, waardoor het risico voor onervaren beleggers wordt beperkt. 

Andere grote voordelen aan MEXEM zijn onder meer:

 • Een ongekend groot aanbod van aandelen, ETF's, obligaties, et cetera, op meer dan 150+ beurzen wereldwijd
 • Relatief lage en transparante transactiekosten
 • Veel complexe beleggingsproducten voor ervaren beleggers
 • Handige features, zoals een dashboard om het totale rendement te blijven volgen

In veel opzichten is MEXEM een van de beste beleggingsplatformen binnen Europa. 

Bekijk hier meer informatie over het aanbod.

MEXEM ervaringen met (IPO) aandelen kopen

mexem-ipo-aandelen-kopen-review

Over het algemeen erkennen wij positieve ervaringen met MEXEM te hebben wanneer het aankomt op het kopen van aandelen en Exchange Traded Funds. De beleggingsapp is met name geschikt voor gevorderde beleggers. Ze bieden vrijwel ieder denkbare ETF of aandeel aan. Of dit nu uit een klein land in Azië is, een aandeel uit ontwikkelingslanden zoals Afrika, of op de grote aandelenbeurzen. MEXEM heeft het allemaal. 

Wanneer we nieuwe aandelen tegen IPO prijs willen kopen, dan kunnen we terecht bij een broker als Freedom24. Bij MEXEM kunnen we vrijwel alle aandelen kopen op het moment dat zij beursgenoteerd zijn. Dus in feite "na de IPO prijs". Deze prijs kan op moment van de beurs lager of hoger zijn. 

Naast onze eigen ervaringen kunnen we ook de MEXEM ervaringen van andere klanten polsen. Over het algemeen ontvangen zij deze reviews:

 • 79% geeft een 5-sterren review
 • 8% geeft een 4-sterren review
 • 1% geeft een 3-sterren review
 • 1% geeft een 2-sterren review
 • 11% geeft een 1-sterren review

Over het algemeen zijn de meeste beleggers enthousiast. Toch is er best een grote groep die 1%-sterren reviews achterlaten. Deze negatieve reviews hebben niks te maken met IPO aandelen kopen bij MEXEM, maar gaan over de klantenservices en werking van het platform. Het platform is groot en complex. Het kan even duren alvorens u begrijpt hoe het allemaal werkt. En in sommige gevallen duurt het allemaal lang, zoals het invullen van vragenlijsten alvorens u kunt starten met het kopen van (IPO) aandelen. Dit voelt soms omslachtig, en vandaar dat men hier negatieve ervaringen mee heeft.

Hoe dan ook: wanneer u wereldwijd aandelen en ETF's wilt kopen, dan is MEXEM een prima beleggingsapp. 

U kunt hier meer informatie bekijken of een gratis account aanmaken.

Wat is een IPO-aandeel?

Een Initial Public Offering (IPO) is een soort aandelenaanbod dat plaatsvindt wanneer een particulier bedrijf of onderneming besluit om openbaar verhandeld te worden op de beurs. Het is de eerste keer dat aandelen aan het publiek worden aangeboden, en kan een opwindende maar riskante investeringsmogelijkheid zijn. In veel gevallen presteren IPO aandelen niet zo goed, mede omdat er veel hype en speculatie aan te pas komt. 

In wezen vindt een IPO plaats wanneer een particuliere onderneming naar de beurs gaat door aandelen te verkopen aan externe investeerders. Dit proces omvat het opzetten van een beursnotering met alle noodzakelijke voorschriften zoals vereist door de Securities and Exchange Commission (SEC), waardoor aandeelhouders van het bedrijf hun aandelen publiekelijk kunnen verkopen om geld in te zamelen voor verdere bedrijfsgroei.

Hoe nieuwe aandelen kopen via MEXEM

IPO's (Initial Public Offerings) zijn een prima manier om te investeren in een veelbelovend nieuw bedrijf. Maar hoe koopt u nieuwe IPO-aandelen via MEXEM? Hier is een overzicht van wat u moet weten over het kopen van nieuwe IPO's via MEXEM:

 • Open een rekening bij MEXEM: u kunt een gratis account aanmaken
 • Zodra de rekening is ingesteld, kunt u beschikbare IPO's verkennen met behulp van de zoekbalk of bladeren door de sectie van nieuwe aandelen. 
 • Stel een portfolio samen met diverse aandelen uit verschillende sectoren: zorg ervoor dat u zeer uitgebreid onderzoek doet. Spreiding is belangrijk!
 • Boek nu wat geld over dat u kunt missen. Beleggen kent risico's tot geld verlies, dus investeer alleen wat u niet nodig heeft
 • Koop IPO aandelen of gewoon goede beursgenoteerde bedrijven met historische trackrecord
 • Houd vast, en verkoop bij winst of verkoop de losers op tijd

Het kopen van IPO aandelen via MEXEM is in het bijzonder risicovol. IPO aandelen hebben namelijk weinig financiele informatie beschikbaar. Hierdoor kunt u slechts een beperkte analyse doen, en u mist historische context. Let er daarom goed op dat u deze risico's adequaat evalueert. Beginners kunnen beter starten met het kopen van ETF's, voor meer risicospreiding. Ook kunt u zich verdiepen in Value- en dividendaandelen. Allemaal beschikbaar via MEXEM of een andere beleggingsapp.

Kosten bij nieuwe aandelen kopen via MEXEM

Beleggen in aandelen kan een geweldige manier zijn om vermogen op te bouwen, maar het is belangrijk om te weten welke kosten en vergoedingen daaraan verbonden zijn. MEXEM is een online aandelenplatform waarmee gebruikers talloze aandelen kunnen kopen en verkopen. Voordat u begint met beleggen via MEXEM, is het belangrijk om te weten wat de kosten zijn. Daarnaast kunt u MEXEM vergelijken met andere beleggingsapps, zoals DEGIRO, eToro en diverse andere brokers.

Als u wilt profiteren van deze beleggingsstrategie, is MEXEM misschien het platform dat u nodig hebt. Dit online handelssysteem biedt toegang tot nieuwe IPO aandelen in euro's, zodat u kunt profiteren van aandelenkoersen voordat ze stijgen.

Wat de kosten betreft, zijn er verschillende factoren die bepalen hoeveel het kopen van aandelen bij MEXEM zal kosten. Natuurlijk is de aandelenprijs de belangrijkste factor. Er zijn ook kosten aan verbonden zijn, afhankelijk van het type rekening of het transactiebedrag. In het algemeen kunt u bij het kopen van MEXEM aandelen rekenen op een vergoeding van 0,30% tot 1%, plus eventuele commissiekosten die door uw makelaar of beursbanken zijn vastgesteld.

Bovendien zijn er andere kosten, zoals opnamekosten, kosten voor het omrekenen van valuta en onderhoudskosten, die van toepassing kunnen zijn afhankelijk van uw rekeningtype en activiteitenniveau.

Bekijk hier de actuele kosten en commissie's per land.

Wat zijn uw ervaringen met aandelen kopen bij MEXEM? Deel uw review over MEXEM in de reacties hieronder.

Disclaimer: dit artikel bevat op geen enkele wijze beleggingsadvies. Het kan zijn dat de analyse niet volledig is. U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingen. Beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten houden altijd het risico van verlies van uw kapitaal in. IPO beleggen, het kopen van aandelen tegen IPO-prijzen, kan extra beperkingen met zich meebrengen. De voorspellingen of prestaties uit het verleden zijn geen garantie voor toekomstige resultaten. 

Reacties
Categorieën