Bitvavo 2021: Zelf Handelen in Crypto, Betrouwbaar en Simpel?
Bitvavo 2021: Zelf Handelen in Crypto, Betrouwbaar en Simpel?
Beleggen in Crypto
Happy Investors
Beleggen in Crypto
09/28/2021
3 min

Bitvavo 2021: Zelf Handelen in Crypto, Betrouwbaar en Simpel?

09/28/2021
3 min

Beste Happy Investor, een goede broker is fijn voor wie net begint met zelf handelen in crypto. Vanuit leden krijgen we frequent vragen omtrent Bitvavo. In dit artikel behandelen we een beknopte review over Bitvavo. De vraag is of zelf handelen in crypto via Bitvavo een verstandige keuze is. Is het betrouwbaar? Is het simpel? Wat zijn de voor- en nadelen?

Word financieel vrij. Leer succesvol lange termijn beleggen met de Happy Investors Community!

Inhoudsopgave:

Hoe werkt Bitvavo voor zelf handelen in crypto?
Welke cryptomunten kan ik kopen via Bitvavo?
Wat zijn de kosten?
Is Bitvavo een goede en betrouwbare keuze als crypto broker?

Waarom Bitvavo en hoe werkt het voor zelf handelen in crypto?

bitvavo-review

Zelf handelen in crypto doe je via een beleggingsplatform zoals Bitvavo. Zonder zo’n platform kan je niet op eigen houtje beginnen met cryptocurrency. Al is er een alternatief wat ik op het einde zal benoemen. Wil je echter zelf handelen in crypto, dan ontkom je niet aan een platform zoals Bitvavo.

Bitvavo is een relatief jong beleggingsplatform voor het zelf handelen in cryptomunten. Opgericht in 2018. Gevestigd in Amsterdam, Nederland. Veel Nederlanders zien Bitvavo als een betrouwbaar beleggingsplatform. Van de 10.000+ reviews op Trustpilot is de gemiddelde score 4,3/5. Dat is goed. Dat geeft vertrouwen.

Ook handig: via Bitvavo kan je met iDeal en andere gebruikelijke betaalmethodes geld overboeken. Toen ik zelf ging handelen in cryptomunten in 2017, was dit bijna nergens mogelijk. Dan had je geluk dat één platform iDeal accepteerde. Hier kocht ik dan Ethereum (ze hadden slechts 3 munten), om deze vervolgens over te boeken naar een groter platform. Op dit grotere platform kon ik dan meerdere cryptomunten kopen met Ethereum (destijds waren dat er circa 50).

Nogal omslachtig en tijdrovend. Gelukkig biedt Bitvavo een simpele oplossing voor Nederlanders en Belgen. Je boekt geld over via iDeal en je kan zelf handelen in crypto. Zo simpel is het tegenwoordig…

Dit is echter nog maar het begin. Er komt wel iets meer bij kijken om succesvol te beginnen met handelen in crypto’s en Bitcoin. In het artikel over online beleggen in cryptomunten leg ik exact uit hoe je kan beginnen. Ook vind je daar een vergelijking van de beste crypto beleggingsplatformen.

Welke cryptomunten kan ik kopen via Bitvavo?

hoe-zelf-handelen-crypto

Bij Bitvavo kan je 150+ cryptomunten kopen. Dat is veel. Niet veel beleggingsplatformen voor crypto’s evenaren dit aantal. Dit is gunstig, omdat je de meest populaire cryptomunten via Bitvavo kan kopen. Weet wel dat er in totaal 12.000+ cryptomunten bestaan. En dit aantal neemt snel toe. Waarschijnlijk ontkom je er niet aan om meerdere beleggingsaccounts aan te maken. Dat is oké, zolang je de wachtwoorden maar goed onthoudt 😉. En zet F2A aan dat is ook belangrijk.

Tip: de top 10 grootste cryptomunten bieden het minste zekerheid. Kijk naar cryptomunten die in de toekomst meer waard worden. Dit kan zijn door een toenemende vraag (populariteit of gebruik) of een gelijkblijvend of zelfs afnemend aanbod (vast aantal munten zoals bij Bitcoin).

Wat zijn de kosten?

Het aanmaken van een account is gratis bij Bitvavo. Er zijn ook geen servicekosten of andere verborgen kosten.

Er zijn drie soorten kosten bij Bitvavo, namelijk:

  1. Handelskosten (transactiekosten)
  2. Stortingskosten
  3. Opnamekosten

De handelskosten betreft de transactiekosten. Hier werken ze op basis van handelsvolume over de afgelopen dertig dagen. Handel je tussen de €0 – €100.000? Dan betaal je 0,25% per transactie. Boven dat bedrag worden de kosten lager, maar dat is alleen neergelegd voor grote handelaren.

0,25% per transactie is heel hoog vergeleken de transactiekosten bij de beste beleggingsplatformen voor aandelen.

De kosten van Bitvavo zijn echter wel in balans of zelfs goedkoper in vergelijking tot beleggingsplatformen voor cryptomunten. Deze markt is nog vol in ontwikkeling. Transactiekosten zijn momenteel nu eenmaal fors hoger.

Dit is wel iets om rekening mee te houden. Hoge transactiekosten kunnen in de loop der tijd fors oplopen. Zeker wie met grote bedragen belegd.

Daarnaast zijn er stortingskosten. Kies je voor iDeal of bankoverschrijving, dan zijn de stortingskosten €0. Kies dus altijd daarvoor.

Tot slot zijn er opnamekosten. Dit is inherent aan blockchain. Dit zijn meestal lage kosten die verschillen per cryptomunt.

Is Bitvavo een goede en betrouwbare keuze als crypto broker?

zelf-handelen-crypto-tips

Ja, Bitvavo is een prima keuze. Natuurlijk zijn er ook andere platformen zoals hierboven aangekaart. Maar samenvattend biedt Bitvavo enkele praktische voordelen, namelijk:

  1. Betrouwbare Nederlandse organisatie met prima klantenservice
  2. Gebruiksvriendelijk platform (ook mobiel)
  3. 150+ cryptomunten voor zelf handelen
  4. Gemakkelijk en kosteloos geld overboeken via iDeal of bankoverschrijving
  5. Relatief vergelijkbare of lage transactiekosten

Wil je zelf handelen in crypto? Je bent niet de enige. Inmiddels zijn 1 miljoen+ crypto beleggers aangesloten bij Bitvavo.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie over Bitvavo.

Persoonlijk stel ik wel ter discussie of het verstandig is om zelf te handelen in crypto. Je kan namelijk ook laten beleggen in crypto. Dit geeft grote voordelen. Zo heb je veel kennis van zaken nodig om de juiste cryptomunten te kopen. Tevens is het tijdrovend als je wilt gaan day traden of korte termijn handelen. Het laten uitbesteden kan leiden tot aanzienlijk hoger rendement.

Hierover lees je meer in dit nuttige artikel over laten beleggen in crypto.

En, wat zijn jouw ervaringen met Bitvavo? Laat het ons weten in een reactie hieronder! 😊

Reacties
Categorieën