10x Beste eToro Aandelen voor Beginners | Happy Investors
beste-etoro-aandelen
Beleggen in Aandelen
Happy Investors
Beleggen in Aandelen
05/11/2022
7 min

10x Beste eToro Aandelen voor Beginners | Happy Investors

05/11/2022
7 min

Beste Happy Investor, wat zijn de beste eToro aandelen? Het antwoord ligt in uitgebreid onderzoek op aandelen met sterke fundamentals en korte termijn momentum. Maar als je een beginner bent, welke aandelen kan je dan het beste kopen bij eToro? In de basis zijn er een paar belangrijke uitgangspunten. Zo moet je altijd onderzoek doen en alleen bedrijven kopen die je volledig begrijpt. Tevens wil je haar tegen een goede prijs kopen.

In dit artikel delen we inspiratie tot de beste eToro aandelen voor beginners. De term “beste” duidt op de juiste balans tussen risico en rendement. Daarom bevat deze lijst louter bekende, gevestigde bedrijven met een bewezen en groeiend verdienmodel. Dit verlaagt zowel het risico als potentiele rendement, wat geschikter is voor beginners.

Maar let op: als je geen verstand hebt van aandelen analyse, dan is het beter om te kiezen voor ETF beleggen. Voorkom veel geld verlies.

1. Amazon

Amazon is 's werelds grootste online retailer, met een marktkapitalisatie van boven de 1 biljoen dollar. Het is ook een leider in cloud computing, voice-controlled apparaten en kunstmatige intelligentie. Het bedrijf heeft meer dan 100 miljoen actieve gebruikers op zijn platform. Waaronder zowel consumenten als bedrijven. En het biedt meer dan 500 miljoen producten aan in meer dan 200 landen wereldwijd via zijn websites, volgens de website van Amazon.

Amazon Web Services (AWS) is 's werelds grootste cloud computing platform gemeten naar omzet. AWS host miljoenen applicaties voor grote bedrijven zoals Capital One en Netflix, maar ook voor kleine startups die AWS gebruiken om hun bedrijfsactiviteiten snel te schalen zonder zich zorgen te hoeven maken over het zelf beheren van infrastructuurkosten.

De aandelen van Amazon zijn de afgelopen tijd ongelooflijk volatiel geweest en beleggers moeten rekening houden met alle risico's die gepaard gaan met het investeren in dergelijke bedrijven. Toch kan Amazon tot de beste eToro aandelen voor beginners behoren. Het aandeel is momenteel -40% gedaald tot het hoogste punt in 2018. Gezien de heersende bear market en de financiële waardering van Amazon, kan de koers nog verder dalen.

2. Apple

Als uniek bedrijf met hoge kwaliteit behoort Apple nog altijd tot de beste eToro aandelen voor beginners. Apple is al lang een high-profile technologiebedrijf, en zijn aandelen nu aantrekkelijker na een recente koersdaling. Apple is 's werelds grootste bedrijf naar marktkapitalisatie en blijft een van de populairste ter wereld.

De aandelenkoers kan echter worden beïnvloed door consumententrends. Toen de verkoop van iPhones in 2018 bijvoorbeeld aanzienlijk daalde als gevolg van een lagere vraag naar iPhones die op dat moment meer dan twee jaar oud waren, kregen de aandelen van Apple onmiddellijk een klap (hetzelfde gebeurde in 2015). Dit laat zien hoe volatiel dit soort techbedrijven kunnen zijn als het gaat om veranderingen in consumentengedrag.

Maar Apple heeft bewezen dat het in staat is om de concurrentie de baas te blijven. Hoewel niemand weet wat de toekomst brengt, is één ding zeker: Apple heeft een trouwe klantenkring opgebouwd en zal nog jaren innovatieve consumentenelektronica blijven aanbieden. Tevens hebben ze een indrukwekkend ecosysteem opgebouwd met sterke diversificatie. De koers staat momenteel 13% lager. De financiële waardering is nog altijd aan de hogere kant, maar anderzijds betaal je altijd meer voor hoge kwaliteit. Apple behoort wat ons betreft tot de beste eToro aandelen voor de lange termijn.

Heb je nog geen eToro account? Klik hier voor meer informatie over beschikbare aandelen.

Let op: meer dan 80% van de beleggers verliest geld met CFD.

3. Netflix

Netflix is een pionier op de streamingmarkt. Het heeft een sterke merknaam. Met meer dan 100 miljoen abonnees wereldwijd, en een grote bibliotheek met exclusieve content. Het bedrijf heeft haar abonneebestand de afgelopen jaren consequent laten groeien met ongeveer 6% per jaar.

Daarnaast heeft Netflix ook zwaar geïnvesteerd in het creëren van originele inhoud, wat heeft bijgedragen tot een consistente groei van de inkomsten per betalende abonnee. Dit maakt het potentieel een van eToro's potentievolle aandelen omdat het kansen biedt voor toekomstige groei.

Netflix heeft echter enkele ernstige problemen in het vooruitzicht met betrekking tot winstgroei. De inkomstengroei vertraagt al, en Netflix verdient niet veel geld. Zelfs na de brutale koersdaling van -73% bevat het aandeel nog steeds ernstige neerwaartse risico's. Zullen ze ons ongelijk bewijzen met hoger dan verwachte toekomstige winsten? Minder geschikt voor beginners, maar indien Netflix de juiste strategie toepast kan het een van de beste eToro aandelen worden.

gratis-cursus-beleggen

4. Microsoft

Microsoft is een wereldwijde techgigant met een marktkapitalisatie van $2 biljoen. Het is een van de bekendste techbedrijven ter wereld en bestaat al sinds 1975, toen het werd opgericht door Bill Gates en Paul Allen. Microsoft (MSFT) betaalt dividend sinds 2003. Naast haar geweldige staat van dienst als beleggingsoptie, biedt Microsoft beleggers ook blootstelling aan veel verschillende industrieën, zoals mobiele telefoons, gaming, cloud computing-diensten, et cetera.

Microsoft staat zo’n -20% lager. De financiële waardering is nog aan de hogere kant. De kans op verdere koersdaling is aannemelijk in een aanhoudende bear markt. Hoe meer zij daalt, hoe interessanter. Houd haar daarom in de gaten onder de noemer van beste eToro aandelen voor beginners.

Heb je nog geen eToro account? Klik hier voor meer informatie over beschikbare aandelen.

5. Walt Disney Company

Disney is het grootste entertainmentbedrijf ter wereld. Het is eigenaar van ABC, Marvel en Star Wars, samen met themaparken en een uitgebreide filmbibliotheek. Disney's bedrijven omvatten studio's zoals Pixar, Marvel Studios, Lucasfilm Ltd., Walt Disney Animation Studios (WDAS) en Walt Disney Pictures; televisienetwerken zoals ABC Television Network via zijn eigendomsaandeel van 50% in A&E Networks; radionetwerken waaronder ESPN Radio; uitgeefeenheden waaronder Hyperion Books; een YouTube premium kanaal door zijn overname van Maker Studios in 2014 voor 500 miljoen dollar.

Disney heeft op 20 maart 2019 de filmstudio-activa van 21st Century Fox overgenomen voor 71 miljard dollar, waaronder alle dochterondernemingen zoals FX Networks & National Geographic Partners.

Op dit moment kampt het bedrijf met tijdelijke problemen in de nasleep van covid-19. Zo zijn Chinese parken vooralsnog gesloten. Ook neemt de concurrentiestrijd in streamingdiensten sterk toe. Deze gebeurtenissen drukken de toekomstige winst. De koers staat momenteel op -45% en lager dan het prijsniveau van 2015. Iets zegt ons dat de koers verder kan dalen. Onder het prijsniveau van $90 zou DIS tot de beste eToro aandelen voor beginners kunnen behoren.

periodiek-beleggen

6/7. Coca-Cola Company en PepsiCo

The Coca-Cola Company is 's werelds grootste drankenproducent en -distributeur. Het bedrijf maakt, verkoopt en verdeelt meer dan 500 merken alcoholvrije dranken, waaronder sprankelende frisdranken, waters, sappen en sapdranken, sportdranken, energiedranken, thee, koffie en zuivelproducten zoals plantaardige melk.

Het produceert ook innovatieve producten zoals Dasani water, dat afkomstig is van een omgekeerde osmose filtratieproces dat onzuiverheden uit leidingwater verwijdert voordat het wordt gebotteld om door consumenten te worden gedronken.

Coca-Cola behoort tot de beste eToro aandelen voor beginners omwille haar lange termijn potentieel. Het is een sterk bedrijf met duurzaam competitief voordeel. Het verdienmodel kan groeien louter op basis van toenemende bevolkingsgroei en marktpenetratie. Uiteraard is er concurrentie en kunnen trends in consumentengedrag nadelig uitpakken. Ook is de financiële waardering aan de hoge kant vanuit historisch perspectief.

Ook concurrent PepsiCo behoort tot de beste eToro aandelen (met aantrekkelijk dividend). Tevens behoren beide bedrijven tot de exclusieve club van de beste dividend aristocraten.

8. Facebook (Meta)

Facebook, Inc. (Meta) is een wereldwijde aanbieder van sociale netwerkdiensten en een toonaangevend internettechnologiebedrijf. Het aandeel heeft in het verleden extreem goed gepresteerd. Maar behoort zij hedendaags nog tot de beste eToro aandelen? Immers, Facebook kent serieuze problemen (wat structureel lijkt te worden) en onzekerheden.

Deze onzekerheid heeft ertoe geleidt dat Facebook met meer dan -50% is gedaald. De huidige marktwaarde ligt rond de $500 miljard dollar. De daling is wel terecht omwille grote veranderingen in IOS en structureel toenemende concurrentie. Daarbij lijkt het Facebook platform achterhaald. Maar op de lange termijn kan Facebook tot de beste eToro aandelen voor beginners behoren, indien haar winstgevendheid blijft toenemen.

cursus-beleggen-aandelen

9. JP Morgan Chase & Co.

JP Morgan Chase & Co. is de grootste bank in de VS, met activa van meer dan $3 biljoen. Het heeft ook een toonaangevende investeringsbank en vermogensbeheeroperatie. Het bedrijf werd in 1871 opgericht door J.P. Morgan (wiens kleinzoon J.P. Morgan Jr. later aan het hoofd van het bedrijf kwam te staan). Het begon als een commerciële bank, maar raakte al snel ook betrokken bij investment banking toen het hielp bij de financiering van de spoorwegen tijdens Amerika's westwaartse expansie en vervolgens Europese regeringen hielp aan het einde van de Eerste Wereldoorlog - beide leidden tot een snelle groei van JP Morgan Chase & Co.

JP Morgan is momenteel met circa 30% gedaald. De huidige financiële waardering lijkt aantrekkelijk, met een mooi dividend van 3,5%. De vraag is wat te aanhoudende inflatie en rentebeleid betekenen voor de winstgevendheid van dit bedrijf. Op dit moment behoort het tot een van de beste eToro aandelen voor beginners binnen de bankenwereld. Let wel dat er veel andere interessante banken zijn met aantrekkelijke aandelen.

Heb je nog geen eToro account? Klik hier voor meer informatie over beschikbare aandelen.

10. Alphabet Inc. (Google)

Alphabet Inc. (Google) is een van de beste bedrijven op eToro om te kopen. Het marktaandeel van het bedrijf groeit, en het is een van de 30 aandelen in de Dow Jones Industrial Average. Google bestaat al sinds 1998, toen het werd opgericht door Larry Page en Sergey Brin terwijl ze studenten waren aan de Stanford Universiteit.

Sindsdien is Google uitgegroeid tot een van de populairste zoekmachines ter wereld, met meer dan 4 miljard actieve gebruikers per maand en meer dan 3 miljard geactiveerde Android-toestellen wereldwijd vanaf 2022.

Lees hier meer over Alphabet aandelen kopen om te begrijpen waarom dit bedrijf tot de beste eToro aandelen behoort.

Opmerkingen over de beste eToro aandelen

Dit artikel is bedoelt ter inspiratie omtrent de beste eToro aandelen voor beginners. We suggereren niet dat dit de beste investeringen zijn. Wij doen veel onderzoek naar de beste aandelen die potentieel hoger dan gemiddeld rendement kunnen bieden. Uit bovenstaande selectie behoort momenteel alleen Alphabet tot onze favorieten. Andere bedrijven zoals Microsoft en Apple zijn zeer sterk, maar hebben een iets minder aantrekkelijke waardering. Bij verdere koersdaling behoren zij beslist tot de beste eToro aandelen voor de lange termijn.

Let op dat zowel macro- als bedrijfseconomische factoren een grote impact kunnen hebben op de koersverloop. Een grote verandering in regulatie of technologie kan tot grote koersdaling leiden. Dit hebben we zien gebeuren met Facebook. Tevens zijn de aanhoudende inflatie en toenemende rente ongunstig voor groeibedrijven. Beleg alleen met geld dat je kan missen en doe dit volgens een bewezen beleggingsstrategie.

Let op: meer dan 80% verliest geld met CFD's.

Reacties
Categorieën