Bunq Travel Card: de beste betaalpas voor reizen in het buitenland?
Hi. Eerder schreef ik een uitgebreid review artikel over Bunq wat een mobiele bank is. Daarbij viel het mij op dat ze een ook een Bunq Travel Card hebben die erg interessant is voor op reis. Deze reispas ook gericht op geld besparen, iets waar ik zelf regelmatig over schrijf en tips over geef. En aangezien ik zelf ook graag doe rondreizen, is het leuk en nuttig om eens dieper in te gaan op deze Bunq creditcard voor reizen. Hierbij heb ik mijzelf de volgende vraag gesteld: is de Bunq Travel Card de beste betaalpas is voor reizen in het buitenland? Aan de hand van mijn onderzoek (lees: review en ervaringen) ontdekken we het antwoord.
Inhoudsopgave:
- Kort iets over Bunq
- Review van de Bunq Travel Card
- Wat zijn de voordelen van de betaalpas
- Wat zijn de tarieven (en vergelijking met andere betaalpassen)
- Conclusie
Laten we snel doorgaan.
Eerst kort iets over Bunq als mobiele bank
Zoals ik al aangaf heb ik een uitgebreide review over Bunq geschreven met daarin alle voor- en nadelen plus ervaringen met deze mobiele bank. Zo is Bunq de eerste mobiele bank in Nederland en daarmee een echte pionier. Maar qua service en dienstverlening zijn ze niet te vergelijken met een traditionele bank. Want Bunq namelijk heel slim doet is zichzelf onderscheidend maken door het hebben van bijzonder nuttige features om zowel tijd en geld te besparen. Nu schrijf ik veelvuldig over het bereiken van financiële onafhankelijkheid en daar sluit het besparen van tijd en geld naadloos op aan. Daarom ben ik in de review over Bunq ook zo enthousiast: ze denken echt vanuit de gebruiker (de klant) en ontwikkelen daarbij features / applicaties die daadwerkelijk waarde toevoegen.
Een voorbeeld van zo’n applicatie is die van automatisch geld sparen. Wanneer jij de Bunq Travel Card gebruikt, wordt automatisch bij iedere bestelling het bedrag naar boven afgerond tot de hele euro. Voorbeeldje: je koopt een sandwich voor 4,50 euro. In dit geval wordt 50 eurocent automatisch overgeboekt naar je spaarrekening. Laten we het er maar op houden dat dit de nieuwe manier is van muntjes in een spaarpotje doen, anno 21ste eeuw.
Dit is overigens slechts een van de innovatieve toepassingen die Bunq heeft. Er zijn nog veel meer functies ingebouwd om ervoor te zorgen dat je als klant tijd of geld kan besparen. Voor meer informatie over alle voordelen en mogelijkheden ga je naar deze review over Bunq. Hieronder gaan we kijken naar een review over de Bunq Travel Card.
Review: wat is de Travel Card van Bunq?
De Bunq Travel Card is een speciale betaalpas gemaakt voor reizen in het buitenland. Deze betaalpas is een variant op de Mastercard. Hierdoor heeft het alle voordelen van een Mastercard, alleen dan met lagere kosten (hier kom ik zo op terug). Zoals zojuist al aangegeven denkt Bunq altijd vanuit de gebruiker: wat is nu essentieel van belang voor een betaalpas in het buitenland voor op reis? Allereerst moet zo’n betaalpas overal te gebruiken zijn in het buitenland. Wel zo handig als het je laatste redmiddel is wanneer je geen lokaal geld (meer) hebt. Ook moet deze veilig zijn in geval van diefstal. Ik bedoel, het zou je maar gebeuren dat de pas wordt gestolen terwijl je op doorreis bent en voor je het weet veel geld bij kwijt bent. En tot slot zou het ook wel fijn zijn dat de betaalpas relatief goedkoop is.
Het gaat nu klinken als een verkooppraatje. Wat het ook wel een klein beetje is, want ik ben er oprecht enthousiast over. Was ik dit niet, dan zou ik er ook niet over schrijven. Ik wil je namelijk de kans geven om te ontdekken dat de Bunq Travel Card serieus veel voordelen heeft én ook nog eens aanzienlijk goedkoper is dan andere creditcards voor in het buitenland. Immers, ik schrijf over financiële vrijheid bereiken en geld besparen is daarbij een belangrijke stap (maar nog belangrijker is meer inkomen genereren en dit geld slim beleggen door te kiezen voor de beste investeringen).
Laten we eens kijken naar alle voordelen van de Bunq betaalpas voor op reis.
HIM Tip: online website/business opstarten met >5.000 euro per maand aan winst
Wil je weten hoe ik een succesvolle online business heb opgericht? Dit begint met keihard werken. Dat is alleen niet genoeg. Je moet ook de beste software hebben die jouw online business exponentieel laat groeien. Hieronder vind je de software die ik gebruik. Voor mij heeft het geleidt tot een fulltime online onderneming waar ik van kan leven. Dit kan ik je 100% aanbevelen:
- Lees mijn Phoenix review en ervaringen over hoe ik +2296% meer bezoekers kreeg in twee jaar
- Lees mijn Huddle review en ervaringen over hoe ik een winstgevende online cursus en community heb opgericht
- Lees mijn Plug & Pay review en ervaringen over hoe ik 25% conversie behaal met geoptimaliseerde betaalpagina’s
De links van hierboven zijn producten van IMU. Deze gebruik ik zelf ook voor mijn website, community en betaalpagina’s. Mijns inziens de beste aanbieder voor iedereen die een winstgevend online verdienmodel wilt hebben. Zo heb ik dankzij de software +2296% groei in twee jaar gerealiseerd. En mijn winstgevendheid is +382% gestegen dankzij hogere conversie.
Meer weten over de kwaliteit van alle IMU software? Lees hier al mijn IMU Reviews en Ervaringen
Ook kan je via deze link gratis cursussen downloaden voor SEO marketing, conversie, community building en Affiliate Marketing downloaden.
Wat zijn de voordelen van de Bunq Travel Card als creditcard voor reizen in het buitenland?
De Bunq Travel Card heeft een aantal interessante voordelen. Hieronder staan ze op een rijtje:
- Dit is de enige betaalpas voor het buitenland waar je daadwerkelijk geld mee kan besparen. Dit kan doordat je met de Bunq Travel Card altijd de actuele wisselkoers krijgt (en dus niet eentje waar de bank extra geld voor vraagt). Hierdoor kan je zo’n 3% besparen bij iedere transactie in het buitenland
- Wereldwijd geaccepteerd. De Bunq Travel Card is een Mastercard (maar dan in een ander jasje). Dit is misschien wel een van de belangrijkste voordelen aangezien je met een creditcard voor reizen wel overal wilt kunnen betalen
- Push-notificatie op je telefoon bij gebruik van de betaalpas. In het geval dat de pas gestolen is en wordt gebruikt door een ander, kan je deze direct blokkeren via een mobiele app. De push-notificatie is dus zeker geen overbodige luxe 😉
- Als je van land naar land reist kan je de pas activeren voor alleen het land waar je naartoe reist. Stel dat je van de United States oversteekt naar Canada, dan kan je de betaalpas uitzetten voor de U.S. en activeren voor Canada
- Geen schulden mogelijk: je kan niet rood staan, maar alleen geld besteden dat je hebt (dit is ook handig in geval van diefstal)
- En het grootste voordeel van de Bunq Travel Card: er zijn geen maandelijkse kosten
Naast deze voordelen hebben ze nog een paar leuke features zoals “groepsslice” (betalingen regelen binnen een grotere groep), betalen met Apple Pay, et cetera. Ook handig is dat er geen kredietcheck nodig is voor het aanvragen van zo’n Bunq Travel Card. Als je meer informatie wilt over de voordelen dan kan je doorklikken naar deze link met meer informatie over deze creditcard voor reizen.
Wat zijn de kosten van Bunq Travel Card in vergelijking tot andere betaalpassen voor het buitenland?
Hierboven kon je het al lezen: bij de Bunq Travel Card heb je geen maandelijkse kosten. Maar wat kost zo’n betaalpas dan wel? Nu, als je een bankaccount aanmaakt bij Bunq dan krijg je de creditcard gratis. Ben je geen klant, dan betaal je eenmalig 9,99 euro. Verder zijn daar geen bijkomende kosten bij voor aanschaf. Ook betaal je geen kosten wanneer je buiten de Europese Unie pint. Het enige waar je nog extra voor zou moeten betalen, is voor het opnemen van geld. Voor een geld opname uit de bankautomaat betaal je per keer slechts 0,99 euro. Al met al is de Bunq Travel Card heel goedkoop, zeker in vergelijking met andere betaalpassen. Dus niet alleen heeft het vele voordelen om deze creditcard te gebruiken, maar het is ook nog eens goed voor de portemonnee.
Zo heb je ter vergelijking een Mastercard of Visa World Card. Dit zijn allebei bekende creditcards die doorgaans worden gebruikt voor als je op reis bent in het buitenland. Maar alleen al de jaarlijkse bijdrage van deze betaalpassen is respectievelijk 35 en 36,50 euro. Uiteraard heb je daar weer hele andere voordelen mee, zoals een hoog bestedingslimiet en inbegrepen verzekeringen. Maar dit artikel gaat puur over de beste betaalpas voor het reizen in buitenland. En als we alleen daarnaar kijken, is de Bunq Travel Card daarvoor perfect in termen van voordelen en kosten. Goedkoper dan deze creditcard van Bunq voor reizen is er namelijk niet.
Note: bij Bunq hebben ze ook een Green Card. Dit is een perfecte betaalpas voor wie veel geeft om het milieu. Dankzij deze pas zal bij iedere 100 euro die je uitgeeft, Bunq een boom planten. Hier vind je meer informatie over de Green Card.
Conclusie: Bunq Travel Card is de goedkoopste creditcard voor reizen in het buitenland met vele voordelen
De Bunq Travel Card is een hele goede keuze als betaalpas voor tijdens het reizen. Niet alleen is dit de goedkoopste creditcard specifiek voor reizen, maar heeft het ook vele voordelen die specifiek gericht zijn op reizigers. Ook komt de filosofie van Bunq terug in hun creditcard voor het buitenland. Zo staat deze mobiele bank voor het besparen van zowel tijd als geld voor haar klanten. Ze doen hun naam eer aan met deze pas, dus dat is een heel goed teken.
Wil je deze Travel Card aanvragen, of toch nog iets meer informatie hebben? Klik dan op deze link met meer informatie en vraag de betaalpas binnen 5 minuten aan.