Thuisborg Review: Investeren in Vastgoed Obligaties
thuisborg-review
Beleggen in Vastgoed
Happy Investors
Beleggen in Vastgoed
10/29/2021
4 min

Thuisborg Review: Investeren in Vastgoed Obligaties

10/29/2021
4 min

Beste Happy Investor, beleggen in vastgoedobligaties? Bij Thuisborg kan het. Maar is Thuisborg wel een betrouwbare en goede keuze onder vastgoedobligaties? In deze Thuisborg review gaan we dieper in op dit “vastgoedfonds”. Van hoe het werkt tot aan de voor- en nadelen. Ook gaan we Thuisborg vergelijken met alternatieve vastgoedfondsen.

Thuisborg heeft een verplichte melding: Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen prospectusplicht voor deze activiteit. Persoonlijk zou ik niet kiezen om te investeren via Thuisborg, mede omwille het gebrek aan AFM-toezicht maar vooral omwille betere alternatieven. Hieronder leg ik uit waarom.

Op naar de review!

Inhoudsopgave

Review Thuisborg: over de organisatie en wat ze doen


thuisborg-betrouwbaar-investerenBron: Thuisborg.nl

Thuisborg Finance B.V. is volledig eigendom van de holding Soliditree B.V.. Onder deze holding vallen meerdere vastgoedmaatschappijen, waaronder Vondellaan Vastgoed. Laatstgenoemde is gespecialiseerd in modulaire (prefab) woningen. Dit is relevant omdat wij als belegger hierin kunnen beleggen (zie verder).

Het investeringsbeleid is dit: wanneer vastgoedprijzen stijgen koopt Vondellaan B.V. voornamelijk woningen met een hoog direct rendement uit verhuur. Pas daarna worden woningen door Thuisborg aangekocht. Wanneer vastgoedprijzen stabiel zijn of dalen, koopt Thuisborg woningen met hoog indirect rendement (in de anticipatie op waardestijging in de toekomst).

Een review over Thuisborg kostte wat tijd. Er zijn verschillende diensten die ze aanbieden. De meest primaire is dat zij woningen koopt en direct verhuurt aan dezelfde verkoper. Dit is een vastgoed beleggingsstrategie met lager risico. Iets wat je zelf overigens ook kan toepassen. De doelgroepen zijn onder meer senioren en bejaarden die in hun eigen woning willen blijven wonen, maar wel de waarde ervan willen “verzilveren”. Ze verkopen hun woning aan Thuisborg (of Vondellaan). Daarvoor krijgen zij geld over de waarde van de woning. Vervolgens betalen ze huurgeld aan de koper (Thuisborg).

Daarnaast fungeert Thuisborg ook als een soort vastgoedfonds. Zij biedt vastgoedobligaties aan. We kunnen deze aanbieder toevoegen aan onze opties voor particulier beleggen in vastgoed.

Wil je meer weten over de mogelijkheden bij obligaties? Lees hier alles over obligatie kopen.

Opmerkelijk: in 2019 zijn meerdere artikels gepubliceerd over dat de directeur achter Soliditree het brein zou zijn van een oplichtersbende. De rechter heeft echter geoordeeld dat de beschuldigingen feitelijke grondslag missen. Daarom is er rectificatie en de betreffende media moest een schadevergoeding betalen.

Hoe werkt investeren in vastgoed obligaties bij Thuisborg?

thuisborg-review-vastgoedobligatiesBron: Thuisborg.nl

Na de Thuisborg review blijken er twee opties te zijn om te investeren in vastgoed obligaties. Let wel dat beide opties buiten toezicht van AFM staan. Dit kan een verhoogd risico betekenen!

De investeringsopties bij Thuisborg zijn twee verschillende obligaties. De een heeft een minimale inleg van €100.000. Het jaarlijks rendement is vanaf 7% tot maximaal 8% bij een looptijd van 3 of 5 jaar. Dit lijkt een vastgoedinvestering in grotere woningen te zijn.

De andere vastgoedobligatie lijkt in modulaire woningen te zijn. De minimale inleg bedraagt €1000. Het rendement is vanaf 4,5% afhankelijk van de looptijd van 1, 3 of 5 jaar. Tevens zijn er emissie- en bemiddelingskosten.

Samengevat bieden de vastgoedobligaties van Thuisborg de volgende voordelen:

 • Investeren vanaf €1000
 • Stap in met een minimaal rendement van 4% (aldus Thuisborg)
 • Rente per kwartaal uitbetaald
 • Na 1 jaar kosteloos uitstappen per kwartaal
 • Gratis en vrijblijvend advies indien wenselijk

Wil je meer of de meest actuele informatie? Klik op deze link voor gratis brochure met alle details.

Voor- en nadelen na mijn review over Thuisborg en vergelijken met vastgoedfondsen

In de afgelopen jaren heb ik meerdere reviews en vergelijkingen gemaakt voor Nederlandse vastgoedfondsen. Binnen die context en ervaring kan ik Thuisborg vergelijken. Mijns inziens hebben ze enkele specifieke voor- en nadelen.

Voordelen:

 1. Investeren vanaf €1000 is een laag instapbedrag, maar wel vergelijkbaar met andere fondsen
 2. Na één jaar kan je kosteloos uitstappen. Dit is sterk voordeel in vergelijking tot andere Nederlandse vastgoedfondsen
 3. Vastgoed beleggingsstrategie met relatief lager risico

Nadelen:

 1. Niet ingeschreven bij AFM (andere Nederlandse vastgoedfondsen zijn dit wel)
 2. Hanteert emissiekosten
 3. Rente per kwartaal in plaats van per maand
 4. In vergelijking ligt het jaarlijks rendement iets lager

In feite heeft Thuisborg twee onderscheidende voordelen, namelijk: het kosteloos uitstappen na één jaar en de beleggingsstrategie. Het eerste voordeel bespaart je geld bij uitstappen. Zo heeft in vergelijking SynVest 2,5% uitstapkosten en Corum Investments zelfs 12,5%.

Het andere voordeel is een relatief lager risico vanwege het opkopen en direct verhuren van woningen. Dit ligt in lijn met de beleggingsstrategie van Exporo, maar dit fonds koopt vooral zeer grote vastgoedobjecten.

In vergelijking heeft Thuisborg helaas enkele nadelen. Allereerst staan ze niet onder toezicht van AFM, waardoor het risico hoger ligt. De uitbetaling van rente/dividend gebeurt per kwartaal. En het totaalrendement ligt lichtelijk lager in vergelijking tot SynVest en Corum Investments. Laatstgenoemde zouden derhalve een meer rendabelere lange termijn investering zijn (let wel op de uitstapkosten).

Wil je meer of de meest actuele informatie? Klik op deze link voor gratis brochure met alle details.

Ervaringen met investeren via Thuisborg

Ik heb helaas geen ervaringen met beleggen via Thuisborg. Na onderzoek op het internet zijn er eveneens weinig recensies en ervaringen te vinden. Er zijn slechts vijf recensies te vinden. Eén daarvan is negatief en gaat over spam mails (oké…). De andere zijn wel positief en kaarten aan dat ze tijdig hun rente per kwartaal ontvangen.

Conclusie na review over Thuisborg

Na de review over Thuisborg is bekend dat je er als particuliere belegger kan investeren in vastgoed obligaties. Er zijn twee opties met een minimale inleg van €100.000 of €1000. Het rendement varieert tussen vanaf 4,5 tot maximaal 8%, afhankelijk van de obligatie en looptijd.

Onderaan de streep biedt Thuisborg mijns inziens in vergelijking minder voordelen dan andere aanbieders. Dit wilt niet zeggen dat Thuisborg niet interessant is. Wanneer je opzoek bent naar spreiding onder meerdere fondsen, zou deze partij het overwegen waard zijn (met een klein bedrag).

Let daarbij wel goed op het feit dat zij niet onder AFM-toezicht staan. Alhoewel dit geen garanties biedt, geeft zo’n toezicht wel meer geruststelling. Andersom is ook waar: geen AFM-toezicht wilt niet zeggen dat het geen adequate partij is. Ik heb hier echter geen persoonlijke ervaringen mee en kan daar dus geen oordeel over vellen.

Wil je de beste keuze maken als vastgoedfonds? Klik hier voor het vergelijken van vastgoedfondsen.

Reacties
Categorieën