CapitalBox Review & Ervaringen zakelijke lening voor ondernemers
CapitalBox Review & Ervaringen zakelijke lening voor ondernemers
Zakelijk Geld Lenen
Happy Investors
Zakelijk Geld Lenen
10/19/2020
12 min

CapitalBox Review & Ervaringen zakelijke lening voor ondernemers

10/19/2020
12 min

Beste ondernemer, de cruciale vraag in dit artikel is: is het als ondernemer slim om te kiezen voor een zakelijke lening van CapitalBox? Deze review toont je het antwoord met alles wat je moet weten.

Zoals je weet schrijf ik uitsluitend over hoe je financieel onafhankelijk kan worden. Hiertoe zijn drie pilaren van groot belang, namelijk (1) geld besparen, (2) inkomen verhogen en (3) beleggen. In het kader van inkomen verhogen geef ik meer dan eens de tip om voor jezelf te beginnen als ondernemer. Dit hoeft niet 100% te zijn. Je kan ook in loondienst blijven en een onderneming opbouwen in je vrije uren. Iets wat ik zelf ook met succes doe. En zodra dit beter en beter gaat, kan het zijn dat je behoefte hebt aan een kapitaalinjectie in de vorm van zakelijke lening. Nu is CapitalBox een groot bedrijf die tegen gunstige voorwaarden zakelijke leningen verstrekt aan kleine en middelgrote ondernemingen. In dit artikel vind je een diepgaande CapitalBox review en ervaringen over zakelijk lenen als ondernemer.

Wil je de laagste rente op een zakelijke lening? Klik hier voor zakelijke leningen vergelijken en ontdek de beste aanbieders met de laagste rente en gunstige voorwaarden! Let op: dit kan je tot duizenden euro’s besparen.

Inhoudsopgave:

Waar staat CapitalBox en haar zakelijke leningen voor ondernemers voor?
Review: waarom kiezen voor CapitalBox?
Hoe werkt een zakelijke lening aanvragen bij CapitalBox?
Voor- en nadelen CapitalBox zakelijke leningen voor ondernemers
Is er een addertje onder het gras? Alles over de voorwaarden bij CapitalBox
Klantenrecensies en ervaringen met CapitalBox
CapitalBox zakelijke leningen rente vergelijken
Voor wie is CapitalBox geschikt?
Conclusie over deze CapitalBox review en ervaringen: is het de beste keuze voor een zakelijke lening voor ondernemers?

Waar staat CapitalBox en haar zakelijke leningen voor ondernemers voor?

zakelijke-leningen-vergelijken

Een review over CapitalBox starten we door te kijken naar wat voor bedrijf dit is. CapitalBox is volledig gespecialiseerd in het aanbieden van zakelijke leningen aan kleine- en middelgrote ondernemingen. Hierbij zijn ze vooral in West- en Noord-Europa groot, met verscheidende kantoren in Liverpool, Stockholm en meer. Daarbij is het belangrijk om te weten dat CapitalBox onderdeel is van Ferratum Group. Dit laatste is een kapitaalkrachtige aanbieder van financiële diensten, maar dan actief in 25 landen. Al met al maakt dit CapitalBox een betrouwbare aanbieder tot zakelijke leningen voor kleine- en middelgrote ondernemers.

Tot zoverre een korte (en niet zo spannende) introductie. Maar waar staat CapitalBox voor? Deze aanbieder van zakelijke leningen kan ik in deze CapitalBox review samenvatten tot drie hoofdpunten, namelijk:

 • Simpel, eenvoudig en snel online een zakelijke lening aanvragen. Het aanvraagproces tot een lening duurt slechts 5 minuten! En dat is erg fijn, want tijd = geld voor ons als ondernemer
 • Transparante voorwaarden voor een zakelijke lening van 1.000 tot 350.000 euro
 • Persoonlijke service dankzij de specialisten die werken bij CapitalBox

Meer weten? Klik hier voor meer informatie over CapitalBox

Review: waarom kiezen voor CapitalBox?

In deze CapitalBox review en ervaringen staat de vraag centraal of het slim is om voor deze partij te kiezen als aanbieder van een zakelijke lening. Om dit te achterhalen gaan we CapitalBox vergelijken met andere aanbieders. Maar eerst kijken we naar de redenen om te kiezen voor CapitalBox. Hieronder een review van de belangrijkste criteria om te kiezen voor CapitalBox:

 • Kleine zakelijke leningen vanaf 1.000 tot 350.000 euro. In vergelijking tot andere aanbieders is de 1.000 euro het laagste bedrag. Andere aanbieders starten vanaf 5.000 of hoger
 • De leenperiode is tot 18 maanden, met vaste, maandelijkse terugbetalingen
 • Er zijn geen verborgen kosten. Het rentepercentage over de zakelijke lening wordt inzichtelijk gemaakt tijdens de aanvraag
 • De gemiddelde rentepercentage is 2,9%. Dit kan lager of hoger zijn afhankelijk van de kredietbeoordeling over je bedrijf. Er is ook een eenmalige transactiekost van 2,95% over het geleende bedrag
 • Lening kan eerder of versneld worden terugbetaald zonder boete
 • Een lening wordt meestal binnen een werkdag goedgekeurd, waarbij je de volgende dag het geld al ontvangt
 • Je hebt geen zekerheidsstelling of onderpand nodig voor een zakelijke lening bij CapitalBox. Wel is er sprake van persoonlijke aansprakelijkheid.

Uit mijn CapitalBox review en ervaringen blijkt dat er heel wat aantrekkelijke voorwaarden zijn. Wel is het rentepercentage in vergelijking tot andere aanbieders aan de hoge kant. Hieronder in dit artikel vind je een rente vergelijking. Maar de snelheid van aanvraag is beslist een groot pluspunt. In feite kan je binnen twee dagen al het geld van de zakelijke lening op je bankrekening ontvangen. Bovendien zijn er geen verborgen kosten en kan je zonder boete de lening versneld terugbetalen indien de zaken goed gaan.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie over CapitalBox

Hoe werkt een zakelijke lening aanvragen bij CapitalBox?

review-hoe-werkt-capitalbox

afbeelding CapitalBox.nl

Het aanvragen van een zakelijke lening bij CapitalBox is eenvoudig en snel gedaan. Hierboven vind je de stappen die plaatsvinden bij het aanvragen van een zakelijke lening. De procedure is dusdanig snel, dat je binnen vijf minuten een offerte kan aanvragen. De offerte wordt vervolgens opgesteld door de ervaren specialisten van CapitalBox. De ervaring van deze specialisten is dan ook een groot pluspunt blijkt uit deze CapitalBox review. Zo streven ze ernaar om je aanvraag binnen een werkdag te behandelen, waarbij je de volgende dag het geleende geld op je zakelijke bankrekening ontvangt. Met andere woorden: je kan binnen twee dagen de benodigde kapitaal ontvangen om je business te laten groeien!

Zoals hierboven vermeld heb je geen onderpand nodig voor het aanvragen van een zakelijke rekening bij CapitalBox. Wel zijn er een paar voorwaarden, zoals de duratie en grootte van je bedrijf. Hier kom ik straks op terug, al is dat niet schokkend. Wat tevens goed is om te weten, is dat terugbetaling van de rekening gebeurt op maandelijks termijn. Hierbij is het mogelijk om versneld terug te betalen indien de zaken goed gaan. Dit kan boetevrij, en daarmee is CapitalBox beslist flexibel.

Klik hier voor meer informatie over het aanvragen van een offerte voor zakelijke lening

Voor- en nadelen CapitalBox zakelijke leningen voor ondernemers

Uiteraard heeft iedere aanbieder tot zakelijke leningen enkele voor- en nadelen. Uit de CapitalBox review en ervaringen heb ik hieronder een overzicht opgesteld van enkele interessante voordelen, en tevens enkele nadelen.

Voordelen CapitalBox

 • Zakelijke lening al vanaf 1.000,- euro. Dit is het laagste bedrag in Nederland voor wie zakelijk wilt lenen
 • Gemakkelijke en snelle procedure
 • Binnen twee werkdagen heb je het geleende geld al op je zakelijke bankrekening staan
 • Vaste, maandelijkse terugbetaling, waarbij versneld terugbetalen mogelijk is zonder boete
 • Persoonlijke service gegarandeerd dankzij de specialisten bij CapitalBox
 • Je hebt geen onderpand of zekerheidsstelling nodig
 • Uitstekende klantenservice
 • Overwegend positieve klantenrecensies met een beoordeling van 4,3 uit 5

Nadelen CapitalBox

 • Eenmalige transactiekosten van 2,95% over het geleende bedrag. Bij andere aanbieders heb je deze kosten niet
 • De maandelijkse rente is afhankelijk van de kredietbeoordeling over je bedrijf. Het gemiddelde maandelijkse rente van CapitalBox is echter 2,9%. Dit is aan de hoge kant in vergelijking tot andere aanbieders.

Nu lijken dit overwegend meer voor- dan nadelen te zijn. Het is echter zo dat CapitalBox in vergelijking tot andere aanbieders niet de beste keuze is! De beste aanbieder heeft namelijk een lager rentepercentage en daarbij geen afsluitkosten of verborgen kosten.

Wil je de laagste rente op een zakelijke lening? Klik hier voor zakelijke leningen vergelijken en ontdek welke Nederlandse aanbieder de laagste rente biedt! Let op: dit kan je tot duizenden euro’s besparen.

Is er een addertje onder het gras? Alles over de voorwaarden bij CapitalBox

capitalbox-ervaringen-ondernemers

afbeelding CapitalBox.nl

Bij geld lenen is er altijd dezelfde vraag of er geen addertje onder het gras zit. Dankzij het internet is hedendaags vrijwel alles transparant. Hetzelfde geldt voor zakelijke leningen. Met een eenvoudige zoekopdracht kan je veel informatie achterhalen. En zeker als je deze review over CapitalBox hebt gelezen 😉. Om je te helpen vind je hieronder alle voorwaarden tot zakelijk lenen bij CapitalBox op een rijtje:

 • Je bedrijf is meer dan 12 maanden actief en ingeschreven bij de KvK
 • De jaarlijkse omzet is hoger dan 50.000 euro
 • Het bedrijf is fysiek gevestigd in Nederland
 • Alle eigenaren van het bedrijf wonen tevens in Nederland
 • Je bedrijf heeft een Nederlandse bankrekening

Kijkende naar de voorwaarden, komt niet iedere ondernemer in aanmerking tot een zakelijke lening bij CapitalBox. In vergelijking tot andere aanbieders eisen ze echter niet te veel. Sterker nog, de minimale jaarlijkse omzet van 50.000 euro, wat meestal de bottleneck is, is aan de lage kant in vergelijking tot andere aanbieders die een hogere jaarlijkse omzet vragen. Op dit vlak zijn ze dus relatief flexibel.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie over CapitalBox

Klantenrecensies en ervaringen met CapitalBox

capitalbox-reviews-klanten

De klantenrecensies, ervaringen en reviews over CapitalBox gaan terug tot en met 2017. In de afgelopen jaren zijn er in totaal 114 reviews gegeven. De totale score hiervan vind je in de afbeelding van hierboven. Waarbij 80% van alle recensies CapitalBox met een 5 uit 5 (uitstekend) beoordeeld. Ook opvallend is dat 9% de partij beoordeeld met een 1 uit 5 (zeer slecht). Kijkende naar deze reacties heeft men vooral klachten over een negatieve ervaring met de klantenservice, of het gaat over een te hoge rente.

Hieronder een overzicht van een aantal klantenrecensies:

capitalbox-klanten-ervaringenklantenrecensie-capitalboxklantenervaringen-capitalboxervaringen-klanten-capitalboxklantenrecensies-capitalbox

Alhoewel er enkele uitschieters zijn, lijkt het al met al dat de meeste CapitalBox reviews overwegend positief zijn. Als bedrijf kan je natuurlijk nooit 100% tevredenheid scoren. Al moeten we de recensies wel serieus nemen en concluderen dat CapitalBox nog kan werken aan de klantenservice. Ook is de relatief hoge rente van 2,9% aan de hoge kant in vergelijking tot andere aanbieders. Hieronder gaan we de rente eens goed vergelijken met andere zakelijke lening aanbieders!

Wil je meer weten over de klantenrecensies en ervaringen met CapitalBox? Je kan ze bekijken via Trustpilot.

CapitalBox zakelijke leningen rente vergelijken

Hieronder vind je een overzicht van andere aanbieders voor een zakelijke lening voor kleine ondernemers. Bij iedere aanbieder heb ik kort, maar krachtig geformuleerd wat de belangrijkste voor- en nadelen zijn. Uiteraard vermeld ik ook het rentepercentage.

Let op: het kan zijn dat de hieronder aangegeven rentepercentages mogelijk gedateerd zijn. Wil je de meest actuele rentepercentages voor zakelijke leningen vergelijken? Klik dan hier voor zakelijke lening vergelijken. Via die link kom je terecht op mijn vergelijkingspagina die vrijwel altijd actueel is.

capitalbox-vergelijken-bedrijfslening

BridgeFund – de laagste rente

BridgeFund is een Nederlandse onderneming die een zeer sterke focus heeft op tevreden ondernemers met een zakelijke lening bij BridgeFund. Deze focus leidt dan ook tot zeer positieve klantenrecensies, met een score van 4.8 op 5. Dat is heel hoog! En dat is niet alleen te danken aan het streven naar tevreden ondernemers. Nee, BridgeFund excelleert ook in het aanbieden van transparante, betrouwbare zakelijke leningen tegen een lage rente. Zo is het al mogelijk om een zakelijke lening af te sluiten met slechts 1,3% rente per maand. Dit is de laagste rente op een zakelijke lening die je als ondernemer in Nederland kan krijgen.

CapitalBox in vergelijking tot BridgeFund scoort helaas iets slechter. Zo is zowel de rente als de lening afsluiten goedkoper via BrideFund. Wel is het zo dat je bij CapitalBox al vanaf 1.000 euro kan lenen tot aan een groter bedrag van 350.000 euro. Bij BridgeFund is dit 5.000 tot 250.000 euro.

In mijn conclusie over CapitalBox vs. BridgeFund is dat laatstgenoemde de beste keuze is. Lees hier alles over de BridgeFund review voor de laagste rente!

Pin Voorschot – automatisch aflossen via pintransacties

Bij Pin Voorschot kan je kleinere zakelijke leningen van 2.000 tot 50.000 euro afsluiten tegen een rente van tussen de 2,25% en 2,5%. Het gaat hier om korte termijn leningen van 3 tot 6 maanden. Wat 100% uniek is aan Pin Voorschot, is dat het terugbetalen gebeurt via pintransacties. Stel dat jij een winkel of webshop hebt en mensen pinnen bij je. Je kan dan aangeven dat een x % van het gepinde bedrag wordt overgemaakt naar Pin Voorschot als terugbetaling van je zakelijke lening. Dit is voor vele ondernemers een hele interessante keuze. Je kan hierdoor je zakelijke lening automatisch aflossen. En als je sneller aflost dan verwacht (omdat de zaken goed gaan), krijg je zelfs korting!

Lees hier de volledige Pin Voorschot review en ervaringen.

Qeld

Tot slot hebben we Qeld. Dit is een kleinere aanbieder op de Nederlandse markt voor zakelijke leningen. In plaats van een rentepercentage per maand, reken ze bij Qeld met een vast maandelijks bedrag per maand. Wanneer je eerder aflost, hoef je dan ook minder maanden dat vaste bedrag te betalen. Dit stimuleert het sneller terugbetalen. Over het algemeen is Qeld echter wel duurder dan CapitalBox en de andere aanbieders. Derhalve is het in vergelijking tot, geen interessante keuze op moment van schrijven.

Voor wie is CapitalBox geschikt?

CapitalBox biedt zakelijke leningen aan bedrijven doorheen Nederland. Dit is vooral geschikt voor kleine en middelgrote ondernemingen, die krediet nodig hebben van 1.000 tot 350.000 euro. Daarbij maakt het niet uit in welke industrie je actief bent. Er zal vooral worden gekeken naar jouw persoonlijke financiële bedrijfssituatie. Op basis hiervan ontvang je een offerte met een rentepercentage op de bedrijfslening. Daarbij is het goed om te onthouden dan je geen onderpand of zekerheidsstelling nodig hebt bij een zakelijke lening via CapitalBox. Uit onze review over CapitalBox blijkt dat zij de laagste (vanaf 1.000 euro) tot een van de hoogste bedragen (tot 350.000 euro) uitlenen aan Nederlandse ondernemers. Deze flexibiliteit kan interessant zijn voor ondernemers die kapitaal nodig hebben om te groeien.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie over CapitalBox

Conclusie over deze CapitalBox review en ervaringen: is het de beste keuze voor een zakelijke lening voor ondernemers?

In deze review over CapitalBox hebben we uitgebreid gekeken naar de inhoud van deze onderneming. Ook hebben we onderzoek gedaan naar de klantenrecensies. En tot slot hebben we een vergelijking opgesteld tussen de verschillende aanbieders tot zakelijke leningen.

Bij het afsluiten van een zakelijke lening zijn de voorwaarden en het rentepercentage het allerbelangrijkste. Immers, een paar procentpunten lager kan je heel veel geld besparen. Puur kijkende naar de feiten, hebben we CapitalBox vergeleken met andere aanbieders. Op basis van deze review over CapitalBox kan ik concluderen dat zij niet de beste keuze zijn als het aankomt op een zakelijke lening afsluiten.

Wil je weten welke aanbieder wel de beste keuze is? Klik hier voor zakelijke leningen vergelijken

Reacties
Categorieën