Rente op Zakelijke Lening Vergelijken: de Laagste Rente
Rente op Zakelijke Lening Vergelijken: de Laagste Rente
Zakelijk Geld Lenen
Happy Investors
Zakelijk Geld Lenen
12/12/2020
9 min

Rente op Zakelijke Lening Vergelijken: de Laagste Rente

12/12/2020
9 min

Beste ondernemer, in het bedrijfsleven heb je vaak kapitaal nodig om extra (snel) te groeien. Een zakelijke lening kan hierbij een strategische keuze zijn om optimaal en snel unieke kansen te benutten. Uiteraard wil je daarbij wel een zo laag mogelijke rente op zakelijke lening ontvangen. Immers, hoe lager de rente, hoe goedkoper je uit bent. Zo behaal je extra hoog rendement op het geleende bedrag, en derhalve maak je dus extra veel winst. Maar waar vind je de laagste rente op zakelijke lening? Uit mijn vele reviews en ervaringen heb ik in dit kennisartikel een overzicht gemaakt van de top 5 beste aanbieders. Hierbij is de nummer 1 beslist de beste aanbieder met de laagste rente op een zakelijke lening. Daardoor kan je al snel duizenden euro’s besparen. Een goede zaak dus 😉.

Note: in dit artikel vind je een vergelijking van bedrijven die gespecialiseerd zijn in het snel en laagdrempelig verschaffen van een zakelijke lening tegen een lage rente. Traditionele, logge banken zijn hierin niet meegenomen. Immers, als ondernemer wil je snel schakelen en direct geld tot je beschikking hebben. Bij onderstaande aanbieders is dat mogelijk binnen 24 uur. Bij een bank duurt dit vaak tot wel enkele weken. Niemand wordt daar vrolijk van…

Lees snel verder!

Inhoudsopgave:

Samenvatting: de laagste rente bij zakelijke leningen vergelijken
Waarom de laagste rente op zakelijke lening vergelijken?
Hoe werkt deze onafhankelijke vergelijking van rente op zakelijke lening
Top .. rente op zakelijke lening vergelijken
Waar moet je op letten bij rente op zakelijke lening vergelijken?

Samenvatting: de laagste rente bij zakelijke leningen vergelijken

Tijd = Geld. Dat is vooral het geval bij ons ondernemers 😉. Om je tijd te besparen kan je ook deze samenvatting van onderstaande vergelijking van rente op zakelijke lening lezen.

De beste keuze voor wie de laagste rente op een zakelijke lening wilt is BridgeFund. Zij hanteren in vergelijking het laagste rentepercentage. Bovendien hebben zij geen verborgen kosten noch afsluitkosten. En versnelt aflossen kan geheel boetevrij. Sterker nog, je krijgt zelfs korting bij vroegtijdig aflossen. En tot slot nog iets over de service. BridgeFund biedt de beste service, waar zij de hoogste klantentevredenheidsscore hebben. Namelijk een score van 4.8 uit 5. Bijna 100% tevredenheid dus!

Klik hier voor meer informatie over de laagste rente op zakelijke lening bij BridgeFund.

Waarom de laagste rente op zakelijke lening vergelijken?

rente-op-zakelijke-lening-vergelijken

Het antwoord lijkt logisch. Als ondernemer wil je zo goedkoop mogelijk uit zijn met een zakelijke lening, en derhalve wil je de laagste rente niet waar? Toch speelt er meer dan enkel de laagste rente op een zakelijke lening. In een goede vergelijking zal je namelijk moeten kijken naar het totaalplaatje. Zo kan het zijn dat een aanbieder van een zakelijke lening de laagste rente biedt, maar in totaal duurder is dan een concurrent. Dit kan voorkomen omdat naast de rente er ook nog andere voorwaarden zijn, waaronder bijvoorbeeld verborgen- en/of afsluitkosten en boetevrij aflossen. Bij het vergelijken van de laagste rente op zakelijke leningen zullen we ook deze factoren, die leiden tot extra kosten, moeten meenemen.

Naast deze zaken, die ik voor je op een rijtje heb gezet in deze vergelijking, is er natuurlijk ook de vraag wie de laagste rente aanbiedt. Voor ondernemers zoals jij en ik kan dit aanzienlijk veel geld besparen. Zo is het verschil van 2% rente op een lening van 50.000 euro toch een 1.000 euro. Bij een lening van 100.000 is dat al 2.000 euro. En bij een lening van 200.000 euro is dat zelfs 4.000 euro. Voor menig ondernemer is dat toch een maandinkomen, die je jezelf kan besparen door de laagste rente op zakelijke leningen te vergelijken.

Hieronder leg ik je in het kort uit op welke criteria ik de zakelijke leningen met elkaar vergelijk. Het is goed om dit te begrijpen. Daarna gaan we snel door naar de beste keuze voor de laagste rente en goedkoopste zakelijke lening onderaan de streep (het totaalplaatje 😉).

Hoe werkt deze onafhankelijke vergelijking van rente op zakelijke lening

In deze onafhankelijke vergelijking kijk ik naar een aantal objectieve criteria, namelijk:

 • Het rentepercentage
 • Verborgen kosten
 • Afsluitkosten
 • Wel of niet boetevrij (versneld) aflossen
 • Flexibele looptijd
 • Service en snelheid van geld overmaken
 • Overige voorwaarden

Bovenstaande criteria staan op volgorde van relevantie. Veruit de sterkste factor in deze vergelijking, is het rentepercentage. Om te bepalen wie de goedkoopste zakelijke leningen verschaft, kijk ik naar een combinatie van het rentepercentage + verborgen / afsluitkosten + boetevrij aflossen. De andere factoren zoals flexibele looptijd, service, snelheid van geld overmaken en overige voorwaarden zijn niet bepalend voor deze vergelijking. Wel is het zo dat zij meewegen in het totaaloordeel over de zakelijke lening. Want stel dat je de laagste rente op zakelijke lening kan krijgen bij bedrijf X, maar dat zij complete klootzakken zijn. In dat geval wil je wellicht toch liever de lening afsluiten bij bedrijf Y die slechts een fractie hogere rente hanteert maar wel uitstekende service biedt en ethisch handelt. Maar goed, in dit geval is er een duidelijke winnaar bij de vergelijking van rente op zakelijke lening.

Of klik hier voor de beste bedrijfsleningen vergelijken voor ondernemers.

Top 5 Rente op Zakelijke Lening Vergelijken

zakelijke-lening-rente-vergelijken

Hieronder vind je de volledige top 5 van de beste aanbieders met een lage rente op zakelijke leningen. We tellen af van de minst goede (nummer 5), naar de beste keuze (nummer 1). Daarbij is er een duidelijke nummer 1 waar je de laagste rente op zakelijke lening kan krijgen. Wel is het zo dat de nummer twee misschien toch interessanter voor jou kan zijn als je een kleinere ondernemer bent.

Laten we doorgaan met de vergelijking.

#5 Qeld

Qeld hanteert als motto “geld lenen zonder gedoe”. Alles draait om snel en flexibel zakelijke leningen verschaffen aan ondernemers die graag willen groeien. Daarbij is het zo dat je bij Qeld zelfs geld kan lenen als je negatieve financiële resultaten boekt. Het feit dat Qeld zo laagdrempelig is, levert het bedrijf zeer positieve klantenrecensies op. Mocht je er als ondernemer financieel gezien slecht voorstaan maar je toch behoefte hebt aan een zakelijke lening, dan kan Qeld een goede optie zijn.

Wel is het zo dat deze laagdrempeligheid een prijskaartje heeft. De rente op zakelijke lening bij Qeld wordt niet uitgedrukt in een rentepercentage. In plaats daarvan hanteren ze een vast maandelijks bedrag. Wat afhankelijk is van de hoeveelheid geld dat je wilt lenen. Wanneer je dit vaste bedrag omrekent naar een rentepercentage (voor een goede vergelijking), dan blijkt Qeld aanzienlijk duurder te zijn dan andere aanbieders.

Gezien dit feit, kan ik niet anders concluderen dat Qeld de minst goede keuze is op het gebied van rente op zakelijke lening. Wel is het een goede keuze voor als je in aanmerking wilt komen voor een zakelijke lening, terwijl jouw bedrijf zich in zwaar weer bevindt.

Meer weten? Lees hier de volledige Qeld review.

#4 CapitalBox

CapitalBox is een van de grotere kredietverstrekkers binnen West- en Noord-Europa. Zij specialiseren zich in het verstrekken van zakelijke leningen voor kleine- en middelgrote ondernemingen. Een van de unieke eigenschappen van CapitalBox, is dat zij het hoogste bedrag uitkeren van alle aanbieders uit deze lijst. Je kan bij hen namelijk een zakelijke lening tot 350.000 euro afsluiten. In vergelijking: de nummer 1 keert een maximaal bedrag van 250.000 euro uit. Als je opzoek bent naar een hoger bedrag, dan kan je bij CapitalBox terecht.

De rente op zakelijke lening bij CapitalBox bedraagt gemiddeld genomen 2,9%. Dit is beslist niet aan de hoge kant! Het is echter ook niet de meest goedkope. Wel is een nadeel dat er eenmalig 2,95% afsluitkosten bijkomt als kostenpost. Andere aanbieders uit deze lijst vragen geen eenmalige afsluitkost, dus onderaan de streep pakt dit nadelig uit voor deze partij. Een groot voordeel is dan weer dat je geen onderpand of zekerheidsstelling nodig hebt bij CapitalBox. Tevens hebben ze een uitstekende klantenservice, met een gemiddelde beoordeling van 4,3 uit 5.

Lees hier de volledige CapitalBox review.

#3 Atlantis Financier

Deze aanbieder is een en al maatwerk. Op de website vind je dan ook geen concrete cijfers zoals een rentepercentage. Alles is afhankelijk van je bedrijfsresultaten. Als jij zeer goede bedrijfsresultaten hebt, dan kan je bij Atlantis Financier een zeer lage rente op zakelijke lening ontvangen. Dit kan een kleiner bedrag zijn (minimaal 5.000 euro) of een heel groot bedrag (tot 200.000 euro). Maar let op: bij Atlantis Financier heb je minimaal 250.000 euro aan jaaromzet nodig. Anders kom je helaas niet in aanmerking.

Omdat Atlantis Financier volledig maatwerk aanbiedt, kan je beter op deze link met meer informatie klikken. Je kan volledig gratis een aanvraag indienen, en dan ontvang je een voorstel met rentepercentage.

#2 Pin Voorschot

Een top aanbieder voor een lage rente op zakelijke lening is Pin Voorschot. Bij deze partij kan je kortstondige zakelijke leningen afsluiten met een looptijd van 3 tot 6 maanden. Dit kan voor een lening van 2.000 tot aan 50.000 euro. Daarbij hanteren zij een relatief lage rente, namelijk 2,25% tot 2,5%. Er zijn geen verborgen kosten en je hoeft ook geen afsluitkosten te betalen. Bovendien kan je ook versneld boetevrij aflossen, in het geval de zaken beter dan verwacht gaan. Wel is er een voorwaarde. En dat is dat je een pinautomaat moet hebben.

De naam Pin Voorschot zegt het eigenlijk al. Deze aanbieder biedt een lage rente op zakelijke leningen aan, maar is enkel geschikt voor ondernemers met een pinautomaat. Het terugbetalen van de lening gebeurt namelijk geheel automatisch via pintransacties. Stel dat je winkelier bent. Je sluit een lening af voor 20.000 euro tegen de lage rente van 2,5%. Je kan in overleg met Pin Voorschot dan bepalen hoeveel % van iedere pintransactie je wilt laten overboeken naar Pin Voorschot. Zo betaal je automatisch terug bij iedere pintransactie van klanten. Hoe beter het gaat in de winkel, hoe sneller je de lening hebt afgelost. Beslist een uniek concept waarbij zij een lage rente op zakelijke lening hanteren voor kleine- en middelgrote ondernemers met een pinautomaat!

Meer weten? Lees hier de volledige Pin Voorschot review.

#1 BridgeFund

De beste keuze uit deze vergelijking van laagste rente op zakelijke lening is BridgeFund. Haar motto is “de brug tussen geld van en voor ondernemers”. Wat uniek is aan BridgeFund is dat iedere ondernemer haar geld kan investeren. Het ingelegde geld wordt vervolgens gebruikt om zakelijke leningen te verschaffen aan ondernemers die dit nodig hebben. Vandaar het motto “van en voor ondernemers”. Hoewel dit een leuke gedachte is, maakt dit BridgeFund niet tot de beste keuze voor een lage rente op zakelijke lening.

BridgeFund is de beste keuze, doordat zij de laagste rente hanteren. Zo kan je al een zakelijke lening krijgen tegen slechts 1,3% rente. Dat is 1% tot zelfs 2% goedkoper dan bovenstaande aanbieders. Bij een lening van 200.000 euro bespaar je daardoor al snel 4.000 euro! En daar blijft het niet bij. BridgeFund hanteert geen eenmalige afsluitkosten en er zijn ook geen verborgen kosten. Bovendien kan je boetevrij versneld aflossen als de zaken goed gaan. Sterker nog, je krijgt zelfs extra korting bij versneld aflossen. Onderaan de streep is deze partij veruit de goedkoopste, met tevens de laagste rente op zakelijke lening.

Tot slot bieden zij uitstekende service. Niet voor niets ontvangen zij een bizar hoge klantentevredenheidsscore van 4.8 uit 5 (bron: Trustpilot). Daarmee hebben ze de hoogste klantenbeoordeling van alle aanbieders uit deze lijst.

Meer weten? Lees hier de volledige BridgeFund review.

Of klik hier voor meer informatie  over hoeveel geld je kan lenen tegen de laagste rente.

Waar moet je op letten bij rente op zakelijke lening vergelijken?

Uit de bovenstaande vergelijking voor wie de laagste rente op zakelijke leningen verschaft, zijn er wat onderlinge verschillen. Zo hanteert de ene partij een minimale jaarlijkse omzet van 250.000 euro, waar de ander geen minimale omzet vraagt. Uiteraard heeft flexibiliteit een prijs, in de vorm van een hogere rente. Maar soms kan je niet anders, en dat geeft niet.

Toch is het goed om te begrijpen waar je op moet letten bij het vergelijken van rente op zakelijke leningen. Hieronder een beknopt overzicht van overige aandachtspunten en voorwaarden.

Verborgen kosten en afsluitkosten

Je kent het wel: de kleine lettertjes. Vaak staan daar vervelende voorwaarden in, zoals verborgen kosten. Alhoewel bedrijven dankzij het Internet steeds meer transparant worden, bestaan de aanbieders met kleine lettertjes nog wel. In de bovenstaande lijst met aanbieders is hier echter rekening mee gehouden. Bij hen vind je geen verborgen kosten, waar je later op een vervelende manier moet achter komen.

Naast verborgen kosten zal je bij het vergelijken van rente op zakelijke lening ook rekening dienen te houden met afsluitkosten. Neem nu CapitalBox als voorbeeld. Alhoewel niet de goedkoopste, bieden zij toch een prima rente aan. Helaas hanteren ze ook 2,95% afsluitkosten. Dat kan een behoorlijke pak met geld zijn. Bij een lening van 100.000 euro spreek je dan over 2.950 euro. En bij een lening van 300.000 euro loopt dit bedrag op naar 8.850 euro. Dat is een fors bedrag voor wie veel geld wilt lenen. Terwijl je bij BridgeFund een lagere rente kan krijgen en geen afsluitkosten hoeft te betalen. Zo kan je met een simpele keuze (voor BrigdeFund) boven de 10.000 euro besparen. Dat is pas slim omgaan met geld!

Klik hier voor meer informatie over de laagste rente op zakelijke lening bij BridgeFund.

Boetevrij aflossen ja/nee?

Let er, naast rente op zakelijkele lening vergelijken, ook goed op of je wel of niet boetevrij mag aflossen. Stel dat je een lening afsluit en de zaken gaan beter dan verwacht. Op dat moment zou je mogelijk eerder willen aflossen. En dan is het wel zo fijn dat dit boetevrij kan. Sterker nog, er zijn zakelijke leningen waarbij je zelfs korting krijgt als je eerder dan gepland aflost.

Voorwaarden

Let op de minimale voorwaarden. Vaak gaat het hier om de volgende voorwaarden:

 • Minimale jaaromzet van circa 50.000 euro per jaar
 • BKR-registratie?
 • KVK-registratie waarbij het bedrijf is gevestigd in Nederland
 • Flexibele looptijd

Er zijn zakelijke leningen waarbij je geen minimale jaaromzet hoeft te hebben. En waarbij je zelfs een BKR-registratie mag hebben. Wel is het zo dat je hiervoor uiteraard een hogere rente betaald dan wanneer jouw onderneming uitstekende financiële resultaten boekt.

Reacties
Categorieën