Freedom24 Spaarrekening Review D-Account 3,6% Spaarrente
freedom24-spaarrekening-review
Geld Besparen
Happy Investors
Geld Besparen
03/02/2023
9 min

Freedom24 Spaarrekening Review D-Account 3,6% Spaarrente

03/02/2023
9 min

Niet beleggen maar sparen bij Freedom24? Freedom24 heeft een nieuw investeringsproduct gelanceerd, de nieuwe D-spaarrekening, waarmee haar klanten hun geld toegankelijk kunnen houden met een rendement / spaarrente van 3,6% per jaar. Dit rendement is veel hoger dan wat de Europese banken en de meeste effectenmakelaars momenteel aanbieden. Dit is een review van Freedom24 spaarrekening. In deze review behandelen we de voor- en nadelen omtrent sparen bij Freedom24. Ook vergelijken we de spaarrente van Freedom24 spaarrekening met Nederlandse banken en alternatieven.

Let op: dit artikel is gemaakt en geschreven door Freedom24. Houdt er rekening mee dat dit artikel op geen enkele wijze persoonlijk beleggingsadvies is. In samenwerking met Freedom24 mogen wij van Happy Investors als enige in Nederland haar content publiceren. Dit doen wij louter ter inspiratie en vermaak. Op onze website vindt u diverse onderwerpen, van ETF beleggen tot aan informatie over vastgoedfondsen of beleggen in aandelen en beleggen in crypto.

Wilt u meer inspiratie omtrent aandelen analyses? Bekijk dan de Happy Investors analyse naar de beste aandelen. Of bekijk onze cursussen beleggen indien je wilt leren succesvol investeren in lange termijn vermogensopbouw.

Bent u nog niet bekend met Freedom24? Klik hier voor meer informatie over deze partij.

Review Freedom24 spaarrekening samengevat

Dit is de samenvatting van Freedom24 spaarrekening review:

 • 3,6% per jaar in EUR
 • Geen bovengrens.
 • Ontvang spaarrente vanaf de eerste dag

Update Juni 2023 voor sparen bij Freedom24:

 • Tot 3,6% per jaar in EUR
 • Tot 5,8% per jaar in USD
 • 0,5% bonus per jaar voor stortingen boven 100.000 EUR of USD
 • Geen limiet op het maximale depositobedrag, met een minimumsaldo vanaf 1.000 EUR of USD
 • Vaste investeringsplannen met 3, 6 of 12 maanden
 • Vervroegde opname is mogelijk zonder boetes voor de eerste storting
 • Beschikbaar voor alle Freedom24-klanten

Bekijk hier meer informatie over hoe sparen bij Freedom24 werkt.

Spaarrekeningen zijn bedoeld om het ingelegde saldo te vergoeden en om de meest geschikte spaarrekening voor ons te kiezen, moeten we weten hoe deze werkt en de kenmerken ervan bestuderen.

Wij moeten ook de voor- en nadelen ervan bestuderen in termen van commissies, rentabiliteit, voorwaarden, beperkingen of mogelijke beperkingen van het saldo.

In het geval van de nieuwe spaarrekening van Freedom24 is er geen limiet aan het totale bedrag dat op de rekening kan staan. Deze en andere gunstige voorwaarden maken dit product uniek op de Europese markt, op een moment dat beleggers hun kapitaal willen beschermen als gevolg van de inflatie en de stijgende rente van de Europese Centrale Bank.

Het nieuwe aanbod van Freedom24 voegt toe aan de mogelijkheid die klanten van Freedom24 al hebben om fondsen in Amerikaanse dollars aan te houden tegen 3% per jaar en vergroot de kans op algemene aantrekkelijkheid van de beleggingsproducten van het bedrijf, een betrouwbare en gereguleerde makelaar voor spaarders en investeerders.

Bekijk hier meer informatie over hoe het werkt.

Wat is een vastrentende spaarrekening?

De spaarrekening is een soort deposito dat een rendement oplevert in de vorm van rente, en dat altijd afhankelijk is van de periode waarin het op de rekening staat. Het wordt beschouwd als een optimale manier om spaargeld rendabel te maken, omdat het alleen toeneemt door het feit dat het op de rekening staat, zonder dat er geïnvesteerd hoeft te worden. Daarom is de spaarrekening in Spanje altijd een zeer populair product geweest.

Bovendien is het geld dat van de spaarrekening wordt opgenomen onmiddellijk beschikbaar. Met andere woorden, het geld kan op elk moment worden opgenomen. Er worden meestal service- en onderhoudskosten in rekening gebracht, iets wat banken meestal afschaffen.

Freedom24's nieuwe D-spaarrekening: review van voor- en nadelen

freedom24-sparen-review

Jaarlijks rendement vanaf 3,6%

Sparen bij Freedom24 is momenteel interessant gezien haar hoge rente. Het jaarlijkse rendement vanaf 3,6% ligt ver boven het gemiddelde. 0,64% van alle andere concurrerende producten. In een tijd waarin de algemene inflatiepercentage van meer dan 5%, plaatst het hem in de voorhoede van dit soort producten.

Gemakkelijk en gratis

Daarnaast zijn er een aantal factoren die het onderscheidend maken in de huidige omgeving. Ten eerste hoeft u geen Freedom24-belegger te zijn om dit spaarproduct te hebben. Het is ontworpen voor zowel nieuwe klanten als klanten die al op het platform handelen.

Geen storting bovengrens

Een ander verschil is dat er geen beperking is op de maximale grootte van de inleg. Met andere woorden, er is geen limiet aan het bedrag dat op de spaarrekening kan worden gestort. Ook kan het kapitaal te allen tijde zonder problemen worden opgenomen.

De minimale storting is 150 euro om een spaarrekening te kunnen openen.

Kortom, het is een gratis spaarrekening, waarvoor geen speciaal abonnement nodig is, zoals bij andere concurrenten, en u hoeft alleen maar bij het platform ingeschreven te zijn om van de voordelen te profiteren: een dagelijkse opbouw van rente en met een volledig cumulatief effect.

Bekijk hier meer informatie over hoe het werkt.

Voordelen van Freedom24 spaarrekening

Dagelijkse opbouw van rente vanaf dag 1

De nieuwe D-rekening van Freedom24 heeft als belangrijkste voordeel dat er dagelijks rente op het beschikbare saldo in euro's wordt betaald vanaf de eerste dag van de rekening en zonder stortingslimiet. Het heeft ook een handig oplaadsysteem: direct met de kaart of per bankoverschrijving zonder commissies.

Opnames en overschrijvingen op elk moment

Met de D-rekening kunt u in een paar klikken geld overmaken naar een Freedom24 handelsrekening. Het geld komt dus onmiddellijk binnen en is klaar om aandelen te kopen tegen de IPO-prijs of om een andere transactie te doen.

Dit is een voordeel dat andere concurrenten niet hebben.

Tot slot kan je met de D-rekening gemakkelijk euro's van een Freedom24 handelsrekening overmaken naar uw eigen D-rekening om dagelijks passief inkomen te verdienen; terwijl het beschermd wordt door Europese wetgeving en een compensatiefonds van 20.000 euro.

Bekijk hier meer informatie over hoe het werkt.

Ook beleggen? Lees hier onze Freedom24 review voor beleggen.

Hoe werkt de Freedom24 D-spaarrekening?

Voor nieuwe Freedom24 klanten is het heel eenvoudig. Het duurt niet langer dan 10 minuten, als u zich van tevoren voorbereidt: id of paspoort, energierekening of ander bewijs van adres, een mobiele telefoon met internettoegang en een werkende camera.

 • Ga naar de Freedom24 website via deze link en klik op de "Sign Up" knop.
 • Voer uw e-mail en telefoonnummer in.
 • Upload een foto van je paspoort en voltooi de selfie-verificatie. Maak je geen zorgen, het is heel gemakkelijk! Dit is nodig om er zeker van te zijn dat jij het echt bent.
 • Upload de energierekening om uw woonplaats te bewijzen.
 • Vernieuw de pagina om er zeker van te zijn dat het verificatieproces is voltooid.
 • Uw account is klaar!

Als de gebruiker al klant is bij Freedom24, heeft hij/zij al een D-rekening, omdat deze automatisch en onmiddellijk na het openen van de hoofdrekening op het platform wordt aangemaakt.

Waarom Freedom24 een beleggingsplatform is die u kunt vertrouwen

Freedom24 is een Europese makelaar voor beleggen en sparen. Het bedrijf is opgericht in 2008 en heeft wereldwijd meer dan 350.000 klanten. Het is gereguleerd door toonaangevende toezichthouders zoals BaFin, CySec en Sec. Freedom24 is het innovatieve investeringsplatform van Frееdom Finanсe Europe, onderdeel van de op de NASDAQ genoteerde holding FRНС.

Het platform biedt meer dan 1.000.000 instrumenten: aandelen, ETF's, opties en futures. Met deze broker heeft u toegang tot de 15 grootste beurzen in de Verenigde Staten, Europa en Azië vanuit één enkele rekening, met de beste aankoopprijzen en transparante tarieven.

Het biedt ook de exclusieve mogelijkheid om aandelen te kopen tegen de IPO-prijs, een Spaanstalige klantenservice en een innovatief mobiel platform met deskundige beleggingsideeën en verbeterde beoordelings-, analyse- en rapportagedelen.

Freedom24's staat van dienst maakt het een betrouwbare makelaar. Bijvoorbeeld, het heeft een een beoordeling van 4,6 uit 5 op Trustpilot, waardoor het een benchmark platform is voor gebruikers. Haar transparantie en service maken het tot het platform met de hoogste acceptatiegraad op de Spaanse markt.

Bekijk hier meer informatie.

Spaarrekeningen Nederland 2023: Vergelijking Freedom24 spaarrente D-account

 freedom24-spaarrente-review

Door de inflatie en de stijgende rente vragen veel individuele beleggers zich af hoe zij hun kapitaal kunnen mobiliseren om te voorkomen dat zij mettertijd aan koopkracht verliezen. Zijn er in de huidige context alternatieven op de markt voor spaarders?

Inflatie 2023: hoe kan inflatie uw spaargeld schaden? Risico's en trucs.

Om te beginnen moet worden opgemerkt dat de achtergrond in 2022 en 2023 volledig is veranderd ten opzichte van de afgelopen jaren. Van een negatief monetair beleid in Europa tot de grootste renteverhoging in decennia om de stijgende inflatie te bestrijden.

Juist het oplopen van de inflatie heeft het spaargeld van de Nederlanders doen slinken. Met een algemene inflatie van 5,9%, volgens de laatste officiële gegevens van het Nationaal Bureau voor de Statistiek, is het noodzakelijk om persoonlijke spaargelden te mobiliseren om te voorkomen dat de koopkracht op termijn afneemt.

In die zin heeft de renteverhoging van de ECB spaarrekeningen met een vast inkomen weer aantrekkelijk gemaakt. De vergoeding van passiva wordt zo een instrument om de negatieve effecten van de inflatiedruk en de verkrapping van het monetaire beleid van de centrale banken tegen te gaan. Het is een reëel alternatief om de koopkracht op peil te kunnen houden naarmate de kalender vordert.

Waarom banken niet langer hoge spaarrente bieden

Tegen deze achtergrond begint er een felle strijd te woeden tussen banken om het spaargeld van klanten binnen te halen met rentedragende rekeningen en deposito's die de klant een vergoeding bieden.

Het gemiddelde termijndeposito van traditionele banken biedt momenteel echter een gemiddeld jaarlijks rendement van 0,49% voor 2022. Hoogstwaarschijnlijk kunt u een hogere rentevoet vinden, maar dan komt u onder druk te staan door verschillende limieten en beperkingen.

spaarrente-freedom24-vergelijkenBron: Freedom24

Freedom24 spaarrente review: Neobrokers transformeren het landschap met veilige opties en hogere winstgevendheid

Kortom, het traditionele bankieren staat voor een grote uitdaging door de opkomst van nieuwe, veilige, betrouwbare en efficiëntere fintechspelers: banken hebben het rendement op hun verplichtingen verhoogd, maar het is niet zo hoog als bij de neobrokers. Bovendien zijn banken veel veeleisender wat betreft de voorwaarden voor toegang tot spaarrekeningen.

Daarom beginnen grote neo-brokers zoals Freedom24, Scalable Capital en Trade Republic een belangrijke rol te spelen om alle positieve effecten van het huidige renteklimaat met aantrekkelijkere spaarproducten voor Nederlandse gebruikers te brengen.

Waarom de D-rekening van Freedom24 een interessant alternatief lijkt te zijn voor sparen

Met de D-rekening van Freedom24 kunnen klanten hun geld toegankelijk houden met een rendement van 3,6% per jaar. Dit rendement is veel hoger dan wat momenteel wordt aangeboden door Europese banken en de meeste effectenmakelaars.

De hoge spaarrente lijkt het grootste voordeel te zijn uit de Freedom24 spaarrekening review. Toch is het nodig om goed onderzoek te doen alvorens u een keuze maakt. Zo kunnen andere voordelen bij alternatieve spaarrekeningen wellicht voor interessanter zijn. Daarnaast zijn er nog de bekende spaardeposito’s die hogere spaarrente aanbieden. Zij hebben als nadeel dat uw vermogen voor langere tijd vaststaat.

Naast sparen kunt u zich ook eens verdiepen in beleggen met weinig risico. Denk aan obligatiefondsen, wereldwijde ETF’s en wellicht vastgoedfondsen zoals SynVest, Corum Investments, et cetera.

Geen limiet op de fondsen op de rekening

Bovendien is er geen limiet op het totale bedrag dat op de rekening kan blijven staan. Dit zijn voorwaarden die het product uniek maken op de Europese markt, op een moment dat beleggers hun kapitaal willen beschermen tegen de inflatie en de stijgende rente van de Europese Centrale Bank.

Meest opvallende voordeel

Het meest opvallende voordeel van het product is dat het dagelijks rente genereert op het beschikbare saldo in euro's, betaald vanaf de eerste dag en zonder stortingslimiet. Het heeft ook een handig oplaadsysteem: onmiddellijk met de kaart of via een bankoverschrijving zonder commissies.

Gemakkelijk geld overmaken naar uw handelsrekening

Met de D-rekening kunt u in een paar klikken geld overmaken naar een Freedom24 handelsrekening. Het geld komt onmiddellijk binnen en is klaar om aandelen te kopen tegen de IPO-prijs of voor een andere transactie. Dit is een voordeel dat niet beschikbaar is voor andere concurrerende instellingen. IPO aandelen kennen echter wel een hoger risicoprofiel.

Wat betreft beleggen kunt u Freedom24 natuurlijk vergelijken met de beste beleggingsplatformen. Denk onder meer aan de bekende eToro, DEGIRO en Mexem om slechts enkele voorbeelden te benoemen.

Sparen bij Freedom24

Tot slot kunt u met de D-rekening gemakkelijk euro's van een Freedom24 handelsrekening overboeken naar uw eigen D-rekening om dagelijks passief inkomen te verdienen; terwijl het de bescherming van de Europese wetgeving en een clearingfonds van 20.000 euro heeft.

Dit gezegd zijnde, is het noodzakelijk om nader te bekijken waarom de nieuwe spaarrekening van Freedom24 beter is dan die van haar concurrenten. Ten eerste, het dagelijks genereren van rente met grote transparantie en het opnemen van geld wanneer u maar wilt, geeft het product een bevoorrechte positie.

Bovendien is de D-rekening van Freedom24 de rekening die de hoogste rente biedt aan spaarders zonder maximumbedrag, in vergelijking met andere soortgelijke oplossingen. Zoals we hebben gezien in de vorige punten, zijn er momenteel rekeningen op de markt met een hoger JKP, maar voor zeer specifieke en kleine bedragen, wat een grote handicap kan zijn.

Het handige opwaardeersysteem en de wendbaarheid van de D-rekening maken het tot de beste gratis rentedragende spaarrekening op de Nederlandse markt van dit moment: een rendement van 3,6% voor alle Freedom24-gebruikers.

Heeft u ervaring met Freedom24 spaarrekening? Deel je review over haar D-account met ons in de reacties onderaan dit artikel. Wees erop bedacht dat wij geen eerstehands ervaringen met haar spaarrekening hebben. Dit artikel is volledig geschreven door Freedom24.

Disclaimer: beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten houden altijd het risico van verlies van uw kapitaal in. De prognoses en prestaties uit het verleden zijn geen betrouwbare indicatoren voor toekomstige prestaties. Het is essentieel dat u uw eigen analyse uitvoert voordat u een belegging doet. Indien nodig dient u zorgvuldig onafhankelijk beleggingsadvies in te winnen bij een erkende professional. Het kopen van aandelen tegen IPO-prijzen kan extra beperkingen met zich meebrengen.  

Reacties
Categorieën