Snel Miljonair Worden [2022] Simpele Sleutel tot Succes
Snel Miljonair Worden in 2021? Dit is de Sleutel tot Succes
Geld Verdienen
Happy Investors
Geld Verdienen
02/15/2020
5 min

Snel Miljonair Worden? Dit is de Sleutel tot Succes

02/15/2020
5 min

Beste Happy Investor, heel snel miljonair worden… wie wilt dat nu niet? Op het internet lees je veelbelovende verhalen en stappenplannen om heel snel miljonair worden. Klinkt prachtig allemaal. Helaas is de keiharde realiteit dat alleen een paar hele grote geluksvogels snel miljonair worden. Toch is er een manier om jezelf heel rijk te voelen zonder werkelijk miljonair te zijn. Ik heb het hier over jezelf rijk denken. Nee, geen zorgen. Dit gaat geen zweverig verhaal worden. Wel zal je moeten begrijpen dat mindset de cruciale basis voor alles is. Jezelf rijk denken is slechts een van de vele vormen die mindset kan aannemen.

In dit artikel leg ik uit hoe je een financieel succesvolle toekomst voor jezelf garandeert.

Laten we beginnen!

Waarom wil je snel miljonair worden?

Al jaren ben ik bezig met het bereiken van financiële onafhankelijkheid. Hier schrijf ik dan ook veel over op dit kennisplatform. Nu denk je wellicht; “voor financiële onafhankelijkheid moet je miljonair zijn”. Maar dit is verre van waar. Zo kan het gek klinken, maar ik geef zelf helemaal niks om geld. Voor mij is geld slechts een middel. Een middel om meer vrijheid te hebben. Denk aan keuze vrijheid. Als je veel geld hebt, kan je dit gebruiken om bijvoorbeeld minder te gaan werken. Ook kan veel geld je leven vereenvoudigen door nooit meer financiële stress te ervaren.

Geld zal voor mij nooit het doel zijn. Wat heb je aan bergen met geld, puur om het in bezit te hebben? Als mensen hierover beginnen, dan stel ik hen altijd de vraag waarom ze miljonair willen zijn. Iedereen geeft een ander antwoord. Maar de essentie achter deze motivatie tot miljonair worden is wel hetzelfde. Ze willen namelijk allemaal gelukkiger zijn.

Vaak wordt gezegd dat geld niet gelukkig maakt. Zo zijn er onderzoeken die aantonen dat mensen gelukkiger worden van geld tot een magische grens van 70.000 euro per jaar als jaarinkomen. Echter, recent nieuw onderzoek toont aan dat geld wel gelukkig maakt. Zo scoren miljonairs het leven hoger dan niet-miljonairs. Dit valt goed terug te zien in de onderstaande infographic van Thijs Unger van het CBS.

snel miljonair worden

Uit ditzelfde onderzoek blijkt wel iets heel waardevols: miljonairs worden vooral gelukkiger wanneer ze het geld kunnen uitgeven aan zinvolle activiteiten. Dit is nu precies waar Happy Investors Mindset om draait! Geld gebruiken voor wat er echt toe doet, zoals vrijheid, familie, vrienden, gezin en het najagen van je passie.

Waarom wil jij miljonair worden? Welke redenen heb je om te geloven dat miljonair worden het antwoord is de moeilijkheden in je leven? Laat het mij weten in een reactie hieronder, zodat we erover kunnen sparren.

Heel snel miljonair worden: jezelf rijk denken is de sleutel tot succes

Wellicht begrijp je inmiddels de essentie al wel. Miljonairs zijn niet gelukkiger doordat ze meer materiele bezitten kunnen aanschaffen. Miljonairs zijn gelukkiger doordat ze het geld toewijden aan zinvolle activiteiten. Maar nu ga ik je uitdagen door een “wat als” scenario voor te stellen.

Wat als je jezelf rijk denkt door alles te waarderen wat je nu al hebt, en je geld enkel nog maar uit te geven aan dingen die er echt toe doen? En wat als je niet meer geld uitgeeft aan een dure auto, of een duur huis, maar dat je dit geld gebruikt om minder te werken en die tijd te spenderen met partner en/of familie en vrienden? Wat als je die vrijheid gebruikt om je echte passie na te jagen? Of zelfs: wat als je die goedbetaalde k*t baan verlaat, en gaat werken aan je passie. Ja, mogelijk zal je wel nooit meer zoveel verdienen als toen. Maar wat maakt dat uit, wanneer je wel veel meer zingeving en plezier in het leven krijgt. Is dat niet veel meer waard? Is dat niet de essentie van geld: dingen kopen die van waarde zijn?

Jezelf rijk denken door te waarderen wat je allemaal wel niet hebt is een vorm van mindfulness. Mindfulness draait om meer in het “hier en nu” te leven. Dit kan je toepassen door meer bewust te zijn van wat je nu allemaal al hebt. Kijk is om je heen. Is dat niet genoeg reden om te waarderen wat je nu allemaal al wel niet hebt? Waarom zou daar nog meer materiele rijkdom bij moeten komen. Als jij snel miljonair kan worden dankzij deze manier van mindfulness, dan heb je het “geluk” aan je zijde. Waarderen wat je nu al hebt, is namelijk de snelste en makkelijkste manier van rijk worden 😉.

Tip: een goed begin is cruciaal voor financieel succes

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

  • Cursus Financiële Onafhankelijkheid – met €200 per maand financieel vrij worden
  • Cursus Beginnen met Beleggen – hoger rendement én later risico
  • Cursus ETF & Dividend – beter dan gemiddeld beleggen in ETFs & dividend
  • Aandelen abonnement – unieke aandelen met potentieel x5 – x10 rendement
  • Happy Investors Community – krijg alle HIM cursussen + aandelen abonnement +  coaching + community met 75% korting.

Meer weten over deze cursussen en aandelen abonnementen? Lees hier alles over de cursussen beleggen.

Letterlijk miljonair worden door eraan te denken

snel miljonair worden

Er is ook een andere kant aan mindset waardoor je werkelijk rijker kan worden. Dit is dit niet zozeer het waarderen van wat je allemaal wel niet hebt, maar wel jezelf letterlijk rijker maken simpelweg door eraan te denken. Door jezelf rijk denken kan je ook snel miljonair worden in de letterlijke betekenis van het woord. Dit is helemaal afhankelijk van de juiste mindset. Kijk, als jij een echte geld mindset toepast zal je echt wel miljonair worden. Dankzij die mindset ga je het maximale uit geld halen.

Ik geloof oprecht dat iedereen miljonair kan worden, zoals beschreven in dit kennisartikel over rijk worden met beleggen. Zo kan je rijk worden in loondienst, als ondernemer of zelfs als je helemaal geen opleiding hebt.

Een interessant boek hierover is Think and Grow Rich, van de schrijver Napoleon Hill (1937). Alhoewel dit een oud boek is, heeft het een zeer interessante boodschap. Deze Napoleon heeft namelijk vele rijke mensen van die tijd geobserveerd en geïnterviewd. Uit dit onderzoek heeft hij 14 principes gehaald die worden beschreven in het boek. Alle 14 hebben te maken met mindset. Zo zijn een paar voorbeelden: Thoughts are things, Desire, Imagination, Persistence en Power of the Master Mind. Een aanrader voor wie meer wilt lezen over mindset en rijk worden 😉.

Nu we aan het einde van dit artikel zijn gekomen, wil ik je de vraag stellen wat jouw drijfveer is om snel miljonair te worden. Wat is de werkelijke reden voor dit verlangen, en hoe wil je dat gaan bereiken? Laat het hieronder in een reactie weten zodat we elkaar kunnen helpen.

Reacties
Categorieën