arrow_drop_up arrow_drop_down

Snel miljonair worden: jezelf rijk denken is de sleutel tot succes

Heel snel miljonair worden… wie wilt dat nu niet? Op het internet lees je veelbelovende verhalen en stappenplannen om hele snel miljonair te worden. Klinkt prachtig allemaal. Helaas is de keiharde realiteit dat alleen een paar hele grote geluksvogels snel miljonair worden. Toch is er een manier om jezelf heel rijk te voelen zonder werkelijk miljonair te zijn. Ik heb het hier over jezelf rijk denken. Nee, geen zorgen. Dit gaat geen zweverig verhaal worden. Wel zal je moeten begrijpen dat mindset de cruciale basis voor alles is. Jezelf rijk denken is slechts een van de vele vormen die mindset kan aannemen. In dit artikel leg ik uit hoe je dankzij jezelf rijk denken ook werkelijk heel snel miljonair kan worden.

Waarom wil je miljonair worden?

Al jaren ben ik bezig met het bereiken van financiële onafhankelijkheid. Hier schrijf ik dan ook veel over op dit kennisplatform. Nu denk je wellicht; “voor financiële onafhankelijkheid moet je miljonair zijn”. Maar dit is verre van waar. Zo kan het gek klinken, maar ik geef zelf helemaal niks om geld. Voor mij is geld slechts een middel. Een middel om meer vrijheid te hebben. Denk aan keuze vrijheid. Als je veel geld hebt, kan je dit gebruiken om bijvoorbeeld minder te gaan werken. Ook kan veel geld je leven vereenvoudigen door nooit meer financiële stress te ervaren.

Geld zal voor mij nooit het doel zijn. Wat heb je aan bergen met geld, puur om het in bezit te hebben? Als mensen hierover beginnen, dan stel ik hen altijd de vraag waarom ze miljonair willen zijn. Iedereen geeft een ander antwoord. Maar de essentie achter deze motivatie tot miljonair worden is wel hetzelfde. Ze willen namelijk allemaal gelukkiger zijn.

Vaak wordt gezegd dat geld niet gelukkig maakt. Zo zijn er onderzoeken die aantonen dat mensen gelukkiger worden van geld tot een magische grens van 70.000 euro per jaar als jaarinkomen. Echter, recent nieuw onderzoek toont aan dat geld wel gelukkig maakt. Zo scoren miljonairs het leven hoger dan niet-miljonairs. Dit valt goed terug te zien in de onderstaande infographic van Thijs Unger van het CBS.

snel miljonair worden

Uit ditzelfde onderzoek blijkt wel iets heel waardevols: miljonairs worden vooral gelukkiger wanneer ze het geld kunnen uitgeven aan zinvolle activiteiten. Dit is nu precies waar Happy Investors Mindset om draait! Geld gebruiken voor wat er echt toe doet, zoals vrijheid, familie, vrienden, gezin en het najagen van je passie.

Waarom wil jij miljonair worden? Welke redenen heb je om te geloven dat miljonair worden het antwoord is de moeilijkheden in je leven? Laat het mij weten in een reactie hieronder, zodat we erover kunnen sparren.

Heel snel miljonair worden, dankzij jezelf rijk denken

Wellicht begrijp je inmiddels de essentie al wel. Miljonairs zijn niet gelukkiger doordat ze meer materiele bezitten kunnen aanschaffen. Miljonairs zijn gelukkiger doordat ze het geld toewijden aan zinvolle activiteiten. Maar nu ga ik je uitdagen door een “wat als” scenario voor te stellen.

Wat als je jezelf rijk denkt door alles te waarderen wat je nu al hebt, en je geld enkel nog maar uit te geven aan dingen die er echt toe doen? En wat als je niet meer geld uitgeeft aan een dure auto, of een duur huis, maar dat je dit geld gebruikt om minder te werken en die tijd te spenderen met partner en/of familie en vrienden? Wat als je die vrijheid gebruikt om je echte passie na te jagen? Of zelfs: wat als je die goedbetaalde k*t baan verlaat, en gaat werken aan je passie. Ja, mogelijk zal je wel nooit meer zoveel verdienen als toen. Maar wat maakt dat uit, wanneer je wel veel meer zingeving en plezier in het leven krijgt. Is dat niet veel meer waard? Is dat niet de essentie van geld: dingen kopen die van waarde zijn?

Jezelf rijk denken door te waarderen wat je allemaal wel niet hebt is een vorm van mindfulness. Mindfulness draait om meer in het “hier en nu” te leven. Dit kan je toepassen door meer bewust te zijn van wat je nu allemaal al hebt. Kijk is om je heen. Is dat niet genoeg reden om te waarderen wat je nu allemaal al wel niet hebt? Waarom zou daar nog meer materiele rijkdom bij moeten komen. Als jij snel miljonair kan worden dankzij deze manier van mindfulness, dan heb je het “geluk” aan je zijde. Waarderen wat je nu al hebt, is namelijk de snelste en makkelijkste manier van rijk worden 😉.

Letterlijk miljonair worden door eraan te denken

snel miljonair worden

Er is ook een andere kant aan mindset waardoor je werkelijk rijker kan worden. Dit is dit niet zozeer het waarderen van wat je allemaal wel niet hebt, maar wel jezelf letterlijk rijker maken simpelweg door eraan te denken. Door jezelf rijk denken kan je ook snel miljonair worden in de letterlijke betekenis van het woord. Dit is helemaal afhankelijk van de juiste mindset. Kijk, als jij een echte geld mindset toepast zal je echt wel miljonair worden. Dankzij die mindset ga je het maximale uit geld halen. Ik geloof dan ook oprecht dat iedereen miljonair kan worden, zoals beschreven in dit kennisartikel over rijk worden met beleggen. Zo kan je rijk worden in loondienst, als ondernemer of zelfs als je helemaal geen opleiding hebt. Alles draait hier om structureel meer inkomen genereren dankzij mindset!

Een interessant boek hierover is Think and Grow Rich, van de schrijver Napoleon Hill (1937). Alhoewel dit een oud boek is, heeft het een zeer interessante boodschap. Deze Napoleon heeft namelijk vele rijke mensen van die tijd geobserveerd en geïnterviewd. Uit dit onderzoek heeft hij 14 principes gehaald die worden beschreven in het boek. Alle 14 hebben te maken met mindset. Zo zijn een paar voorbeelden: Thoughts are things, Desire, Imagination, Persistence en Power of the Master Mind. Een aanrader voor wie meer wilt lezen over mindset en rijk worden 😉.

Nu we aan het einde van dit artikel zijn gekomen, wil ik je de vraag stellen wat jouw drijfveer is om snel miljonair te worden. Wat is de werkelijke reden voor dit verlangen, en hoe wil je dat gaan bereiken? Laat het hieronder in een reactie weten zodat we elkaar kunnen helpen.

Over de schrijver
Opgevoed door een ondernemer, afgestudeerd in Masteropleidingen over Management en Strategie, en een passie voor beleggen en investeren. Mijn naam is Jorik Vermeulen, bedenker van de Happy Investors Mindset community. Sluit jij je aan bij onze reis naar Financiële Vrijheid?
Peter Warnier

Door

Peter Warnier

op 21 February 2020

beste Jorik, ik heb 2x geprobeerd de publicatie over beleggen te downloaden waarmee wordt geadverteerd op de website, maar de pagina om van te downloaden blijkt niet meer te bestaan. Zou je hem alsnog beschikbaar kunnen stellen. Alvast bedankt

Jorik-Vermeulen

Door

Jorik-Vermeulen

op 22 February 2020

Hoi Peter, Ik wil je zeker helpen! Alleen weet ik niet zeker wat je bedoelt met publicatie over beleggen. Op moment heb ik een boek ter beschikking gesteld voor gratis downloaden, wat gaat over "meer geld in minder tijd verdienen". Beleggen is daar uiteraard wel een onderdeel van :). Je kan dit boek downloaden via deze link: https://thehappyinvestors.nl/gratisboekgeldverdienen/ waarbij je op de button "downloaden" dient te drukken (rechts op de pagina). Laat maar weten of dit is wat je bedoelt, en of het gelukt is Groeten

Reactie plaatsen

Voorkom dat je het gratis boek "Meer Geld Verdienen in Minder Tijd" misloopt!

Mijn boek Meer Geld Verdienen in Minder Tijd telt bijna 100 pagina's met duidelijke en concrete tips over hoe je veel meer geld in minder tijd kan verdienen. Dit is inclusief stappenplan en, uit onderzoek bewezen, de beste tactieken om dit te bereiken. Om mijn kennis en ervaringen met jou te delen, mag je het boek gratis downloaden via onderstaande button. Enjoy!
50%
Download Gratis