6x Hoe Passief Inkomen Met Vastgoed Genereren? | Happy Investors
passief-inkomen-vastgoed
Beleggen in Vastgoed
Happy Investors
Beleggen in Vastgoed
03/07/2022
5 min

6x Hoe Passief Inkomen Met Vastgoed Genereren? | Happy Investors

03/07/2022
5 min

Beste vastgoedbelegger, ben je opzoek naar manieren tot passief inkomen met vastgoed? In dit artikel helpen we je op weg. Er zijn namelijk twee beleggingsstrategieën voor het genereren van passief inkomen met vastgoed. Daarnaast geven we enkele tips ter inspiratie om op creatieve wijze meer inkomen te genereren vanuit de vastgoedwereld.

Laten we beginnen.

Passief inkomen met vastgoed: 6 Tips om te beginnen

genereren

Hieronder vind je de 6 tips, waarvan de eerste twee manieren pure vormen van passief inkomen met vastgoed zijn.

Huurwoningen kopen

De beste manier voor passief inkomen met vastgoed is het kopen van huurwoningen. Met de term beste bedoelen we dat ons inziens de meest geschikte vorm is voor lange termijn beleggen. Het is niet de minst-risicovolle strategie, omdat we hiervoor schuld moeten aangaan. Maar op de lange termijn, bij acceptabele leegstand, kan je veel cashflow én kapitaalwinst op je woningen realiseren.

Als je genoeg investering hebt om een huis te kopen, houd het dan enige tijd vast en heb de marktervaring om een portefeuille van huurhuizen op te bouwen. Er zijn vele opties beschikbaar als u geïnteresseerd bent in het verhuren van de woningen. Maar wij raden je aan te kiezen voor de opties waarin je geïnteresseerd bent en enige ervaring in hebt. Blijf dicht bij je kennis. Koop in gebieden die je kent en waarvan je weet dat er genoeg vraag vanuit huurders is.  

Passief inkomen met vastgoed genereren kan vanuit huurwoningen. Er zijn daarbij twee uitdagingen, namelijk (1) het vinden van huurders en (2) de omgang daarmee. Om het werkelijk passief te komen, kan je dit werk uitbesteden aan een rental agency (zie verder). Zij zoeken huurders en regelen communicatie. En jij factureert aan hun een maandelijks bedrag. Dat is je inkomen. Natuurlijk zal dit inkomen wel lager zijn dan wanneer je zelf huurders regelt.

Bovendien zijn er belangrijke factoren om in beschouwing te nemen alvorens je besluit huurwoningen te kopen. Hieronder enkele aandachtspunten:

 1. Ken de buurt
 2. Houd rekening met (gemeentelijke) belastingen
 3. Beschikbaarheid van onderwijs
 4. Criminaliteit
 5. Kans op werk
 6. Voorzieningen zoals parken, restaurants, sportscholen en bioscopen
 7. Toekomstige ontwikkelingsprogramma's
 8. Gemiddelde huurprijs
 9. Mate van leegstand

Meer weten? Lees hier alles over beginnen met vastgoed.

Aandelen beleggen voor passief inkomen met vastgoed

Er zijn verschillende manieren om passief inkomen met vastgoed te genereren middels aandelen (en niet-aandelen). Over het algemeen zijn dit de opties:

 1. Individuele vastgoedaandelen die dividend uitkeren
 2. Beursgenoteerde vastgoedfondsen, ook wel Real Estate Investment Trust (REIT) genoemd
 3. Niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen

Het hoogste inkomen kan gegenereerd worden met vastgoedaandelen. Denk aan huizenbouwers of vastgoedfondsen die aandelen uitgeven (zoals Unibail-Rodamco). Door het analyseren en kopen van waardeaandelen binnen de vastgoed, kan zeer hoog rendement worden gerealiseerd. Denk aan gemiddelden van 15 – 20% per jaar. Maar natuurlijk vereist dit ook meer kennis en ervaring. Tevens is het minder passief dan je zou willen.

Beursgenoteerde vastgoedfondsen, REIT’s, bieden de mogelijkheid tot passief inkomen met relatief hoog dividend. Lange termijn beleggen in REIT’s is mogelijk en kan een jaarlijks rendement van circa 6 – 9% realiseren. Er zijn echter wel voor- en nadelen, waarbij het met name geschikt is voor de meer gevorderde beleggers. De beste variant voor beginners is om te kiezen voor REIT ETF’s. Dit is een passieve belegging, maar wel met relatief lage opbrengst. Lees hier alles over beleggen in REIT’s.

De meest pure vorm van beleggen voor passief inkomen met vastgoed, is die van niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen. Het enige wat je hoeft te doen is geld overmaken. Het werkt als een spaarrekening. Maar dan wel met een verhoogd risico. Dus ook hier is spreiding van belang. Daartegenover staat wel een potentieel jaarlijks dividend van 6 – 8%. En dat is écht passief inkomen.

Vergelijk hier de beste vastgoedfondsen voor hoog dividend.

cursus-beleggen-aandelen

Rental Agency – Platform voor huurders en verhuurders

Als je een beginner bent en niet over voldoende kapitaal beschikt, kan je alsnog beginnen met het opbouwen van passief inkomen met vastgoed. In dit geval dien je creatief te zijn. Zoals het oprichten van een platform die huurders en verhuurders met elkaar in contact brengt. Dit noemen ze een Rental Agency.

Er is altijd plaats voor degene die de beste diensten levert tegen economische reëel prijzen in de verzadigde vastgoedmarkt. In eerste instantie betekent een Rental Agency hard werken. Maar passief inkomen opbouwen is mogelijk. Je kan via een fysiek kantoor werken. Nog beter is via digitale media, zoals een website of Social Media. Je kan verhuurdiensten aanbieden aan toeristen, studenten, immigranten en zakelijke bedrijven.

Dit soort ideeën vallen onder het oprichten van een eigen side hustle. Een nevenactiviteit die je opbouwt naast je fulltime job. Het is mogelijk. Leer hier alles over een side hustle beginnen.

periodiek-beleggen

Bouw een netwerk op van loyale huurders

Eigenaren van vastgoed, de huisjesmelkers, zijn altijd op zoek naar trouwe huurders die bereid zijn te huren voor een lange termijn. Het is niet gemakkelijk om zulke huurders te vinden. Dit is een probleem. Hier kan je geld aan verdienen, al is ook dit in het begin niet bepaald passief. Wat je kan doen is het opbouwen van een netwerk aan loyale huurders. Vervolgens kan je vastgoedeigenaren benaderen om hen in contact te brengen met jouw cliënten. Uiteraard in ruil voor een vergoeding.

In het begin kost het veel tijd om zo’n netwerk op te bouwen. Op een gegeven moment heb je echter veel contacten. In de loop der jaren ontstaan er kansen, zoals wanneer huurders willen overstappen naar een andere huurwoning.   

Investeren in Tokenize Vastgoed

Tokenize vastgoed is de moderne optie om te investeren in vastgoed met weinig geld. Blockchain heeft de wijze van investeren getransformeerd. Het heeft een breed scala aan toepassingen; het werkt op de wijze van tokenisatie in de vastgoedwereld.

Dit is hoe het werkt. Een makelaarskantoor toont haar projecten een platform. De vastgoedprojecten waarin kan worden geïnvesteerd worden op de website vermeld. Vervolgens worden gelimiteerde tokens uitgegeven. Geïnteresseerden kopen tokens onder bepaalde vooraf gedefinieerde voorwaarden. De tokens worden dan bewaard op beveiligde wallets. Als een pand in waarde toeneemt, zullen de tokens in waarde stijgen. Verkoop bij winst voor passief inkomen. Dit is hoe tokenize vastgoed werkt.

Het nadeel van deze manier van investeren is dat je te maken kan krijgen met forse verliezen als de prijzen van activa dalen. Dit dient derhalve alleen met hele kleine bedragen te worden gedaan.

Verhuisdiensten

Een verhuisbedrijf is een bedrijf dat individuen en bedrijven helpt bij het verhuizen van hun bezittingen van de ene locatie naar de andere. Vaak worden verhuiswagens gebruikt, hoewel voor internationale verhuizingen of opslag speciale containervoertuigen of zeecontainers kunnen worden gebruikt.

Er zijn twee manieren om passief inkomen met vastgoed te genereren middels verhuisdiensten. Je kan een eigen wagenpark samenstellen of, de tweede optie, werken als tussenpersoon om spullen te vervoeren. Dit laatste is arbeidsintensief. Een eigen wagenpark opstarten en mensen in dienst nemen ook. Maar, op de lange termijn, kan het leiden tot passief inkomen indien er een gezond bedrijf is met adequaat management (die aan jou rapporteert).

Natuurlijk zijn de beste vormen van passief inkomen met vastgoed bovenaan dit artikel benoemd. De beste keuze is het kopen van huurwoningen. Een prima alternatief is het passief beleggen in niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen. Andere vormen, zoals uit dit artikel, kunnen meer geld opleveren maar vereisen ook meer inspanning.

Reacties
Categorieën