Geld verdienen met Youtube, hoe doe ik dat? Stappenplan en Uitleg!
Geld verdienen met Youtube, hoe doe ik dat? Stappenplan en Uitleg!
Geld Verdienen
Happy Investors
Geld Verdienen
04/27/2019
9 min

Geld verdienen met Youtube, hoe doe ik dat? Stappenplan en Uitleg!

04/27/2019
9 min

Geld verdienen met Youtube is zeker nog geen gepasseerd station, want het kan nog steeds! Toegegeven, er staat tegenwoordig ontelbaar veel video content online. Dus het belang van onderscheiden wordt alsmaar relevanter. Maar het is nog zeker niet te laat, want als je een duidelijk doel hebt met een sterk en goed verhaal, dan kan ook jij geld verdienen met Youtube. Hoe je geld verdient met Youtube? In deze blog heb ik de roadmap tot succes beschreven. De uitvoering ervan is echter bepalend voor jouw succes. Lees snel verder!

PS: Geld verdienen met Youtube is slechts 1 van de 11 manieren die echt goed werken. In dit artikel lees je alles over de 11 manieren voor veel geld verdienen die ook echt werken. Maar lees eerst even deze blog!

Geld verdienen via YouTube met deze structurele stappen

In principe zijn er een paar eenvoudige stappen om geld te verdienen met YouTube. Dat is het goede nieuws, want iedereen kan eenvoudig een Youtube kanaal beginnen en videos posten. Maar de realiteit is echter dat geld te verdienen met YouTube veel moeilijker is dan je wellicht zou verwachten. Althans, het is moeilijk om echt veel geld te verdienen via Youtube. Net als in het leven komt het allemaal neer op hard werken en keiharde, onafgebroken focus. Als je een van deze twee factoren verwaarloost, bereik je misschien je doel niet. Houd hier dus rekening mee: succes komt nooit vanzelf aanwaaien. Succes is een uitkomst van werk, focus en geld mindset.

hoe je geld kan verdienen met youtube

1. Bepaal je niche

De eerste stap om geld te verdienen met je YouTube-kanaal is om te bepalen wat je visie van je bedrijf wordt. Youtube is een uitstekende manier voor online geld verdienen, maar je moet wel goed nadenken over het fundament. Welke content ga je maken, en welke boodschap wil je overbrengen aan jouw volgers? Over het algemeen is het eenvoudiger om met een specifieke niche te beginnen. Zo heb ik een vriend die een Youtube-business heeft opgebouwd met een enkele focus op FIFA content. Zo begon hij in 2010 met het maken van FIFA filmpjes, en tot op de dag vandaag maakt hij nog steeds dezelfde type content. Dan is het wel belangrijk dat het blijft werken uiteraard.

Inmiddels heeft hij (in 2019) 355.000 volgers via Youtube alleen. En dan heb je ook nog zijn andere Social Media kanalen ;).

2. Bepaal welke video content je gaat maken

Dus als je eenmaal hebt uitgezocht wat je segment is, of dit nu een niche is in voetbal, gamen, levensstijl of wat dan ook is, kun je doorgaan naar de volgende stap. De volgende stap is om te bepalen wat voor soort video-inhoud je gaat maken voor deze niche. Dus op welke content ga jij je richten?

Om het voorbeeld van het FIFA youtube kanaal aan te houden: binnen het segment FIFA richtte mijn vriend zich op het maken van skill video’s.Hierin liet hij zien hoe je bepaalde trucjes kon uitvoeren, en maakte hij mooie goals. Zijn doelgroep vind dit helemaal geweldig want ze willen mooie goals zien, maar ook leren hoe ze dit zelf kunnen doen. Dit heet waarde creatie.

Met stipt het meest cruciale bij deze stap is om jezelf de volgende vraag te stellen: hoe creeer ik waarde voor mijn doelgroep? Want waarom zouden mensen jou volgen als je geen waarde voor hun hebt? Blijf dit altijd in gedachten houden als je lange termijn succes met Youtube wilt behalen. Overigens geldt dit voor alles (werk, bedrijf, relatie, et cetera).

geld verdienen met youtube doe je zo

3. Begin vroeg en geef niet op

Om geld te verdienen met je YouTube-kanaal is het erg belangrijk om gewoon te beginnen. Wanneer je jouw niche hebt bepaald is het niet nodig om de markt te overanalyseren. Optimalisatie zoals zoekwoorden en marktvraag is wel belangrijk, maar dit is pas stap 6 zoals hieronder beschreven. Om te beginnen met Youtube moet je gewoon schrijven over waar jij gepassioneerd over bent. Want hoe wil je iets structureel volhouden als je het niet leuk vindt?

Ik kan je garanderen dat onderzoek noodzakelijk is, maar focus op het 80/20-principe. Bepaal dus uw niche, bepaal welke video content je gaat maken en begin met het maken van Youtube video’s!

Wat tevens existentieel is voor jouw Youtube-kanaal is om de discipline en focus te behouden (daar heb je het weer…). Maak een agenda waarin je structureel iedere week minstens 1 video maakt. Of spreidt het met minstens 4 videos per maand, en plan ze vervolgens in om de week. Volgers houden namelijk van consistentie. Maar veel belangrijker: als je wilt groeien en geld verdienen met Youtube dan is content alles. Alles draait om de hoeveelheid content die je hebt. Kwaliteit van je content is zeker belangrijk, maar in de begin fase is kwantiteit misschien wel belangrijker.

4. Optimaliseer je YouTube-kanaal

Zodra je bent begonnen met het maken van video’s, zal je geleidelijk aan meer volgers en abonnees krijgen. De eerste jaren zijn moeilijk, maar als je je focus behoudt, kun je meer en meer abonnees krijgen. Optimaliseer ook je YouTube-kanaal op basis van de reacties en het type volgers dat je ontvangt. Dat is heel belangrijk. Want in het begin schrijf je over waar je gepassioneerd over bent. En als je wilt optimaliseren zal je ook videocontent moeten maken die aansluit op vraag van de markt. Maar behoud wel altijd je eigen stijl- en boodschap. Volgers volgen jou. Om waar je voor staat, en waar je in gelooft. Dus behoud je visie, maar optimaliseer voor maatwerk aan de doelgroep(en).

En zodra je meer weergaven hebt op je YouTube-kanaal, zal je automatisch meer geld verdienen met Youtube. Hoe je daadwerkelijk geld verdient met Youtube lees je in de volgende stap.

Tip: een goed begin is cruciaal voor succesvol beleggen met hoger rendement en vermijd geld verliezen

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

Blijf leren, blijf groeien. Dat is de manier om succesvol en rijk te worden!

5. Geld verdienen met Youtube

Geld verdienen met Youtube is dus eigenlijk en beloning van je eerdere inzet tijdens stap 1 tot 4. Want zonder content, en zonder volgers, kan je ook geen geld verdienen via Youtube. Stap 1 tot 4 zijn dan ook het zwaarste, en het moeilijkste. Stap 5 is gemakkelijker, en ook het leukste!

Het grote geld in Youtube is te verdienen met Affiliate marketing. Dat wil zeggen: bedrijven zijn bereid om te betalen voor promotie binnen je video’s. Ze zijn bereid te betalen omdat ze kunnen profiteren van het aantal weergaven dat je op je video-inhoud ontvangt. Maar ook om wie je bent, want jouw volgers vertrouwen jou. Promoot dus wel bedrijven waar je zelf ook in gelooft. Zo blijf je consistent met jezelf en jouw visie.

De hoeveelheid geld dat je kan vragen aan bedrijven voor promotie op Youtube verschilt per opdracht. Een vuistregel is dat hoe hoger de relevantie van jouw videos is met de promotie van het bedrijf, hoe meer geld je kan vragen. Bijvoorbeeld: je maakt videos over sportoefeningen voor bodybuilding. Dan ontvang je meer geld van een bedrijf dat bodybuilding-apparatuur verkoopt, dan van een bedrijf dat sportkleding verkoopt voor alle soorten atleten. En nog minder voor een bedrijf dat sportkleding voor voetballers verkoopt. Er is dan simpel weg geen goede match, en dat is minder interessant voor bedrijven.

Naast affiliatie marketing kan je ook geld verdienen met Youtube via Google Adsense. Zij plaatsen advertenties op jouw filmpjes, en daar ontvang je een vergoeding voor. Maar om via Google Adsense veel geldt te verdienen zal je heel veel views en volgers moeten hebben. Hierbij is volume erg belangrijk en dus komt weer het belang van veel content terug. Hoe meer content, hoe meer volgers, hoe meer geld.

Gratis beleggen in crypto’s en aandelen met 0,- euro transactiekosten?

Als je interesse hebt in crypto (en aandelen) beleggen dan mag je NAGA niet missen. Dit is namelijk het nieuwe en trending crypto beleggingsplatform waarop je commissievrij (dus 0 euro transactiekosten) kan traden in crypto’s. Een account aanmaken is gratis. En bovendien krijg je toegang tot heel veel voordelen. Daarbij is het belangrijkste voordeel dat NAGA een alles-in-een beleggingsplatform voor cryptomunten en aandelen is, en dat commissievrij. Ook hebben ze unieke functies, zoals bijvoorbeeld autocopy. Autocopy houdt in dat je snel en eenvoudig alle beleggingen van een professionele belegger kan overnemen. Kortom, op die wijze kan je rendement halen zonder er zelf iets voor te doen. Inmiddels zijn meer dan 600.000 crypto beleggers aangesloten bij het revolutionaire NAGA. Meer weten? Klik hier voor meer informatie over gratis crypto beleggingsaccount aanmaken en commissievrij handelen met 0,- euro transactiekosten. Of klik op onderstaande banner voor een gratis account zolang dit nog kan

728x90

6. Focus en verander je YouTube-kanaal in een passief inkomen

Inmiddels begrijp je nu het essentiële deel in het verdienen van geld met YouTube: focus en consistentie. Focus en discipline zijn de belangrijkste vaardigheid die je kunt hebben. Blijf dus regelmatig op een consitente wijze video content met maken, met een focus op jouw niche. Uiteraard kun je her en der experimenteren, en vind je wellicht nieuwe kanalen om extra volgers aan te trekken.

Het uiteindelijke doel is om van uw YouTube-kanaal een passief inkomen te maken. In een notendop is het uw YouTube-kanaal veranderen in een inkomstenstroom die elke dag geld verdient zonder dat u er veel moeite voor hoeft te doen. Maar om dit stadion te bereiken, moet je wel de basisbeginselen goed kennen en weten hoe je passief inkomen opbouwen kunt. Klik op de link hiernaast om te leren hoe je passief inkomen opbouwt.

geld verdienen met youtube

7. Verdere optimalisatie van Youtube voor meer geld, maar behoud focus en de 80/20-principe

Gedurende het herhalen van stap 1 tot 6, is stap 7 een aandachtspunt voor verdere optimalisatie. Zo kan je bijvoorbeeld je video content optimaliseren door beter te worden in video editing of iets anders. Ook kan je een zoekwoorden analyse toepassen om te bepalen waar jouw volgers opzoeken.

Want dat is hoe Youtube werkt. Er zijn drie belangrijke componenten om hoger in Youtube te komen met je videos. De eerste is de kijkduratie: hoelang kijkt iemand gemiddeld naar je video? De tweede is de click-ratio: hoe vaak klikt men gemiddeld op jouw video en niet op een andere? Dit kan je beïnvloeden door aansprekende titels. En het derde punt is de zoekwoorden die je gebruikt. Als ik bijvoorbeeld zoek op sport, wil ik geen videos van muziek zien.

Ook kan je andere Social Media kanalen gaan starten om je volggroep uit te breiden. Het voordeel hiervan is dat je met bedrijven kunt onderhandelen. Zo kan je ze een totaalprijs aanbieden voor promotie via zowel Youtube als je andere Social Media kanalen. Vaak is dat een interessante combinatie voor bedrijven, waardoor jij meer geld kan verdienen met Youtube.

Geld verdienen met YouTube als passief inkomen

YouTube is slechts een van de geweldige voorbeelden van hoe je geld kunt verdienen en uw eigen passieve inkomstenstroom kunt genereren. Maar houd er rekening mee dat hiervoor hard en toegewijd werk vereist is. Hard werken in combinatie met focus en discipline is de belangrijkste reden voor succes. Houd jezelf niet voor de gek door snel rijk te worden. Dat is slechts een droom voor de zeer zeldzame en gelukkigen.

Wil je meer leren over het genereren van passief inkomen en meer geld verdienen? Lees dan nu dit populaire artikel over passieve inkomsten ideeën om meer geld te verdienen. Of als je maatwerk wilt kan ik je helpen met een 1-op-1 sessie (of meerdere sessies) tegen betaling. Dan kijken we naar jouw huidige situatie, en geef ik je advies over welke stappen je kunt nemen om je bedrijf uit te bouwen. Hierbij let ik op strategie, communicatie, sales en inkomstengeneratie. Stuur een mailtje naar info@thehappyinvestors.nl voor vrijblijvende informatie. Mijn tarief is afhankelijk van je situatie.

Ben je al begonnen met je eigen YouTube-kanaal en verdien je er geld mee? Wat zijn je moeilijkheden en wat zijn je leerpunten? Laat het ons weten in een reactie hieronder zodat we met elkaar kunnen sparren en van elkaar kunnen leren!

Reacties
Categorieën