Geld verdienen met bloggen uitgelegd volgens dit stappenplan
Geld verdienen met bloggen uitgelegd volgens dit stappenplan
Geld Verdienen
Happy Investors
Geld Verdienen
01/27/2019
6 min

Geld verdienen met bloggen uitgelegd volgens dit stappenplan

01/27/2019
6 min

Steeds meer mensen gaan geld verdienen met bloggen. Maar hoe kan je geld verdienen met bloggen? Op deze vraag geven wij het antwoord in dit artikel. En dat is belangrijk, want geld verdienen met bloggen is minder makkelijk dan men denkt. Het is zeker haalbaar, maar je moet wel een aantal zaken vanaf het begin af aan goed op orde hebben. Dit zorgt ervoor dat je sneller cash gaat maken met bloggen. Het uiteindelijke doel voor de meeste bloggers is om financiele vrijheid te behalen, en hun leven in te vullen zoals zij dit willen. En als je echt goed bent, kun je de blog op een gegeven moment omzetten tot een passief inkomen.

Geld verdienen met bloggen doe je door middel van enkele stappen. Deze stappen gaan we hieronder behandelen. Daarmee vormt dit artikel een stappenplan voor hoe je inkomen kan genereren via een contentplatform oftewel blogging. Als samenvatting hebben we de volgende stappen, die we hieronder nader uitleggen.

Tip: een goed begin is cruciaal voor succesvol beleggen met hoger rendement en vermijd geld verliezen

Wie succesvol wilt beleggen (of vermogen opbouwen) dient goed te beginnen. Een goed begin is het halve werk. Je wilt immers voorkomen dat je geld verliest, en er zeker van zijn dat je positief rendement haalt op de langer termijn. Dit is het verschil tussen rijker of armer worden. Begin daarom 100% goed door in jezelf (continue) te investeren!

Hieronder mijn persoonlijke tips om in jezelf te investeren voor succesvoller beleggen:

Blijf leren, blijf groeien. Dat is de manier om succesvol en rijk te worden!

Geld verdienen met bloggen: een stappenplan

Bloggen is slechts een van de manieren om extra geld te verdienen. Om extra geld te verdienen naast je huidige inkomen, zul je enkele stappen moeten doornemen. En voor het bloggen specifiek zul je ook enkele stappen moeten ondernemen. Zo zijn de volgende stappen relevant voor wanneer je geld wilt verdienen als blogger:

  1. Bepaal de niche waarover je gaat bloggen
  2. Vraag jezelf af welke waarde je gaat toevoegen als blogger
  3. Wat is de blog strategie die je toepast?
  4. Starten met bloggen
  5. Geld verdienen met bloggen

geld verdienen met mijn blog

Stap #1: Bloggen binnen een niche

Op het internet zijn er momenteel erg veel blogs, over eigenlijk ieder denkbaar onderwerp wel. Zoals met alles, zul je onderscheidend moeten zijn om op te vallen. Maar ons advies is om eerst naar jezelf te kijken. Wat is jouw passie? En waar ben je goed in? Formuleer dit goed voor jezelf, en bepaal waar je echt vol enthousiasme over kunt bloggen.

Alhoewel het zeker mogelijk is, is het niet altijd evident dat je geld kan verdienen met bloggen over je passie. Om echt geld te verdienen met schrijven, zul je ook moeten weten wat de vraag vanuit de markt is. Wat willen andere mensen lezen? Wat zijn de trends op dit moment? Een goede tool hiervoor is Google Trends, maar ook marktonderzoek en gezond verstand. Het allerbelangrijkste is dat jouw passie aansluit op een specifieke doelgroep. En deze doelgroep moet groot genoeg zijn om er genoeg centen aan te verdienen.

Een laatste advies is consistente focus. Blijf consistent werken aan je blog met een heldere focus op jouw passie – doelgroep combinatie. Succes komt niet vanzelf.

HIM Tips voor winstgevende online business beginnen >5000,- euro per maand

Winstgevende online business opbouwen zonder technische skills? De onderstaande producten geven instant succes. Deze tools gebruik ik zelf ook.

>> SEO Website Maken
>> E-Learning Community Maken
>> Gratis E-Boeken SEO, Conversie, Affiliate Marketing
>> Abonnement & Affiliate betaalplatform

De links van hierboven zijn producten van IMU. Deze gebruik ik zelf ook voor mijn website, community en betaalpagina’s. Mijns inziens de beste aanbieder voor iedereen die een winstgevende website wilt lanceren

Stap #2: Wees een waardevolle blogger

Geld verdienen met bloggen doe je door waarde toe te voegen in de maatschappij. Waarde kan omschreven worden als het toevoegen van nut voor een ander. Of dit nu kennis is, een kostenbesparing, status, of wat dan ook. Zolang het maar waarde toevoegt in de perceptie van de klant.

Kortom, om geld te verdienen met je blog zal je goed moeten bedenken hoe je waarde gaat toevoegen. Ben jij de expert op jouw gebied? Of heb jij interessante samenwerkingen met bedrijven waardoor je unieke kortingen kunt bieden? Of schrijf je gewoon heel leuk? Hoe dan ook, besef goed dat je deels moet schrijven naar wat de markt vraagt. Hierbij is hoge kwaliteit van de content nodig. Dit noemt mijn ook wel rijke content.

Stap 3#: Blog strategie om geld te verdienen

Een blog strategie is nodig om je doel te bereiken. Om je doel te bereiken zul je ook een commerciële mindset moeten aannemen. Want allemaal leuk en aardig, maar echt geld verdienen met bloggen vereist ook een commerciële insteek. Zolang je hierbij altijd maar waarde blijft toevoegen en aan de lezers denkt. Dit vergt naast inspanning ook een goede strategie. Net als bij een goede strategie voor geld sparen of een goede strategie voor beleggen, zal je ook voor bloggen een goede strategie moeten opstellen.

Een blogstrategie opzetten begint met het bepalen van de hoofdlijnen van wat je gaat doen. Hierbij kan je jezelf drie simpele vragen stellen:

  1. Waar sta je nu?
  2. Waar wil je naar toe met je blog? (dus wat is het doel)
  3. Hoe bereik je je doel en welke middelen zijn hiervoor nodig?

Dit zijn slechts de hoofdlijnen van wat je gaat doen. Wanneer je een serieuze blogstrategie wilt opstellen, zul je je eerst moeten verdiepen in huidige theorieën over strategie en marketing. Maar als je dit niet wilt doen, kun je al ver komen door te bedenken via welke kanalen je content gaat aanbieden en wat voor soort content je gaat schrijven.

Gratis beleggen in crypto’s en aandelen met 0,- euro transactiekosten?

Als je interesse hebt in crypto (en aandelen) beleggen dan mag je NAGA niet missen. Dit is namelijk het nieuwe en trending crypto beleggingsplatform waarop je commissievrij (dus 0 euro transactiekosten) kan traden in crypto’s. Een account aanmaken is gratis. En bovendien krijg je toegang tot heel veel voordelen. Daarbij is het belangrijkste voordeel dat NAGA een alles-in-een beleggingsplatform voor cryptomunten en aandelen is, en dat commissievrij. Ook hebben ze unieke functies, zoals bijvoorbeeld autocopy. Autocopy houdt in dat je snel en eenvoudig alle beleggingen van een professionele belegger kan overnemen. Kortom, op die wijze kan je rendement halen zonder er zelf iets voor te doen. Inmiddels zijn meer dan 600.000 crypto beleggers aangesloten bij het revolutionaire NAGA. Meer weten? Klik hier voor meer informatie over gratis crypto beleggingsaccount aanmaken en commissievrij handelen met 0,- euro transactiekosten. Of klik op onderstaande banner voor een gratis account zolang dit nog kan

728x90

Stap #4: Start met bloggen

Hierboven stellen we dat wanneer je serieus geld wilt verdienen met bloggen dat je moet starten met een blogstrategie. Pas hierbij alleen wel op dat je niet te veel onderzoek gaat doen. Vaak kom je ook gaandeweg erachter wat de markt wilt, en hoe je je blog nog beter kunt maken. Dus daarom is het advies: denk goed na over de blogstrategie maar wacht niet te lang en start met bloggen.

Enkele praktische zaken wanneer je gaat bloggen zijn onder meer het gebruik maken van de Google Zoekwoordenplanner. Deze tool is bijzonder nuttig om te achterhalen welke zoektermen populair zijn, en welke niet. Dit is een klassiek gevalletje van “waar de markt naar vraagt”. Pas je blog hierop aan.

Andere praktische zaken zijn om te starten met het definiëren welke onderwerpen je wilt uitschrijven. Ook is het stellen van wekelijkse doelen essentieel. Want een planner dwingt zichzelf om meer consistent te werken. In een ander artikel schrijven we over 9 stappen om je doelen te behalen. Met deze methode zal je al jouw doelen bereiken. Als je vervolgens deze voorbereidingen hebt getroffen, is het noodzaak om gewoon te starten.

geld verdienen met bloggen

Stap #5: Geld verdienen met bloggen

En dan de laatste stap waar het om draait: geld verdienen met bloggen. Geld verdienen met bloggen kan door verschillende manieren. Hieronder een overzicht:
Google Adsense
Affiliate marketing
Blogs schrijven voor bedrijven
Creatief zijn en meerdere inkomstenbronnen zoeken.

Alles over geld verdienen met bloggen lees je in mijn allesomvattende artikel over geld verdienen door passief inkomen. Of ga naar dit artikel over 11 manieren voor veel geld verdienen die ook echt werken.

Reacties
Categorieën